Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Áh, dehogy lenyúlás ez!

2011. november 08. - Harun al Rasid

önkéntes felajánlás!

önkéntes felajánlás!

Hallom a hírekben, hogy az országgyűlés - kisbetűvel, ahogy az tevékenységét megilleti - megszavazta - gondolom, megint csak egyéni képviselői indítványként benyújtott - ALKOTMÁNYMÓDOSÍTÁST - mi szerint az önkormányzati vagyon ingyen átadható az államnak.

Tetszik érteni, ingyen és átadható.

Namármost: hogyan is állunk önkormányzatilag? 99%-uk fideszes vezetésű. Egymást fogják lökdösni a nagy tolongásban, hogy önként és dalolva felajánlják önkormányzatuk vagyonát Orbánéknak, ez nem kétséges. Ki merné az ellenkezőjét tenni, amikor a kormányzat számol ezzel a vagyonnal? Könyv szerinti értéken, vagy felértékelve, de tuti, hogy már meg van a helye az államháztartás valamelyik, növekedést jelentő sorában. Csak könyvelés kérdése, és már csökken is az államháztartás hiánya, és Matolcsyné férje fényre derül!

Lehet önként és dalolva, persze, lehet pártutasításra is. Én valahogy az utóbbinak több esélyt adok.

De van itt egy apróság: kérdés volt, hogy kapnak-e azok az önkormányzatok, amelyek adófizetőik pénzéből bővítést, felújítást, netán új építését végezték el az államosítandó vagyontárgyakon, ellentételezést? Mert hát mégiscsak saját erőből, a mi adóforintjainkból gyarapították az önkormányzati vagyont. Ne tessék, kérem, a felvett hitelekről regélni, ha nem venné át az állam, az is minket terhelne, helyi adófizetőket.

Egy szó, mint száz, itt a válasz: ami ingyé kerül átadásra, az ingyé van! Egy nagy büdös lóalkatrész az önkormányzatoknak, nem ellentételezés! Még akkor sem, ha fideszes! Így helyes! Csak semmi részlehajlás! Hadd szopjon az egész lakosság!

Csak halkan kérdezem: az egyházi vagyont nem kellene államosítani? Jó vastag bevételt hozna! Ja, hogy erősebb az érdekérvényesítő képességük. Pech...

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr658309520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

12392 2011.11.08. 07:58:21

Kalifa, kalifa, te nem érted a lényeget! A "tanácsi" intézményeket "tulajdonosként" tartották fenn, míg az egyháziakat fenntartóként tulajdonolják! =))

11229 2011.11.08. 08:26:53

és egy év múlva indulnak a vizsgálatok a polgármesterek ellen, amiért elkótyavetélték az önkormányzat vagyonát

179584 2011.11.08. 08:47:43

Egyre szebb minden, hurrá!!!

34417 2011.11.08. 09:43:30

orbanisztánnál fejlettebb, a demokráciát némiképp régebben gyakorló országokban - lássuk be, kedves barátaim, ilyen alig van - az ilyesmit mintha alkotmányilag szentesített szabad rablásnak hívnák. az ilyesmit a győztesek szokták a hadnak engedélyezni, kárpótlásul a sok szenvedésért. a 2/3 kétségtelenül győztes.

34417 2011.11.08. 09:45:40

2. obsidian 2011. 11. 08. 8:26 a mi kutyánk kölykei ellen? nincs az a bosszúállásügyi államtitkár, aki ezt bevállalná! vagy mégis?

34417 2011.11.08. 09:46:13

3. Marijja 2011. 11. 08. 8:47 na ja. a szépség és a szörnyeteg...

57665 2011.11.08. 10:56:01

Erről egy régi vicc jut eszemben : Sztálin ,Roosevelt , Churchill a jaltai konferencia szünetében beszélgetnek ,hogy melyikük országában van nagyobb demokrácia ,nem tudnak dönteni Sztálin lát egy macskát az asztal alatt felveszi és azt mondja uraim itt ez a macska ,az asztalon meg van orosz csípős mustár (gorcsica) a macska ezt nem szereti ,amelyikünk rá tudja beszélni hogy megegye annak az országában nagyobb a demokrácia . Beleegyeznek először Roosevelt próbálkozik beszél a macskához kérleli de az nem akarja enni , Churchill folytatja egy kis beszédet intéz a macskához de az csak nem eszi , átadja Sztálinnak az megfogja és bekeni mustárral a macska hátsóját ,szegény macska nyávog és nyalja le magáról a mustárt . Sztálin rámutat tessék uraim eszi önként dalolva!

