Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Új emberfaj a Nolblogon

2010. február 28. - Harun al Rasid

homo socialsovinisticus reflectans

homo socialsovinisticus reflectans

Új emberfaj jelent meg a Nolblogon.

Persze, már régebben is léteztek, de fajjá csak az utóbbi egy évben váltak.

Úgy hívják őket, hogy homo socialsovinisticus reflectans.

Érdekes faj. Hímnemű egyedének biztosan van holmi köze a homo erectushoz – hiszen nagy valószínűséggel néha (különösen megjegyzéseinek közzétételekor)  van erekciója, hacsak szervi, vagy lelki defektusa ebben nem gátolja – de ennél több nemigen. Önálló gondolata, véleménye nem nagyon van, de kiválóan jártas a különféle pártbrossúrák olvasásában.

Rendszerint ugyan nem jut tovább a harmadik oldalnál, de az addig befogadottakat aztán oda-vissza fel tudja öklendezni, mint a bagoly az emészthetetlen zsákmányrészeket.

Persze, érthető. Bár, az evolúció folyamán ő is arra a fejlődési fokra jutott, hogy  - elvben – előre, és térben tudhatna látni, de sajnálatos módon, csak visszafelé lát. Akkor is csak a szomszéd mezejére, nőjére és biciklijére. Pedig már az írás is megmondta, hogy a szomszéd nője mindig zöldebb, no meg, felebarátod házát, mezejét és biciklijét ne babráld!

Beszédmódja sajátos, szókincse meglehetősen szűk, leggyakrabban ismételt szavai: húsz év, nyolc év, börtön, bíróság, elszámoltatás, libsibolsi, hazug, rablók, hazaárulók, idegenszívűek (ez utóbbi nyilván valóan a szívátültetettek klubjáról szól, de fogalmam sincs, hogy jön ide), magunkafajták, magukfajták, monnyonle, stb. stb. Amikor kifogy a munícióból, rendszerint sértő jelzősszerkezeteket, ocsmány szavakat sző amúgy tartalmatlan mondanivalójába. Ez valószínüleg szövegértelmezési és hallási gondjaiból adódik, mivel hallása csak arra van, ami számára megfelelő, a szövegértelmezéssel pedig már régóta felhagyott, amióta agyar nemzetet, vagy agyar hírlapot olvas J.

Persze, megértem én: ennek a fajnak a kifejlődését számtalan ok indokolta.

A Fradi évekig másodosztályban játszott, az asszonynak is megnőtt a segge, a haja is zsírosodik, ráadásul az az otthonka, na, azt se cserélte vagy 5 éve. A főnök is pikkel rá, pedig hát az a 10-15 perc késés naponta, az semmi, hát tehet ő róla, hogy a feles, meg a pofa sörhöz minden reggel hosszú a sor? A gyerek meg? Na, arról meg jobb nem is beszélni. Arra a kurva kötélre se tud felmászni, olyan tohonya, folyton csak a tv előtt döglik, csipszet zabál, a foga meg teljesen rohad a sok kólától, de a pitagorasz tétele, vagy mi a franc, az nem megy neki!

Meg már Viktorka se a régi. Pedig ott van az ikonosztáz a sarokban, nem múlik el úgy nap, hogy rajongva ne csókolgatná a képét, ha meg csak egyetlen szót is ejt valaki felkent idolja ellenében, zorbánozni kezd, hát kaszára-kapára kél, és majd ő jól megmondja! Igaz, kicsit fantáziátlan, beszűkült, de hát van sablon elég, mint a Lóri papagáj, kihúz egyet, oszt adj neki!

Szóval, megértem én.

Egy dolog vígasztal.

A dinoszauruszok is kihaltak, de még a t-rex is…igaz, hogy azoknak kellett pár ezer év. Nekik, reményeim szerint, elég négy J.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása