Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Schmitt felkért

2011. szeptember 17. - Harun al Rasid

a tánciskolában most ő a fiú.

a tánciskolában most ő a fiú.

Volt idő, amikor a tánciskolában - bizonyos népesedési és osztályosodási okokból -  több fiú volt, mint lány. Abban az időben illemet is oktattak ott, így többek közt meg kellett tanulni, hogyan kell felkérni egy lányt, és annak hogyan kell ezt elfogadnia. Az említett okból néha egy lánynak kellett eljátszania a fiús felkérést.

Eleddig a Nemzet Gojostolla nem nagyon jeleskedett a felkérésekben - mondjuk, másban sem, különösen nem az olvasásban és szövegértelmezésben (mármint, ami az eléje adott törvényjavaslatokat illeti). Az evangélium nem tétel. azt már biztosan kívülről fújja. Leginkább Orbán volt az, aki fel szokta kérni. Azt nem tudom, hogy közben udvariasan meghajlik-e, vagy csak ránt egyet a fejével, a parkett felé mutatva, hogy: na, gyüssz? Tény, hogy a Nagy Országmentő már többször utasí ill. ütök a számra: felkérte a Motort erre, meg arra. Legutóbb pl. arra, hogy ugyan, tüntetné már ki a tongai királyt, hiszen az úgy szereti a magyarokat!

A nagybetűsök édes pas de deux-je most éppen ahhoz a tánclépéshez jutott, hogy Scmitt felkérte Orbánt, ugyan, dolgozna már ki egy olyan intézkedés csomagot, melynek alapján meg lehet vonni egy állami kitüntetést az arra érdemtelenné vált viselőjétől. Azt persze, hogy ki vált arra érdemtelenné, majd ők fogják megmondani. Nem holmi grémium dönt, áh, fenéket! Vagy a Gojostoll, vagy az Országmentő. Mi az nekik, különb dolgokban is döntöttek már, mint pl. a magyar zenekultúra jövendő iránya.

Csak hogy van itt egy kis bibi: ez a lehetőség már vagy 20 éve létezik. Hiába, no, nem elég motornak lenni, de kicsivel körültekintőbbnek nem árt. Nekem valahogy nem ugrik be, mikor vonták meg pl. Sztálin elvtárstól Budapest díszpolgári címét.

De hát, nem is ez a lényeg, hanem az a'propos: Kertész Ákos azt találta írni - szebb szavakkal, persze - hogy a magyar nép, úgy en bloc birka. Mivel most már sorozatban meg kell védeni nagyjainknak a magyar népet a nemtelen támadásoktól, egy ilyen kijelentés - bármilyen igaz is - tűrhetetlen, és nem maradhat megtorlatlan! Komoly feladat ez, kérem, ezekben a vészterhes időkben, példát kell statuálni, kérem, hogy csak úgy, ne lehessen akármit mondani, kérem, a magyar népről! Igaz, hogy Petőfitől kezdve József Attilán keresztül Adyig bőven akadtak költők és írók, akik hasonló, korántsem hízelgő jelzőkkel illették a népet, de hát, tőlük nem lehet megvonni semmit. Ennek semmi köze '48 vagy '56 forradalmiságához.

Nos, vagyunk errefelé jó néhányan, akik hasonlóan gondolkodunk, mint Kertész Ákos. Kimondjuk: biza, a magyar nép birka. No, nem genetikailag, hanem leginkább úgy másfél éve. Én is vállalom e kijelentésem minden ódiumát, sújtson le rám akár dolgozó népünk megvetése: vegyék el a kitüntetéseimet! De még csak erőlködniük sem kell, visszaadom magamtól: egy Szoc.Brigád Mozgalom bronz, és egy Kiváló Véradó. Tessék majd megírni, hova szolgáltassam be. Az úttörő nyakkendőmet, sajnos, már nem tudom visszaadni, pedig azt is kitüntetés volt viselni.

Így járják ezek ketten, nehéz, dübörgő léptekkel, országvédő táncukat, taposva embereken, egzisztenciákon, hírnéven. Tessék mondani: mikor jön el az az idő, amikor egy hivatalban lévő miniszterelnöktől lehet visszavenni egyetlen tollvonással mindent, mert érdemtelenné vált rá?

Remélem, már ketyeg az óra...

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr518309446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

175210 2011.09.17. 07:57:54

Nem az az igazi baj, hogy Schmitt - szokása szerint - ostoba (és - igazán kellemetlen! - szorgalmas), hanem az, hogy a Fidesszel együtt aggálytalanul csatlakozik az újnyilas horda hecckampányához.

178873 2011.09.17. 08:01:51

Tudod, amikor a tánciskolában a fiúkról meg a lányokról írtál, eszembe jutott, hogy egyszer láttam a West Side Storynak egy olyan előadását, amiben a tánciskolai jelentben, amikor a helyi nacsalnyik kitalálja, hogy alkossanak két kört és ez egyikbe álljanak a "kisfiúk", a másikba a "kislányok", akkor valaki visszakérdez, hogy és a mitugrász főnököcske melyikbe állhatna be?

114634 2011.09.17. 09:54:44

He he he! Mr. Bill Smith ! "Manama, Sept. 15. (BNA) – His Majesty King Hamad bin Isa Al Kalifa today received a letter from the Hungarian President Dr. Bill Smith on friendly bilateral relations. Foreign Affairs Minister Shaikh Khalid bin Ahmed bin Mohammed Al Khalifa "

34417 2011.09.17. 11:18:49

3. raptor 2011. 09. 17. 9:54 te jó ég! ez tényleg ennyire hülye? engem arra az időre emlékeztet, amikor jules verne verne gyula volt. hát persze. ha ő dr. bill smith, akkor kérdés, hol szerezte a doktorátusát: az ecserin? mellesleg a schmitt még csak nem is megfelelője a shmith-nek, a pálról nem is beszélve:-)))

114634 2011.09.17. 11:59:13

Rasid! Az igazság az, h a Bahreiniek b@szták el a dolgot! http://www.hir24.hu/belfold/2011/09/16/atneveztek-schmitt-palt-a-bahreiniek/ De azért így is jó!! :-)))

34417 2011.09.17. 20:48:17

maradjunk az ecserinél:-)))
süti beállítások módosítása