Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Tekintély elvű rothadás

2010. december 26. - Harun al Rasid

Konkrétan mi a gond a médiatörvény körül ? Mondj már, csak egy olyan passzusát ennek a szabályozásnak, ami az unióban máshol nincsen ?! - hangoznak fel az ingerülten támadó kormánypárti kérdések, és a törvényt támogató leglelkesebbek azonnal meg is fogalmazzák  megfellebbezhetetlen tényállásukat : Nyugaton senki se olvasta a törvényt azok közül, akik a sajtószabadságot látják sérülni benne, és egyébként is, az elítélő nyugati állásfoglalások valójában a hazai liberális erők fondorlatos nyomásának eredményei. Egyelőre itt tartunk.

A médiatörvényt illetően az mondható el, amely igaz a kormányzat egyéb, olyan törvényeire is,amelyeket súlyos bírálatok értek-érnek. Valóban, máshol is vannak válságadók, de olyan válságadók sehol sincsenek,mint nálunk. Valóban,máshol is van, amit bankadónak lehetséges nevezni, de olyan bankadó sehol sincsen,mint nálunk. Valóban, az államháztartás rendbe tételét illetően más uniós kormány is kénytelen magánnyugdíj megtakarításokhoz nyúlni, de olyat egyetlen uniós tagállam se tesz,mint amit mi.

Valóban, más nyugati országban is van médiaszabályozás,de olyan sehol sincsen, mint nálunk lesz. El kell-e olvasni a teljes törvényszöveget ahhoz,hogy ezt ki lehessen jelenteni ? Nem, sajnos még csak ennyit sem kell megtenni, ennek a jogszabálynak egyetlen passzusát is elég elolvasni és értelmezni. Büntetést vonhat maga után minden olyan sajtóbeli megnyilvánulás, mely „alkalmas személyek, nemzetek, közösségek, nemzeti, etnikai, nyelvi és más kisebbségek vagy bármely többség, továbbá valamely egyház vagy vallási csoport nyílt vagy burkolt megsértésére, kirekesztésére”. [Smtv. 17. § (2)]

Mi ezzel a passzussal a bibi ? Hát nincsen nagyon rendben az, hogy végre van egy állami hatóság, amely megvédi a személyeket, nemzeteket, egyházakat, kisebb és nagyobb közösségeket a sajtóban előkerülő sértésektől ? Bizony, ez nagyon nincsen rendben. Erre akár azt is lehetséges mondani,amit Alexander Lambsdorf mondott, hogy "tekintélyelvű rothadás vonul be az Európai Unióba". Súlyos szavak,annyi szent ! De mégis miért ?

Az írás folytatódik, ha érdekel, egy klikk ide !

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása