Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Orbán a foci-VB döntőjén

2010. július 10. - Harun al Rasid

...mert megengedheti magának.

...mert megengedheti magának.

Orbánt Sepp Blatter meghívta Dél-Afrikába, a döntő megtekintésére. Állítólag.

Mert én azért ekkicsit elgondolkodnék az indítékon. Miért is hívta volna meg? Mert akkora futballhatalom lennénk? Vagy, mert olyan befolyásunk van a FIFA-ban? Esetleg valami hátsó szándék munkált volna Blatter úrban, hiszen most, hogy Csányi lett a MLSz elnöke, minden lehetséges?

A fene se tudja, de nekem gyanús ez a Blatter.

Azt sem tudhatja, Orbán kinek drukkol – állítólag a focinak – akkor meg? Mondjuk, Orbán részéről nem csodálom, hogy óvatos kinyilvánítani szimpátiáját. Most képzeljük el, micsoda sorstragédia lenne számára, ha pl. a jövendő vesztes mellett teszi le előzetesen voksát! Ajaj! Hogy kikezdené a libsi-bolsi-komcsi-judeoplutokrata média, hogy íme, a nagy Orbán tévedett! Le vele! Nekünk egy tévedhetetlen vezér kell!

Persze, az is lehet, hogy látta a Viktor egyik propaganda felvételét – ami nemsokára a Parlamentben, a korona pulpitusa alatt lesz az utókor számára bebetonozva hármas, arany, ezüst, érc kopor…izé, dvd tokban – amin kicsit hátradőlt felsőtesttel, pocakocskáját enyhén kidugva, amolyan harcias kiskakas pózban szaladgált fel-alá, kezét lengetvén, hogy aszongya: ide a labdát, passzoljátok, ide, ide! Akkor még ugyanis nem övé volt a labda.

A jeles alkalomból Szijjártó „Séró” Pubi állítólag indián mokaszint húzott, és csodás taréját többszörös lizoformos (van, aki e nevet nem ismeri?) mosással lapította amúgy igen formás tojásfejére, mert hát  arrafelé ez mégsem járja, nomeg, így egy kicsivel hozzá alacsonyodott főnökéhez.

Minden esetre a szóvivő kisasszony – akit igen jó érzékkel, és valszeg gondos metakommunikációs tanulmányok után választottak ki, hiszen olyan, a világra ártatlanul rácsodálkozó szemekkel mond el minden, a szájába adott falrengető marhaságot, hogy készséggel elhisszük neki – a nagy esemény kapcsán nem osztott meg velünk semmi féle információt.

Így most kíváncsian várom, fel fog-e tűnni a mi Viktorunk Blatter úr mellett – na jó, esetleg mögötte, a háttérben – a díszpáholyban. Mert, ha igen, újra éled a remény: van még jövő a magyarság és a magyar foci számára!

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása