Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

HUNGULAG

2011. június 29. - Harun al Rasid

Idegen tollakkal, ismét

Idegen tollakkal, ismét

Azon már ne is akadjunk ki, hogy Hegyeshalomnál az út felett átívelő vastraverzre az lesz kiírva, hogy ARBEIT MACHT FREI, - jobber barátainknak üzenem, ez nem azt jelenti, hogy Frei Tamás apukáját Arbeitnek hívták volna…

Azon se akadjunk ki, hogy becsületben és tisztességben, hivatásuk gyakorlásában megfáradt rendőröket és katonákat akar egyeske kápónak alkalmazni - ha ő ennek az ötletnek a penetráns gusztustalanságát nem érzi, akkor talán ne is erőlködjünk azon, hogy megértessük vele.

Hadd haljon meg hülyén.

Azon se nagyon morfondírozzunk, hogy a munkanélküliek csapatának jelentős része nő, könyvelők, bolti eladók, gyesről visszatért, majd két hónapon belül kirúgott asszonyok, akiknek kezében azért – lássuk be - furcsán mutatna a csákány, habár a fogyókúrájukra nemigen lenne gond a továbbiakban.

Végtére is a munkavédelmi szabályok hatályon kívül helyezése nem egy tétel, majd Lázárjanó beterjeszti, a mamelukcsorda megszavazza, oszt lesz új jogszabály, mely szerint egy nő maximum két cementeszsákot vehet a vállára egyszerre, de havonta egy napon - különleges kedvezményként - egy zsákkal is beérné az ötletdús beteg, aki ezt az egészet kitalálta.

Egyébként is, talán valaki leellenőrizhetné – szerintem a parlamenti padsorokban a szavazógép gombjai a kormánypárti oldalon nem csatlakoznak semmihez, egyetlen gomb működik csak és az a gomb az összes kormánypárti szavazat felett diszponál – akik kitalálják, hogy melyik padon található ez a gomb, azok között kisorsolom a rendkívül népszerű „Egy az ország” című könyvet, - később ez majd kapható lesz közmunkásbőrbe kötve is.

Sajnos, még nincs teljesen kidolgozva a közmunkás pályamodell, de hamarosan – együtt a rendőri és büntetésvégrehajtási dolgozók pályamodelljével.

Szóval ezektől a témáktól most tekintsünk el, csakúgy, mint a gáláns 20000 forint alatti fizetések méltatásától, élnének meg az ennyiből annak a szemétládának a gyerekei, aki ezt megálmodta.

A cél érthető, dupla pénzt lehet az Uniótól felnyalni ezzel a szisztémával, de én azért nagyon reménykedek abban, hogy a magyarországi GULAG létrehozását nem az Unió fogja finanszírozni.

Mindössze annyi érdekelne, de az nagyon, hogy készült e erről a projectről megvalósíthatósági tanulmány,.

Vannak-e számítások arra, hogy mibe kerül a százezres tömeg utaztatása, elhelyezése, élelmezése, egészségügyi ellátása, milyen munkavédelmi szabályok vonatkoznak majd rájuk.

Hogyan képzelik azt, hogy a munkanélküli anya és apa elmegy kubikolni és a tizenéves gyerekeik majd otthonmaradnak, mosás, főzés, felügyelet nélkül?

Kétségtelenül családbarát intézkedés lesz ez, akárki meglássa.

Orbán legutóbb azt mondta Kötcsén, hogy a kormány sorsa Pintér kezében van.

Nem mondom, eddig abból a kézből a kiváló minőségű enyvnek hála még semmi ki nem esett, de szerintem Orbán téved, - a kormány sorsa ezzel az intézkedéssel nem Pintér, hanem Isten kezében van, és ezen most kivételesen nem a mi szeretett Vezérünket értem.

Az is nagyon érdekelne, hogy ugyan, miből képzeli akárki is azt, hogy a fiamtól-lányomtól lenyúlt magánmyugdíjpénztári megtakarításokból labdarugó stadionokat kell építeni akkor, amikor egyébként reggeltől estig be nem áll a különböző szintű kormányzati senkik szája a sírástól, Orbán meg már láthatólag maga is elhiszi, hogy micsoda katasztrofális gazdasági helyzetet örökölt.

Stadionokat, hogy a kiemelkedően jól teljesítő magyar labdarúgás mind az összes tizenötezer szurkolója új stadionok üléseit tördelve zsidózza és cigányozza az ellenfelet meg a  botlábú magyar fiúkat, szegényeket.

Már hogy azokat, akik ránk maradtak, mint szamárra a fül, merthogy külföldre nem kellettek még Türkméniába sem, és ugyan a focihoz annyit sem értenek, mint Dávid Ibolya, de máshoz még annyit sem.

Ez lenne a legfontosabb ma ebben az országban?

Erre kell kiszórni az ezermilliárdokat?

Ez az a magasztos cél, ami miatt kényszermunkássá kell tenni magyar emberek százezreit?

Nem hinném.

Tulajdonképpen örülnöm kellene, hiszen a középkori módszerekkel építendő víztározó remek lehetőséget adna a libáknak egy kis pihenésre vándorlásuk idején, de valahogy mégsem tudok lelkesedni a nagyívű tervekért, a munkatáborok ötletéért.

De legjobban az bánt, hogy nincs ebben az országban egyetlen jobboldali, konzervatív közéleti személyiség sem, aki felemelné a szavát a legszebb sztálini és hitleri hagyományokat követő terv ellen, nincs egyetlen ember sem a jobboldalon, aki azt mondaná, hogy ez azért talán már mégiscsak sok.

Valaki mellesleg felvilágosíthatná már a Vezért, hogy a kényszermunkás munkavégzésének helye nem munkahely, még mielőtt két féltéglával kezdené verni a mellét, hogy hány munkahelyet teremtett…

A tortán az a hír a porcukor, hogy a kormány a következő választás előtt költözni akar, fel a királyi várba.

Harrach ezt azzal indokolta, hogy így majd látszani fog a törvényhozó és a végrehajtói hatalom elkülönülése.

Hát, hogy ez eddig hogy nem jutott eszünkbe – ehhez valóban magasan szárnyaló elme kell.

Nem kellene népszavazást kezdeni a politikusok előzetes elmeszakértői vizsgálatáról?

Szerintem roppant indokolt lenne…

:O)))

Bejegyezte: PuPu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr838309354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

110481 2011.06.29. 14:58:45

Kétségtelenül izgalmas időszaknak nézünk elébe. Anno 2008.-ban a község összes iparosa egyszerre adta vissza az ipart, mert nem birták az adókat. Az első sokk után nagyarányú "munkanélküliség" csökkenés lesz. Amugy a Gulág (Goszudarveszvenij Lager - Állami Tábor) pedagógiai hatása megalakulásakor kiváló volt. Csak Sztálin et. túlzásba vitte a dolgot. A budapesti munkahelyekre 200-250 km-t vonatoztak a dolgozók, és borzalmas tömegszállásokon laktak. Mikor? '89.-ig!

114634 2011.06.29. 14:59:56

Igen, ezt olvastam! Nem hiába Bölcs PuPu! Rasid! Ha már szóba került Frey Tamás - nem kellene megkeresni, h meddig jutott?? Nagyon nagy igény lenne rá!! :-))

34417 2011.06.29. 15:06:36

1. zili 2011. 06. 29. 14:58 attól tartok, tévedsz. munkásszállón laktak, nem tömegszálláson, volt közös konyha, tusoló és tisztacsere. ami lényegesebb: volt munka, és hetente fizetés. amúgy meg: mitől is lesz majd munkanélküliség csökkenés? igazán érdekelne, hogy te mit tudsz jobban, mint a téma szakértői?

34417 2011.06.29. 15:07:20

2. raptor 2011. 06. 29. 14:59 lemaradtam valamiről? keresi talán petőfi sírját?

114634 2011.06.29. 15:14:54

4. harunalrasid (szerkesztő) Rasid! Há'má nem tudom hány éve, de a csutfasz első uralkodása alatt - negyedig-félig - elkészített egy riportot, ahol egy mesterlövészt, bérgyilkost keresett a tahó likvidálására! (De csak kamuból, h lenne-e valaki?) Oszt' nem tudta befejezni a riportot, mert hirtelen vége lett a karrierjének! Természetesen véletlen egybeesés volt!! :-))

gogu 2011.06.29. 15:18:03

Ki az a petőfi?,Gondolom valamit nem nyomtál meg vagy az agyad van meg nyomva. Fuserálunk ,fuserálunk libsikéim?Az ész osztás az megy.A gulágra veletek!!!! Petőfi megérdemel egy P-t.

34417 2011.06.29. 15:24:04

[gogu](#1219368) picinyem, ha nem tetszik, nem kell olvasnod. ha nem vetted volna észre, mindent kisbetűvel írok. tudod, gyorsabb:-)

180524 2011.06.29. 15:32:31

A fenébe, de jól eltalált írás ez! 1.-re A Gulag az annyi, hogy Glavnoje Upravlenyije Lagerej, azaz a büntetőtáborok főigazgató- sága. Forrás: Szolzsenyicin: Ivan Gyenyiszovics egy napja

34417 2011.06.29. 15:34:22

[maiman](#1219377) hát, ez az. aki nem olvas szolzsenyicint, biza, eléggé mellé tud lőni:-)

profil 2011.06.29. 15:38:56

Szolzsenyicin eléggé polarizáló személy. A 9. hsz. értelmében leget , hogy én is mellé tudnék löni? Ki tudja...?:-)

34417 2011.06.29. 15:48:16

10. profil (látogató) 2011. 06. 29. 15:38 én csak a címre céloztam: (Goszudarveszvenij Lager - Állami Tábor) kontra Glavnoje Upravlenyije Lagerej.

profil 2011.06.29. 16:13:17

11."én csak a címre céloztam: " Mást nem is feltételeztem, csak eszembe juttattátok Szolzsenyicint.

180524 2011.06.29. 16:13:39

No, lényegre, ha már közmunkáról van szó, dologra fel. Szóval: "(3) Közfoglalkoztató lehet: a) helyi és kisebbségi önkormányzat, valamint ezek jogi személyiséggel rendelkező társulása, b) költségvetési szerv, c) egyház, d) a nemzeti civil alapprogramról szóló törvényben meghatározott civil szervezet, e) közhasznú szervezet, a Khszt. 2. § (1) bekezdés h) és j) pontjában foglaltak kivételével, f) az állami és önkormányzati tulajdon kezelésével és fenntartásával megbízott, vagy erre a célra az állam, önkormányzat által létrehozott gazdálkodó szervezet, g) vízitársulat, valamint h) erdőgazdálkodó, amennyiben a közfoglalkoztatás keretében az erdőterület kommunális szennyeződéstől való tisztítására kerül sor." Fenti még csak bevezető. Lépjünk egyet: "Foglalkoztatási és Közfoglalkoztatási Adatbázis .................................................................................. "(3) Az adatbázis tartalmazza 1. a bérpótló juttatásra jogosult személyek tekintetében a) az alábbi adatokat: aa) a jogosult természetes személyi adatai, ab) a jogosult állampolgársága, illetőleg bevándorolt, letelepedett vagy menekült státusza, ac) a jogosult belföldi lakó-, illetőleg tartózkodási helye, ad) az ellátás megállapítására, megváltoztatására és megszüntetésére vonatkozó adatok, ae) a jogosult Társadalombiztosítási Azonosító Jele (TAJ szám), af) a bérpótló juttatásra jogosult személy iskolai végzettsége, szakképesítése, b) a munkaügyi hatóság által a munkaügyi ellenőrzésről szóló 1996. évi LXXV. törvény 8. § (4)-(5) bekezdése alapján az állami foglalkoztatási szervnek átadott, és az adatbázisban nyilvántartott személyekre vonatkozó adatokat, c) a munkaerőpiaci helyzetükkel összefüggő, következő adatokat: ca) munkaerőpiaci képzésben történő részvétel, cb) munkaerőpiaci programban történő részvétel, cc) bértámogatással létesített munkaviszony keretében történő foglalkoztatás, cd) közfoglalkoztatásban való részvétel, ce) munkaviszony - támogatás nélkül történő - létesítése, cf) állami foglalkoztatási szerv szolgáltatásainak igénybevétele, cg) egyszerűsített foglalkoztatásban történő részvétel, d) az álláskeresőként történő nyilvántartással összefüggő következő adatokat: da) a nyilvántartásba vétel időpontja, db) a nyilvántartásból történő törlés, illetve a nyilvántartás szünetelésének időpontja és indoka; 2. a közfoglalkoztatottak tekintetében a) a közfoglalkoztatottra vonatkozó adatok körében aa) az adatbázisba való felvétel időpontját, ab) a közfoglalkoztatott természetes személyazonosító adatait, lakóhelyét, tartózkodási helyét, állampolgárságát (hontalan státuszát), bevándorolt, letelepedett vagy menekült, oltalmazott, menedékes, befogadotti, szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező státuszát, valamint önkéntes adatszolgáltatás alapján telefonszámát, e-mail címét, ac) legmagasabb iskolai végzettségét, szakképzettségét, ad) foglalkozás-egészségügyi alkalmassága mértékét, és ez alapján esetleg kizárt munkakört, ae) eddig betöltött munkaköreit, af) a munkaügyi központtal történő együttműködésére vonatkozó adatokat, ag) a (4) bekezdés alapján megállapított prioritási szintjét, b) a közfoglalkoztatási jogviszonyra vonatkozó adatok körében ba) a közfoglalkoztatás jellegét, azaz hogy 1. tényleges közfoglalkoztatott-e 2. képzésben vesz-e részt 3. bérpótló juttatásban részesül-e, bb) a közfoglalkoztatási jogviszony időtartamát, bc) a napi munkaidő mértékét (4, 6 vagy 8 óra), bd) a közfoglalkoztatási bér összegét, be) a közfoglalkoztatási jogviszonyban betöltött munkakört, bf) a közfoglalkoztató megnevezése és adószáma; 3. a közfoglalkoztatásra vonatkozó adatok tekintetében a) a munkát felajánló, a munkát szervező és a közreműködő közfoglalkoztató nevét, cégjegyzékszámát, az adószám első nyolc jegyét (törzsszámát), elérhetőségét, b) a munka jellegét, statisztikai kódját (FEOR kód), leírását, c) a munkavégzés helyét, d) az igényelt közfoglalkoztatotti létszámot, e) a munkavégzés időtartamát, f) a napi munkaidő mértékét, g) a munka elvégzéséhez, a közfoglalkoztatás tervezéséhez szükséges infrastruktúrára vonatkozó adatokat (munkaeszköz, szállítóeszköz, elhelyezés), ac) a jogosult belföldi lakó-, illetőleg tartózkodási helye, ad) az ellátás megállapítására, megváltoztatására és megszüntetésére vonatkozó adatok, ae) a jogosult Társadalombiztosítási Azonosító Jele (TAJ szám), af) a bérpótló juttatásra jogosult személy iskolai végzettsége, szakképesítése, b) a munkaügyi hatóság által a munkaügyi ellenőrzésről szóló 1996. évi LXXV. törvény 8. § (4)-(5) bekezdése alapján az állami foglalkoztatási szervnek átadott, és az adatbázisban nyilvántartott személyekre vonatkozó adatokat, c) a munkaerőpiaci helyzetükkel összefüggő, következő adatokat: ca) munkaerőpiaci képzésben történő részvétel, cb) munkaerőpiaci programban történő részvétel, cc) bértámogatással létesített munkaviszony keretében történő foglalkoztatás, cd) közfoglalkoztatásban való részvétel, ce) munkaviszony - támogatás nélkül történő - létesítése, cf) állami foglalkoztatási szerv szolgáltatásainak igénybevétele, cg) egyszerűsített foglalkoztatásban történő részvétel, d) az álláskeresőként történő nyilvántartással összefüggő következő adatokat: da) a nyilvántartásba vétel időpontja, db) a nyilvántartásból történő törlés, illetve a nyilvántartás szünetelésének időpontja és indoka; 2. a közfoglalkoztatottak tekintetében a) a közfoglalkoztatottra vonatkozó adatok körében aa) az adatbázisba való felvétel időpontját, ab) a közfoglalkoztatott természetes személyazonosító adatait, lakóhelyét, tartózkodási helyét, állampolgárságát (hontalan státuszát), bevándorolt, letelepedett vagy menekült, oltalmazott, menedékes, befogadotti, szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező státuszát, valamint önkéntes adatszolgáltatás alapján telefonszámát, e-mail címét, ac) legmagasabb iskolai végzettségét, szakképzettségét, ad) foglalkozás-egészségügyi alkalmassága mértékét, és ez alapján esetleg kizárt munkakört, ae) eddig betöltött munkaköreit, af) a munkaügyi központtal történő együttműködésére vonatkozó adatokat, ag) a (4) bekezdés alapján megállapított prioritási szintjét, b) a közfoglalkoztatási jogviszonyra vonatkozó adatok körében ba) a közfoglalkoztatás jellegét, azaz hogy 1. tényleges közfoglalkoztatott-e 2. képzésben vesz-e részt 3. bérpótló juttatásban részesül-e, bb) a közfoglalkoztatási jogviszony időtartamát, bc) a napi munkaidő mértékét (4, 6 vagy 8 óra), bd) a közfoglalkoztatási bér összegét, be) a közfoglalkoztatási jogviszonyban betöltött munkakört, bf) a közfoglalkoztató megnevezése és adószáma; 3. a közfoglalkoztatásra vonatkozó adatok tekintetében a) a munkát felajánló, a munkát szervező és a közreműködő közfoglalkoztató nevét, cégjegyzékszámát, az adószám első nyolc jegyét (törzsszámát), elérhetőségét, b) a munka jellegét, statisztikai kódját (FEOR kód), leírását, c) a munkavégzés helyét, d) az igényelt közfoglalkoztatotti létszámot, e) a munkavégzés időtartamát, f) a napi munkaidő mértékét, g) a munka elvégzéséhez, a közfoglalkoztatás tervezéséhez szükséges infrastruktúrára vonatkozó adatokat (munkaeszköz, szállítóeszköz, elhelyezés), h) az egy napon foglalkoztatható személyek legkisebb és legnagyobb számát, i) a közreműködő szerv azonosítóját, megnevezését, elérhetőségét, j) a kifizető szerv azonosítóját, megnevezését, elérhetőségét. Eviannánál már leírtam, de itt is mondom, ez agyrém, ehhez képedt a kubatov-lista hangyafing. A törvényjavaslat az alábbi linkben: http://www.parlament.hu/irom39/03500/03500.pdf

34417 2011.06.29. 16:16:06

[maiman](#1219396) jesszusom! ez tényleg agyrém! gyakorlatilag bárkit, bármikor....kirendelnek közmunkára, és lenyúlják a személyiséged!

122743 2011.06.29. 16:19:47

ott, nyugaton, már most van egy felirat. hegye shalom

14927 2011.06.29. 16:33:21

" ..... „Egy az ország” című könyvet, - később ez majd kapható lesz közmunkásbőrbe kötve..." No meg felszólalási, megnyilvánulásai, és írásai, képpekkel, videókkal illusztrállva, az orbánicizmus (mint kialakulóban lévő új vallás) alapkódexeként kötelező tantárgy lesz, az orbánista iskolákban

110481 2011.06.29. 16:41:26

3.-ra Mitől lesz munkanélküliségcsökkenés? Hát először tisztázzuk, ki a munkanélküli! Ma Mo.-on az a munkanélküli, (vagy segélyes) akinek papirja van róla, függetlenül attól, hogy dolgozik vagy sem. Az APEH ilyen ügyekkel soha nem foglalkozott komolyan. Ma a feketegazdaság adja a GDP 25-33 % közötti részét. Mi az alapja ennek? A szociális rendszer. Ugyanis: ha ma valaki dörzsölt és felcsap munkanélkülinek kap segélyt, ingyenes egészségügyi ellátást és ha gyerekei vannak és gátlástalan még egy rakás támogatást, kedvezményt. Ma már általános, hogy nem a munkaadó, hanem a munkavállaló nem akarja, hogy bejelentsék!!!!! Innét kezdve az államnak egy faladata van: megszüntetni a szabadidőt! Igy a svarcos nem tud feketén dolgozni! És ez ráadásául dupla pénzt jelentett: egyrészt a segélyeket kedvezményeket, támogatásokat másrészt a bért. A másik tipus a segélyes kisiparos, ilyen-olyan szolgáltató. Ezeknél is dupla a bevétel a legálisan dolgozókhoz képest, és igy a versenyképességük is jobb az agyonadóztatott legális iparosokhoz képest. Ezek viszont egész legális iparágakat tettek igy tönkre. (ld. faipar) Tegyük ehhez a társasághoz a rokkantakat és a korkedvezményes nyugdijasokat, továbbbá a hihetetlen betegállománytömeget. Ha az iparban dolgoznál már rég megállt volna az eszed, hogy mi megy itt. Ha a feketemunka csak a GDP 25%-át adná és feltételeznénk a legális szektorokkal azonos termelékenységet (egyik sem igaz) a versenyszféra kb. 2,7 millió foglalkoztatottját figyelembe véve minimum 675.000 embert jelent. A szám stimmelhet, hisz a kb. azonos szinten levő Csehországban 1 millióval több a fizikai mint nálunk. Hidd el! Ez a folyamat ha végigcsinálják egyszerűen elképesztő lesz! Mint világ életében ipari ember mindig azt mondtam: Az egyik legaljasabb hazugság és csalássorozatot nem a "nagyok" hanem kisemberek százezrei követték el a munkaerőpiac szétverésével! Ráadásul az egymást követő kormányok támogatásával a választások miatt. Ha lehetetlenné teszik puszta időlekötéssel a svarcot, továbbá a segély nem lesz versenyképes a fizikai bérrel nagyon gyers kifehéredés jöhet!

110481 2011.06.29. 16:46:22

16.-rs T. ghost! Nem gondolod, hogy fel kéne keresned a kezelőorvosodat emiatt a "bőrkötés" miatt?

180524 2011.06.29. 16:47:28

Bocsesz, Harun , a lista 1/3.-a kétszer ment el, xarakodik a gépem, de még így is bőven marad "adatszolgáltatni való. Ez csak egy kiragadott példa volt. Ha a teljes tervezetet elolvasod, lehidalsz, mint én is tettem. Egyszerűen elképesztő. "(10) Az álláskeresési járadékra vagy nyugdíj előtti álláskeresési segélyre jogosult vagy abban részesülő álláskereső az 58.§ (5) bekezdés d) pontjának 5. alpontjában meghatározott együttműködési kötelezettség keretében a 25. § (2) bekezdésében meghatározott megfelelő munkahelyet köteles elfogadni. (10a) Az olyan álláskereső esetében, aki sem álláskeresési járadékra, sem nyugdíj előtti álláskeresési segélyre nem jogosult, a 25. § (2) bekezdésében foglaltakon kívül a munkahely abban az esetben is megfelelő, ha a foglalkoztatás közfoglalkoztatási jogviszonyban történik. (10b) A közfoglalkoztatási jogviszony keretében történő foglalkoztatás esetében a munkahely akkor megfelelő, ha a munkavégzés helye és a közfoglalkoztatott lakóhelye között naponta történő oda- és visszautazás ideje tömegközlekedési eszközzel a) a három órát, illetve tíz éven aluli gyermeket nevelő nő és tíz éven aluli gyermeket egyedül nevelő férfi álláskereső esetében a két órát meghaladja, és a munkavégzés helyére és onnan a közfoglalkoztatott lakóhelyére történő térítésmentes szállításról, vagy b) a négy órát meghaladja, és a munkavégzés helyétől számított 20 km-es távolságon belül az illetékes és megyei kormányhivatal népegészségügyi szakigazgatási szerve által kiadott engedélynek megfelelő térítésmentes elhelyezésről, tisztálkodási és étkezési lehetőségről a foglalkoztató gondoskodik." Életszerű, mi? Napi 4 óra meló, 3 óra utazás..... S ha valaki nem fogadja el e csodás lehetőséget? (lehet rá több oka is) Kikerül a rendszerből , oszt jónapot.

14927 2011.06.29. 16:49:41

zili Először olvasd el a posztot, aztán nézd meg, hogy vajh miért is van idézőjelben az első mondat, aztán keresd fel a kezelőorvosod, némi gyógyszerért, hogy a figyelmed ne lanyhuljon!

163107 2011.06.29. 17:11:20

Jól nézek én is ki, a másik postnál azzal a gyengeelméjű kukaccal vitázom, és közben nem vettem észre, hogy új postot raktál fel. Derék dolgon töri a fejét a kormány. Ha az megvalósul, mindenki úgyis éhen hal (kivéve aki maradt a manyugnál) és még kényszermunkás se kell... "Az állami nyugdíjrendszerben is csak az egyéni járulékbefizetések után járna nyugdíj. Az így felhalmozott összeget lehetne örökölni a Nemzeti Erőforrás Minisztérium által a kormány részére készített Nemzeti Nyugdíjpolitikai Koncepció előterjesztése szerint - közölte szerdán a Pénzcentrum.hu. A gazdasági portál birtokába került dokumentum szerint az egyéni nyugdíjjárulék mértéke a duplájára emelkedne." "A dokumentum fontosnak tartja leszögezni, hogy az egyéni számlákon nem jelenik meg fizikai valójában a pénz, hanem csak egy eszmei jellegű tőkeszámláról van szó. Nyugdíjba vonuláskor az e számlán lévő valorizált egyenleg és a nyugdíjba vonuló várható hátralévő élettartama alapján határoznák meg az öregségi ellátást." Na és mi lesz, ha szegény tovább él?

122743 2011.06.29. 17:16:16

19. maiman 2011. 06. 29. 16:47, kemény dolog lesz, az biztos. Csak azt nem értem, egy ilyen NOL féle portálon az öslakosok miért nem tiltakoznak a kapitalista rendszer ellen.

180524 2011.06.29. 17:23:08

Ahonfia, melyik rendszerre gondolsz konkrétan?

11256 2011.06.29. 19:10:01

úgy látom, ahonfia most mérlegeli, hogy mégis meg kéne próbálni a szocializmus felépítését egyetlen országban, hátha Viktornak sikerül. rossz hírem van: ő egyenesen a kommunizmust vette célba, és a régi vicc szerint: ami a tietek az az enyém is, ami az enyém, ahhoz semmi közötök. az a "közmunkásbőrbe kötve", az valami óriási!!!

114634 2011.06.29. 20:44:02

24. evianna "az a "közmunkásbőrbe kötve", az valami óriási!!!" Igen, de van egy nagyon rossz "áthallása" Ugye hallottunk már az emberbőrből készült lámpaernyőkről!!

olvasó 2011.06.29. 20:50:49

15-re Ott van más felirat is. "A munka szabaddá tesz." Ezért nem lesztek ti soha szabadok!

11875 2011.06.29. 21:35:18

26. olvasó (látogató) 2011. 06. 29. 20:50 Bárcsak akkor éltél volna és lakója a lágernek majd akkor is jopofiznál?

201666 2011.06.29. 21:46:17

"Levitézlett Kádár huszárok" és ehhez hasonló cifra jelzőkkel vannak illetve, miközben több tíz éves áldozathozatallal járó szolgálati évek állnak mögöttük. Végezték esküjükhöz méltóan a feladatukat minden körülmény közt, zokszó nélkül, megalázó bérezés mellett. Mindezek ellenére a miniszterelnök a bohócügyi államtitkárát ajánlja fel számukra tárgyaló partnernek. A hatályos jogszabályi előírásokat követően nyugdíjazásukra került sor, nagy részüknél a munkáltató által szinte szorgalmazva a nyugállományba helyezést, mert az átszervezések kapcsán szolgálati helyük megszűnt, további foglalkoztatásukra nem volt lehetőség. Az érintett kör válaszként a "provokációra" érdekeiket hangsúlyozva, még mindig békésen tiltakozik az Európában példa nélküli, demokratikus alapelveket abszolút nélkülöző, visszamenőlegesen velük szemben alkalmazott hátrányosan ható jogalkotói tevékenységgel szemben. Nem borogatnak kocsikat és nem gyújtogatnak. Nem veszélyeztetik az állampolgárok életét, vagyonát. A kormány provokatív módon csőcseléknek állítja be őket, és azzal formálja a közvélemény hangulatát ellenük, hogy nem akarnak dolgozni életerős létükre. Hangolva a társadalmi rétegeket, közveszélyes bűnözi attitűd beállítással látja el őket, akik veszélyeztetik a politikai hatalmat és az ország közbiztonságát. A rendvédelmi nyugdíjasokkal történő "huza-vona" közben sorra derülnek ki a széles munkavállalói rétegeket érintő jelentősebb megszorításokat feltáró lényegi intézkedések. A tiltakozók köre szélesedik, a demonstrálók közt most már figyelemre méltó módon létszámban más ágazatok dolgozói is képviseltetik magukat. A kormányzati intézkedéseket a fojtogató államadóssággal magyarázzák, azonban nem igen lehet észlelni, hogy a hatalom birtokosai osztoznának a terhek viselésében. Az ország bajból történő kihúzását másként képzelik el a hatalom birtokosai. http://igi.nolblog.hu/archives/2011/06/29/Valojaban_mit_akar_a_kormany_elerni_az_intezkedeseivel/

olvasó 2011.06.29. 22:27:06

27-re JÓ, tudom neked a lámpaernyő nyobban tetszett a 25.-en önmagadtól! ( Tudom mi a láger, voltam ott 10 napot! )

Tering Ettét 2011.06.30. 04:46:43

harunalrasid 2011. jún. 29. 14:25 Ötleteitek, javaslataitok nincs a helyzet megoldására. Annak a helyzetnek a megoldására, amit a 2002-től 2010-ig (vagyis nyolc évig) tartott cuclibsi elkúrásdmping okozott, megspékelve egy jó adag gazdasági világválsággal, amit pedig a pénz- és profitéhes, neoglobalista, neoliberális, multifil szadesz szagú bankároligarchia okozott... Viszont a cuclibsi kúrmányokat bírálni már nincs vér a pucátokban. Hisz' nincs is pucátok... Így marad számotokra a szánalmas, monomán és paranoid Orbánozás, ami a hullafoltosra bukott ballibsi oldal egyetlen létező megnyilvánulása... 16. ghost 2011. 06. 29. 16:33 Piásan nyomtad a kommentet, bébi? Vagy csak álmodozol? De, ha ébren vagy, akkor ne álmodj!

114634 2011.06.30. 05:55:20

29. olvasó (látogató) Hülye, és aljas vagy verecke!!
süti beállítások módosítása