Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Komment jobbról

2010. május 26. - Harun al Rasid

Jellemdúsan, kultúráltan, ahogy kell.

Jellemdúsan, kultúráltan, ahogy kell.

Vagy mégsem?

Nem értem a jobberek megnyilvánulásait.

A Nolblog – akárhogy nézem – egy baloldali platform. Akik itt megszólalnak, nagyobb részt világnézetük, elkötelezettségük szerint teszik. Azok is, akik nem egészen ide valók, de hát ez egy szabad fórum, ők tudják, miért ide hullajtják el szellemi gyöngyeiket.

Mondjuk a magunkét, mert van véleményünk. De sohasem személyes indíttatású. Személy szerint nem védünk senkit. Ha kell – mert azért, kedves barátaim, lássuk be, van miért – élcelődünk (az élc és a gúny között van egy hangyányi különbség, kedves jobboldali barátaim), de sohasem megyünk le kutyába, nem sértegetünk, legfeljebb visszavágunk.

Ha nem tűnt volna fel, egy baloldali sohasem kezdi azzal, hogy blogtársát ebnek nevezi – ami, lássuk be, kedves barátaim, egy fokkal sértőbb, mintha kutyának nevezné – pusztán azért, mert a másik nézete nem egyezik az övével.

Ha egy blogtársunk megengedheti magának, hogy Gyurcsányt elmebeteg baromnak nevezze, és e mögé még egy egész pártapparátus is beáll, miért ne lehetne Orbánt cezaromániás kis fasznak nevezni? Miért, tán nem az? Higgyétek el, vannak elegen, akik annak tartják. És? Akkor őket el kell taposni, meg kell semmisíteni? A személyi kultusz itt kezdődik.

Persze, igazából értem a jobberek gyűlöletét. Sok mindent ígértek nekik, de sok minden nem valósult meg. Lettek ezért sikertelenek, csődbe jutottak, állásukat vesztettek, csalódottak, elváltak, már a férfiasságuk se a régi, meg még a Fradi se lett bajnok. Valakin csak le kell vezetni a dühüket, mert azért az asszonyt mégsem lehet minden nap megverni, nomeg, a gyerek is előbb-utóbb megunja, ha idiótának nevezik. Hát ide jönnek, a Nolblogra.

Most is sokat ígérnek nekik. NEP. Mind a két milliónak. Lehet, hogy nem pontos a szám, de sokkal többen nincsenek. Ettől még nem biztos, hogy a Fradi jövőre bajnok lesz. Ezzel még – ha nehezen is - együtt lehet élni.

Azt viszont továbbra se értem, hogy mi mozgatja az arc nélküli, gyűlölettől fröcsögő, elfogult kommentelőket. Ettől jobb lesz nekik? Mert akkor rendben van, nekik is jár valami élvezet. Nincsenek sokan, de kitartóak. Pártkatonák lennének? Lehet. Lesz még bajuk az életben, és akkor kire fognak köpködni? Meggyőződésesek? Akkor sajnálni valóak. Elakadtak a törzsfejlődésben. Kár értük. Akár rendes ember is lehetett volna belőlük.

Mind1. A győztesek új pártot alapítottak. MEGMAG párt. Mert megengedhetik maguknak. És meg is fogják.

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása