Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Ki a cenz ura?

2010. december 28. - Harun al Rasid

Öncenzúra, vagy Ön a cenz ura?

Öncenzúra, vagy Ön a cenz ura?

Annyi szó esett már a média megfojtásáról, több tíz milliós  - lehetséges - bírságokról, hogy kénytelen vagyok valami másról is írni.

Mert nézzük azt  is, mi a lényege, legalább is, mit NEM fognak csinálni, már, ahogy egy médiahatósági főhalljakend ígérte (mert ígérni, azt azért a narancsvidéken nagyon tudnak): nem fognak politikai alapon büntetni, vagyis politikai ellennézetek, uram bocsá', ellenérzetű kritikák miatt médiabírságot kiróni. Hát, ha ők mondják, biztos úgy lesz. Vagy nem. Ez még a jövő zenéje.

DE! Nézzük, hogy mi az, amiért jogosan bírságolnak:

1. gyermek és kiskorúak védelme érdekében. A minősített tartalmak jogosan büntetendők. Csak kérdés, hogy ki minősít? Grimm meséi maga a horror, a Hófehérke és a hét törpe rajzfilmben a gyerekek sírva fakadnak, amikor Hófehérke az erdőben bolyong, és a gonosz fák nyuladoznak utána, a Gyűrűk urában vérpatakok folynak, akkor, ezekhez képest, ki, és milyen alapon fog a tartalom felett ítéletet mondani?

2. uszítás és közösségek elleni izgatás. Nagyon helyes. E tárgyban a baloldali sajtó eleddig sem volt elmarasztalható. Arra azért kíváncsi vagyok, hogy a kuruc, a barikád és a többi nagyon magyar, népnemzeti és együttműködő média, a Magyar Nemzet Bayer Zsoltjával az élen, mikor, és mennyit fog perkálni.

3. emberi méltóság megsértése. Na, itt tárul ám ki a horizont! Én még nem olvastam baloldali médiában, hogy egy párt vezető korifeusa egy vallási közösség valamely tagját egészségügyi, vagy rituális okból gyakorolt műtéti beavatkozással érintett testrészével való játszadozásra biztatna. Mi több, se szóvivőt, se miniszterelnököt nem hallottam valaki mást szerencsétlennek, idiótának nevesíteni. De, gondolom, ez az én hibám lehet, biztosan szelektív a hallásom.

Egy szó, mint száz, valóban nem kellene annyit kételkedni, ugyanis, ha, és valóban úgy fog működni, ahogy mondják - miért ne, az ártatlanság vélelme, míg az ellenkezője be nem bizonyosodik, őket is megilleti - akkor elég nagy tarolás lesz a jobboldali médiában. Vagy nem.

Ami viszont az öncenzúrát illeti, itt, a NOLblogon fog kiteljesedni, szerintem. Ugyanis a NOLBlog szerkesztőségének alapvető érdeke, hogy kiszűrje a provokáló postok szerzőit, mert a szar rájuk hullik vissza. Lehet aztán ballibsi cenzúráról sipákolni, a véleményszabadság megcsonkításáról keseregni, csak éppen semmi értelme. Ezt, kedves barátaim, önvédelemnek nevezik, és az eszközt Szalaiék adták a kezünkbe.

Mi több, a NOLblogon belül minden blogger teljes lelki nyugalommal ugyanezen jogokkal és eszközökkel élhet, mert az ő érdeke is, hogy egyes jobboldali bloggerek, mi több, partvonal mellől bekiabáló, provokáló, sértegető, gyalázkodó kommentelők ámokfutását megakadályozza, mert ha az "anyahajó" megsérül, azzal együtt az ő sajkája is elsüllyedhet.

El lehet innen menni - szól a kiragadott mondat. Valóban. Van elég blog, ahol lehet komcsizni, zsidózni, cigányozni. Na, ott meg lehet fizetni az árát.

Itt meg legfeljebb néhány régi, gyárilag gyűlölettel beoltott kommentjével leszünk szegényebbek. Hát, együtt fogok tudni élni ennek hiányával.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása