Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Nyilatkozat a falon 50x70 cm-en.

2010. július 04. - Harun al Rasid

most még csak ez lóg…

most még csak ez lóg…

Kormányrendelet (?!) született arról, hogy a nemzeti együttműködés nyilatkozatát ki kell függeszteni, legalább 50x70-es méretben, jó minőségű papírra nyomtatva.

Ahogy én a lelkes nyaloncokat ismerem, a méret nőni fog, mert hát mutatni kell a lelkesedést ám!

Nomeg, rendelkezés történt a tábla állagának megóvását célzó gondoskodásról és szükség szerinti cseréjéről!

Lelki szemeim előtt látom a tábla-kommandót, amint létesítményről létesítményre járnak, és árgus szemekkel figyelik az állagot. Ahol pl. légyszarilag lefedett, ott előkerül a kis notesz, és, hopp, máris ott a fekete pont! Három fekete pont után csere. Na, nem a tábláé.

Minden esetre alkalom nyílik újabb elvtársak felelős állásba helyezésére: intézményi tábla felelős, jogállását tekintve közalkalmazott, javadalmazása a mindenkori táblabírói fizetéshez igazodik.

Senki ne kételkedjen abban, hogy előbb-utóbbOrbán képe is a megfelelő helyre fog kerülni. Volt már ilyen. Kiváló lehetőség ezt rendeletileg szabályozni az új alkotmány örve alatt - valami olyasmi is benne lesz, hogy a köztársasági elnököt a legnagyobb tisztelet illeti meg - amin olyan politikai nagyságok dolgoznak, mint pl. Pozsgay Imre, aki egy évvel Rajk kivégzése után lépett be az MDP-be, majd az akasztások idején, 1957-ben az MSZMP-be, a Lázár-kormány kulturális minisztere volt. Eddigi előéletét ismerve gondolom, a Szmolnijból várja a jelet. Ő, persze, dehogy komcsi. Csak színjátszó. Olyan, mint egy kaméleon.

A baj nem ez. A baj inkább az, hogy a Fidesz folyamatosan kiszezik és komcsizik - amíg nem az ő embereiről van szó. Meg állítólag a múltat akarja lezárni, "új rendszert" épít, miközben Orbán, Stumpf, Halász János, Deutsch és a mai frakciójukból még sokan mások a KISZ-ből és/vagy az MSZMP-ből indultak. Hogy Járait, Martonyit és másokat ne is említsek részletesebben.

A szánalmas pl. Gubcsi előrelépésében is az, hogy megint a Fidesz akarja eldönteni, ki a jó komcsi, és ki nem az. Aki beáll a sorba (lásd Szűrös és Pozsgay dörgölőzését, Schmitt független elkötelezettségét), arról a Fidesz azt bizonygatja, mindig is ellenállók voltak.

Legalábbis voltak, akik hallották, hogy valaki látta, hogy Pozsgay egyszer leköpte Kádár első titkári Volgájának a hátsó ablakát. Szemből akkor se mert cselekedni. Aki nem paríroz, az hazaáruló. Gubcsi is megdolgozott az új sarzsiért: hazaárulózta Gyurcsányt, egykori KISZ-es társát.

Gerincbetegeknél ez így szokás. Ilyen ez a Nagy Áprilisi Szocialista Forradalom.

Várom a következő, hasonlóan értelmes kormányrendeletet. Javaslom az előkészítő látogatást  Észak-Koreába megejteni.

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása