Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Miniszterelnök Úr, Ön hazudik!

2012. augusztus 23. - Harun al Rasid

Levél millióknak - két focimeccs közt

Levél millióknak - két focimeccs közt

Magyarország Európa legsikeresebb állama?

2012. augusztus közepétől kézbesítette a Magyar Posta Orbán Viktor miniszterelnök levelét Magyarországon, hazánk állampolgárainak. 2010-ben a szavazati joggal rendelkezett polgárok mintegy 25% voksával kormányzópártnak választott Fidesz MPSZ elnöke levelében az alábbiak tervek és állítások olvashatók:


„Tisztelt Állampolgár! – Azért írok Önnek, mert a kormány fontos döntést hozott. – Európában elsőként a Munkahelyvédelmi Akció keretében olyan szociális járulékcsökkentést hajtunk végre, amely közel egymillió munkavállaló állását teheti biztonságosabbá.

A jövő év elejétől a 25 év alattiak, a kismamák, az 55 év felettiek, a szakképesítéssel nem rendelkező munkavállalók és a kisvállalkozások számára a munkáltatói járulékokat a felére csökkentjük. A munkáltatói járulékok megfelezése azt jelenti, hogy a leginkább veszélyeztetett munkavállalók munkahelye biztonságosabbá válik és munkához juthatnak végre azok is, akik eddig tartósan nem tudtak elhelyezkedni.

Az elmúlt két évben mi magyarok sikeresen szálltunk szembe az európai válsággal. Európában egyedülálló módon kimentettük a devizahiteleseket, befagyasztottuk a rezsiköltségeket, megőríztük a nyugdíjak vásárlóértékét, jelentősen emeltük a minimálbért és eközben csökkentettük az államadósságot. Ma már Európa is elismeri, hogy Magyarország jobban teljesít, mint a legtöbb európai állam…” (Orbán Viktor, 2012. augusztus 21.)

A kormányfő – lásd a saját kezűleg aláírt és színes fényképével díszített levél tartalmát – valótlanságokat állít. Magyarán: hazudik.

A gazdasági világválságnak, benne az európai válságnak még nincs vége. A napot nyugtával illik dicsérni. Ha sikeresen szálltunk szembe az „európai válsággal” (sic!), akkor miért tárgyal a kormány Pekingben, New York-ban és az olajállamokban hitelekért, miért egyezkedik az IMF-fel immár hónapok óta? – Miért vezették be az említett munkáltatói járulékokat (így, többes számban!) és miért vetettek ki több tucat olyan adóféleséget, melyek 2010-ig ismeretlenek voltak a Magyarországon élők számára?

2010 tavaszán a Fidesz MPSZ miniszterelnök-jelöltje egymillió új munkahelyet ígért. Legújabb levelében nem az ígéret betartásáról olvashatunk, hanem arról, hogy „a munkáltatói járulékok megfelezése azt jelenti, hogy a leginkább veszélyeztetett munkavállalók munkahelye biztonságosabbá válik”. Ez egy újabb ígéret vagy csupán csak vízió, miniszterelnök úr? A munkanélküliek száma ugyanis jelenleg 1. 000. 000 felett van a nem egészen tízmilliós Magyarországon. A „sikerek” elől külföldre távozottak tízezreiről már nem Önnek kell gondoskodni, nem annak a kormányzópártnak, melynek tagjai kiváltságokat élveznek az országban.

Nem írt igazat a devizahitelesek ügyében sem! – A sok százezer devizahiteles ugyanis csak haladékot kapott, tíz év helyett tizenöt-húsz évig fizethetik adósságaikat.

Befagyasztották a rezsiköltséget? – Nem igaz. – Önnek a „befagyasztott rezsiből”, a kínaiaktól és máshonnan felvett hitelekből még arra is futotta, hogy tízmilliárd forintot fordítson a saját személyi testőrsége, az úgynevezett Terrorelhárítási Központ (TEK) felállítására, sőt, a meglévő földbirtokai mellé újabb majorság megvásárlására. Ön úgy osztogatja az állam pénzét bizalmasainak – vagy éppen a saját hobbijára – mintha az ország még megmaradt vagyona a saját tulajdona lenne!

Nem őrizték meg a nyugdíjak, a közel hárommillió honfitársunk életben maradásához szükséges havi 200-300 euróval egyenértékű juttatás, vásárlóértékét. Az infláció folyamatosan nő, korábban még arról is szó esett, hogy szükség esetén csökkenteni fogják a legvédtelenebb rétegek számára havonta utalt összegeket. – Önök a legszegényebb, súlyosan beteg honfitársaink számára havonta nem egészen 17-19 euróval egyenértékű gyógyszertámogatást adnak, miközben a gyermekek tízezrei éheznek az országban!

Orvosok, asszisztensek, egészségügyi ápoló személyek ezrei távoztak külföldre az elmúlt másfél esztendőben – számtalan kórházban rezidens (szakvizsgát nem tett) orvosok végzik a műtéteket…

Ön és a vezetése alatt álló országgyűlési gépezet több mint ötszáz új törvényt, új alkotmányt fabrikált össze a lakosság, az adófizetők megkérdezése nélkül. Megnyirbálták az Alkotmánybíróság jogköreit, Médiatanácsot alakítottak az ellenzék elnémítására, melyben csak és kizárólag Fidesz MPSZ párttagok találhatók. Nyugállományba helyezték a kormánynak nem tetsző ügyészeket, bírókat, önkényesen új választójogi törvényeket alkotva igyekeznek biztosítani hatalmukat további 12-20 esztendőre. Ön hazánk, az egész ország érdekeire hivatkozik Brüsszelben, Budapesten pedig – miközben új adókat vezet be vagy csökkenti a járandóságokat – az Európai Unió felé mutogat.

Emlékszik még Sólyom László és „dr” Schmitt Pál államfővé választásának körülményeire?

Miniszterelnök Úr! – Ezt ismeri el az „egész Európa”?

Az Ön gyermekeit azokból a pénzekből táplálta, nevelte fel, melyeket a mi gyermekeinktől vett el. Ön csak egy jogi egyetemet végzett személy, aki (ismereteim szerint) szakvizsgát sem tett. Választott szakmájában, hivatásában soha egyetlen napot sem dolgozott. – Karrierpolitikusként gyűjtött mind nagyobb és jelentősebb vagyonokat, miközben hazáját, embertársait a második világháború után soha nem tapasztalt nyomorba taszította politikai tevékenységével, a már-már betegesnek tűnő, kielégíthetetlen hatalomvágyával.

Ha majd a páncélozott autójában hazafelé tart, ahol az utcát is lezárták az Ön „rajongói” elől, gondolja át, hogy mit írt alá 2012 augusztusában, két focimeccs között!

Szemenyei-Kiss Tamás

Ez az írás a Kanadai Magyar Hírlapban jelent meg.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr748309986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

163107 2012.08.23. 18:54:19

Már-már?

relatív 2012.08.23. 19:03:56

Nem értem ezzel a levitézlett 'harcossal' miért kell foglalkozni. Valamiért az eltűnése utáni vágy indukál ilyen 'helyre tevéseket', melyeket még csak el sem fog olvasni !?

34417 2012.08.23. 19:08:10

2. relatív (látogató) 2012. 08. 23. 19:03 megértelek. nem is az a lényeg - orvosai erősen megszűrik a kritikus írásokat, nehogy romoljon az állapota - hogy ő olvassa (szerinted türkménbasi hány kritikát olvas?) de talán mások olvassák, akik 2014-ben elgondolkodnak a hazugságain.

267802 2012.08.23. 19:11:46

A baj az, h ezt itthon senki nem meri így a szemébe mondani! Finomkodnak, h "nem mond igazat", csúsztat", "ferdít", stb. Nem kell finomkodni, bele a "pacekba"! A képhez: ha meg akarja magát adni, akkor magasabbra!! Úgy is hátra kötik!! :-))

163107 2012.08.23. 19:42:52

Pedig nem ártana visszamenőleg két évre megmutatni neki az ilyen és hasonló írásokat, mert az biztos, hogy nem ezen a bolygón él. Itt Mo-n nem volt még egy ilyen miniszterelnök, aki nem elég, hogy elmebeteg, de még csak fogalma sincs az ország valódi helyzetéről. Persze sejt valamit, és kellőképpen parázik is, ez tetszik, de a lényegről fogalma sincs. Vagy van, de kényszeresen hazudik.

34417 2012.08.23. 19:55:08

az illusztrációhoz: szerintem nem megadja magát, hanem jelzi, nyugi, nyugi, majd én megoldom. meg, az anyja 3,14csáját!

34417 2012.08.23. 19:57:05

5. Osszián (szerkesztő) 2012. 08. 23. 19:42 gondolod, hogy a csinovnyikjai közt lenne csak egyetlen bátor ember is, aki megtenné? még, ha igen, másnap már fej- és jószágvesztésre lenne ítélve!

