Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Szebb jövőt, naná!

2010. február 25. - Harun al Rasid

Szegedi Csanád, Cser-Palkovics, akasztófák és börtön: nyomulnak a fiúk...

Szegedi Csanád, Cser-Palkovics, akasztófák és börtön: nyomulnak a fiúk...

Nézem a híradót, és azt látom/hallom, hogy Szegedi Csanád  - többek közt - azt találta mondani egy gyűlésen, hogy „…az utcákon vér fog folyni”, meg „…a Duna parton akasztófák fognak sorakozni”, és „…első dolgunk lesz, hogy felszámoljuk a cigány önkormányzatokat”.

Kérdeztem is az asszonyt izibe, hogy te anyus, te is hallottad ezt? Anyus erre azt találta felelni, hogy azért minden marhaságra ő sem figyel oda. Na kérem, ez a háttér televíziózás átka! De mi van akkor, hogyha itt tömegek csüggtek Szegedi Csanád ajakin? Azén a Szegedi Csanádén, aki a Jobbik képviselője az Európai Parlamentben – mert azért hadd ne tekintsem ezt a jóembert a nemzet képviselőjének, ami azért, lássuk be, elég ciki lenne - , azén a Szegedi Csanádén, akit, miután talpig vitézkötésben megjelent az EU Parlamentben, egyes külhoni képviselők vízvezeték szerelőnek néztek, aki a dugulást jött elhárítani a földszint piszoárban.

Persze, vizionált kicsiny hazánkban patakvért már letűnt párt illusztris képviselője, de azt azért nem lehetett komolyan venni. Szegedi Csanádnál azért rezeg a léc. Mert aztán neki senki ne vesse később a szemére, hogy nem szólt időben! Mert micsoda dolog az, hogy sétál az ember gyanútlanul az utcán, oszt egyszer csak belelép valamibe. Nédamár, kérdezi, hát itt meg mi folyik? Vér, kedves barátom, vér, a Szegedi Csanád idejében megmondta, miért nem nézel hát a lábad elé?

Aztán meg ott van a Duna parton sorakozó akasztófák dolga. Az kérem, azért már komoly dolog. Nem is olyan egyszerű kivitelezni, mert ugyebár, még az sincs meghatározva, hogy melyik oldalon fognak sorakozni, mert kérem, városképi szempontból erősen nem mindegy! Egy csomó engedély is kell hozzá: közterület felügyelet, közterület fenntartó, városképi bizottság, városrendezési bizottság, kerületi önkormányzat, területfoglalási engedély, költségvetési keret, ÁNTSZ, stb.sStb. Nagyon babrás dolog ez az akasztófa állítás, ezt nem gondolta végig ez a Csanád gyerek, de hát nem csoda, őt még ifjonti hév önti el, ha ezekre a nagyszerű dolgokra gondol.

Az meg egyenesen rágalom, hogy a cigány önkormányzatok megszüntetése büntető intézkedésként került a programba! Dehogy, kérem! Épp ellenkezőleg, csak becsatlakozott a Fidesz közigazgatási apparátus létszámának csökkentésére irányuló programjába!

Azért a parlamentben is történnek ám vidám dolgok! Ez a Cser-Palkovics gyerek, a Parlament folyosóján, odaszól egy képviselő társának, akivel közösen, kormányoldal ide, ellenzék oda, a haza üdvére kellene munkálkodnia, hogyaszongya: börtönbe fogsz kerülni! Csak így, bele a pacekjába! Most tekintsünk el attól, hogy ez nem egy illő viselkedés, hát istenem, nem lehetett mindenkinek gyerekszobája, bár ezzel a névvel – Cser-Palkovics – az ember feltételezni, hogy némi nevelést kapott pendelyes korában, hiszen felmenői valamiért csak ki akartak tűnni a tengernyi Palkovics közül. Bár az igyekezet felemásra sikerült, mert valahogy a cs nem íratott át ts-re J.

Szóval, vegyük olybá, hogy ebben a Cser-Palkovics gyerekben egy vátész veszett el, és most felszínre kéredzkedett. Nem fenyeget ő, mert nem tette hozzá, hogy „ még a műanyag lakat is rád fog rohadnil”, dehogy, még csak nem is ígér, ő egyszerűen csak jósol. Mert ugyebár, hol van az megírva, hogy az inszinuált képviselőtárs milyen minőségben megy a börtönbe? Látogatóként, beszélőre, felügyelő bizottsági tagként, parlamenti bizottsági tagként, vagy saját jogán, választási program keretén belül megszólítva az elítélteket? Na ugye.

Az MSzP azonban elkövetett egy hibát: felszólította Orbánékat, hogy 24 órán belül szabaduljanak meg ettől a jóstehetségtől. Ugyan, ugyan. Ők sem gondolhatták komolyan, hogy Orbán majd visszafüttyenti csahos ebét, vagy ha igen, ki tudja, hogy csontot vet-e neki, vagy megdorgálja: rossz kutya, helyedre! Aztán meg ez az óra dolog is. Orbán Vekker úr annak idején 72 órát adott a kormánynak, hogy  - cizellált lelke finomságára jellemzően – eltakarodjon a hatalomból. Mondjuk, ezzel elég nevetségessé is tette magát, arról nem is beszélve, hogy honnan szedtek össze annyi vekkert?  Egy szó, mint száz, ezek az óra dolgok nem szoktak jól elsülni.

Persze, más lenne a helyzet, ha még élne a párbajkódex, bár attól tartok, Cser-Palkovics a szerint nem lenne párbajképes. Azért egy 5 lépésről történő, bandázs nélküli, kétszeri nehézlovassági becsületsértés-váltás lehet, hogy helyre tenné J.

Navracsics úrtól sem várható el, hogy elítélőleg nyilatkozzon, hiszen több éves parlamenti munkája (?) – igen, kérem, tessék elhinni, ott állni Ahabként a fedélzeten, egyedül az ellenszélben, a tomboló viharban, és üldözni, csak üldözni Moby Dicket, közben folyamatosan pimaszkodni, gúnyolódni, csúsztatni, hazudozni, ferdíteni, mindet a nélkül, hogy a saját fejét egyszer is használta volna, kemény munka ám! – jutalmául meg fogja kapni a főlakáji posztot – kancellária miniszter lesz, hála istennek, ott sem sokat kell majd gondolkoznia J.

Na, és ezek után mondja még valaki, hogy nem kívánunk szebb jövőt?!

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása