Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

"Hiszek az igazamban"

2011. június 22. - Harun al Rasid

"Elmondom, milyen lesz az, amikor eljön a forradalom. Olyan lesz, mint bármelyik másik nap. Talán ősz lesz, talán tél, talán tavasz. Az emberek egyszer csak elindulnak az utcákon egy tér felé. Talán bejelentett tüntetés lesz ott, talán semmi sem, csak egy hír fut végig a városon. Talán engedélyezett lesz a gyülekezés, talán nem. Lesznek ott rendőrök, talán kevesen, talán sokan. Onnan ismerjük majd meg, hogy ez a forradalom, hogy az emberek ereiben száguldani fog az adrenalin, kirobbanóan jókedvűek lesznek, mintha szerelmesek volnának, és nem azért jönnek majd, hogy szónokokat hallgassanak meg, akik ezerszer és ezeregyszer elmondják ugyanazt, hanem azért, hogy együtt legyenek. És az emberek ott maradnak a téren, és nem mennek haza. És mindenfelől egyre többen érkeznek rohanvást a térre. És távoli városokban és falvakban készülődni kezdenek az emberek és a híreket lesik.”"

Két idézet: a címbeli az Árok Kornéltól, a másik sokkal régebbi. 2003- őszén íródott, és kapaszkodjanak meg: Bencsik András vizionálta ezt, a lapjában, éspedig a Medgyessy kormányt képzete elűzni ilyen formán.

A címbeli mondat a múlt heti bohócforradalomkor mondta Árok Kornél.

"– Börtönbe zárhatnak, emigrációba kényszeríthetnek, de nem adom fel, mert hiszek az igazamban" (168 óra)

“Attól a pillanattól fogva minden megváltozik. Mert akkortól fogva senki sem kérdezi meg a másiktól, hogy “vajon most eljött az idő?” és hogy “vajon akkor most megmozdultunk?”, mert mindenki tudni és érezni fogja a pillanat nagyszerűségét, azt, hogy a nemzet ekkor gyógyult meg fél évszázados betegségéből és lett egészséges újra. És tagadhatatlan, hogy ezt követően elindul a nép, hogy a betegség fertőző gócait kitakarítsa. Elfoglalja a legkártékonyabb médiumokat és kiűzi onnan a ragály terjesztőit, a történelmi pornográfia bűzös leheletű, sunyi tekintetű iparosait. És elkergeti a pénzvilág foltos lelkű hiénáit, amint elűzi majd azokat a hazaárulókat is, akik az ő nevében egy álszent és gonosz áldemokrácia hamis és még így is kijátszott szabályaira hivatkozva rombolják önbecsülését.”(Demokrata 2003)

Hogy mivel érdemelte ki az erőn felül adakozó Medgyessy, hogy ilyen formán akarta eltakarítani a jobboldal, most nem tárgyalom ki: csak annyit - a demokrácia nem csorbult egy hajszálnyit sem a kormányzása alatt, emellett széles társadalmi csoportok jártak anyagilag jobban a működésekor. Bevallom, akkoriban egedetlen baromságnak éreztem Bencsik patetikus mondatait. Most is máshogy fogalmaznám meg, de rá kell döbbennem, hogy nincs új a nap alatt, egy idióta is ki tud mondani igazságokat, csak éppen nem az alkalmas időben.

Az alkalmas idő most jött el.

A múlt csütörtökön lezajlo

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr858309334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása