Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Hadüzenet hontársaimnak

2011. február 10. - Harun al Rasid

Röviden így tudnám összefoglalni Orbán Viktor miniszterelnök úr 13. ország-és évértékelő beszédét. Hozzáteszem, hogy a gyűlölet és a harag szerintem mindig is rossz tanácsadó volt. Tény, hogy ideig-óráig lehet a népet hangzatos és szép lózungokkal kábítani, ám nem sokáig. Idővel ugyanis már majd kezd kinyílni az emberek szeme, és előbb-utóbb kiderül a turpisság.

Ezt tükrözi a Fidesz-kormány egyik népszerű médiájának, a Hír-tv. Vonalban c. műsorának betelefonáló vendégei véleménye is, akik immár szép számmal ki is ábrándultak a Fideszből. Hja, kérem, nem minden arany, ami fénylik, és a puding próbája az evés. Az egykori fülkeforradalmár harcosok zöme ugyanis már a saját bőrén érzi, a pénztárcáján tapasztalja a keserű valóságot, szembesülve azzal a ténnyel, hogy itt nem értük, hanem ellenük folyik a harc, és ők a forradalomhoz csak eszközök voltak csupán, és nem lettek annak haszonélvezői. A csalódott, becsapott, és a méltóságukban megalázott emberek pedig, az olykor indulatos véleményüknek már nyíltan hangot is adnak. Megjegyzem, a Tárki és az Origó felmérése szerint, hazánkban legutóbb egy évvel ezelőtt volt ennyire borúlátó a közhangulat, mint amilyen most van. Eddig tartott hát a pünkösdi királyság? Félő, lesz ennél még rosszabb is.

A hanganyagot ugyan nem tudtam feltölteni, de leírtam és felidézem a hétfői Hír-tv. Vonalban c. műsora első betelefonálójának döbbenetes és számomra felettébb lesújtó történetét.

Nagy Katalin műsorvezető: Az első beszélgetőtárs, Zoltán. Jó estét kívánok!

Zoltán: Kezét csókolom, jó estét kívánok!

Nótár Zoltán vagyok a Borsod megyei Igrici településről. Nem tudok igazán jó hírekkel szolgálni, pedig az országértékelő beszéd után csak jót szerettem volna mondani. Nevezetesen arról van szó, hogy mi a Borsod megyei uborkás cigányok vagyunk. Mi Borsod megyében a roma önkormányzatok összefogtunk és szövetkezeteket hozunk létre és a munkahely teremtési program keretében 12 ezer roma embernek munkát tudunk biztosítani. Megvan az együttműködési megállapodásunk az önkormányzatokkal, hogy mi látjuk el a környező településeket zöldségfélékkel. A kétkezi munkánkból akarunk megélni.

Kaptunk időpontot Czomba Sándor államtitkár úrtól, hogy akkor ezt az anyagot vigyük be és tegyük le, és kaptunk tőle egy óra hosszát arra, hogy őt erről tájékoztassuk. Van egy személyi titkárnője, akit Fehér Melindának hívnak. Többször beszéltünk vele telefonon, kérdezte, hogy e hét péntekre, vagy hétfőn, melyik a két időpont közül az, amikor fel tudunk menni Budapestre. A hétfői fél 9-et jelöltem meg, és közöltem vele, hogy már a papíranyaggal is készek vagyunk. Ugyanakkor kaptunk egy e-mailt, amit az államtitkár úr személyi titkárnője küldött. Eredetileg nem nekünk akarta elküldeni, de tévedésből mégis a mi e-mailünkre jött. Az államtitkár úr kérte, kéri, hogy ezt a két embert, akit ő fogadni akar, teljesen nyomozzák le. Hogy ki ez a két ember, honnan jött, mit csinál, mivel foglakozik, fedőnévvel ellátva, és sajnos, ez az e-mail hozzánk jött. Azért mondom, hogy sajnos, mert mi nem akarunk ezekről a dolgokról tudni. Én egy egyszerű cigányember vagyok, és erre azt mondom, hogy azóta egy világ dőlt bennem össze...

Nagy Katalin műsorvezető: Kinek volt címezve az a levél?

Nótár Zoltán: A titkosszolgálati eszköznek, vagyis a titkosszolgálatnak, vagy valamilyen szervezetének, fedőnévvel ellátva, igen, igen. Fedőnévvel, és ha kell önnek személyesen el is viszem Budapestre, innen Borsod megyéből. Úgyis benne lesz az újságokban, pár nap múlva meg fog jelenni. Várom, hogy helyre tegyék ezt a dolgot, a tévedésüket. Mert felhívott a Fehér Melinda és közölte velem, hogy mivel az ön polgármestere MSZP-s, ön pedig az MCF Összefogásban indult az Országos Cigány Önkormányzati választásokon képviselőnek, sajnos nem tudja önöket fogadni az államtitkár úr. Tetszik érteni? Mi ezzel kapcsolatban a véleménye?

Nagy Katalin műsorvezető: Nyilván meg kell várni, amíg tisztázódik ez az ügy és akkor hátha tisztábban fogunk mindannyian látni. Nagyon szerettem volna, hogyha az országértékelő beszédhez szólt volna hozzá, de hívjon vissza, amint tisztázódik ez az ügy, hogy mi történt. Köszönöm, hogy hívott bennünket!

Ennyi a történet, amelyből világosan kitűnik, hogy a Fidesz-kormány igenis a gyűlöletre épít. Látható, hogy szegény sorsú, és a térséget illetően is hátrányos helyzetű cigányemberekről van szó, akik nem segélyekből, a gyermekeikből, vagy tyúklopásokból szeretnének megélni, hanem a becsületes kétkezi munkájukból. Szerintem, sok cigány, és nem cigányember gondolkodik hozzájuk hasonlóan, de a Czomba Sándor úrék nagyon is úgy tűnik, nem hagyják őket, hogy kitörhessenek a nyomorból, mert még azt a munkahelyet is ellehetetlenítik, amely anno a Gyurcsány és a Bajnai-kormány alatt jól működött. Szerintük, aki dolgozni és segélyt akar, no és, hogy ne ölje meg a magyart a tétlenség, mert ugye vannak emberek, akik viszont jól megélnek a segélyekből és a tyúklopásokból, (huh, ez most egy jó kis ellentmondásos duma lett, de sebaj) annak demokrácia ide, emberi méltóság oda, de mennie kell a gátra kubikolni, vagy szerencsésebb esetben ültessen virágot közterületen és sepregessen. Egy frászt lesz itt ingyen munkahelyteremtés! Közmunka és segély lesz, de az sem mindenkinek. Akinek nem jut, legfeljebb majd azzal indokolják, hogy az illetőt nem tudták munkára nevelni. Ja, kérem, mivel a háborúban a tábornokok előre belekalkulálják az emberveszteséget, abba még belegondolni sem merek, mi lesz itt, ha az Alkotmányt is ehhez a mentalitáshoz igazítják. Szép új világ!

Ha így folytatják, akkor itt nem gazdasági növekedés, hanem garantáltan balkáni állapotok, tömegnyomor és éhséglázadás lesz. Hála az Orbán-kormánynak és Czomba Sándor úrnak, ez az időzített bomba már javában ketyeg. Hajrá Magyarország, hajrá Fidesz!

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr248309124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

70185 2011.02.09. 19:54:49

Kedves Géza!Lesz itt nagyobb baj is.A feleségem beszélt egy falubelivel,aki elmondta neki hogy az önkormányzat szinte mindenkitől megvonta a RÁT-ot,legalábbis az anyagi részét.Mivel a környéken a munkalehetőség szinte nulla,sok embernek az a 28500 ft nem kevés,többen panaszkodtak hogyha nem történik valami,rövidesen éhezni fognak.Állítólag a kormány törvénymódosítására hivatkoztak.Ha ez így van és az Orbáni változtatások vannak a háttérben,akkor nagyon nagy baj lesz.És nem vagyok meggyőződve arról hogy a nép csendben bele fog törődni.Ugyanis ez sok embert érint.Persze nem akarok farkast kiáltani hisz nem tudom hogy mennyi a történetbe a valóság(lehet 0,de lehet 100% is),de az észrevehető hogy a kormányról alkotott vélemény már sok embernél jelentősen romlott.

103485 2011.02.09. 20:20:59

Kedves Hapsi! Nem tudom, hogy mire utazik a Fidesz, de a tv.-ben nézve és hallgatva a betelefonálók panaszait, már azt tapasztalom, hogy hatalmas indulatok törnek ki az emberek zöméből. Ez a Fidesz már nem az a Fidesz, amelyik a választások előtt volt. Nem ezt ígérték az embereknek. Olyan térségben, ahol egyáltalán nincs semmilyen munkalehetőség, a közmunkára adott támogatásokat pedig a felére csökkentették, eleve, hogy nem mindenkinek fog jutni közmunka. Az önkormányzatok nem tudnak mást tenni, mint érvényt szerezve a jognak, megvonni az emberi méltóságot jelentő 28.500 ft.-os segélyt, és tehetetlenül szemlélni az emberek nyomorát.

179584 2011.02.09. 21:07:28

És az igrici példa csak egy a sok közül! Azért nem folytatom, mert úgy neveltek hajdanán, hogy ne átkozódjak, pedig percekig tudnám sorolni, mit kivánok az illetékeseknek.

103485 2011.02.09. 21:35:49

Kézcsók drága Marijja! Látod, egyszerű emberek is többre képesek, mint némely politikusok. Ez az ember is kitett magáért. Elhatározta, hogy véghezviszi a nemes cselekedetét, és ha a terve bejön, vélhetően több ezer honfitársának tudott volna munkát és tisztességes bért biztosítani, ám a politika most keresztbe tesz neki. Melyik normális ésszel gondolkodni tudó ember képes ezt felfogni? Megértem az indulatod, mert én is ekképp érzek irántuk.

14055 2011.02.09. 21:51:35

Van egy másik nagyon jó falu is, Rozsály, ott is csoda történt, igaz ott a polgármester szervezte meg a termelést. Nincs más út, csak a termelő szövetkeztek létrehozása, mégpedig a lehető legmagasabb önellátásra berendezkedéssel, azaz mindent megcsinálni maguknak, amit csak meg tudnak, és a termékeket, melyekből felesleget is tudnak teremleni, amit végül s a piacra visznek, olyan magas szinten feldolgozva, ahogy csak tudják.

103485 2011.02.09. 22:17:15

Kézcsók drága Zsuzsa! Igen, Rozsály, Uszka és Igrici lakossága is a kétkezi munkának köszönheti az emberi méltóságát és a társadalom megbecsülését. Talán még több ilyen település is van, de a politikusainknak úgy tűnik, hogy ez a 3 bezzegfalu sem elég ahhoz, hogy előttük példaértékű legyen, hogy tudomásul vegyék, az emberek zöme nem segélyekből és nem tyúklopásból szeretne élni, hanem igenis becsületes munkából, ha arra is lehetne lehetőségük... Mert volna kiút a szegénységből, csak ahhoz egy kis kezdeti anyagi támogatásra lenne szükség, nem pedig gáncsoskodásra, ahogy azt most a Fidesz, nem tudni mi célból teszi.

34417 2011.02.10. 06:14:57

kíváncsi vagyok, tényleg megjelenik-e ez a beszélgetés egy újságban, és ha igen, az se mindegy, hogy egy helyi kis orgánumban, megyei lapban, vagy országosba. ami pedig ezt az államtitkárt illeti - méghogy úr! - remélem, készült mentés a mail-ről, mert úgyis le fogják tagadni! aztán, nem árt, ha maga a műsoranyag is meg van valahol, jó kezekben, mert ahogy én a technika ördögét ismerem, ez is meg fog valamilyen malőr folytán semmisülni! volt a fidesznek a kampányba egy szlogenje: csak a fidesz! hát igen. valóban, csak a fidesz képes ilyen aljasságra!

34417 2011.02.10. 06:18:43

azért arra kíváncsi lennék, hogy ha a polgármester fideszes lenne, és nótár úr - na, ő inkább az, mint az a szarházi - az ocö színeiben indult volna, mit lépett volna a hatalom fura ura? amúgy ezek után hogy mer orbán uniós szinten romapolitikáról beszélni? EZ a fidesz romapolitikája!

34417 2011.02.10. 06:33:13

MINDENKINEK! mivel géza barátom azon szerencsés kevesek közé tartozik, akinek van munkája arrafelé - és akadt egy tisztességes vállalkozó, aki cigányembernek is adott munkát - én veszem át a blog felügyeletét, akár tetszik ez egyeseknek, akár nem. minden olyan kommentet ki fogok moderálni, ami a témától eltér, vagy a hangneme, tartalma nem ide illő. géza helyett válaszolni nem fogok, de arra valszeg csak munkaidő után kerülhet sor. ezért is, és másért is - ez a szemét eljárás figyelmet érdemel - mihelyt kicsúszik a frissülőből, ismét fel fogom tenni, hogy a "délutáni műszak" is olvashassa. akinek nem tetszik, mehet a szerkesztőkhöz reklamálni!

163107 2011.02.10. 09:35:56

Először is egy + Gézának, aki ismét hajszálpontosan látja, ami az orra előtt van. Mert még sokan nem látják - elég csak a NOL oldalain megnyilvánuló kommentelőket nézni, akik még mindig ilyeneket írnak: a balibek dühösek, ez a bizonyíték arra, hogy jó irányba mennek a dolgok... A ballibek dühösek.. .az a szegény igrici roma, aki szeretne a társaival munkából! változatlanul megélni legalább is ócska ballib, igaz? Mert dühös most szegény, kurvára dühös, mert a reménytelenségben, kilátástalanságban élő ember az dühös lesz előbb utóbb. Aztán jöhet a titkosszolgálat...

Freewolf 2011.02.10. 10:32:33

Jó lenne, ha Géza írta volna, hogy átadja a posztját cenzorálásra. Egyáltalán Géza tud róla? Konkrétan a cikkhez! Miért kell egy szövetkezet alakításához államtitkári segítség? Ez nem derült ki az írásból!

163107 2011.02.10. 11:26:24

Wolf, ezer bocs, hogy belepofázok, de te voltál szerzője ennek az oldalnak - ez egy közösségi oldal, be mehet egy másik blogger is, és nyilván közmegegyezés, hogy moderálhat a másik ellenszékes is. Az viszont kiderül az írásból, hogy egyre reménytelenebb a helyzet a leszakadt térségekben munka ügyben, akkor, amikor a kókler kormány fője állandóan a munka megbecsüléséről papol. Míg egyszer bele nem fojtják a szót az elkeseredett éhezők.

163107 2011.02.10. 11:27:43

És még annyit Wolf, bárcsak annak idején te is "cenzoráltál" volna néha...hányszor kértelek, és a legjobb szándékkal.

114634 2011.02.10. 12:14:07

Szia Géza! Hát ez nem semmi! Van bőr a pofájukon ilyet tenni a dolgozni akaró, és DOLGOZÓ romákkal! Ez nyilván tahóviktor EU-s roma stratégiája!! :-((

Freewolf 2011.02.10. 12:21:52

Szia Osszi! Változatlanul az az álláspontom, mint Tosznak, hogy minden megnyilvánulás azt minősíti, aki írja. Amennyiben moderálási elvek ellen való, vegye ki a szerkesztő, ha zavarja! Én blogolni jöttem és beszélgetni, nem a hozzászólásokat gyomlálni. Pl. a Kapcsolat nevű portál! A saját blogodban gyomlálhatsz, de a szerkesztő kivágja azt, aki trágárkodik, személyeskedik. Itt maximum azt vágják ki, akinek más a véleménye! Engem kitiltott két hétre, mert az ilyen"megnyilvánulásokat nem szereti", de máig nem tudom, mit nem szeret, mert kuka a szerkesztő, meg nem szólal, sem emailra, sem cikkre! Ennyit az egyenlő elbírálásról!

34417 2011.02.10. 12:26:07

@Freewolf képzeld el, tud róla. ez pedig nem cenzorálás, csak védelem az aljas beszólások ellen. de nem hiszem hogy te ezt felfognád.

34417 2011.02.10. 12:29:33

@Freewolf felejtsd el, hogy te egyenlő elbírálás alá esnél. gondolom, sejted, miért. a szerző dolgozik, már, ha ez neked jelent valamit. méghozzá keményen. véleményed lehet, azért senki nem fog moderálni. az pedig, hogy nem gyomlálod a hozzászólásokat, nem éppen dicsekvésre ad okot. mondom, nem jó helyen vagy te itt. ez persze, csak az én véleményem.

Freewolf 2011.02.10. 12:45:46

16-17. Talán, ha kifejtenéd, miért nem érdemlem meg az egyenlő elbírálást! Ha mered! :-) Én nem szélyeskedtem, kérdést tettem fel. Erre nem kaptam választ! Azt, hogy hol a helyem, megmondtad! Nekem is van véleményem, hol a te helyed! :-)

34417 2011.02.10. 12:49:41

@Freewolf ezt már egyszer lejátszottuk. nem vagy ellenfél. a választ megkaptad. ha képtelen vagy megtalálni két bővített mondat egyikében, az nem az én hibám. hogy hol a helyed, a te gondod, én még csak nem is céloztam rá. ne menj ebbe bele, mert nem tudsz jól kijönni belőle. arról nem is beszélve, hogy te keményen jobbos vagy, hogy ne mondjam, jobbikos, fehér árja, géza pedig baloldali nézetű, ráadásul cigány. ehhez mérten jobb lenne, ha a post tartalmával foglalkoznál, és nem izmoznál itt tovább.

Freewolf 2011.02.10. 15:07:01

20. Semmi lejátszás nem v olt. Gerinctelenkedtél velem, kaptál választ. Kioszthatlak még, ha nagyon akarod, de azt majd külön blogban, Géza cikkét nem szeretném ezzel szemetelni! Semmi köze a véleményemnek Géza származásához, mert nem arról szól a történet. Azt mondd már meg végre, ha tudod, és megérted végre a kérdést, miért kell ezzel a szövetkezet alakítással egy államtitkárnak foglalkozni? Nem minősítem az eljátást, ahogy bántak az érintettekkel, de változatlanul nem értem, miért kellett arra a szintre vinni az ügyet! Természetesen, ha nem érted, mit kérdeztem, majd Gézával megbeszélem este! Talán jobb is, mert akkor nem személyeskedne velem, hanem válaszolna, ahogy azt kell és amire te nem voltál képes!

XXX 2011.02.10. 15:36:04

van aki még rasiddal foglalkozik?

minorbelétek 2011.02.10. 15:38:06

Gézu ..egy ilyen buta kis faszkalapnak mint te vajon milyen érzés lehet,amikor rányitják a budiajtót a portál kápói????Már szarni sem tudsz egyedül pufika??

34417 2011.02.10. 15:39:19

21. Freewolf (látogató) 2011. 02. 10. 15:07 személyeskedni csak azzal lehet, akinek van személyisége. te nem tartozol ebbe a körbe. ahhoz meg, hogy kiosszál, még kell egy kicsit nőnöd. értelemben is, fizikumban is. valahogy úgy érzem, tényleg kár volt hozzád szólnom. te ugyanis még válaszra sem vagy méltó. tudod: sünben a dauer:-))) szóval, csak a posthoz szólj, azt javaslom. külön post? jujj, de megijedtem:-) majd elcsacsogtok ott a magadfajtákkal:-))) akad még hódolóm, akit begyűjthetsz magad mögé. szólj nekik, hogy jó szorosan álljanak, így mindegyikőtök élvezni fogja:-)))

34417 2011.02.10. 15:40:31

22. XXX (látogató) 2011. 02. 10. 15:36 akad. nekik biztosan ez a fontosabb, mint az államtitkár minősíthetetlen eljárása. wolfit is csak az érdekli, hogy miért került egyáltalán erre a szintre a dolog. amúgy szerinte minden úgy jó, ahogy a jóember csinálta, mert legalábbis nem kritizálja.

14742 2011.02.10. 15:58:22

Már az "ellenszék" indulásakor jeleztem, hogy ide csak olvasni, tájékozódni járok, de most azt kell mondanom, jó, hogy feltettétek a délutáni-esti műszaknak is.

34417 2011.02.10. 16:17:20

25. lehar 2011. 02. 10. 15:58 én is úgy gondolom. de hát, ha a fő probléma az egésszel az, hogy node miért kellett ezt államtitkári szintre vinni, akkor szerintem itt sokan kurvára nem értik az egészet!

103485 2011.02.10. 16:29:13

Szia Kalifa! Köszönöm Neked, hogy a távollétemben helytálltál és moderáltad a posztom! A videót is mindjárt újra felteszem, mert amint látom, vagyis dehogy látom, az eltűnt.

103485 2011.02.10. 16:39:28

Szia kedves Freewolf! A Kalifa Barátomat és kedves Széktársamat én kértem meg arra, hogy amíg a munkámból adódóan távol leszek, felügyelje, és ha kell, moderálja a blogot. Tudod, a szabály az szabály, én pedig nem venném a lelkemre, ha az én hibámból a Szerki jogos retorziókat alkalmazna az Ellenszék-bloggal szemben. Ez van. A válaszom a kérdésedre a következő: Mivel minden munkahely beindítása pénzbe kerül, az igrici szövetkezet is egy vállalkozónak, bizonyos Polgár Andrásnak és alapítványának köszönhetően jött létre. Ő volt az, aki volt olyan bátor, hogy felkarolja és anyagilag támogassa Nótár Zoltán kezdeményezését, amelynek köszönhetően az igrici szövetkezet 2009-ben létrejött. Földet vettek, termelőeszközöket, vetőmagot, fóliát, és minden egyéb mást, ami a korszerű növénytermesztéshez és uborkatermesztéshez szükséges. És a projekt onnantól kezdve beindult, sőt, példaértékűen jól működött. Nézd meg a videót, és láthatod, milyen erőfeszítések és nehézségek árán. Igen ám, de Nótár Zoltán, aki akkor már a szövetkezet vezetője volt, nem elégedett meg ennyivel, hanem szeretett volna a térségben még több rászoruló embernek munkát adni. Ahogy az a posztomból is kiderül, kb. 12 ezer embernek, és ehhez kértek volna a kormánytól anyagi támogatást. Röviden ennyi a történet.

34417 2011.02.10. 16:40:33

@Bogdán Géza nem moderáltam, nem volt mit, csak asszóztam egy kicsit wolfival. neki én voltam fontosabb, mint ez az egész szégyenteljes eljárás. ez alatt természetesen az államtitkár gestapós módszereire utalok, meg a válaszára.

Freewolf 2011.02.10. 17:00:49

Kedves Géza! Köszönöm a választ! Tudom, hogy nagyon elvakult világban élünk! Nem tudom, a következőket meglépték-e az érintettek: a térség országgyűlési képviselőjével felvenni a kapcsolatot. A környező települések önkormányzataival olyan szinten tárgyalni, hogy esetleg kamatmentes kölcsönnel, hosszú lejáratra hitelezzenek a szövetkezetnek. A már működő szövetkezeti rész nem vehet fel banki kölcsönt esetleg úgy, hogy az önkormányzatok garanciát nyújtanak a bankoknak! Ezt helyi politikai szinten kellen meglépni! A több nven futó cigány szervezetek segítségére nem lehet számítani? Itt kapásból soroltam fel egy pár alternatívát, merta kezdeményezés életképesnek tűnik. A politikai hatalmasságok viselkedésén felháborodni lehet, de maga az ügy attól még nem halad! Sok sikert kívánok a kezdeményezéshez!

103485 2011.02.10. 17:19:33

Kalifa Barátom, én nem személyeskedem senkivel, nem haragszom senkire, és hát remélem, hogy itt a Nolblogon rám sem haragszik senki. Értelmetlen és meddő vitákba pedig szintén nem bocsátkozom senkivel. Sajnos, az államtitkár úr mentalitása az egész Fideszre jellemző, és ez a kór immár a miniszterelnök úrra is átterjedt. A választások előtt pedig még nem volt ilyen a Fidesz, mert akkor egy fideszesnek még nem volt illő cigányoznia. Emlékezz vissza, Molnár Oszkárt is azért távolították el a soraikból. De hát változnak az idők, és úgy tűnik, változik a Fidesz is, mert radikalizálódnak ők is. Ezt pedig már letagadni sem tudnák. Hogy mi lesz ennek a vége, nem tudom, de jót biztosan nem szül.

14742 2011.02.10. 17:21:17

Kedves Géza, a videó megnézése után csak annyit, szorítok Nektek!!!

34417 2011.02.10. 17:31:21

wolfi, ennyi az egész? előadod a nagyon okos tanácsaidat, de még csak halovány kritikát sem gyakorolsz az eljárás felett? csak ennyi az egész, hogy fel lehet háborodni, de attól még nem változik semmi? mert mintha a post nem csak erről szólna! szerinted úgy jó, ahogy az államtitkár eljárt? mert mszp, meg mcf?

Freewolf 2011.02.10. 17:44:36

33. Mikor baj van és tény, hogy baj van, olyankor nem a kígyókövet kell fújni, hanem adott problémára megoldást találni! Nem vonom kétségbe Géza szavait, de nem tudom a forrás megbízható-e? Amennyiben ez így van és alátámasztható, miért nem szólal meg a Népszabadság? Ettől kisebb diszkriminációs ügyben is harsognak, most pedig süket csönd? Ez nekem furcsa! Nem haragudni segíteni jöttem ide, csak érdeklődtem, mert nem volt a felállás világos nekem! Akinek csak gyűlölködni van esze, az minek teszi be a lábát ide, mert erre nincs szükség! Remélem valami konstruktív elképzelésről olvashatunk később!

103485 2011.02.10. 17:48:05

Kedves Freewolf! Hogy a posztom főszereplője, Nótár Zoltán kivel vette még fel a kapcsolatot, azt nem tudom, de gondolom, hogy van olyan dörzsölt, hogy minden követ megpróbál megmozgatni. A gond az, hogy magánszemélyeket, vállalkozókat nehéz megnyerni, hogy anyagilag támogassanak és kiálljanak egy nemes ügy mellé. Ha zömében romákról van szó, akkor ott bizalomra is szükség lenne, és szerintem ez a legfőbb gond. Egyszerűen nem merik a pénzüket kockáztatni, mert félnek, hogy a befektetésük nem fog megtérülni, hozzáteszem, ez nem is várható el tőlük. Ez a szövetkezet már önmagában is életképes, mivel már bizonyított. Úgy tűnik, hogy mindezen referenciák az államtitkár úrnak viszont mégsem elegendőek. Pénz híján pedig a bővítés, hogy a térségben további rászorulóknak is munkát tudjanak adni, bajos lesz, és csak egy szép álom marad. Pedig a valóság az, hogy igény lenne rá... http://www.168ora.hu/itthon/eheznek-az-emberek-69890.html

12635 2011.02.10. 17:54:52

Kedves Géza, csatlakozom Leharhoz!

Freewolf 2011.02.10. 17:55:54

Kedves Géza! Köszönöm a tájékoztatást és remélem írsz majd arról is, ha sikerül valahogy átverekedni az ügyet a bürokrácián!

103485 2011.02.10. 18:03:22

Kedves Freewolf! A forrás, tökéletesen megbízható. Amit én felidéztem a posztomban, az hétfőn a Hír-tv vonalban c. műsorában hangzott el. Bocsáss meg, de elhiheted, vagyok olyan felelősségtudatos ember, hogy dezinformációkat nem tennék közzé. Kerestem linket a Hír-tv honlapján, amely bizonyítékként szolgált volna, de nem találtam. A hanganyagot a mobilommal rögzítettem, még megvan, csak nem tudom feltölteni és közzétenni a weben.

34417 2011.02.10. 18:06:08

már bocsánat, gézám, de az elmondottakból nekem úgy tűnik, hogy az államtitkárt az instanciázok pártállása és hovatartozása jobban érdekelte, mint a referencia! odáig el se jutott! "Mert felhívott a Fehér Melinda és közölte velem, hogy mivel az ön polgármestere MSZP-s, ön pedig az MCF Összefogásban indult az Országos Cigány Önkormányzati választásokon képviselőnek, sajnos nem tudja önöket fogadni az államtitkár úr. " mi a fenéért nem lehet kimondani, hogy az a szarházi ezen okok miatt döntött, DISZKRIMINÁLT a demokrácia és a fideszes romaprogram legnagyobb dicsőségére, és nem a referencia elégtelenségével volt a baj?

34417 2011.02.10. 18:11:06

38. Bogdán Géza (szerkesztő) 2011. 02. 10. 18:03 na, erről beszéltem. ez a felvétel, puszta véletlenségből, nincs meg a hír tv archívumában. ostoba technikai malőr, természetesen. ha meg valaki véletlenül rögzítette, az meg hamisítvány. így mennek a dolgok, gézám.

34417 2011.02.10. 18:15:13

géza, milyen mobilod van? mert hangfile-t is el lehet küldeni, ha olyan a készüléked, és majd csak fel tudjuk tenni! e-mail küldése esetén multimédia csatolása működik! de a szolgáltatód ügyfélszolgálati irodájában is le tudják szedni, le ne töröld!

103485 2011.02.10. 18:17:30

Kedves Lehár, és Gordius! Köszönöm a nemes hozzáállásotok, és, hogy szoríttatok a magyarországi cigányoknak! Ha valaki cigánynak születik, nincs mit tennie, kénytelen elfogadnia a megváltoztathatatlant. Minden népnek és nemzetnek megvan a maga salakja, a cigányoknak is, és őket én is elítélem. De cigánynak lenni nem azt jelenti, hogy az illető zsivány, csaló, és bűnöző. Vannak közöttük művelt, tanult, egyetemet végzett emberek is.

114634 2011.02.10. 18:20:00

38. Bogdán Géza (szerkesztő) Szia Géza! Ha tanácsolhatok valamit, mert a fiam is így tölt fel a netre! A You Tube-ra fel tudod másolni a telefonból! És már ott a link!

103485 2011.02.10. 18:21:09

Kalifa, ez egy Nokia készülék, és van rajta hangrögzítő. Nem törlöm le, de majd igyekszem valamit kitalálni.

Freewolf 2011.02.10. 18:27:09

Kedves Géza! Nem vonom kétségbe, hogy ez a Hír tv-ben elhangzott. Készséggel elhiszem, hogy ez volt a telefonos beszélgetés tartalma! Ami számomra hihetetlen, hogy amit elmondott Nótár Zoltán, az valóban megtörtént-e? Valóban így volt? Ez nekem annyira hihetetlen, ezért lenne jó, ha Nótárnak lenne egy felvétele!

103485 2011.02.10. 18:28:38

Kedves Raptor! De gondolom, ahhoz kellene a telóhoz mobilnet is, ami nekem nincs.

34417 2011.02.10. 18:32:35

most mondjátok meg, kedves olvasók és kommentelők, hát nem bájos a 23-asban gubka ferenc volgográdi ősmagyar beszólása? ezért érdemes volt élnie! köszönjük neked, gubka ferenc, hogy ily szolidáris vagy népedhez!

114634 2011.02.10. 18:55:29

47. Bogdán Géza (szerkesztő) Gézám nem kell! Kábellel, vagy Bluetooth-al feltenni a gépre, és onnan a netre! :-))

34417 2011.02.10. 18:59:39

46. Freewolf (látogató) 2011. 02. 10. 18:27 hidd el, nem kötözködésből mondom, de az elején géza szavahihetőségét kérdőjelezted meg, most meg már a szenvedő félét is! nem elég a mail? szerinted, csak kitalálta? a titkárság válaszát is? ennyire jó lenne a fantáziája? és, ha igen, miért is tette volna? hogy belegázoljon egy fideszes államtitkár makulátlan becsületébe? tényleg nem tudod elhinni, hogy diszkriminált?

103485 2011.02.10. 19:15:13

Kedves Raptor! Sajnos egyik sincs, de ha már az én szavahihetőségem a tét, úgy majd rajta leszek, hogy ezt a technikai problémát megoldjam valahogy.

Freewolf 2011.02.10. 19:19:28

50. Lassan írom, hogy megértsd! Nem kérdőjeleztem meg Géza szavahihetőségét "Nem vonom kétségbe Géza szavait, de nem tudom a forrás megbízható-e?" Idézem magam, ha már te vádaskodsz! Valóban nehéz nekem elhinni, hogy egy államtitkár ilyet tegyen, de tényleg! Azt is elképzelhetem, hogy ez így történt, de olyan szinten hihetetlen nekem ez a történet, hogy szeretném, ha Nótár és a titkárság beszélgetése meglenne. Bocsáss meg Géza, nem Neked nem hiszek, hanem Nótárnak!

163107 2011.02.10. 19:21:31

Kedves Géza barátom, azt írod: "Sajnos, az államtitkár úr mentalitása az egész Fideszre jellemző, és ez a kór immár a miniszterelnök úrra is átterjedt." Fordítva, Barátom, fordítva! A fejétől büdös itt a hal, és ezt sajnos egy páran láttuk már a nagy diadal kezdetén! Mint ahogyan úgy szólván minden fordítva van, mint ahogyan a nagy meseszövegekben elhangzik, Nem volt forradalom, és nem volt nemzeti összefogás sem, csak széthúzás, de az is ki miatt egy évtizede már? Megvédjük a magánypénztárakat=elvesszük, ellopjuk Megvédjük a nyugdíjasokat, megszüntetjük a kedvezményeket Átvezetünk a munka világába=örülj, ha 4 órát söpörheted az utcát 30 e forintért Áramdíjat emelünk sunyiban, visszamenőleges törvényeket hozunk, új adózást, ahol minden kormánytag kurva jól jár, de a pedagógus és a melós kevesebbet visz haza, kimiskároljuk az alkotmánybíróságot is, de az ügyészség segítségével keményen odacsapunk, ahol lehet, hogy semmi nincs... nem sorolom. Végül talán Gyurcsány ellen is találunk valamit, mert ez lesz a szép új világ.

114634 2011.02.10. 19:21:50

51. Bogdán Géza (szerkesztő) Gézám vszeg félreértettél! Eszem ágában sincs nekem megkérdőjelezni igazmondásodat! Csak a 42.-ben Rasid vetette fel, én csak segíteni szerettem volna!! Bocsi, ha félreérthető voltam!! :-(

34417 2011.02.10. 19:28:33

wolfi, az, hogy egy sorral hátrább helyezed a szavahihetőség megkérdőjelezését, semmit nem javít az álláspontodon. a fene se vádaskodott, kérdeztem. válaszoltál, ennyi. csakhogy a dolgok logikája szerint, ha megkérdőjelezed a forrást, bizony, kételkedsz a közvetítőben is. a logika már csak ilyen. az pedig, hogy egy fideszes államtitkár diszkriminál, nem hihetetlen, hanem gazság. mert nem kérdés, hogy alkalmas rá.

34417 2011.02.10. 19:33:06

jesszusom, wolfi, te komolyan gondolod, hogy hangrögzítő volt bekapcsolva náluk, hogy bizonyítani tudják az államtitkár diszkriminatív állásfoglalását? szerinted fel voltak készülve erre a szemétségre? jól vagy, komám? szerinted így működnek a dolgok egy hátrányos helyzetű környezetben?

Freewolf 2011.02.10. 19:35:32

55. Ez elég furcsa rasid! A forrás tekintetében kétkedek és kételkedni is fogok, míg nem lesz rá bizonyíték, de mint írtam, azt, hogy Géza ezt a Hír tv-ben hallotta, látta, nem kérdőjeleztem meg. Tehát milyen logikáról beszélsz? Érted, amit írtál? 1. Géza felvette a telefonbeszélgetést a tv-ből. 2. Hol a bizonyíték Nótár szavaira? Ez annyit mutat rasid, fogalmad nincs a logika fogalmáról! Amennyiben azt mondod, hogy én Géza szavahihetőségét vontam kétségbe, a válaszom az, hogy megint nem állítasz igazat és még logikátlan is vagy!

Freewolf 2011.02.10. 19:39:19

56. Minden újabb telefonon van beszélgetés rögzítésére alkalmas opció! Egy gomb benyom és rögzít! Változatlanul kételkedem Nótár szavaiba. Ráadásul aki másról valótlant, vagy bizonyíthatatlant állít, rágalmazónak nevezik. Logika? Működik?

34417 2011.02.10. 19:43:44

58. Freewolf (látogató) 2011. 02. 10. 19:39 te működsz:-) feltettem egy kérdést, szokásod szerint mellébeszélsz. neked velem van bajod. miből gondolod, hogy újabb telefonja van? egyáltalán, miből gondolod, hogy erre az aljasságra fel voltak készülve? egyáltalán, miből gondolsz te bármit is? szóval, ne velem vitázz. foglalj állást, és ne terelj bizonyítékok felé. ja, hogy ehhez gerinc kellene? tudok ajánlani egy jó ortopédust:-)

34417 2011.02.10. 19:46:43

ja, és hogy te miben kételkedsz, az teljesen lényegtelen. de, hogy miben foglalsz állást, az már számít valamit. hagyj fel a velem való vitával, picinyem. mondtam már: nem vagy ellenfél. tudod, szellemi párbajt vívni egy fegyvertelennel, nem okoz nekem túl nagy örömet.

103485 2011.02.10. 19:48:46

Kedves Freewolf! Ne haragudj, de a Te logikádat viszont már én sem értem. Gondolod, hogy ez a Nótár Zoltán nevű ember egy őrült, aki bizonyítékok híján nagy nyilvánosság előtt megrágalmaz egy államtitkárt? Tudod, hogy ennek milyen jogi következményei lennének rá nézve?

Freewolf 2011.02.10. 20:09:37

61. Kedves Géza! Igen, gondoltam erre is, hogy ez is logikátlanság! Viszont vedd figyelembe, hogy lehet ennek politikai vetülete, lám a Fidesz rasszista! Változatlanul nem vagyok meggyőzve arról, hogy egy államtitikár beosztottja és ő maga ilyet tegyen!

Freewolf 2011.02.10. 20:22:23

60. Veled vitatkozzak? Minek? Én becsületes, egyenes, őszinte ember vagyok, a saját véleményemmel. Nem vagyok tahó, bunkó, hogy belekössek másokba, beszélgetni és eszmét cserélni szoktam a józan gondolkodás alapján. Gézát tisztelem az elhivatottsága miatt és azt hiszem minden rendes, becsületes ember így érez itt! Sajnos nagyon sok itt a gyűlölködő! Lényegtelen milyen eszme mentén patkány valaki, maga a tény a szégyen, hogy intrikáló hazudozók személyeskednek! Ez még akkor is csúnya, ha az illetőnek igaza van, de akiről sokan tudják, hogy nem egyenes ember, az már gyomorforgató! Kedves Géza! Téged rendes, becsületes és szavahihető embernekl ismertelek meg itt a téren, aki mindig kulturált, visszafogott és az érvelő beszélgetés híve. Remélem, hogy a szövetkezet megvalósul és tudsz majd valami jó hírrel is jönni! További szép napot Neked!

12715 2011.02.10. 20:25:56

Még a kapcsolaton - ahonnan száműztem magam egy rossza moderáció miatt - írtam hasonló kezdeményezések esetleges létrejöttéről. Örömmel hallom, hogy az ország elmaradottabb részén leírom, mert akkor is érthető marad, cigány emberek létrehozták azt, amit az ötvenes években zsarolással, veréssel, kényszerítéssel alakítottak: a termelő szövetkezetet. És hogy kerek legyen az ötvenes évekbeli feeling ma is lenyomoznak embereket, ma is történik diszkrimináció, ma is van hátrányos megkülönböztetés, és vannak, akik jelentenek, megfigyelnek! Mi változott? A KUTYA VÁLTOZOTT, A LÁNC MARADT!

103485 2011.02.10. 21:24:05

Hoppá! A média ereje, úgy tűnik ismét bizonyított. Nótár Zoltán a Hír-tv.-be való betelefonálása után az illetékeseknek csak 3 napra volt szüksége ahhoz, hogy jobb belátásra térjenek. Ezt találtam a Hír-tv honlapján. Véletlen lenne? http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=362529

104747 2011.02.10. 22:19:10

rendes helyen ezt a czombat melindastul azonnal kirugtak volna, valamint eltiltottak vola a kozugyektol.

34417 2011.02.11. 12:19:14

hoppá! az m1-en közöltek szerint igencsak felpörgött az igrici vállalkozás története, tolcsva fideszes polgármestere is mögéjük állt, közösen folyamodik tolcsva és még három falu állami támogatásért, úgyhogy mindennek fényében az államtitkár eljárása az maradt, ami volt: egy szar ember szar cselekedete!

Szasa 2012.12.05. 07:11:43

rere nov. 21 : 14:57 Válasz erre Czomba Sándor Államtitkár úr magánélete romokban hever! Az élettársa elhagyta, magával vitte a kislányukat is. A vásárosnaményi emberek szerint, Czomba maximálisan elhanyagolta a családját.
süti beállítások módosítása