34417 2012.08.23. 20:08:07

az írás címe, természetesen, meglehetősen túlzó. hazudni ugyanis csak az tud, aki tisztában van az igazsággal. ennek az embernek, aki a 2/3 kegyelméből a mi nyakunkon ül, fogalma sincs az igazságról. majd a jogászok elintézik - ez a krédója. a jog és az igazság pedig, orbanisztánban, köszönő viszonyban sincs. akkor meg? a hazugság bocsánatos bűn. orbán meg még csak nem is katolikus.

163107 2012.08.23. 20:13:21

Az se semmi, hogy eligazítást tart a külképviselőinek, hogy nehogy igazat merjenek valahol is mondani az országról! "Fontos kérdés, hogy milyen teljesítményt nyújtunk annak a válságnak a kezelésben, amely „nem tőlünk indult” – mutatott rá, azt hangoztatva: ebben Magyarország „remekül teljesített”. „A legnagyobb reményünk” szerinte az, hogy a rossz európai válságkezelés nem húzza vissza Magyarországot, a magyar válságkezelés ugyanis más természetű, mint amit Európa választott, a magyar rövid távon is kecsegtet sikerrel, az európai pedig nem." a nagyköveteknek majd el kell viselni a harsány röhögést, ha előjönnek, hogy Mo "remekül teljesített".

267802 2012.08.23. 20:28:22

10. Osszián (szerkesztő) A jelszó: Nem védekezni, hanem támadni kell! Nem reagálni kell a kritikákra, hanem telekürtölni hazugsággal a világot! Nem normális!!

34417 2012.08.23. 20:32:47

11. grincs 2012. 08. 23. 20:28 dehogynem. az ő világa már csak ilyen. a külvilág nem normális.

163107 2012.08.23. 20:36:19

Hülye sztráda, minden bolond szembemegy.

34417 2012.08.23. 20:47:07

10. Osszián (szerkesztő) 2012. 08. 23. 20:13 a nagykövetek - hála a 2/3-nak - már pártkatonák. az a csacskaság, hogy egy diplomata, aki pártoktól, kormányoktól függetlenül szakmailag megállta a helyét, mert hát, mégiscsak diplomata, és mint ilyen, MINDENKOR a hazáját képviseli, már rég nincsenek sehol. pedig ez a kis fasz felfoghatná már, hogy M.o megítélése nem kizárólag rajta múlik. a külügy egy puffer, ami képes felfogni a támadásokat - már, ha azok támadások. csakhogy, senki sem támadja magyarországot, csak rendre akarja szorítani. egy unió tagja vagyunk, és a renitenseket még egy tanyai iskolában is fegyelmezik.

34417 2012.08.23. 20:49:08

13. Osszián (szerkesztő) 2012. 08. 23. 20:36 várj, míg a közgép nem épít egy újat! az tuti, hogy egy irányú lesz!

267802 2012.08.23. 21:23:14

Reméljük, csak oda! Vissza nem!!

163107 2012.08.23. 21:36:40

""pedig ez a kis fasz felfoghatná már, hogy M.o megítélése nem kizárólag rajta múlik. " Abból is látszik, hogy eszelős, hogy elhiszi, ha a nagykövetek külföldön össze.vissza hazudoznak magyar világsikerekről, akkor annak mindenki bedől.

163107 2012.08.23. 21:38:07

Van itt egy jó ki s oldal, nem tudom, ismeritek-e. a karikatúra nagyon jó...

163107 2012.08.23. 21:38:29

A link lemaradt: www.pestisracok.hu/a-kecsken_tul/

267802 2012.08.23. 22:17:33

18. Osszián (szerkesztő) Nem csak a karikatúra! Vajon a LÜ.-nek nem mozdul meg a szakmai önérzete?

34417 2012.08.24. 05:06:05

[Osszián](#1431596) eddig nem ismertem, de sajnos, a link se jön be:(

34417 2012.08.24. 05:19:24

[grincs](#1431610) talán így: http://pestisracok.hu/a-kecsken_tul/

267802 2012.08.24. 06:13:23

Rasid! Nekem bejött! Jó oldal, jó írás! Azt kérdeztem, h nem "érne meg" egy nyomozást? Máskor ennél piszlicsárébb ügyben (ami a baloldalhoz köthető) már rég nyomozna az ügyészség! Most vajon itt nem történt semmi??

163107 2012.08.24. 08:58:18

Gordiusnál írtam, magam teljesen autentikus (fideszes kormánytag) forrásból hallottam, milyen, teljesen klasszikus gengszter módon szerzi S. mostmár elképzelhetetlenül hatalmas vagyonát. "Én részemről már konkrétan készen állok arra, hogy a munkanélküliség és a jövedelemnélküliség miatt "ököllel verjem a parlament ajtaját". A fél ország így érez már. Még akinek munkája van az is, még akinek komoly vagyona van, vállalta az is. Mert a maffia azért maffia, hogy a módszerei is maffiózó legyen. Ma már ott tart az ország, mint az 50-es években, hogy senki sincs biztonságban. A vezér mögött álló főmaffiózó, a legnagyobb hazai vállalat tulajdonosa, zsarolással veszi rá a vállalkozókat, akik közbeszerzéshez jutottak, hogy írassák rá a vállalatuk többségi tulajdonát. Az apeh-hel zsarolja (mindegyiknek van adóügyi vaj a fején, amiből börtön lehet), és a maffiózó nagyon is tudja, hogy mi a dörgés. Fejvadászok tolják a delikvens orra elé a papírost: írd alá, mert megjárod. Így gazdagodik aki ott van a tűznél, és így szegényedik ezzel és a többi fosztogatással az ország, és az ország népe. Ez csak 1 adalék. Rengeteg módszere van a kifosztásnak. Amíg ezek regnálnak, csak rosszabb lesz, hisz pl. az élelmiszerárak az égbe szöknek ősztől.

25758 2012.08.24. 12:23:05

Nem rossz, nem rossz... Mondaná a művelt afgán. De nem is jó. Néha az az érzése az embernek, hogy a kritizáló gyenge bűvész módjára hol előveszi a "válság van" érvet, hol elrejti. Attól függően, hogy éppen hogy passzol a mondandóhoz. A kommentelők közül valaki hiányolta, hogy Orbán ezt nem fogja elolvasni. Minek? Nincs értelme. A szokásos ballib "sírunk egy kicsit, mert egyre távolabb a hatalom" szöveg becsomagolva sztaniolba. Egészségetekre! Rágjátok!

34417 2012.08.24. 13:07:16

25. ImreS 2012. 08. 24. 12:23 te, picinyem, gumigerincű vagy. elég könnyedén eléred a saját hímvessződet. rágjad, egészségedre.

267802 2012.08.24. 14:32:04

26. harunalrasid (szerkesztő) Ha mégsem, itt az enyém!

180524 2012.08.24. 16:12:09

Mi történhetett megint? Én biz nem kaptam illen levellet... Bár, a postot olvasva nem vesztettem vele semmit, az ilyen papírok miatt szokom a fejemet...Csak felidegelne vele a postázója, fene a pofájukat, efféle baromságra van ám lóvé...

34417 2012.08.24. 16:19:17

27. grincs 2012. 08. 24. 14:32 drága barátom, túl jó vagy hozzá! bár, hosszú idő óta, végre volna valami meleg a szájában:-)))

34417 2012.08.24. 16:20:26

maiman 2012. 08. 24. 16:12 nem maradták le semmiről, a levél állagát tekintve még "arra" se jó!

180524 2012.08.24. 16:30:04

30. harunalrasid (szerkesztő) Hiszek neked.:-) na ja, a minőség az minőség...a megszokott tartalom, míves külcsín...

34417 2012.08.24. 16:42:42

31. maiman 2012. 08. 24. 16:30 hát igen. a belbecs, az a fránya belbecs, az már elég régen elmaradt...

62853 2012.08.24. 20:06:34

A barom magyarnak, a 300 foritos budiforradalmárnak ez mindegy. Majd kezet csókol a felcsúti kis zsebcézárnak és közben elélvez. Nem kell neki a bölcs grincs saját, különbejáratúja.

267802 2012.08.24. 20:13:02

33. lusta Azért megválogatom a partnert! :-))

34417 2012.08.24. 20:30:13

34. grincs 2012. 08. 24. 20:13 ebben bíztam! bár orbán esetében kivételt tennék. legyen már egyszer neki is jó!

34417 2012.08.24. 20:34:18

[lusta](#1432078) igaz. akad éppen elég, aki ettől élvez el.

11677 2012.08.24. 21:54:46

Ahogyan elnézem, 36 (harminchat) hozzászólást 8-an (nyolcan) termeltetek ki...

34417 2012.08.25. 07:23:59

[lord](#1432138) de legalább termeltünk. mi több, te is idepottyantottál:-) tudod, kicsi huszár, nem a számosság a lényeg. tőled meg elvártam volna, hogy a tartalomhoz szólj, és ne személyeskedj. de hát, túl magasra állítottam a lécet. le is verted.

267802 2012.08.25. 09:01:05

38. harunalrasid (szerkesztő) Irigyli a hsz.-ek számát, mert ez a magas szám Neki szokatlan! 1X "szárnyalta" túl! :-)
süti beállítások módosítása