Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Orbán és a "tömegember"

2011. március 04. - Harun al Rasid

avagy a sztaniolba csomagolt kormányzati szellentés

avagy a sztaniolba csomagolt kormányzati szellentés

Kertész Ákos írta az Amerikai Népszavában.

„Achtung Európa! – mondom újra Thomas Mannt idézve. Nem vagyok mániákus. Tudom, hogy a történelem nem ismétlődik meg, legföljebb az egykori tragédia bohózatként köszön vissza. De ezen a bohózaton mi, akiket pofonokkal visznek a táncba, nem tudunk röhögni. Azt is tudom, hogy hetven évvel ezelőtt a Führer egy gazdasági és katonai nagyhatalom élén állt, ez a Vezér csak a saját szemétdombja tetején kukorékol, de vigyázat: nem ártalmatlan! Európa maga fölé emelte ezt az elveresedve fuvalkodó kakast. Ez sem igazán vidám bohózat.

Milyen ember az, akinek azt mondják: tiszteljük és szeretjük a magyar népet, Magyarországot, mi egy Európában megengedhetetlen médiatörvényt kritizálunk, s ő fölfújva magát, azt rikkantja hisztérikusan, nem tűröm, hogy a magyar népet és az országot támadják. Nem hallotta volna, mit mondtak neki? Nem értette? Nem jutott el a tudatáig? Súlyos paranoiája képtelenné teszi a normális párbeszédre, elméje úgy tele van a saját kényszerképzeteivel, hogy nem fér belé, amit a másik mond. De azt a fogalmat sem ismeri, hogy „a másik”. Embertársa nincs, csak alattvalója és ellensége. Erre tovább tárgyalnak vele, mintha partner volna, ahelyett, hogy ráadnák a kényszerzubbonyt. És nem hallják, hogy a csapata otthon azzal fenyegetőzik: kiböjtöljük az EU elnökséget, majd utána zúdítunk össztüzet a demokratikus intézményekre és a maradék megátalkodott demokratára.

A médiatörvény a nagy átverés. Amíg erre figyel a világ, suttyomban teljesen fölfalja a rendszer a demokráciát. Mindent, amit Európa a felvilágosodás óta létrehozott. A humanizmust. A ráció elsőbbségét a mítoszokkal szemben. Az Egyenlőség, Testvériség, Szabadság polgári szentháromságát. Az emberi jogok tiszteletét. A szekularizációt. A konszenzust, mint a társadalomirányítás módszerét. Az individuális és közösségi érdekek harmóniáját.

Nem győzöm ismételni: nem új világháború réme fenyeget, de ha Európa ezt lenyeli, a módszer diffundálódik a többi posztkommunista országba. Az ottani lappangó antidemokratikus, soviniszta, nacionalista erők látni fogják, így is lehet, itt mindent lehet büntetlenül, hisz Brüsszel egy sóhivatal. Magyarország lépéseire a környező országok ellenlépéseket tesznek, és súlyos etnikai feszültséggóc alakul ki Európa keleti peremén, pont az, amit az Unió mindig is el akart kerülni.

Orbánt belpolitikai céljai – vagyis, hogy a romániai, szlovákiai kettős állampolgárok voksaival bebetonozza a hatalmát, továbbá, hogy a trianoni döntés megkérdőjelezésével állítsa maga mögé az agyamosott magyar nacionalistákat –, elvakítják. Ezért aztán végképp érzéketlen mindezek veszélyes külpolitikai következményei iránt. És Európa nem akarja tudni, hogy „a vad geszti bolond, a gyújtogató, csóvás ember, úrnak, magyarnak egyként rongy” Tisza István reinkarnációjával áll szemben.

Még mindig nem látják, hogy Orbán úr külpolitikai orientálódó képessége a semmivel egyenlő. Oltva van diplomácia ellen. Hogy lehet ez? Csak úgy lehet, hogy – miként eddig is sejthető volt – szociopata. A másik ember baja, fájdalma, de még az öröme iránt is érzéketlen. Nem érez empátiát, képtelen belehelyezkedni más lelkivilágába, a másik emberi lény elméjébe. Ettől még, mint a legtöbb szociopata, kellemes, vonzó sármőr is lehet, a társaságban sikeres, a teljes érzelemhiány nem látszik meg rajta. De ahogy a környezete iránt is érzéketlen, egy másik közegben élők belső állapotát még kevésbé tudja kitapintani. Érthető, ha így képtelen kiszámítani a külpolitikai trendeket, tendenciákat, mozgásirányokat, erővektorokat. Nem tud a más fejével gondolkozni. Külügyminiszterének, Martonyi Jánosnak, a tendenciák iránti érzékenységére jellemző, hogy 1989-ben látta elérkezettnek az időt, hogy belépjen az MSZMP-be, s ez a zseniális húzás nem csak őt magát minősíti, hanem a gazdáját: Orbán pont ezt a férfiút választotta külügyminiszterének.

Cohn-Bendit figyelmeztette Orbánt, hogy illett volna köszöntenie Tunézia forradalmi demokratáit, de Orbán nemhogy észrevette volna, hogy merre mozdul az arab világ, találkozót tervezett Mubarakkal. Még oda sem ért, Kairó is lángba borult. (Vajon meglátta-e Mubarakban önmagát?) Külpolitikai ösztöne, tempóérzéke katasztrofális. Minthogy Brüsszelben ováció helyett bírálattal fogadták, durcásan az arab világ felé fordult. A legjobb pillanatban. Ha semmi információja nem volt arról, milyen tektonikai erők feszülnek az arab-muzulmán országokban a földkéreg alatt, Cohn-Bendittől már megtudhatta, hogy Tunéziában mozog föld, de ez sem jutott el a tudatáig. És emlékezhetünk még a nem régi Putyin találkozó kudarcára is.

Csak a magyar tömegembert, az ortega-i értelemben vett tömegembert képes manipulálni. Mert ez az emberfajta mindenben illetékes, ez az a típus, aki mindent jobban tud, ő a tökéletes, aki nála jobb, az festi magát. Ennek minden jár, amit a társadalom létrehozott, anélkül, hogy egy morzsányit is hozzátett volna. Ennek kötelessége nincs, csak jogai vannak, de mindenhez, amit más harcolt ki, más alkotott. Orbán Viktor azért van nagy hatással a tömegemberre, mert ugyanolyan, mint ők. Mert ő is a legtökéletesebb, a legilletékesebb, aki mindent jobban tud, aki sohasem hazudott, akinek minden jár, amihez ő nem járult hozzá semmivel. (Sőt, az egész ország neki jár. Mit is adott ő az országnak?) A tömegemberre az tud hatni, aki a tömegember színvonalán áll.

Ady tudta már egy évszázaddal ezelőtt, hogy nekünk Mohács kell, mert a magyar veréshez szokott fajta. És nem volt elég Mohács a magyarnak Trianon, és nem volt elég Mohács a második világháborúban porig rombolt ország, a szovjet megszállás negyven éve, semmi nem volt elég súlyos istenverése, hogy a magyar fölébredjen hagymázos álmaiból, mint a németek, akik ma Európa legjózanabb, legdemokratikusabb nemzete. A médiatörvényre fütyül a magyar, a torokba fojtott vélemény csak néhány hibbant értelmiséginek fáj, akikre a többség sohasem hallgatott. Ha nagyságrendekkel kevesebb lesz majd a szatyorban, ha a balhézók közé lövet a Hatalom – nem fantáziálok, a rendőrtábornok belügyminiszter nyilatkozatából tudjuk, hogy már készíti elő a fegyvereseit az éhséglázadás megfékezésére –, akkor talán föleszmél a lelkes alattvaló, „ki ezer éve magával kötve, mint a kéve sunyít vagy parancsot követ”. „

Eddig az idézet.

A folytatás itt olvasható :

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr618309172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

114634 2011.03.04. 12:09:52

Szia Rasid! Amit leírtál, mind igaz!! Egyet kivéve: Orbán ÚR! Ilyen uraktól én már ótvart is kaptam!! Más: Hallottál egy enyhe "elnézést, de elqrtam"-ot Mubarakkal történ kvaterkázása miatt? Ennyire politikai rövidlátó a sleppje? Az ilyennek a qrvaannyát!!

193138 2011.03.04. 12:22:37

Ez nem elég Orbán ellen. Ideje lenne aktívabban harcolni Orbán ellen. Remélhető, hogy amint javul az időjárás, úgy fog romlani Orbán helyzete.. Az időjárás biztos javulni fog.

prozax 2011.03.04. 12:34:42

kettő komment (mondtam én mire ment ki a játék)

193225 2011.03.04. 12:37:12

Závada élesebben fogalmazott, csak azt nem mondta, hogy a kiabálásn kívül még mivel gondolja.

114634 2011.03.04. 12:39:02

töröltem a kommented. erre semmi szükség, raptor. egymás közt már lerendeztük.

34417 2011.03.04. 12:42:35

@raptor orbán erről nem tehet, de a kémszolgálata, a politikai helyzetelemzői igen. jobb helyen egy ilyen látogatás előtt - pláne, mint eu soros elnök - csinálnak ekkis kuffervizitet, helyzetelemzést, ilyesmit. persze, nem a kihelyezett magyar acélgyártás okán.

prozax 2011.03.04. 12:43:07

belenyúltam. okafogyottá vált a komment, bocs. jobb a békesség, nem?

34417 2011.03.04. 12:45:12

@Meselek rendben, orbán megy. de ki jöhet helyette? legyen navracsics. rendben. shifteljünk egyet: orbán megy a disz székbe, államfőnek, navracsics lesz me, neki semjén már nem fog gazsulálni, tehát a kdnp máris lenullázva, kósa felléphet egy gárdiccsal - néha egész normális tud lenni - szijjártó megy orbánnal, mindjárt tisztább lesz a levegő...

prozax 2011.03.04. 12:59:37

korrekt így kell

193225 2011.03.04. 13:00:18

Navracsics? Varga Misi? Mindegy. Ez ha még így megy tovább, már csak Orbán lecserélése lehet a megoldás (Orbán és Tsai.) Orbán Grácba, egy két betegség, szívpanasz, kialakulhat a dolog.

34417 2011.03.04. 13:09:42

puhított kiadás:-)

193138 2011.03.04. 13:16:41

Mi már megoldottuk a kormányváltást. DDDD

193225 2011.03.04. 13:21:38

hát sportnyelvre fordítva, lehet lesre állítani, tacsra tenni, vagy kiállítani. De magyarul a játéktérről elzavarni.

34417 2011.03.04. 13:24:53

13. Shakespeare 2011. 03. 04. 13:21 mégiscsak focista lenne, vagy valami hasonló. ballábas. két.

34417 2011.03.04. 13:28:56

@Meselek lecserélted a hagyományost egy bőrbevonatú sportkormányra, mi? :-)

45691 2011.03.04. 14:00:52

Kéne egy igazi alkotmányos monarchia, az Orbán lenne a monarcha, és rendesen öröklődne a királyi cím. A királyi család minden évben kapna az államtól 50milliárdot, szigorúan személyes költségeikre, plusz állampénzen lakhatnának a Sándor Palotában, személyzet,szolgák rendesen,mint bárhol. Adózniuk nem kell, belefér. A monarcha feladata lenne a nemzet jövőjén való folytonos gondolkodás és javaslat alkotás. Az állam ügyeibe azonban nem szólhat bele. A királyi felség "alatt" gyorsan vissza kell térni a normális polgári demokráciához, ahogyan eddig volt,meg ahogyan a svédeknél,angoloknál,spanyoloknál stb. van is. Most mondjuk Navracsics legyen a miniszterelnök,de gyorsan, Matolcsynak járjunk ki egy katedrát Amerikában, vagy legyen ő is alkotmánybíró,mint Stumpf, esetleg mehetne az IMF-hez magyar nagyfőnöknek is - most,hogy szépen elkezdi a megszorításokat, de lehetne ő életfogytig a pekingi magyar nagykövet is. Vissza kell állítani a pénzügyminisztériumot, Varga M legyen a pü miniszter. Így még nyerhet a Fidesz akár több választást is.

179584 2011.03.04. 14:07:48

Folyton azon töprengek, mit csináltak az elmúlt 8 évben a mocskolódáson kívül. Lett volna idejük felkészülni, stratégiát kigondolni, kicsit körülnézni, sikeresék hogyan csinálják. Az a baj, hogy az OV tipusú emberekböl tényleg hiányzik a diplomáciai érzék, mert hiszen számukra csak az ÉN és a HATALOM létezik, minden ettöl eltérö megnyilvánulás csak hazugság.

193138 2011.03.04. 14:37:07

Kérlekszépen, én ennél egy sokkal olcsóbb megoldást találtam ki.

prozax 2011.03.04. 14:39:19

16. Nokiás dobozban ahogy ti csináltátok? Vagy adóelkerüléssel ahogy csináljátok? Mi lenne ha inkább mennél tüntetni Te aki az adóváltozásokon úgyszintén igen jól jártál:)))) Vagy ez most épp nem téma? Mellékesen megjegyzem ,szerintem sem monarchia nem kell sem királyság ,főként ha a liberálisok erőltetik ,mert ha a liberálisok erőltetik akkor abban csak valami diktatórikus cselszövés lehet.

192755 2011.03.04. 14:55:02

Diktátorok esetében megfigyelhető jelenség, hogy kezdetben a nép hőseként kezdik karrierjüket. Pl. Kim Il Seong, Észak-Korea. Később veszítik el fokozatosan kapcsolatukat a valósággal. Nem szociopaták lesznek, habár kétség kívül nem képesek azonosulni az általuk irányított néppel, egyénekkel végképp nem. Sztem Orbán is ilyen lett. Tény, hogy ez is az elmezavar egy formája. Azt a 8 évet, amit valóban tervezéssel, gondolkodással kellett volna töltenie, minden bizonnyal kitöltötte az eszelős hatalomvágy bármi áron. Most itt a hatalom, nagyobb mint bárki várta volna és itt a cselekvőképtelenség is. Kósa?? Ha mégegyszer beengedik a tévébe államcsőd lesz:)

163107 2011.03.04. 14:57:45

Rasid, az ellenszékben van egy nem túl hosszú cikk arról a belátható sorsról, amire már én is gondoltam - ezeket is eléri a rendszerváltó pártok sorsa - ez törvényszerű. Az más kérdés, hogy mi lesz személy szerint Orbán sorsa, mert mindenért ő, egyszemélyben lesz felelős - itt felelősségmegosztásról szó sem lehet: tehát vagy egy fehérre meszelt szoba vasággyal, vagy egy karibi sziget. Mibe?

171423 2011.03.04. 14:58:00

"Csak a magyar tömegembert, az ortega-i értelemben vett tömegembert képes manipulálni" Na itt meg a nemmanipulálható nem tömegember láttható: http://www.youtube.com/watch?v=VaBvjZURCAg Na kedves Kertész úr nekem minden ismrősöm minden barátom minden rokonom a fideszre szavazott,- mindenki középosztálybeli stabil anyagi helyzetű családos 2-3 gyereket nevelő ember Aztán már nagyon megunták a videón látható keceli bor ivó kocsmapultot támasztó lumpenproli csürhének a további finanszírozását

prozax 2011.03.04. 15:01:22

20. Mit csinált a diktátor? Kordont emelt , betiltott ,lövetett ,veretett és kilötte a szemed? Majd le is tagadta? Ilyet tett volna a diktátor? Na igen ilyet tett!!! 22. Itt vannak közöttünk most is a hastáncosok:)

163107 2011.03.04. 15:04:28

Kéry Ádám: "Az azonban, hogy a külföldi finanszírozók magyarországi eligazításában döntő szavú nyugati elemzők előbb tudhatják, hogy mi lesz ezzel országgal, mint maga az ország, nos az, legalábbis nekem a politikai morál olyan mélypontját jelzi, amely szintre kevesen merészkedtek itt a proletárdiktatúra bukása után. Ebből is látszik,hogy a Fidesz csak egy az egykori rendszerváltó pártok közül. Talán valóban van abban valami, hogy azok a pártok mind okszerűen kell elbukjanak. Most a Fidesz nevű következik. Rajtuk is túl leszünk - valahogyan."

163107 2011.03.04. 15:06:27

Sosem reklámozom magam, most sem teszem, mert a jelenlegi posztot, amit feltettem, nem én írtam, hanem a jobboldali konzervatív szabadeurópás Kasza László: nos érdemes beleolvasni, ha ajánlhatom...

34417 2011.03.04. 15:11:44

22. kimitake hiraoka 2011. 03. 04. 14:58 akkor neked jó, misima, nem ásott közétek senki. de azért erre középosztálybeli dumára ne sok kenyeret próbálj kérni a boltban, mert nem adnak. gondolom, ha a fideszre szavaztatok, hát kaptatok is érte valamit: agymosást. hát csak szavazgassatok szorgalmasan, ti, stabil anyagi hátterűek. lehettek úgy 200ezren. akik meg szívnak, pár milliónyian. jó szemlélet a tiéd, misima, de azért olyan nagyon büszke ne legyél magadra. különösen ne a bájos véleményedre: lumpen csürhe. igaz, akadnak hasonszőrűek, akik panelprolit emlegetnek, meg kelkáposztaszagú prolit, szintúgy stabil középosztályi magasságukból lenézve a pórra. csak óvatosan a szöggel, misima. a zsák nehezen tartja vissza.

34417 2011.03.04. 15:13:43

25. Osszián 2011. 03. 04. 15:06 linket kérünk! tudod, lusta népek ezek, fárasztó a keresés...

171423 2011.03.04. 15:20:28

26. harunalrasid (szerkesztő) 2011. 03. 04. 15:11 Nekem adnak kenyeret bakter úr igaz nem én nyaltam be 2002-ben azt a szlogent hogy " több pénzt az embereknek"

34417 2011.03.04. 15:30:47

@kimitake hiraoka kenyeret a középosztálybeli dumádra? add meg a címet. a személyeskedő megjegyzéseidet pedig, javaslom, tartsd meg magadnak. nem vagy abban a helyzetben, hogy pimaszkodhass. ha nincs több hozzáfűzni valód a témához, akkor megkérlek, kímélj meg minket a szövegedtől.

12392 2011.03.04. 15:37:37

19: WeDRECKe! Ugye a daliás 2/3istenedre gondoltál mikor "adóelkerüléssel" -t leírtad? =)) Ha valakik (egy család) eladnak egy lakást a forgalmi értékénél 20 millával magasabb értéken egy baráti családnak, ezzel lényegében egyidőben egy üzletrész is gazdát cserélt a két család között (azonos irányban) 20 millával olcsóbban, az nálad minek számít? A törvények szerint adócsalás, mert az előbbi adómentes, még az utóbbi után keményen adózni kellett volna, azaz 20milliót elfelejtett leadózni!

180524 2011.03.04. 15:38:33

Tetszik az idézet is, a cikk is.Mindkettőhöz csak annyit: "A magyarnak szántani lehet a hátán, csak nemzetiszínű legyen az eke." Háááát...... most folyik a szántás, bár néhány téren már a vetés is folyamatban van (lásd sulyok), de hogy mi lészen majd a termés, na attól kell majd bész@rni!!!-)))))

12392 2011.03.04. 15:39:21

16: (bocs) megőrültél? Egy műveletlen paraszt-suttyót királynak? Már az ME-ink miatt is rajtunk röhög a kultúrált világ! =))

171423 2011.03.04. 15:40:17

29. harunalrasid (szerkesztő) 2011. 03. 04. 15:30 Én nem személyeskedtem, ugyanis senkihez nem szóltam,- ahogy általában sem szokásom a kommentelőkhöz szólni ,- a Kertész cikk egy mondatára reagáltam Utánna maga szólt hozzám Minden jót

34417 2011.03.04. 16:24:30

@kimitake hiraoka misima, neked rövidebb a memóriád, mint egy akváriumi aranyhalnak. azé állítólag faltól-falig tart, ezért nem gárgyul meg. feltételezem, hogy szorult beléd annyi intelligencia, hogy különbséget tudsz tenni egy bakter, és egy biztonsági őr között, foglalkozásban, feladatban is. nyilván való, hogy fölényességből, gúnyolódásból neveztél bakternek. ha ez nem személyeskedés, akkor gond lehet a fogalmi rendeddel.

34417 2011.03.04. 16:26:01

@maiman mi lesz, mi lesz...hát, parlagfű! attól prüszköl az egész ország!

180524 2011.03.04. 16:45:55

35.-re Harun, honnan tudtad, hogy én is egy bizonyos gyomra gondoltam? (kár-Üröm!!!!!)-))))

12392 2011.03.04. 16:56:06

Mi bajod a bakter szóval? =)) Eredeti jelentése a német Wächter szóból éjjeliőr! Ha meg salabakter (salabahter, silabusz) az meg egyenesen kiváló mert annak használati/ kitöltési utasítás/segédlet a jelentése, amit pl. a bográcsolásnál meg megcselekedtél!!! =))

12392 2011.03.04. 17:00:50

37+: Sőt az is lehet, hogy bakterológust akart mondani! Mert az is találó, mert sokat igyekszel tenni a magyar demokráciát rágcsáló baktériumok irtása érdekében!!! =))

prozax 2011.03.04. 17:17:14

Rongyikám , nem , nem rá gondoltam. A Nokiáról sem ők jutnak eszembe. Neked pedig külön kértem a napi agyvérzés cikkeket. Meg fogod kapni minden napra , hogy hjőzönghess. Addig is lehet dolgozni -tudod.

12392 2011.03.04. 17:29:53

39: pedig kellett volna, mert az bizomyitott tény, nem úgy mint a gátlástalan agyrémeid! WeDRECKe! Ha te rongynak vélsz az csak a te gyengeséged jele, de bármi is vagyok, semmiképp sem a tied!!!! =))

prozax 2011.03.04. 17:35:27

rongy és Rongyika közt küölönbség van. kedves Rongyi bár tudom , hogy a kommunizmusban eltöltött hosszú idő számodra mindenféle diktatórikus követelményt állít ,de tisztázzuk.Demokráciában nem te mondod meg ki az adócsaló vagy bünöző hanem a bíróság. Mint Kabainál Zuschinál és az össze többi szocliberálfasiszta bünözőnél. tudod sajtószabadság akor nincs amikor a rendőrség elviszi az újságírókat , lásd 2006-07-08 index , stop ,magyar nemzet ,, véleméányszabadság pedig akkor nincs amikor rádtámadnak emiatt a karhatalmi erők. Rongyikám te pont forditva látsz mindent........ Nincs ezzel baj , mindenhol vannak ilyenek is....

188759 2011.03.04. 17:39:02

Szia Harun! Még csak azt sem mondom, hogy vitatnám az állításaid. Ta így látod! Az tény, ha ma lenne választás, a Fidesz Orbánnal megint tarolna. Nincs még itt a hitelvesztés ideje. Amikről most szóltál, bátran a szocikat is lehetett volna vele ostorozni, de már Antall elkezdte. A hatalom természetéből fakadóan az egyén ellensége! Szerintem egy év kell míg a Fidesz feléli a bizalmat, amit kapott. Ez egyetlen egy dolog miatt kockázatos. Nincs kit választani már, ez pedig hihetetlen indulatokat fog generálni. Na ettől tartok én!

12392 2011.03.04. 17:45:19

41: WeDRECKe! Az a baj, hogy te a nick-ed mögé bújva gátlástalanuk mocskolódó tróger vagy. Rólam meg minden tudható, köztük az is, hogy gátlástalanul hazudsz, mint az alkoholista barátod Gubka! Persze a vakhítű azt hisz amit előírnak neki, de az adócsalás ténye akkor is tény! És ez akkor is az, ha nem mernek hozzányúlni!!! Az adatok myilvánosak és személyesen nyilatkoztak is róla: Osz't Jónapot!!!!

prozax 2011.03.04. 17:56:39

Kedves Rongyika! Tisztázzunk hamar pár dolgot ,mert ez az elveteműlt gyűlölködésed még rámegy az egészségedre. Szeretném ha tudnád , hogy a Rongyit egy kedves hangulatu zrikának tartom és ami ennél is fontosabb csak az után alkalmaztam , hogy te a nevemet átformálva , a "dreck" szót emeled ki , aminek unógye a jelentése szemét. Kettő . Rasid ma már az ilyen személyeskedő trogerezésért törölt egy kommentet ,remélem erre nem kerül sor ,mert nem engeded meg magadnak ezt a luust. Három . Nekem itt egy barátom sincs , senkit nem ismerek Gubikát sem és téged sem. Nagyon egyszerű nem érdekel ki írja ,az érdekel , hogy mit ír. Négy: Hogy ki a vakhitű azt mi ketten nem fogjuk eldönteni. Én igyekeztem pár indokot felhozni ,amiben szerintem fordítva látod a dolgokat minden trógerezés nélkül . Arról pedig nem tehtek , hogy személyes sérelmeid miatt már a előző ciklus alatt működő bíróságokat sem tartottad/tartod függetlennek.Csak ezen ellen nem hallottalak régebben ágálni. Osz'thellerágnes

34417 2011.03.04. 18:10:13

@ronagyuri egye fene, bevállalom:-)

34417 2011.03.04. 18:12:37

@prozax verecke, ez a rongyikázás eléggé ciki, igaz, van annyira, mint a vedrecke. mi lenne a normális, nem gúnyolódó megszólítással: úgy mondom neked, hogy más is értse. olyan ez az egész, hogy de kérem, én csak visszaütöttem...

34417 2011.03.04. 18:14:09

@Hard Wolf így igaz. azonban bármilyen gyorsan éri el a fidesz és orbán a bizalomvesztést, akkor se lesz váltógazdálkodás. erről írtam az ellezéki csapatot jellemezve.

34417 2011.03.04. 18:16:45

@prozax már rég nem az alaptémánál tartotok... a dreck, sajnos, a szlengben sokkal csúfabb jelentésű:(

prozax 2011.03.04. 18:26:37

48. Kedves Rasid. Ha ilyen jól látod akkor miért nekem címzed ? Tilos 'egyenesnek' lenni ???

12513 2011.03.04. 18:28:58

Szegény jó egykori egyetemi csoporttársam azt hiszi, olvassa még valaki Orteda y Gassettól A tömegek lázadását...

34417 2011.03.04. 19:33:10

49. prozax (látogató) 2011. 03. 04. 18:26 teljesen felesleges mindenkit egyenként figyelmeztetni, hiszen a hozzád szólóban ott van a gyurinak szóló is. mi vagyok én, ovónéni, hogy szét kell, hogy ültesselek benneteket?

45691 2011.03.04. 19:40:49

24. Na ja, ha így maradnak - leves utca. De,ha csinálnánk egy frankó kis alkotmányos monarchiát, alacsony közterhek (nem mint most), kicsi és hatékony állam (nem mint most) egy helyes alacsony,de izzó tekintetű és hatáskör nélküli monarchával. Vennék a magyar állampapírt,mint a cukrot.

188759 2011.03.04. 20:58:18

"10. ronagyuri (szerkesztő) 2011. 03. 04. 20:20 9: No most már takarodj innen! Te egy gátlástalan és pofátlan tróger vagy!!! Nem vagyok rád kíváncsi! Elmeállapotodat - amit jól jellemez a Gubka és a jó meglátásai, valamint Gubka ordenáré mocskolódása és annak összehasonlítása, hogy engem nem érdekelnek a félájult orbán-imádatodtól csöpögő kitöréseid - nem szeretném ha itt vezetnéd le." Harun! Annyiszor emeltél szót a mocskolódás, személyeskedés ellen! Csak elhoztam Neked barátunk bejegyzését velem kapcsolatban! Nyugodtan olvass bele a szövegkörnyezetbe is aztán mondd meg nekem, gyurinak ezt szabad, de más ne tegye?

34417 2011.03.04. 21:40:02

54. Hard Wolf 2011. 03. 04. 20:58 a saját birtokomon igyekszem rendet tartani. gyurinak se szabad. észre is vette magát.

12635 2011.03.04. 21:51:37

esetleg ha a témánál lehetne maradni, mire végigolvassa az ember a személyeskedéseket...na de aTi dolgotok... a szociopata talán túlzás, de arc nélküli ember, nincsenek érzelmei és nincs empátiakészsége...sajnos ismerek ilyet, egészen közelről...amíg él nem lehet meggyőzni semmiről...kizárólag a saját elképzelésében, igazában hisz...tántoríthatatlanul...nem zökkenti ki semmi. (brüsszeli beszéde)
süti beállítások módosítása