69910 2011.11.08. 11:32:58

Harun, emlékszel a Tocsik -- Vektor ügyre? Bizonyára. Csak a Tocsikra, mert Vektor ügy nem is volt. (pedig lehetett volna) Akik feledékrenyek, hadd vázoljam fel nekik az ÜGyet: Történt, hogy az Állam privatizálta a gázszolgáltatókat. Aztán zsebrevágta a dohányt. De az önkormányzatok is jelentkeztek, hogy a gázszolgáltatói vagyon egy része az övék. S hoci a lóvé nekik járó részét. Biróság: Igazat szolgáltatott az önkormányzatoknak. Jár nekik a bevétel rájuk eső része. No de mennyi? Naaaa, annyit nem adunk, -- így az Állam. A Bíróság salamoni ítéletet hozott: Egyezzenek meg. Az önkormányzatok egyesültek és megbízták a Vektor KFT -t, az egyezségre. A Vagyonkezelő megbízta Tocsik Márta ügyvédet az alkura. Az önkormányzatok követeltek X összeget, az állam ajánlott Y összeget. Díjazás: Önkormányzat a Vektort az szerint díjazza, hogy amennyit az állam által ajánlott összegen felül ki tud préselni, annak 10 % a az övé. A Vagyonkezelő az szerint díjazza Tocsikot, hogy amennyit le tud alkudni az önkormányzatok követeléséből, annak 10 % a az ő díja. "Megtörtént a nagy kibékülés" Egy nagy kalap pénz Tocsiknak, egy másik nagy kalap meg a Vektornak. De Tocsikot megfúrta Detsch Tomika és lett az évekig tartó gumiper. Miszerint Tocsik lóvéja nincs arányban a munkájával. Arra persze senki sem figyelt, hogy a Vektoré sem, mert a Vektor 20 emberrel végezte el azt a melót, amit Tocsik egyedül. ( s eszébe sem jutott senkinek, hogy a Vektort is feljelentse). Ez volt a Tocsik ügy lényege. Végül, Tocsik bünelkövetése semmissé vált, de a pénze egy nagy részét vissza kellett fizetnie. ( S ezzel a propagandával a Fidesz nyert egy választást. Nagyot kaszált és nagyot bukott) Miért mondtam el mindezt? Hát azért, hogy tudomásra hozzam: Nem lesz többé Tocsik ügy, vagy hozzá hasonló. Az önkormányzatoknak az jár, amit fentebb említettél: Egy nagy Lórév. A Fidesz nem alkuszik, a Fidesz nem osztozik, a Fidesz az uralkodik. Százados.

62853 2011.11.08. 11:48:26

Az önkormányzatok vagyon nélkül gyakorlatilag megszűnnek létezni. Így kell ezt csinálni.

34417 2011.11.08. 11:53:43

10. lusta 2011. 11. 08. 11:48 tévedni méltóztatsz. a kormány szabad kezet ad az önkormányzatoknak a helyi adók kivetésében, azzal pótolván a kiesett állami támogatást. így jó messze eltolja magától a kupac szart, és a helyi polgár majd a közvetlen sanyargatóira fog koncentrálni. jól ki van ez találva. csakhogy, az önkormányzatok továbbra is fideszes köntösben fogják kivetni a sarcot. most akkor, jól van ez kitalálva?

122188 2011.11.09. 02:36:24

Ejnye Kalifasz mindig csak magatokból kis komcsikból indultok ki. Nektek lételemetek a tolvajlás, és az irigység: Világ proletárjai.... Arra gondolni sem tudtok, hogy egyrészt lehetnek becsületes politikusok akik nem a tolvaj filozófiát tanultak, másrészt nem maguknak alakítják. Az is közösségi vagyon. No ezt egy zártkert proli úgy sem érti

34417 2011.11.09. 08:58:58

[rodosto](#1285324) attól tartok, hogy egy díszsváb sem:-) pontosan arról beszélek - amit te úgy sem fogsz fel - a közösségi vagyont nyúlják le. a saját hithű közösségüket fosztják meg a vagyonuktól, olajbogyó. mit gondolsz, mitől fideszes a 99%? mert hittek bennük. hát, most majd nem fognak. cáfold meg, nagyeszű, hogy ezzel nem jár együtt az állami támogatás megvonása? mondd, akkor mi marad az önkormányzatoknak? a helyi sarc. persze, meg is szünhetnek. ugyan, mit is önkormányoznak? honnan veszik a pénzt a csatornázásra, útfenntartásra, minden egyébre, ami az önkormányzati törvény szerint a feladatuk? ja, hogy te nem ismered ezt a törvényt? pedig polgármester voltál valamikor...szánalmas.
süti beállítások módosítása