Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Orbán Viktor és a genocídium

2011. január 15. - Harun al Rasid

Orbán Viktor miniszterelnökünk a soros EU-elnökség átvételekor a válságadó bevezetését José Manuel Barossonak még azzal magyarázta, hogy hazánk egy annyira szegény ország, amelynek lakóira ő már több terhet nem rakhat. Pár nappal később pedig, miután vélhetően ennek hatására, mindhárom hitelminősítő a bóvli kategória eggyel feljebb szintjére helyezte hazánkat, már a Wall Street Journalnak és a Dow Jones-nak azt nyilatkozta, hogy a munkanélküliekkel kapcsolatos nagylelkű és tartós jóléti juttatások korszakának vége van.

Majd itthon, ő és a szóvivője is egyaránt, kínos magyarázkodásba kezdtek. Szerintük a kiadásokat csökkenteni kell, de ez még nem megszorítás. Egyetértek. Lesz, aki szerintem sem fogja megérezni: A gazdagok. 

Az Új Széchenyi-terv beharangozásakor aztán már tisztult a kép. Megtudtuk, hogy az Orbán-kormány négy helyről venne el pénzt. A munkanélküli ellátások, a nyugdíjkiadások, a gyógyszerkassza, és a közösségi közlekedés területéről, de szerintük ez nem megszorítás, bármennyire is ezt szeretnék és követelnék tőlük a szocialisták. (?)

Suttogó propaganda. A végén még kiderül, hogy az ő sarukért is a szocik tehetnek…

És most hadd idézzek pár mondatot Orbán Viktor Magyarország miniszterelnökétől. Az idézet nem teljes. (Mivel én sertések közé nem szeretnék keveredni, - mert ugye emlékezzetek vissza, anno Gyurcsány úr is kurvaországozott és emiatt ő is hazaáruló lett, én okulásképp, vagy nevezzetek bátran gyávának azt sem bánom, Orbán úr erre utaló mondatát, nehogy az olvasóim közül bárki engem is hazaárulással vádoljon, - jobbnak láttam, és inkább kihagytam.)

„Egy ország átszervezésére egy emberöltő alatt egyszer van lehetőség, ezt a lehetőséget meg kell ragadni. A magyar embert megöli a tétlenség, a tétlenség a legrosszabbat hozza ki belőlünk. Meggyőződésem, hogy ezt a mondatot kell a középpontba állítani. Tehát dolgozni kell, egyéb versenyképességi előnyünkkel Magyarország Kínával és Brazíliával is versenyképes lehet, ha a gazdaságpolitikát, amelynek hangsúlyos eleme a Széchenyi-terv, sikeresen végigvisszük. Magyarországon nem szabad elbújni a munka elől”.

Ezek az evangélium igéi. Áldunk Téged Viktor! Elnézést kérek az olvasóimtól, hogy a stílust illetően két mondat erejéig lementem kutyába, de erre már igazán nem találok más szavakat. Ki bújik el Magyarországon a munka elől? Egyáltalán milyen beszéd ez?

Biztos, hogy vannak olyan emberek, akik munka híján és kényszerből kénytelenek beérni a segéllyel, de emiatt még egy ország miniszterelnökének nem szabadna általánosítania, és olyan törvényt hozatnia, amellyel a reá bízott nép felett élet és halál urává váljon. Belegondolt abba Orbán Viktor úr, hogy mit fog jelenteni a gyakorlatban egyes ötven éven felüli érintettek számára ez a törvény? Ezt latinul úgy nevezik, hogy genocídium, azaz népirtás.

Ezzel a törvénnyel tehát nem az a baj, ahogy azt egyesek hiszik, hogy a közmunka helyett feketemunkára ösztönzi a segélyezetteket, hanem az, hogy emberek fognak meghalni.

Tekintettel arra, hogy a kormány gyakorlatilag megfelezte az önkormányzatoknak nyújtott és közmunkára fordítható költségvetési keretet, ezáltal megfosztott sok, valójában dolgozni szándékozó, sőt akaró tetterős embert is a tisztességes (köz) munka lehetőségétől. De mi történik azzal, ha valakit az önkormányzat forráshiányra hivatkozva nem hív be közmunkát végezni, és nem tud a vállalkozóval sem 30 nap munkaviszonyt leigazolni (mert elbújt a munka elől) és elesik a segélytől? Az a törvény értelmében, korra, nemre, származásra és betegségre való tekintet nélkül a következő évben már nem kaphat semmiféle állami támogatást, tehát egészségügyi és gyógyszertámogatást sem. Feltéve, ha tudja az APEH-on keresztül beszedett közel ötezer forintos alap TB-járulékot fizetni, mert akkor egészségügyi ellátás természetesen továbbra is jár neki. De ha nem lesz miből, és valamelyik bérrel rendelkező rokona, vagy a családtagja nem szánja meg őt és nem fizet a nevében helyette, úgy onnantól kezdve az illető személy automatikusan „potyautassá” válik, a számítógépes rendszer adatbázisa azt egyből jelezni fogja az orvosnak, és a gyógyszerésznek egyaránt. Onnantól kezdve pedig a potyautas, mert nevezzük annak, már csak életmentő beavatkozásra lesz jogosult, egyéb más, orvosi, kórházi kezelésre és rehabilitációra nem. Ha tehát elmúlt a közvetlen életveszély, úgy az intenzívről a beteget nem vihetik tovább a belgyógyászatra, vagy más osztályra gyógyulni, lábadozni, hanem az orvosnak a beteget egyből haza kell küldenie. Ha egy munkaképes, ám krónikus betegtől megvonják a segélyt és potyautassá válik, neki azután már a diabétesz, vérnyomáscsökkentő, vagy szívgyógyszerét is teljes áron kell megvásárolnia. Miből fogja, ha nem lesz rá pénze, mert a kormány a segélyét megvonta tőle?

Meddig élhet úgy egy ember, ha nem tudja kezelni és szinten tartani a betegségét? Sokáig nem, az már biztos. Pár év, és jön érte a halál. És tudjátok, hogy mi ebben a pláne? Az, hogy az új médiatörvény értelmében az ilyen esetekről még csak az sem biztos, hogy tudni fogunk.

Emlékeztek arra kedves olvasóim, amikor az egykori egészségügyi miniszterünket, Horváth Ágnes-asszonyt az akkori ellenzék és fanjai a vizitdíj és a kórházi napidíj miatt gyilkosozta?  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr608309070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

10306 2011.01.15. 20:05:51

reméljük, hogy nem úgy és nem komolyan gondolta +

179584 2011.01.15. 20:15:18

Nagyon egyszerü módja a népirtásnak, és ami a baj, vezetöink jogi végzettségével bizonyára teljesen jogszerü is. Izom, Te kicsit jóhiszemü vagy!

103485 2011.01.15. 20:18:42

Kedves Izomagyu! Én is reménykedem benne, hogy a törvényalkotók még időben belátják a súlyos tévedésüket, és nem nekem lesz igazam.

103485 2011.01.15. 20:23:31

Igen kedves Marijja, egy keresztény kormánytól ez lehet akár jogszerű is. "Szeresd felebarátodat, mint tenmagadat".

34417 2011.01.15. 20:36:27

nnna. végül is, ez is egy megoldás a nyugdíjproblémára.

13118 2011.01.15. 20:41:04

ugyan, még hogy genocídium. jeles személyiségek éppen most tiltakoznak brüsszelben a multinacionális cégek tiltakozása ellen. mint írják: - Alulírottak 34-en, mint akik az ország jelenéért és jövőjéért feltétlen felelősséget érzünk, tűrhetetlennek tartjuk, hogy hazánkban emberek százai fagynak meg a fűtetlen lakásokban, hogy gyerekek ezrei nélkülöznek és éheznek, hogy családok százezrei süllyednek nyomorba, és emberek milliói nyögik a növekvő banki adósságokat .... a többi itt olvasható: http://magyarnemzet.hu/portal/759838 kondor katika, zétényi zsocika és pozsgay imike is aláírta.

179584 2011.01.15. 20:44:27

4. Géza, hát éppen ez a baj. Az idézett jótanácsot meg valószínüleg sose hallották a nagyon keresztények. A Nemzeti Együttmüködés mindent tarol. Szeretném tudni, hogy ezt a tutit az idö alatt tökölték-e ki, míg minden erövel a nemzet megosztásán és a gyülöletkeltésen fáradoztak?

103485 2011.01.15. 20:44:40

Nagyon is úgy tűnik Kalifa, hogy ők erre is utaznak. Annyira szeretik az idős embereket, hogy egy kis kormányzati segítséggel azok akár meg is halnak. Lehet, hogy erre mondják azt, hogy a szeretet öl?

103485 2011.01.15. 20:52:10

Kedves Hmmmm! Köszönöm a linket. Elolvastam és úgy illik, hogy azt most én is viszonozzam. Azt mondod, hogy a genocídium smafu? Mi van, ha a román lapnak lesz igaza? http://hirszerzo.hu/profit/20110114_romania_magyarorszag_befektetok

103485 2011.01.15. 21:00:52

Jó a kérdés kedves Marijja. Csak kiegészíteni szeretném az általad megfogalmazottakat. Szerintem részükről a szociális törvény módosítása is tudatos volt. Tisztában voltak vele, hogy a segélyből annak követelményeit az érintett személyek nem fogják tudni teljesíteni.

13118 2011.01.15. 21:13:01

a kondor-zétényi-pozsgay féle felhívás értelmezése alapján több magyar áru fogyna, ezzel újabb magyar munkahelyek létesülnének. él még a magyar virtus, nem hiányzik a külföldi tőke. tartaléknak meg még ott van a lakossági betétállomány.

11244 2011.01.15. 21:22:04

Géza barátom... kivártál, össze gyűjtötted az anyagot és megírtad a kritikádat, ezzel nincs is baj... Az hogy a Fidesz vagy Orbán Viktor hogy kommunikál, engem nagyon régóta nem zavar, se a szófordulatai, se a hitelessége, Orbán egy fuldoklónak a mentőöv.. Nincs senki aki tudná stabilizálni Magyarország gazdasági helyzetét, napi problémákkal kell megbírkózni, engem nem érdekel a kommunikáció, én ezen már ezer éve óta túl vagyok... ( most éppen Orbán disznóólas hasonlata csapta ki baloldalon az áramot ) Géza barátom, engem az érdekel, hogy a Fidesz ki tudja-e emelni a szarból ezt az országot, a GDP 80 % adósságra megy, ez egy elképesztő szám, ez olyan mikor a nyakadra tekernek egy szíjat, és fokozatosan szorítják... Természetesen, megértem azt hogy aki elbukta a választást annak minden kommunikációs hiba, duplán fáj, együtt tudok veled érezni Géza barátom... De továbbra is Orbánt támogatom, és ha valaki a szocialistákkal jön akkor csak mosolygok egyet... 8 év Géza barátom, ennyi idő volt a tisztességes kulturált politikához lejárt az idő Gézám....

103485 2011.01.15. 21:24:28

Igen Hmmmm, hiszik ezt ők, és Orbán Viktor is, aki hovatovább már a svájci modell magyarországi bevezetésével gondolja gazdaságilag megelőzni és legyőzni Kínát. Csak tudod van ezzel egy baj, illetve kettő is. 1.) Svájc nem tagja az EU.-nak. 2.) Magyarországnak nincsenek olyan jó bankjai, mint Svájcnak. Persze, ha az Orbán-kormány úgy gondolja, hogy nekik a lakossági betétállományok sem szentek és sérthetetlenek, úgy már én is feladom, mert akkor nekik lesz igazuk.

11244 2011.01.15. 21:32:56

Nem fogok nálad buktaferkózni mert nem szereted... Tehát úgy mondom hogy Gyurcsány úr amit akart azt nem merte megtenni, a szocialisták keresztbe feküdtek Orbgán úr amit akar azt véghez is viszi, mert amikor kimondja a vezényszót, mindenki hasravágja magát... Van egy mondás... " nekünk Mohács kell... " na most itt vagyunk Mohácsnál, senki ne huzza a száját....

13118 2011.01.15. 21:46:57

a hazáért áldozni is kell, most nem vért és életet, mint 1956-ban, vagy 1848-49-ben, hanem ha kell, akkor takarékbetétkönyveket és bankszámlákat. természetesen lakosságit és nem arany vagy feketekártyás bankszámlákat. és akkor kínát zsebre tesszük pár éven belül. brazíliával kicsit óvatosabb vagyok, velük ne versenyezzünk, ott sok a lövöldözés a bádogházak lakói között, akkor inkább legyen kína.

103485 2011.01.15. 21:47:22

Tökös Barátom, ebben az országban ennyi kudarc és megszorítás után én kötve hiszem, hogy lenne olyan épeszű ember, aki ne a kormánynak szurkolna. Orbán ügye, mindenki ügye, aki ebben az országban él, vagy szeretne élni. Nem az a gond. A probléma az, hogy az Orbán-kormány az ígéretük ellenére olyanoktól akar elvonni, akik amúgy is totál padlón vannak, sőt, az ő kizsigerelésük nekik akár még az életükbe is kerülhet. Ezt pedig ilyen áron már a fülkeforradalomra hivatkozva sem szabadna erőltetnie.

11244 2011.01.15. 21:55:17

Géza barátom... na itt a kettőnk közötti véleménykülönbség.... ezt a te naivitásodnak tudom be... Csak nem képzeled hogy egy kormány direkt megszorításokat vezet be ? ...a támogatásokat vissza kell nyirbálni akár akarja a nép akár nem... Ne menjünk bele a számokba, de ebben az országban mindenki tartozik valakinek, az önkormányzatok szegények mint a templom egere, a BKV a MÁV az egészségügy egy csődtömeg... Mit lehet szerinted ebben a helyzetben kommunikálni ? Orbán több hangszeren játszik, és ? ...számon kéred tőle hogy rosszúl áll a nyakkendője ? Nem tudjuk finanszírozni az országot Gézám.... közben nő a munkanélküliség, nem hogy csökkenne..

11875 2011.01.15. 21:55:49

14. szentpeter 2011. 01. 15. 21:32Van egy mondás... " nekünk Mohács kell... " na most itt vagyunk Mohácsnál, senki ne huzza a száját... Tudod ha Mohács itt van semmi gond mert ha még igaz és Viktorék nem ferdítettek a történelmen a király megmurdelt Mohácsnál..

11244 2011.01.15. 22:00:42

Géza barátom akarsz a baloldalnak segíteni ? Akkor irj egy kritikát nekik, mert képtelenek a saját kommunista ideológiájuktól megszabadulni... 8 évig nem lesz alternatívája a Fidesznek.... ha én baloldali lennék, ezért aggódnék Gézám, a tehetetlenségen...

103485 2011.01.15. 22:02:15

Szerintem pedig kedves Hmmmm, teljesen mindegy, hogy Kínát, vagy Brazíliát győzzük le. Igaz, hogy Brazíliában a gazdagok immár fegyvereseket bérelnek fel a szegények ellen, de gondolj bele, Kínában viszont halálbüntetés is van.

103485 2011.01.15. 22:08:29

Tökös Barátom én ideológiai kérdésekkel nem foglalkozom. Amúgy ha már felhoztad a kommunistákat, van egy idevágó viccem. Tudod mi a különbség a vörös és a narancssárga szín között? Csupán annyi, hogy az utóbbi egy kifakult vörös.

13118 2011.01.15. 22:09:50

ilyen megvilágításba helyezve akkor ahogyan mondta orbán úr, brazília és kína. e kettő ötvözete hozná el a haza felvirágzását. és ismét fényesen fog ragyogni Szent István koronája.

103485 2011.01.15. 22:32:37

Tudod kedves Hmmmm, ha ezzel a törvénnyel valami is virágozni fog, az nem a haza lesz, hanem emberek sírján a virág. Azt hiszem Csath Magdolnától olvastam, hogy egy ország GDP-je úgy is növekedhet, ha az inaktív állampolgárai ellen és azok életminőségét befolyásolva olyan törvényeket hoznak, amelyek által azok korábban halnak.

13118 2011.01.15. 22:53:58

na de hazánk felvirágoztatása érdekében. és ez nemes áldozat tőlük, egyúttal méltó utódai lesznek azoknak a hőseinknek, akik vérükkel öntözték a hazánk földjét. orbán miniszterelnök úr biztosan talál majd egy napot, amelyiken méltó módon emlékezhetünk meg róluk.

115729 2011.01.15. 22:58:20

Géza! Nagyon tetszett az írásod, elismerésem... Szentpéter: "8 év Géza barátom, ennyi idő volt a tisztességes kulturált politikához"...tehát a kormány részéről most tisztességes politika folyik? Hm, biztos rossz adót nézek: megkaphatnám a távirányítót....?

45691 2011.01.15. 23:11:40

Bele lehet-e dögleni az adósságcsökkentésbe ? Naná, ugyanis, ha az ismertetett brutális megszorítások ( megjegyzem,megszorítani valóban minden hülye tud, elég miniszternek lenni ) lesznek csak, és azok nem párosulnak igazán komoly,nagy szerkezeti átalakításokkal ( hogy ne álljon ujra és ujra elő a nagy-nagy pénzigény az állami kiadásoknál) , akkor elképesztő gyorsasággal tényleg le lehet vinni a GDP arányos eladósodást,mondjuk 70%-ra. Nagy dolog lenne,nem is vitás. 2008-ban pont ennyi volt a GDP arányos eladósodás,amikor a nemzetközi pénzpiac aszonta, hogy magyar kötvény nem kell = államcsőd közeli állapot. Miért vagyunk egy centivel a bóvli felett ? Mert nem hihető, amit a kormány a növekedéssel kapcsolatosan állít. (Szerintem se hihető.:-))) Tehát nem az adósságcsökkentés a fő kérdés, hanem hogy hogyan történik, pusztán megszorításokkal, pusztán egyszeri államosítással (nyugdíj ügy), pusztán sarcadókkal semmire se megyünk,ez már bebizonyosodott.

103485 2011.01.15. 23:45:54

Kedves H. Morales, köszönöm az elismerést! A Fidesz 8 évnyi tisztességes és kulturált politizálásáról pedig részemről csak annyit, hogy már ellenzékben összeszűrte a levet a Jobbikkal. Könnyű dolguk volt. Nem kellett mást tenniük, csak tüntetésekre járni, és mindennek az ellenkezőjét mondani, amit a kormány tett. Sokan hittek nekik, köztük a Tökös Barátom is. De még pár év, és ha nem térnek észhez és továbbra is olyan politikát folytatnak, amellyel burkoltam a Jobbiknak kedveznek, úgy velük együtt a Fidesz is bukni fog. Szerintem már most gondolkodóba estek az emberek. Mi lesz még, ha újabb kudarc éri őket, illetve minket? Hurráoptimizmusból, és rajtuk kívül mindenki mást gyalázó és becsmérelő szólamokból nem lehet megélni...

11256 2011.01.16. 01:06:26

nagyon jó ez a bejegyzés, és én is nagyon sötéten látom a jövőt. (ha hagyjuk.) a februári "100 reform" ugyanis egyértelműen benne lesz a szintén akkoriban leadandó konvergenciajelentésben, azért időzítik akkorra a tájékoztatást (és az elé a nyugdíjpénztári átlépés határidejét). a négy terület közül azt hiszem, a szociális kérdések kezelése a legbotrányosabb, és szerintem is népirtás. csakhogy annak - a humánumon túl - borzalmas gazdasági következményei is vannak: kevesebb fogyasztó (kisebb kereslet) és elértéktelenedő ingatlanvagyon, hogy a két legnyilvánvalóbbat említsem. (a pusztuló falvakat már ismerjük, de egy pusztuló országot most először fogunk látni a háború óta.) örülök, hogy felvetetted azt is, hogy családi adózás a sláger, de a kényszerűségből eltartott házastárs nem minősül eltartottnak - miért nem? pedig, ha a havi 5100 forintot nem fizetik be, akkor még egészségügyi ellátást se kaphat, valakinek tehát a családban arra kell fordítania jövedelmének egy részét, hogy az ellátást biztosítsa, fizetési kötelezettségeit teljesítse. ez tehát nem családi adózás. Brazília és Kína emlegetése meg egészen fals. már csak azért is, mert mindkettő fantasztikusan gazdag természeti kincsekben, mindkettőnek robusztus mezőgazdasága és hatalmas tűrőképességű lakossága van. ami viszont könnyen megvalósítható további közös tulajdonságuk, az a szociális kérdések látványos elhanyagolása (és nem csupán a favellákra és az utcán élő, önfenntartó gyerekekre vagy a nyomorgó falusiakra gondolok, hanem arra is, hogy az állami egészségügyet mindkét helyen visszafejlesztették, illetve privatizálták) - azt könnyű megcsinálni nálunk is, és szemlátomást erre készülnek. én egyébként nagyon nem jó néven veszem, hogy a jövőnkkel kapcsolatos elképzeléseket Orbán nem Magyarországon, hanem az amerikai befektetők számára központi szerepet betöltő orgánumoknak mondta el. (lehet, hogy nincs tisztában a világhálóval és annak a működésével? az innen oda is működik és talán jobb lenne, ha egy magyaroknak szóló bejelentésről tudósítanának, nem ilyen "kisúgás" lenne a tájékoztatás...) na persze, el van döntve, hogy 4 milliárd eurót fel fogunk idén venni (kötvénykibocsátás formájában) a piacon, most illegeti magát...

11244 2011.01.16. 07:11:06

25. Morales... " Ha nem érted a politikai folyamatokat, akkor ne is bíráld... " ( szentpeter )

11244 2011.01.16. 07:15:46

26. Minden hülye tud megszorítani... na volt egy hülye aki éppen szórta a pénzt, hogy népszerű maradjon a kommunista párt.... Egyébként látom hogy felesleges a valós tényekről beszélni, azért mert egy kommunistát sosem a megoldások érdeklik, hanem a győzelem, bármi áron... Akkor is ha az ország szarrá megy.... úgy hogy itt le is zárom az értelmetlen párbeszédet...

186863 2011.01.16. 07:37:10

Népírtás, eftársak?:) Talán azért mert Magyarországon jelenleg hivatalosan 3 856 ezer munkavállaló van, a szintén 10 milliós Csehországban meg pont egymillióban többen? És mert a kormány-igencsak dicséretesen- szeretné visszaterelni ezt a hiányzó milliót, akiket általában a feketegazdaság foglalkoztat,. a legális dolgozók közé? Azért mert a kormány szeretné megrostálni az EU-s csúcsot jelentő 800 ezer rokkantnyugdíjasi tábort? Azért mert a kormány szeretné valahogy a sokszázezer, csakis segélyre utazók rétegét bevonni a közfeladtokba? Mert megvágná a gyógyszeripar extraprofitjait is? Ez volna a "genocídium"?:D Ez legalább olyan kínos kisérlet , elvtársak, mint a szomszédban a fsp, aki az alábbi Orbáni kijelentést próbálja a böszme kurvaországázásával párhuzamba állitani: Lássuk konkrétan mi is hangzott el. Fellegi Tamás fejlesztési miniszter azon szavaira, miszerint a korábbi pályázatok széttagoltak, illetve párhuzamosak voltak, Orbán úgy reagált: ezek udvarias kifejezések, hiszen a „korábbi pályázati szisztéma egy disznóól volt”, átgondolatlan, korrupt és a pályázókat megalázó. „Láttam már disznóólat korábban is, ezt is ki fogjuk tudni takarítani” – mondta Orbán. "

11244 2011.01.16. 07:44:56

31. Ehhez még hozzátehető hogy az állami pályázatok 10 % zsebre ment, tehát az nyerte a pályázatokat aki visszacsurgatta a 10 % Ami azt jelenti hogy nem a legjobb, hanem a legkorruptabb nyert.... ...na így müködött a disznóól...

Bódi Gábor 2011.01.16. 09:04:17

Engedjétek meg ,hogy egy kérdéssel katalizáljam a vitát! Azok a hajléktalnok akik megfagynak az utcán azok bűnszövetkezetben elkövetett gondatlan emberölés áldozatai ?

103485 2011.01.16. 09:09:20

Látom, akaratom ellenére belevisztek engem is ebbe a disznóól takarításba, jóllehet pedig közöltem veletek, hogy én nem szeretnék disznók közé keveredni... No, de ha már újabban ez a sláger, akkor ám legyen. Szóval, én erről azt gondolom, ha Orbán Viktor miniszterelnök úr annyira köti az ebet a karóhoz és mindenáron takarítani akar, akkor ne más szemetét és disznóólát takarítsa, hanem nézzen körül a saját portáján, és ott kezdje a rendrakást. Sajnálatos módon ugyanis ott is akad bőven trágya. Azt mondja Orbán miniszterelnök úr, hogy itt mindenkinek adóznia kell. Igaza van. Ezzel teljes mértékben egyetértek magam is. Csakhogy, a miniszterei majdnem egytől-egyig álláshalmozók, ő pedig úgy tesz, mint aki ezt nem látja, és mégis mások, a szegények zsebében turkál. Példának okáért ott a "jobbkeze" Matolcsy György Nemzetgazdasági Miniszter úr. Ti azt elképzelhetőnek tartjátok, hogy valakinek legyen egy 100%-os tulajdonhányadú cége, ami után a vagyonbevallása szerint ráadásul nem képződik egy fillér bevallandó jövedelme sem? Mert én nem. Íme a bizonyíték, győződjetek meg róla a saját szemetekkel. Részemről ennyit a disznóólról. http://tinyurl.com/4wfzqfz

112524 2011.01.16. 09:16:09

Tisztelt Bogdan Geza, En meg ott tartok, hogy a kormany azt kommunikalja, hogy nalunk tizszeres a rokkant nyugdijasok szama, pl. Szlovakiahoz kepest. Nem csak arrol van szo, hogy ezek a potyautasok es ezt a gyakorlatot meg kell szuntetni?

121595 2011.01.16. 09:36:57

Nekem meg a hócipőm tele van azzal hogy az én adómból heréket tart el ez az ország. Ingyen étkezés, ingyen tankönyv, ilyen-olyan támogatás miközben beleröhögnek az arcomba ezek az emberek. Szerintük ez nekik alanyi jogon jár és olyan természetes mint a lélegzetvétel.

103485 2011.01.16. 09:50:36

Kedves Seapeoples! Sajnos itt most nem éppen csak erről van szó, de ők is az un. hivatkozási alap. Túl sok a rokkantnyugdíjas. Ez akár még igaz is lehet. Statisztika. Csakhogy, ez szintén a közhely sztereotípiánk egyike, ha úgy tetszik, egy agyrém. Tény, hogy nálunk a rokkantak száma magasabb, mint más országokban, de ennek szerintem elsődlegesen társadalompolitikai oka van, nem az e téren történt korrupciós visszaélések eredménye. Olyan a magyar foglakoztatás szintje, amelynek következményeként a dolgozó embereket olyan súlyos egészségkárosodások érik, hogy azok az átlagnál előbb veszítik el a munkaképességüket. Persze e téren történtek visszaélések is és azokat kellene kideríteni, nem az egész társadalomra ráhúzni egy sablont, amely megbélyegez mindenkit, beteg embert és orvost egyaránt. Mire gondolok? Arra, hogy emiatt nem általánosítani és büntetni kellene a rokkantakat. Itt jelenleg most az folyik.

11256 2011.01.16. 09:57:23

Aripeit: a következmény a népirtás, nem a cselekmény. csak az a baj, hogy előre látható. engem nem zavar az, ha a feketegazdaságot felszámolják, sőt, csak éppen a kormány nem ezt csinálja, hanem hangosan munkakerülőnek, feketemunkásnak, a nemzet nyakán élősködőnek minősíti azokat az embereket is, akiknek más bűnük nincs, mint az, hogy koruk, nemük, végzettségük, az adott körzet vagy saját maguk lepusztultsága okán nem kapnak munkát. Orbán nem válogat: aki nem adózó állampolgár, az parazita. (mivel még él, nyilván van miből, tehát vagy feketén dolgozik vagy segélyen él - de mi van azokkal, akik csendben nyomorognak?) a logika emögött valami olyasmi lehet, hogy keményen kell fellépni, még nehezebbé kell tenni számukra a megélhetést, az álláskeresést, és akkor majd teremtenek munkahelyeket (amelyeket megígértem) és lesz sok pénz. egyvalamiről azonban tendenciózusan elfeledkezik a nemzeti ügyek kormánya. arról, hogy a bejelentés nélküli munkavégzés és a zsebbe fizetés nem egyemberes tevékenység, ahhoz két fél kell: az egyik a munkavállaló, aki - az esetek többségében nem tehet mást, és a túlélésért cserébe lemond a jogai egy részéről (mert az történik), - de bizony nem kis számban, és hagyományosan vannak ügyeskedők is, akik akár párhuzamosan segélyeket is kapnak, például munkanélküliként be vannak jelentve, miközben adómentes jövedelemre tesznek szert. a másik a munkaadó, aki - mindebből hasznot húz (mert megkíméli magát attól, hogy a törvények által előírt béreket és járulékokat fizesse, "feleslegesen" adminisztráljon - igaz, ennek kreatív könyvelés az ára és voltaképpen ez adócsalás) és - megkerüli a munkajogi előírásokat (szerződés, felmondás, munkavédelem) hogy lehet az, hogy a NÜK szemében csak a munkavállaló a bűnös? hogy lehet, hogy csak ő a megvetendő, csak őt kell megszorongatni? tudni kell, hogy minél kétségbeejtőbb helyzetben van az ember, annál jobban lerabolható - a kormány most tálalja a még reménytelenebb helyzetben lévő, még inkább kizsigerelhető munkaerőt? netán azt hiszi, hogy majd attól indul meg a növekedés, ha az állam a nincsteleneket lerúgja magáról? és hogy lehet, hogy a feketemunka csak a nincstelenek számára tilos? különben szerintem a növekedés a NÜK-öt nem is érdekli. legfeljebb annyiból, hogy a nagyobb gazdasági növekedés nagyobb állami bevételekkel jár, és akkor van miből eljátszani a nagyurat. semmi kifogásom nincs az ellen sem, hogy a 800 ezer rokkantnyugdíjasból - akiknek legfeljebb fele nem töltötte még be a nyugdíjazási korhatárt - kiválogassák azokat, akik illő összegért cserébe lettek rokkantak, de valójában tökéletesen munkaképesek. (talán kezdhetnék mindjárt a saját apparátusuk ilyen irányú feltérképezésével.) itt is kettőn áll azonban a vásár: az állam számára ugyanis a kárt az az orvos okozza, aki akár hülyeségből, akár pénzért rokkantságot állapít meg, és ha csak a rokkantnyugdíjasokat egzecíroztatják, akkor legfeljebb szigorúbbak lesznek vagy emelkedik a tarifa. (ebben speciel tanulhatnánk a britektől - nem ám a gyógyszerfelírási gyakorlatban -, ahol kétfajta rokkant van: a testi fogyatékos és a munkaképtelenséget eredményező betegségben szenvedő, és az egyéb okból munkaképtelen, amely egyéb ok lehet súlyos depresszió, esetleg pánikbetegség is. a végtaghiány elég egyértelmű, ezeket az utóbbi tüneteket azonban végső soron hazudni is lehet, vagyis ha felülvizsgálat van, akkor inkább ezeket kellene visszarendelni, nem a tolószékeseket. mert az megalázó és embertelen.) ami a gyógyszeripart illeti, csak annyit mondanék, hogy - ez az egyetlen magyar ipari ágazat, amely (az ország komparatív előnyeit és adottságait kihasználva) lábon tudott maradni a rendszerváltás után, - a milliárdos profit nem a belföldi keresletnek, hanem a nemzetközi összehasonlításban olcsó termelésnek és a kiemelkedő K+F-nek köszönhető (az pedig nyilván megmarad, csak legfeljebb a magyar gyógyszerekért a magyar embereknek többet kell fizetniük) ami meg a disznóólat illeti. Fellegi beszólása ("a korábbi pályázatok széttagoltak, illetve párhuzamosak voltak") egy röhej. ha ugyanis a kormány azt mondja, hogy a kkv-khoz akarja irányítani az uniós pénzeket, akkor tudomásul kell vennie, hogy a kkv-k széttagoltak és párhuzamos tevékenységeket végeznek. ennek a szektornak ez az alapvető sajátossága. ezen hogyan akar változtatni? az állam akarja megmondani, hogy ki kap, és mennyit? és ha a nyíregyházi vállalkozás egy hónappal korábban beadott egy ugyanolyan fejlesztési tervet, akkor a nagykanizsai már ne pályázzon abban a témában? én elhiszem, hogy Orbán látott már disznóólat, de hogy működő vállalkozást még nem, abban biztos vagyok. egyébként van valami beteges abban, hogy amikor valaki, aki nem ők, rendet akar csinálni, akkor az megszorítás, amikor pedig ők, ötletelés alapján tökéletesen át akarják szervezni az országot (íróasztal mögött kigondolt ötletekkel és spekulációkkal), akkor az reform, mert ők annak mondják. nem az. a legkevésbé sem az - talán el kéne olvasni Kornai Számvetését: itt tartunk.

188269 2011.01.16. 10:01:58

valaki mikor ir egy normalis cikket viktorrol? :))) http://is.gd/RBgGtK

103485 2011.01.16. 10:21:20

Igazad van Firecrest, a heréket magam sem szeretem. De engedd meg, hogy továbbfűzzem ezt a gondolatmenetet. Az én herémet sajnos kénytelen vagyok támogatni és szeretni, annak okáért és reményéért, mert hátha idővel talán adófizetőkké válnak és meghálálják az egykoron róluk való gondoskodást. De a probléma koránt sem ez a herékkel. A gond ott kezdődik, hogy vannak ebben a hazában, akik ideológiai okok miatt utálják vagy szeretik a heréket, és osztják, vagy éppen megvonják tőlük a juttatásokat. Aztán hálájuk jeléül még majd szavaznak is helyettünk... Mert támogatást ők is kapnak a magyar adófizetők pénzéből, ezt ne feledd el. Sőt, mostanra már a könnyített honosítási eljárás következményeként az arányok is megváltoztak, mert amíg ők egyre többet kapnak, mások kevesebbet fognak. No de sebaj, jó ez így. Fő az ideológia és az identitástudat. http://gazdasag.ma.hu/tart/rcikk/c/0/53676/1

sirius00 2011.01.16. 10:55:18

nem tartható fenn az a bolsevikliberális állapot, hogy olyan tömegek élnek magyarországon, akik már három generációs családként nagypapaként még egyetlen percet sem dolgoztak és egyetlen megveszekedett forintot sem fizettek be a közösbe.......arra várnak, hogy a bölcsőtől a sírig eltartjuk őket. erről írjál géza!!!, meg arról, hogy ezen terhek alatt németország is megdöglene.

15269 2011.01.16. 11:06:30

"Biztos, hogy vannak olyan emberek, akik munka híján és kényszerből kénytelenek beérni a segéllyel, de emiatt még egy ország miniszterelnökének nem szabadna általánosítania" Nem vitatkozom veled, de úgy gondolom, hogy ebből a mondatből kimaradt egy "nem"szó, valahogy így gondolhattad és úgy lenne is értelme szerintem:: Biztos, hogy vannak olyan emberek, akik NEM munka híján és kényszerből kénytelenek beérni a segéllyel, A rosszul érzékelem, akkor bocs!

103485 2011.01.16. 11:36:18

Sirius00! Bár az átkosban ugyan mindenkinek kötelező volt dolgoznia, és ez a tény némiképp ellentmond a te háromgenerációs okfejtésednek, de tételezzük fel, hogy a te a bolsevikliberális elméleted igaz. Arról ki tehet, hogy a rendszerváltás után ezek az emberek kiestek a munka világából? Nem ők, az biztos, hanem azok, akik erre kényszerítették őket. Ők tehát áldozatok. És azok is, akik ennek következményeként átélik a megélhetési bűnözés fogalmát a gyakorlatban és a saját bőrükön. Ja, a politikusaink most ébredtek rá, hogy őket illetően eddig rossz úton jártak. Ez elég szomorú, mert igaz, hogy nekik munka helyett segéllyel szúrták ki a szemüket, de jobb lett volna, ha hal helyett inkább ők is hálót kapnak. Meg lehetett volna előzni egy csomó társadalmi feszültséget. No persze, az irántuk tartó és szűnni sem akaró gyűlöletet ugyan lehet tovább élezni, csak annak éppen semmi értelme nincs. A nép, vagy nevezzük őket a többségi társadalom tagjainak, ugyanis előbb-utóbb rá fognak döbbenni arra, hogy a szegénységet és a nyomort illetően ők is ugyanolyan áldozatok, mint azok, akiket nekik egyes politikusok haszonszerzésének következményeként ebben az országban gyűlölni és utálni kötelező.

115729 2011.01.16. 11:43:33

Szentpéter! Itt akad olyan, ki minden ízében értené az oligarchiák dzsungelében harcoló politikai katonák hadakozását? Érdekes.... Egyébként pedig a részedről pazar dolog folyamatosan kommunistázni, lassan kezdem azt érezni, hogy ez Neked zsigerből árad. Arra kérlek: mutass nekem egyetlen kommunistát közöttünk, mert szívesen elbeszélgetnék vele a világ nagy dolgairól.....

103485 2011.01.16. 11:48:19

Kézcsók drága Evianna! Köszönöm a tartalmas hozzászólást, amit az írásomhoz kiegészítésként hozzáfűztél!

gogu 2011.01.16. 11:58:40

Gézuka! Mi van nem tudod elviselni a kritikát!?

121595 2011.01.16. 12:00:41

Szerintem meg nem a szegénység iránti gyűlöletről van szó hanem arról, hogy a szándékosan munkát kerülő réteg egyre jobban követelődzik és fenyeget ha például elvonják a támogatást a gyerek iskolakerülése miatt. Ne felejtsük el, hogy a Kádár érában sok olyan munkahely volt ami felszívta a képzetlen munkaerőt. Módszerváltáskor ezek kerültek egyből az utcára. Ez a tendencia különben hasonlít az amerikai feketék helyzetéhez. Ott van egy olyan mondás: Last hired, first fired- ami kifejezi a lényeget.

187920 2011.01.16. 12:01:15

"""A végén még kiderül, hogy az ő sarukért is a szocik tehetnek…""" MÁRIS sikerült felejteni ???? Akkor itt az emlékeztető : IMF, IMF, IMF, IMF !!!! Nem Orbán vette fel, de neki (nekünk) kell visszafizetni. Az akkori miniszterelnök : gyf (mszp) Na akkor kik is tehetnek róla ????

103485 2011.01.16. 12:05:14

Miért Goguka, te kritikát fogalmaztál meg?

103485 2011.01.16. 12:17:47

Firecrest! Igazad lenne, ha a hatalom birtoklói munkát teremtenének, majd az azt kerülő réteget gyűlölnék. No de munka, az továbbra sincs. Itt segély van, és közmunka, az is olyan feltételekhez van kötve, amit sokan nem fognak tudni teljesíteni, aminek következményeként emberek fognak meghalni. Ez a törvény, és most kapaszkodj meg, mert szerintem nemcsak a roma kisebbséget fogja érinteni, hanem származásra való tekintet nélkül bárkit, aki jelenleg még dolgozik, ám szerencsétlenségére kikerül a munka világából.

121595 2011.01.16. 12:30:51

Géza! Várjuk ki a végét én meg azt mondom. De valamit kell csinálni, valamerre lépni kell. A Gyurcsány féle száz apró lépés nem oldotta meg a problémát, Ők azt hitték hogy ha több pénzt adnak megoldódik a dolog. Ott volt például a beiratkozási pénz amit ezek az emberek felmarkoltak utána a gyereket nem lehetett látni óvodában, iskolában. Különben legalább fél tucat képzetlen és szegény embert ismerek akik világéletükben dolgoztak itt Kelet-Magyarországon.

103485 2011.01.16. 12:55:04

Firecrest, itt a helyzet térségenként változó lehet. Ahol én élek, ott pl. az 50 egykori RÁT-os közül, 40 nem roma származású. Az a 10 emberke pedig, hogy úgy mondjam, megcsinálta a szerencséjét. Anno ugyanis, az önkormányzat mindenkinek megadta a lehetőséget a közmunkára, de voltak emberek, akik szégyellték, hogy nekik a buszmegállókat kell takarítaniuk, vagy kaszálni kell, vagy mások árkát pucolni. Aztán az önkormányzat polgármestere és képviselő testülete, akik között még csak roma sincsen, úgy döntött, hogy törvény ide, vagy oda, de ők igenis kifognak tartani az eddig jól dolgozó és a munkát nem szégyellő roma közmunkásai mellett. Ugye milyen érdekes a történet? Szóval, nem szabad általánosítani, mert ellenpéldák mindig voltak, vannak, és lesznek is. Emlékszel rá, hogy a BTK szigorításának következményeként is mi történt? Kiderült, hogy nemcsak a cigány Anti lop, de heccből, fogadásból jómódú tinilányok is.

121595 2011.01.16. 13:08:00

Géza! Közös érdek(ünk) hogy ezek az emberek felkapaszkodjanak a minimálszintre. Ebben egyetértek veled. Csakhogy a rendszeres és mindennapos lopások sokkal bosszantóbbak mint a tinilányok egyszeri megbotlása. Szóval az előbbi egy életforma az utóbbi pedig egy tinédzser virtuskodás. Ráadásul nem hiszem, hogy ezek a leánykák bárki életét veszélyeztették volna buta viselkedésükkel.

13061 2011.01.16. 13:38:05

"És mert a kormány-igencsak dicséretesen- szeretné visszaterelni ezt a hiányzó milliót, akiket általában a feketegazdaság foglalkoztat,. a legális dolgozók közé? Azért mert a kormány szeretné megrostálni az EU-s csúcsot jelentő 800 ezer rokkantnyugdíjasi tábort? Azért mert a kormány szeretné valahogy a sokszázezer, csakis segélyre utazók rétegét bevonni a közfeladtokba?" Hova tereli vissza, amikor a közmunkára szánt pénzt kettévágta? Milyen munkahelyekre akarja beterelni az embereket, amikor egész megyékben kórosan magas az alulfoglalkoztatottság, és még feketézni sincs hol? A csak segélyre utazók rétegével együtt minket is halálra ítélnek, te pedig tapsolsz hozzá. Pribékek és hóhérok, ez Viktor Bán serege.

103485 2011.01.16. 13:42:18

Firecrest! Hogy emberek képesek legyenek felkapaszkodni egy bizonyos szintre, a társadalom segítségére is szükség lenne. De a politikai haszonszerzés érdekében az ő elfogadásukat illetően, itt csak egyfajta folyamatos elutasítás folyik. Ez pedig már nem közös érdek. Azon szűk társadalmi csoport érdeke, akik az általuk tudatosan szegénységben tartott rétegből, és azok lázongásából húznak hasznot. A heccből bizsukat lopó tinilányok példáját pedig azért hoztam fel, mert érzékeltetni szerettem volna, ha valakik a törvényeket egy bizonyos csoport tagjaira vetítik ki, úgy könnyen nem várt falakba ütközhetnek. Ez a poszt is erről szólt. Fognak itt meghalni emberek, és nemcsak romák.

13061 2011.01.16. 13:44:28

53. Firecrest 2011. 01. 16. 13:08 Ha ezt véghez viszi Viktor Bán, akkor nem lopások lesznek, hanem haramiák és rablóbandák országszerte. Attól, hogy valakit éhen akarnak dögleszteni, még nem tudják a létfenntartási ösztönt kiölni belőle.

103485 2011.01.16. 13:48:55

Szia Zozi! Minden szavaddal egyetértek! Tudod, hogy a legutóbbi posztodat nem lehet megnyitni? Én legalábbis se IE.-8-cal. sem Mozillával nem tudom.

13061 2011.01.16. 13:50:59

Ez furcsa, nekem itt semmi gondom nincs vele. Itt a direkt link, próbáld meg ezzel. http://atomgomba.nolblog.hu/archives/2011/01/15/Ha_fogynak_a_parasztok_mattot_ad_a_kiraly/ Magát a blogot sem nyitja meg?

103485 2011.01.16. 13:57:28

A blogodat megnyitja Zozi, de ezt a posztodat már nem. A Mozilla azt írja ki, (GIF kép, 1-1 képpont. Egyszer a Delisa posztjával is így jártam. Lett szólva a Szerkinek, és utána helyreállt a probléma.

13061 2011.01.16. 14:01:38

Jelzem neki, habár mostanra 1800 megnyitásnál jár. Nem lehet, hogy egyedi problémáról van szó? Eddig más még nem szólt, hogy gond lenne vele

103485 2011.01.16. 14:04:07

Ez eddig oké Zozi. Utána bármelyik posztodat megtudom nyitni, kivéve azt, amit te is belinkeltél ide, a legutóbbi írásod. Azt, egyáltalán nem nyitja meg. Én legalábbis egyik böngészőmmel sem tudom. http://atomgomba.nolblog.hu/

103485 2011.01.16. 14:06:07

Nem tudom Zozi. A címsorban nálam is megjelenik a link, de az oldal üres. http://atomgomba.nolblog.hu/archives/2011/01/15/Ha_fogynak_a_parasztok_mattot_ad_a_kiraly/

13061 2011.01.16. 14:08:30

Rejtély számomra a dolog, Chrome-mal sem tudom reprodukálni a hibát. Azért ment az e-mail a szerknek

45691 2011.01.16. 14:13:33

62-63 Nekem simán bejön,teljesen rendben. ( Chrome a böngészőm)

11244 2011.01.16. 14:25:35

44. Morales... a kommunisták miatt bukott meg az MSZP.. te idáig hol éltél ? Itt semmiféle dzsungelről nincs szó, a kommunista ideológia az, hogy az állam majd eltartja a pártkatonákat... 8 év alatt teljes erkölcsi morális és anyagi válságot hozott a kommunista politika... ...a népszavát ne olvasd, ők nem írnak róla... ( mosolygok )

103485 2011.01.16. 14:25:39

Szia KériSzépen! Akkor elképzelhető, hogy böngészőprobléma lehet. Én a Zozi azt az egy posztját se IE-8-cal. se a Mozillával nem tudom megnyitni. A blogját és a többit igen, de azt az egyet, nem.

11244 2011.01.16. 14:27:26

Annyi forintom lenne, mint ahány lakásban ott van még a vöröscsillag.... Demjánt megvenném kilóra...

16796 2011.01.16. 14:30:59

Én szeretném látni a hozzászólók konkrét javaslatait a seg.gfej miniszterelnökünk számára. Nem általánosító mellébeszélésre vagyok kíváncsi, hanem konkrét javaslatokra, a tortaszeletek vagdalására vonatkozóan, mert azt még egyet sem láttam. Segítsék abban, hogy javítson az ország helyzetén. A számat jártatni azt én is tudom.

13061 2011.01.16. 14:36:27

Nálunk is akad Kiváló Dolgozó érdemérem. Na és? Anyám érettségi óta a vasútnál dolgozott, és most, 36 év munkaviszony után egyes elemek ugyanolyan senkiházinak, feláldozhatónak, selejtezhetőnek tartják, mint azokat, akik egy percet nem dolgoztak életükben.

13061 2011.01.16. 14:37:35

68. Miura 2011. 01. 16. 14:30 Miért ne legyen a felszólalóé az elsőbbség?

11244 2011.01.16. 14:42:46

69. Hát igen az emlékek.... akkor még volt munkás.... munka meg kenyér... Most meg nosztalgiázunk, közben a seggünk kilóg a gatyából... azt a bizonyos csillagot felesleges fényezni, és azt az ideológiát is.. Persze tudom én hogy ezt genetikailag bekódolták a magyarnak, hinni abban hogy majd az csillag megsegít... A népvándorlás az uj genetikai kód, innen el....

16796 2011.01.16. 14:42:52

70. Zozi Ha rám gondolsz, nekem van javaslatom, de genocídium van benne. De ha kéred megírom. "Miért ne legyen a felszólalóé az elsőbbség?" Egyébként ez is mellébeszélés.

13061 2011.01.16. 14:48:11

71. szentpeter 2011. 01. 16. 14:42 Nem kell fényezni azt a csillagot. De nem is kell semmibe venni azt, aki dolgozott és fenntartotta a családját. A szocializmus kutyái ugatják a leghangosabban a volt gazdájukat.

13061 2011.01.16. 14:49:43

72. Miura 2011. 01. 16. 14:42 Szomorú, ha erre téged meg kell kérni. Nem egyből másra kellene mutogatni, hanem előállni azokkal a javaslatokkal.

123185 2011.01.16. 14:54:15

Szerintem minimum kettészakadt az ország. Akik jól élnek, azoknak egyszerűen nincs szükségük a lecsúszottakra, csak objektív megállapítás. Lehet, hogy nekik az lenne a jó, ha külön országot alapítanának, az EU-n kívül, hogy gazdaságilag megvédhessék magukat. A végén még az lesz, mint a francia forradalomban, hogy ha valami nem tetszett a népnek, akkor bement a királyi palotába, és megtöltötte faltól falig. Persze a beteg emberek erre aligha képesek, legfeljebb zombitámadást imitálhatnak.

11244 2011.01.16. 14:58:10

73. A komcsi kutyák nem ugatnak... lopnak..

16796 2011.01.16. 14:58:34

"Nem egyből másra kellene mutogatni, hanem előállni azokkal a javaslatokkal." Szomorú, hogy még mindig csak mellébeszélsz. Megvárod mig megírom a javaslataimat aztán majd azokkal is azt teszed mint a cikkben kifogásolt dolgokkal. Amolyan nőies csináld úgy, hogy jó legyen stílusban. De hogy én ne csak a számat jártassam: 1. Minden jövedelmet megadóztatni: a segélyt is, legyen bármilyen, mert tévedés ne essék jövedelem, és a közteherviselés alapja, hogy a jövedelem adózik (nem kell a genocídiumos duma) és hogy hozzászokjanak a gondolathoz, hogy nem ingyen van, mert mások fizetik 2. Magas nyugdíj megadóztatás, mondjuk vagy 300ezer fölött (de lehet vita tárgya) 3. Orvosi ellátás kifizettetése valamilyen mértékben mindenkinek, de mindenkinek aki adóbevallásal rendelkezik a befizetett összeget visszatéríteni vagy adójóváírni. Az alacsony nyugdíjasoknak hasonlóan. Az orvos számlát ad, beteg mondjuk patikában befizeti mert ott úgyis van kassza, aki "elfelejti" befizetni attól a következő bérből, segélyből, nyugdíjból levonni. Durvábbnak tűnik mint a vizitdíj, de a végeredményét nézve mégsem az a visszatérítés miatt. Ezt felejtette el az előző kormány és pluszba akarta ráterhelni az adófizetőkre a járulék mellett. Minek befizetni ha visszakapom? Mert az orvos nem tehet különbséget kit lát el "ingyen" és kit nem. 4. Mindenki, aki igénybevett orvosi ellátást és nincs valamilyen nyílvántartásban (gyerek, cégtulaj, alkalmazott, segélyezett stb) , szóval nincs szem előtt azt vizsgálja meg az APEH. Van, volt, lesz népszámlálás, van miből válogatni. Elég nagy az államapparátus, ha kevés erre a feladatra, át lehet irányítani máshonnan (átszervezés, reform) oda és így hozna is valamit a konyhára a ténykedésük. A fentieket mind az adófizetők fizették eddig és fizetik továbbra is, akik a saját családjukra is rá tudnák fordítani. Nem az ő megszoításukra koncentrál a néhány pont. Ezeket gondolja meg mindenki aki kifogásolja vagy genocídiummal vádol. Alapvetően az a baj, hogy sokaknak szinte minden ingyen kéne, csak abba nem gondol bele, hogy akkor tőle is ingyen váthatnak el mások is dolgokat. Ki az aki ingyen akar dolgozni? Olyan azért már nem nagyon akad, ugye...

11244 2011.01.16. 15:10:24

77. Bokros ezeket már elmondta... azt is megjósolta hogy be fog borulni Magyarország... Az az igazság hogy az Orbán kormány se csinált idáig semmit, a propagandán kívűl.... Ez az ország még mindíg disznóól... Mindenki szemetel, és lop....

13061 2011.01.16. 15:15:55

"Megvárod mig megírom a javaslataimat aztán majd azokkal is azt teszed mint a cikkben kifogásolt dolgokkal." Igen, megvárom. Ahhoz, hogy valakinek a véleményét igazolni vagy támadni lehessen előtte nem árt ismerni, mielőtt azt feltételeznénk, hogy "csak a száját jártatja". Bővebb reagálásra időm nincs most, de adós nem maradok vele.

16796 2011.01.16. 15:19:51

"mielőtt azt feltételeznénk, hogy "csak a száját jártatja" Nem feltételezem, hanem látom. Mert senki nem írt javaslatokat, csak kifogásol, és még azt is csak általánosságokban.

103485 2011.01.16. 15:48:41

Ha a posztomat figyelmesen olvastad kedves Miura, akkor abból világosan kitűnhetett, hogy a segélyezetteket illetően a kormány részéről szó sincs semmiféle kompromisszumos megoldásról. Itt büntetés lesz Miura, méghozzá a munkára nevelés jegyében. A kormánynak van ehhez egy közmunkaprogramja, ami feltétele a további segélynek, és minden más egyéb állami juttatásnak, beleértve az egészségügyit is. Én pedig ezt neveztem genocídiumnak.

11256 2011.01.16. 16:19:22

"Fognak itt meghalni emberek, és nemcsak romák." erről van szó. még azt is megkockáztatnám, hogy először nem a romák. (mert úgy tudom, bennük sokkal erősebb a közösségi érzés, ami a civilizált, pláne nagyvárosi emberből jószerével kiveszett.) Zozinak meg nagyon igaza van (és nagyon jó az erről a témáról szóló posztja, érdemes elolvasni!) abban, hogy mind a félmillió munkanélkülit egy kalap alá akarják venni, egyformán munkakerülőnek nyilvánítani, akik szaladnak a munka elől. most azon túl, hogy ez nem "politikus" kijelentés, és azon túl, hogy embertelen, ez olyan elképesztő tájékozatlanságot jelez a dolgok valós állapotát illetően, ami kétségessé teszi, hogy ez a kormány tudja-e egyáltalán, milyen ország átszervezésére vállalkozott. különben akinek kétségei vannak, szánjon rá egyszer némi időt arra, hogy körülnéz egy kicsit az álláspiacon. kik hirdetnek, milyen munkákat, reagálnak-e egyáltalán, igazat írnak-e az álláshirdetésben stb. (az utóbbira kedvenc példám: a "főfoglalkozásként folytatható irodai munka", amely igen borsos áron kínált termékek házaló ügynöki feladatkörét takarja, egyéni vállalkozóként, lényegében egy MLM rendszerben - a "mentor" százalékot kap, a kockázat a "főfoglalkozású irodai dolgozóé") halkan hozzátenném, hogy a jelenlegi alkotmányt sérti. (az újnak meg ennyi szigor majd kevés is lesz?)

11256 2011.01.16. 16:29:34

a félreértések elkerülésére az utolsó mondat arra utal, hogy lényegében megszüntetik a jelenlegi közmunka-rendszert, amely jól-rosszul, de működött (és ha rosszul működött az nagyrészt a szervezők felelőssége), és helyette sokkal rosszabb feltételeket teremtenek a közmunkára, lecsökkentik a munkanélküliségi ellátás időszakát. mégis, mit akarnak? valóban kellene ide egymillió munkahely, mert legalább további félmillió (talán több) azoknak a száma, akik szintén munka nélkül vannak, de már be se jelentkeznek. minek? legyünk őszinték: minek? az egyébként érdekelne, hogy a feketemunkának a GDP-hez viszonyított arányára vonatkozó becsléseket (15-20%) hogyan tudja Orbán összehozni azzal, hogy aki nem dolgozik, az szalad a munka elől? az pénzben 4-5 ezer milliárd! -- kik rakják azt össze, ha nem olyanok, akik csak állást nem tudnak találni, munkát azt igen?

11256 2011.01.16. 16:44:03

itt van egyébként az alkotmánynak az a passzusa, amely ezt a magatartást tulajdonképpen nem engedné meg: "70/E. § (1) A Magyar Köztársaság állampolgárainak joguk van a szociális biztonsághoz; öregség, betegség, rokkantság, özvegység, árvaság és önhibájukon kívül bekövetkezett munkanélküliség esetén a megélhetésükhöz szükséges ellátásra jogosultak." vajon nem erre az alkotmányra esküdött fel az új kormány és a parlament?

13061 2011.01.16. 17:49:39

84. evianna 2011. 01. 16. 16:44 Majd idővel azt is megváltoztatják. Az Alkotmány ezeknek nem több egy tekercs kéztörlőnél, amibe beletörlik a mancsukat a piszkos munka végeztével.

16796 2011.01.16. 19:28:21

81. Tudod van egy olyan ország (a demokrácia nagy védelmezője) ahol főleg az egészségügyi ellátás annyira biztosításhoz kötött, hogy simán kivágnak mint macskát szar.ni ha nincs megfelelő biztosításod. Nincs kegyelem náluk. Na ez mi ha nem része egy genocídiumnak. Emlékszünk még, hogy mennyien tüntettek az általános egészségbiztosítás ellen abban országban? "Itt büntetés lesz Miura, méghozzá a munkára nevelés jegyében." És, nem fér rá talán sokakra a munkára nevelés? Ennyi celebet nem tud eltartami az ország. A szülők általában mire nevelik a gyerekeiket? Ja persze, biztosan lopásra, brahiból. "ami feltétele a további segélynek, és minden más egyéb állami juttatásnak, beleértve az egészségügyit is" Tessék már figyelembe venni, hogy mások adójából fizetik mindezt a segélyezetteknek! Az államnak nincs pénze, csak az Önök adójából gazdálkodik. Emlékszünk még erre? Az adófizetőknek mindent simán le kell nyelniük, ők csak fizessenek, ennyi az alkotmányos joguk? Ahogy elnézem amúgy sok javaslat nem született azóta sem hogy felvettem, hogy a kritizálás mellett javaslat sem ártana ha van. Hátha adódna valami humánus megoldás közötte. Marad az egyetlen: Mennyi pénzt ajánlanál még fel a béredből pluszba a probléma orvoslására, abból a pénzből amit a családodtól veszel ezáltal? Az ország megtermel egy bizonyos értéket ezt lehet elosztani. Valakitől el kell venned ahhoz, hogy másnak adj belőle. A befektetőkhöz nem szabad nyúlni, mert elmenekülnek tőlünk.

13061 2011.01.16. 20:25:56

A befektetők máris menekülnek, Romániában már készül a terv az átcsábításukra. Egy valamit azért hozzá kéne tenni. Attól, hogy megadóztatjuk a segélyeket, ez a probléma nem fog megoldódni, az embereknek - képzett vagy képzetlen egykutya - nem lesz munkahelye, és ez hosszútávon csak a sírásóknak, és más országok bevándorlási tisztjeinek fog munkát adni. Ahhoz még ebben a kormányban sincs ahhoz elég kurázsi, hogy százezreket egy kalap alá véve bevarrja a zsebeket. Ha mégis, akkor a legnagyobb kivándorlási hullámnak lehetünk tanúi '56 óta.

11256 2011.01.16. 20:39:26

zozi: épp most olvastam egy cikkben pontosan azt a megállapítást, amit tettél: mennének az emberek külföldre, munka is van, a nyelvtudás se kell mindenütt, de nincs annyi pénzük, hogy belekezdjenek, kihúzzák az első fizetésig. (még ide, a szomszédba, Ausztriába is kell legalább ezer euró az elinduláshoz - talán egy év alatt kap annyi segélyt összesen!) http://portfolio.hu/gazdasag/nem_fogjuk_lerohanni_ausztriat_es_nemetorszagot.144163.html

13061 2011.01.16. 21:06:37

88. evianna 2011. 01. 16. 20:39 Egy év alatt kap annyit. Ha nem eszik, nem lakik, nem öltözködik, tisztálkodik azalatt az egy év alatt. Ehhez csak egyetlen gondolatébresztő dolgot idéznék még, mivel láthatólag nem tudnak a nézőpontok közelíteni egymáshoz. "54. § (1) A Magyar Köztársaságban minden embernek veleszületett joga van az élethez és az emberi méltósághoz, amelyektől senkit nem lehet önkényesen megfosztani." Orbán sebésznek képzeli magát, aki megragadt a középkorban; csak az érvágást és az amputálást ismeri, mint gyógymódot, háta mögött a sok éljenző felcserrel. A műtét jól halad, a beteg már a végét érzi.

11256 2011.01.16. 22:09:52

na ez az. vajon benne lesz az emberi méltóság az új alkotmányban? vagy minek az?

157618 2011.01.17. 07:11:22

Nos, látom sikerült megint egymás ellen fordítania az embereket Orbánnak. Gratulálok neki, máshoz sem ért.

13061 2011.01.17. 08:57:12

91. nemválaszolok 2011. 01. 17. 7:11 Ha az emberek itt tényleg egymás ellen fordulnak, annak a szele Viktor Bánt is elsodorhatja, parlamentestől, csak ő nem számol a plebs-el, mert a Fidesz szerint minden megmozdulás csakis szocialista agitprop következménye lehet, és fitymálóan szólnak a többezres tüntető tömeg létszámáról. Talán csak azért, mert nem gyújtogatni és rombolni mentek oda? Valami nagyon nincs rendben ezzel az országgal, ha a - vagy így, vagy úgy - választott kormány szemberöhögi a népet és csak az erőszak nyelvén ért.

186047 2011.01.17. 09:42:23

Nagyon jó írás, gratulálok, egyetértek. Szánalmas amit az új kormány, és főleg Szijjártó csinál. Továbbmegyek: amit Szijjártó csinál az gusztustalan.

13061 2011.01.17. 09:54:00

93. Historikus 2011. 01. 17. 9:42 Szíjjártó egy tényező. Deutsch Tamás szabályosan kiröhögte a médiatörvény ellen tüntetőket. De már is itt van az új meglepetés, kedves fővárosi honfitársaim.
süti beállítások módosítása