Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Kinek hiszel idegen?

2011. január 21. - Harun al Rasid

Te miben hiszel idegen? A szólásszabadság szentélyében, vagy a hazugságok mindent elsöprő hengerében? Mondd, te kiben hiszel hazánkba tévedő ismeretlen, aki egy Magyarország térképpel a kezében éppen megcsodálod töménytelen természeti kincseinket, és válladon nehezedő táskád tartalmából nálunk királyként élhetnéd életedet? Netán egy politikailag csődöt mondott vezérben, vagy az őt porig alázni készülő ellenségében? Idegen, hiszel te egyáltalán valamiben?

Tudod, hogy ki vagyok én idegen? Egy ország alábecsült állampolgáraként szólítalak, aki számodra idegen nyelven szeretné megértetni veled, hogy bár most még szépet és jót gondolsz országomról, de később mindez megváltozik: amit te itt csodának vélsz látni, az valójában az valójában a hazugságból fakad, amit szabadságnak vélsz látni, az

Volt idő idegen, amikor még a jövőből merítettük az életet. Munkával kerestük a kenyeret, és vártuk a tiszta piaci szellemet  És akkor még hittem benne idegen, az igaz szavak erejében, hogy a sokat nélkülöző emberek egyszer jóléti társadalomban részesülnek. Nem rajtuk múlott idegen.

Ha hallottál már rólunk idegen, most nem kell bemutatnom nemzetem

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr648309084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása