Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Orbán rendje

2016. június 27. - Harun al Rasid

A Vezér a Nemzeti Közszolgálati Egyetem idei végzős hallgatói előtt mondott beszédében azt találta fejéből kihangzani, hogy Magyarország a rendet képviseli a rendetlenné váló Európában.

Mielőtt erre a hülyeségre kitérnék, lássuk, mi is az a NKE. Tekintsünk el attól, hogy eredetileg maga a miniszter szó is azt jelenti, hogy szolga, ráadásul státuszát illetően a KÖZ szolgája, és reménykedjünk abban, hogy a végzősök nem hallják félre a hagyományos ballagó nóta szavait, mi szerint „filiszter leszek magam is” , és nem – hamár közszolga, hát legyen kövér (nem Tállaira gondoltam) - „minisztert”  énekelnek (ámbár, ki tudja, legalább lenne egy szakirányú végzettségű).

 Nemzeti Közszolgálati  Egyetemi karok: államtudományi és közigazgatási kar, hadtudományi és honvédtisztképző kar, nemzetközi és európai tanulmányok kar,  rendészettudományi kar.

Az egyes karok és az ernyőszervezet krédóját helytakarékossági okból kihagyom. Aki akarja, elolvassa a honlapjukon.

Http://rtk.uni-nke.hu/

Rendészettudományi kar : tehát semmi sün-módszertan, árvízvédelem ráolvasással, kardlap használata lovasrohamban, vagy házkutatási taktikák alapítványoknál. Biztató.

Http://netk.uni-nke.hu/

Nemzetközi  és európai tanulmányok kar:  no igen. Tanulmányozás. Ebből születnek a tanulmányok – jó pénzért, persze – tele ctrl-c/ctrl-v bekezdésekkel. Egy tételt nem igazán értek: mi a bánatnak szükséges tanulmányozni az uniós jogot, amikor azt a kormányzat magasról leszarja?

Http://hhk.uni-nke.hu/

Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar :  hehehe. Volt a főiskolai rendszer, volt a Zalka Máté katonai akadémia, volt a Zrínyi Miklós nemzetvédelmi egyetem, most meg van ez a kar, különös tekintettel  a NATO és az Unió vs. Magyarország függetlenségének, területi épségének és határainak katonai védelme tekintetében.

Http://akk.uni-nke.hu/karunkrol

Államtudományi és közigazgatási kar: valóban, az orbáni állam – Magyar Összeszerelő Köztársaság – működtetése valóságos tudomány. Hanem kétségtelen, hogy a közigazgatásunk minőségén múlik az közösség jóléte, ami jelenleg leginkább szarnak minősíthető, de nem jólétnek, így megértem, ezen a téren nem árt a képzés.

Vissza az inkriminált orbáni mondathoz: a Vezérnek fingja sincs, hogy a rend és a rendetlenség az ő  - politikai – szintjén nem ellentétpár. A rendpártiság ugyanis nem arról szól, hogy le van-e porolva a miniszterelnöki iroda – amúgy dekorációként szolgáló – könyvespolca, vagy sem. A rend – orbáni szinten -  a média kordában tartását, a közalkalmazottak megrendszabályozását, az oktatásügy megfegyelmezését és egyéb diktatórikus feladatok ellátását jelenti. Ehhez képest, kérdem én, mégis, mi értendő orbáni szinten Európa – nem ám csak az Unió, úgy en bloc egész Európa – mert hát ő azután kurvára átlátja egész Európát, pláne, rendetlenségileg – rendetlenségnek? Nincs felsöpörve az Unter der Linden? Esetleg nem ürítik a kukákat a Grabenen? Talán kutyaszaros a Champs-Élysées (basszus, Józsefváros, kapd már össze magad!) Persze, Orbán, a pocista, felettébb rendetlennek találhatja, ha Európában trehány módon, vasalatlanul akasztják ki valahova a Magyar Összeszerelő Köztársaság állami zászlaját. Igaz, a Vezér is rendetlen: elfelejti kiakasztatni az országházra a hovatartozás  - az Unio – csillagos lobogóját.

Ezzel még nincs vége a mondandóbeli zavarnak. A Brexittel kapcsolatban kijelentette: „ha leveszünk egy tisztet, újra kell gondolni a játszma kimenetelét". Feltételezem, a sakkra gondolt. Kádár szeretett sakkozni – állítólag egész jól művelte eme elmesportot – de ekkora marhaságot azért nem mondott volna. Levenni egy tisztet ugyanis azt jelenti, hogy támadásban vagyok. Nos, mivel az Unió a Brexit kérdésében mindenben volt, csak nem támadásban,  az „elveszíteni egy tisztet” talán helyén valóbb lett volna. De hát, bármennyire is polisztirol a Kárpát-medence Géniusza, nem érthet minden sportkifejezést.

Azután még ott van a kabát kérdése, amit a Nagy Magyar Gondolkodó szerint újra kellene gombolni. Még, ha mellényről beszélt volna, megérteném, mert az, biza, neki meglehetősen nagy van. De ő az Unió kabátjáról beszélt, ami alá eléggé erősen bekéredzkedett, és félő, ha újra gombolják, hát, ki fog lógni alóla.

Amúgy is, úgy vélem, Orbán maga egy uniós ülés után rossz kabátot vett ki a ruhatárból. Egy tisztes polgári felöltő helyett egy vitézkötéses bocskaival tért haza.

Egyet nem értek: miért nem reklamált a ruhatárban?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr648850446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása