Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Pelikán elvtárs két milliója

2010. május 25. - Harun al Rasid

... gondosan megszámolva 2 millió 200 ezer HUF.

... gondosan megszámolva 2 millió 200 ezer HUF.

Pelikán elvtárs megjelent a nagy nyilvánosság előtt, és eloszlatta a ködöt. Mert hogy ő volt, aki. Sőt, gondosan megszámolva. Mindezt a három mondatot papírról felolvasva, teljes természetességgel.

Aztán jött egy rút keresztkérdés, hogy hát akkor szerinte, eddig, mégis, miért nem? Hát mer azér, hogy, és különben is, csak nem gondolja bárki, és leginkább. Na, ezt már élő beszédben, ehhez mérten kellő képpen zavarosan is.

A második keresztkérdés meg már hullagyalázásnak minősült, hogyhát akkor, szerinte, mi változott a rendőrségnél? A szerencsétlent erre nem készítették fel, hát nem is értette a kérdést. Másodjára se. De a pénzszámoláshoz értett, méghozzá gondosan.

Pelikán elvtárs most nem ejtett szót jugoszláv békaemberekről, ellenben gondosan dokumentált egy találkozást egy fekete öltönyös, fekete napszemüveges emberrel, aki holmi nem tetsző, helytelen viselkedésről beszélt, valami nagybajuszos emberrel kapcsolatban. Tipikus hétköznapi helyzet, én például valahányszor fekete öltönyös, napszemüveges férfival találkozom, automatikusan bekapcsolom a hangrögzítő berendezést, ami persze mindig rajtra készen a zsebemben lapul.

Azt az apróságot mind a kérdező biztosok, mind a delikvens figyelmen kívül hagyta, hogy ha itt vesztegetésről van szó - mert mintha derék Pelikán elvtársunk ezért a pénzért kapott volna valami zsíros falatot - akkor bizony, mindkét fél bűncselekményt követett el.

Gondolom, jelen esetben megéri Pelikán elvtársnak, hogy jól időzített lelkiismeretfurdalásáért cserébe vádat emeljenek ellene. De lehet, hogy Virág elvtárs ezt már lerendezte.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása