Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Kinek hazudsz még, Viktor?

2012. november 14. - Harun al Rasid

mert a többség már nem hisz neked!

mert a többség már nem hisz neked!

Nagyapád, aki még Orsós néven hagyta el szülőföldjét, bizonnyal egyszerű, de tisztességes ember volt. Annyi góbéság azért szorult belé, hogy Magyarországra vegye az irányt. Apád még góbébb volt, mivel rájött, hogy ezzel a névvel max. a pérón indulhat a vajdaválasztáson, hát jó érzékkel magyarosított. Lett is belőle párttitkár, meg kőbányász. Na, nem a szó valódi értelmében, azt nem bírta volna.

Te pedig, ha lehet, mindkettőjüknél is góbébb vagy, már, ami a rafináltságot illeti.

Felesküdtél az Alkotmányra, amit korábban sem tiszteltél - magad mondtad! -  ez, ugyebár, elég sunyi dolog. Meg is semmisítetted, mihelyt tudtad.Cserébe az új izére, ami pedig alapja lenne a másik izének, amit manapság Magyarországon jognak hívnak, nem esküdtél fel, pedig a régi esküd, biza, az Alkotmánnyal együtt érvényét vesztette. Hogy ez milyen dolog, annak a jelzőjét olvasóim fantáziájára bízom.

Igaz, ez téged egy cseppet sem zavar. Mint ahogy nem zavar az sem, hogy esküdet, biza, egy percig se tartottad be. Ide idézem, ha elfelejtetted volna:


Nos, Alkotmány nincs, már az esküd második mondata is hazugság! Magyar Köztársaság nincs, így hát, miről is beszélsz, picinyem? Mivel is mozdítod elő hazád fejlődését? Hogyan is érvényesül az alkotmány, ami nincs? Egy igaz: a többi jogszabályt - amit a magad kénye-kedvére alakítgatsz, leginkább javatokra - kétségtelenül betartatod.

A lelkiismereted, ha szabad kérnem, hagyjuk, mert nem akarom, hogy közröhej tárgya legyen veled összefüggésben ez a szó.

Odáig jutsz, hogy van az orcádon elég epidermisz nagy nyilvánosság előtt kijelenteni, hogy Magyarország gazdasága sikeres, megszorítás nem volt, nincs, és nem is lesz, a terheket a bankok, nagyvállalatok, meg az Erzsébet-híd pillérei viselik!

Mond, Viktor, kinek hazudsz még? Mert az egykulcsos adóval sújtottak, a hitel károsultak, a pedagógusok, az orvosok, a rokkantnyugdíjasok, az egészségügyi dolgozók, a nyugdíjasok, a munkanélküliek, a telefon előfizetők, a bankszámlát vezetők, a munkavállalók, a munkaadók, a földművesek, a segélyezettek, a közmunkások, a balettáncosok, kőfaragók, glasszékesztyű készítők, valamint a búr a búrkalappal mintha nem ezt a sikert élné meg, mintha mégiscsak lenne számukra megszorítás!

Kérdem én, kinek hazudsz még, Viktor? Persze, ez csak egy szónoki kérdés. Tisztában vagyok vele, hogy nem jön rá válasz. Viktor nem az a válaszolós típus. Kérdezni, azt szeret, de a válaszokra - ha jól sejtem - magasról sz@rik. Vagy csak nincs bátorsága elolvasni azokat.

Egy valamit biztosan tudok, Viktor: nagyapád - góbéságától függetlenül - nyílt, egyenes ember volt. Azt mondta neked: fiam, a szegény embernek egy gazdagsága van, az pedig a becsülete! Ha azt megtartod, mindened megvan. Ha elveszíted, semmid sincs!

Hallgatnod kellett volna nagyapádra.

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr578359650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

60145 2012.11.14. 16:17:57

Nagyon sokan hisznek neki, mert az érzelem és az értelem közül az előbbi az elsődleges. Csányi Vilmos: http://nol.hu/megmondok/20121104-tobbpartrendszert

Péli Gábor 2012.11.14. 16:27:03

Nem éreznek enyhe, de jól kivehető rasszizmus szagot politkailag korrekt hölgyeim és uraim? És nem kéne tán az NOL-nak egy fokkal finnyásabbnak lennie, mikor megválogatja a NOL mátrixban ország-világnak ajánlott blogokat?

278239 2012.11.14. 16:35:08

2. Péli Gábor (látogató) 2012. 11. 14. 16:27 hol is van itt a rasszizmus? szerinted orbán nagyapja cigány volt? mert én nem állítottam. vagy az összes orsós, kanalas, kolompár, lakatos az mind cigány? ha a nol-lal van bajod, nosza, írj a szerkiknek, de itt ne finnyáskodj. amúgy a felsoroltakhoz, esetleg, ha szólnál? mondjuk, az eskü szövegéhez.

179584 2012.11.14. 16:43:31

Teles mértékü egyetértés okán nyomtam egy +-t, na meg a kékike ellensúlyozására is. Milyen jó, hogy kedves vezérünk felesküdött a zalkotmányra!!!

278239 2012.11.14. 16:46:47

4. Marijja 2012. 11. 14. 16:43 nem került az neki semmibe. pontosan tudta, hogy úgysem fog esküjéhez hű lenni. kékikét meg lesz@rom.

14479 2012.11.14. 18:59:33

Orbán bizony esküszegő! Ezen túl még egyeduralomra is tör, és lassan nehéz (lehetetlen?) lesz nála kártékonyabb személyiséget találni a magyar történelemben. Mindazonáltal az első bekezdést én is kihagynám...

95527 2012.11.14. 19:01:10

A Népköztársaságra is felesküdött sorkatonaként. A hivatásos állománynak alá kellett írni a Köztársaságra új esküt, de a sorállományé máig érvényes.

11692 2012.11.14. 19:08:15

Tisztelt P.G., ha mindenki olyan rasszista lenne, mint e blog gazdája, akkor nem lennének éhező gyerekek az utcán, kirekesztett nyomorultak, nélkülöző szomszédok, szűkölködő barátok...tele hassal marha könnyű más szövegében kinyilatkoztatni...Finnyázni bőven van lehetőség másutt, ha itt nem oké a légkör... E blog gazdája nem fogja senki kedvéért az önmagára jellemző stílusát és véleményét megváltoztatni, mert akkor hű olvasói igencsak csodálkoznának, a kevésbé hűek meg nem tudnának belekötni...:) Így kerek a világ...:)

283390 2012.11.14. 19:12:05

Most hogy így, a fentiek mentén belegondolok, hát, telesen illegitim a fickó Effendi.... Hazudik is, meg is szegte az esküjét, okiratot is hamisított, tehát köztörvényes....

283390 2012.11.14. 19:17:51

Az ilyet egy "szabadságharcban" statáriálisan......................ik!

163107 2012.11.14. 19:17:59

Most épp szórakozom... van ugye az a Századvég, amelyik mindig megállapítja, hogy ha me lennének a választások, akkor négyötöd lenne, ilyesmi a Vityka, na most rácuppant Bajnai egy ártatlan hasonlatára, ezt fogják fújni éjjel is meg nappal. Csücskös már elkezdte - most 1 nap alatt kiderítette a Századvég (kinek a vége...:-) hogy nagyon népszerű a Vityka, és a Jobbik nem őtet szereti, na és: " Bajnai Gordon azután kényszerült magyarázkodásra, hogy kedden a Magyarországon dolgozó külföldi újságíróknak drog- és emberkereskedelemből élő közép-ázsiai törzsekről beszélt a magyar szavazótábor kapcsán. „A két párt között a szavazók olyanok, mint az afgán és pakisztáni határon élő törzsek, nem tudni, melyik országhoz tartoznak, csak mennek az árral” Barmok. "nem tudni melyik országhoz tartoznak" - nos ez hasonlat volt... de mindegy, ezt nagyon sokszor látjuk majd a zombikról a nolon és itt.

163107 2012.11.14. 19:26:48

Egy mukkot se szólt drog és emberkereskedőkről... micsoda élénk fideszes fantázia - viszont nem félázsiaiak, mint a ma ismert világ legnagyobb hazudozója, hanem egész ázsiaiak, ennyi a bűnük. Drog és emberkereskedők? Rágalmazunk, rágalmazunk, MNO? Nem kisbárányok azok, nem is matyóhímzések...:)) Egy perc se kell, és előkapják a handzsárt. a TEK meg csak pislog.

28076 2012.11.14. 19:55:53

Nyilvánvaló, hogy a cikkíró azt sugallta, hogy OV roma származású. Momentán - a cikk tartalmától függetlenül - engem az érdekel, hogy ez igaz-e vagy csak "urban legend". Van-e erre vagy az ellenkezőjére bármiféle elérhető bizonyíték? Tényleg érdekel. Ha valakinek van forrása, kérem, jelölje meg. Ami mellette szól: tényleg vannak olyan családi képek, amin még a lányain is látni véli az ember a roma vért. Ugyanakkor a látszat csalhat. A sötét hajat és bőrt kódoló gének ezer másfélék is lehetnek a román kívül. Ami ellene szól: Tarski idézett Kende Péter könyvéből (nem olvastam) egy blogján. Ebben azt írja: "Eszerint az apai nagyapa Orbán Mihály egyszerű munkásember volt. Kezdetben Csepelen volt dokkmunkás, majd Alcsúton az állatorvos mellett felcser lesz, később a helyi téeszben állattenyésztési brigádvezető. Az érettségit is csak 48 éves korában tette le, azzal a kitétellel, hogy megmutassa, ő is képes erre. – Gyermekkoromban példaképemnek tekintettem, pedig mindenkivel könyörtelenül kemény volt – mondta Orbán Viktor egy későbbi interjúban. Tehát már a nagypapánál megvolt a keménység és a bizonyítási vágy. Orbán Viktor apja idősebb Orbán Győző a nagypapa nyomdokaiba lépett, először az állat-egészségügyi szakiskolában érettségizett, majd egy irányváltás nyomán a mezőtúri felsőfokú gépészeti technikumot kezdte el, amit átmenetileg abbahagyott, és csak jóval harminc évesen túl a munka mellett szerezte meg az üzemmérnöki diplomáját." Azon túl, hogy eszerint a nagyapa nem Orsós volt, hanem Orbán, ezek az életrajzok nagyon nem jellegzetes roma-életrajzok. Továbbá a neten van egy kép, Viktor és testvére (?) a két nagyapával - és egyik sem néz ki romának. Szóval mi az igazság ebben a kérdésben?

163107 2012.11.14. 20:03:02

Kende azt is hozzáteszi a könyvében, (pedig aztán ha valaki nem szereti ezt a hazudozás királyát, az Kende), hogy nem igaz a mendemonda a roma származásról. Tényleg nem tudni pontosan: arra tippeltem mindig, hogy valamelyik felmenője rákacsintott egy roma legényre, és rajta üt ki erőteljesen.

14927 2012.11.14. 21:40:02

Balango Ő nem az, csak az anyja, meg az apja. Egyébként meg oly mindegy milyen származású, az a lényeg, hogy mit és hogyan cselekszik.

278239 2012.11.14. 22:35:11

13. Balango 2012. 11. 14. 19:55 én semmit nem sugalltam. ha nem tűnt volna fel, mindössze annyit írtam, hogy az "orsós" névvel hol lett volna sikere. a pártközpontban biztosan nem. kende péter? na és? te is leragadtál itt. a cikk egyebeihez nem szólsz. nem mindegy, hogy kalányosnak, orsósnak, vagy lakatosnak hívják? a lényeg az, hogy hazudik, és, hogy a nagyapja milyen bölcsességet hagyott rá. akár cigányként is. ja, hogy ez se bizonyítható? hát, ahogy orbán életútját elnézem, valóban. de ha már itt tartunk, a "balango" legalább annyira roma név, mint ahogy a "harunalrasid" perzsa:-)

278239 2012.11.14. 22:38:55

8. evalajos 2012. 11. 14. 19:08 éva drága, valahogy így. ez a polgár is leragadt ennél az attitüdnél.

278239 2012.11.14. 22:42:27

15. ghost 2012. 11. 14. 21:40 hát éppen ez az! őbánsága jelentette ki, hogy ne azt nézzék, amit mond, hanem, amit cselekszik! na, ezt érezzük a bőrünkön! a hazudozás pedig: cselekvés.

278239 2012.11.14. 22:45:27

12. Osszián (szerkesztő) 2012. 11. 14. 19:26 hogy a szőke szenátorinya - by róna gyuri - mennyire a cipője mellett jár, azt már számtalanszor tapasztaltuk. ez a feladata. jól megfizetik, hogy az ügyeletes hülye legyen.

278239 2012.11.14. 22:46:32

6. Pare 2012. 11. 14. 18:59 én nem hagytam ki. lásd evalajos kommentjét.

278239 2012.11.14. 22:49:02

15. ghost 2012. 11. 14. 21:40 még 1: biztosan láttad a national geografic-ban megjelent címlapfotót, egy gyönyörű szép, világítóan kék/zöld szemű - talán berber - lányról. hát, ennyi.

179584 2012.11.15. 09:06:32

Kerülgethetjük a dolgot akárhonnan is, használt autót, de semmi mást sem vennék attól, aki arra esküszik, amire illik, azután azt csinálja, amit nem szégyell. A baj az, hogy nem szégyenlööööös!!!

278239 2012.11.18. 18:49:03

26. James (látogató) 2012. 11. 18. 2:36 james, legyen szíves, hozza be a teámat, és a london timest!
süti beállítások módosítása