Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Kósa-Somogyi László: Túlterheléses támadás

2016. április 03. - Harun al Rasid

Tulajdonképpen én abban bízom, hogy meg tudjuk óvni a migráns terroristák álnokságától a felcsúti Puskás Pancho Arénát, és nem gyújtják fel terrorcselekmény keretében, mint annak idején a Reichstagot a kommunisták. Mert azok is jó firmák voltak... (Azt nem értem, ezek a marha terroristák miért péntek este támadnak, amikor senki nem használja a rendszert? Elnézték a naptárat mi?)

Orbán Viktor legyen Veletek!

Bakondi: Még támadás alatt áll a kormany.hu

Szombaton este azt mondta Orbán Viktor belbiztonsági tanácsadója, hogy nem tudja, ki támadta meg a kormányzati honlapokat, de a támadás még tart.

hvg.hu|Forrás: HVG Kiadó Zrt.

Cserpes Tamás szerint baráti tűz volt.

Az elmúlt 24 órában nem több hullámban, ezres nagyságrendben támadták külföldi szerverekről a kormányzati informatikai hálózatot, csupán Németh Szilárd próbált belépni a kormányzati portálra. Eddig sikertelenül.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr398555836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Harun al Rasid · https://www.facebook.com/istvan.ille 2016.04.03. 08:46:26

A Bakondi által állított múlt időről:

A szolgáltatásmegtagadással járó támadás (Denial of Service vagy DoS), más néven túlterheléses támadás, illetve az elosztott szolgáltatásmegtagadással járó támadás (Distributed Denial of Service, DDoS) informatikai szolgáltatás teljes vagy részleges megbénítása, helyes működési módjától való eltérítése.
A szolgáltatásmegtagadásos támadás egy meghatározott alkalmazás, operációs rendszer ismert gyengeségeit, vagy valamilyen speciális protokoll tulajdonságait (gyengéit) támadja meg. Célja, hogy az alkalmazás, vagy rendszer elérésére feljogosított felhasználókat megakadályozza a számukra fontos információk, a számítógép-rendszer vagy akár a számítógép-hálózat elérésében. A támadás eredményeképpen a rendszer nagyon lelassul, elérhetetlenné válik, esetleg össze is omolhat. A lényege, hogy lehetőség szerint megakadályozza a célgép elérését.
A DDoS ellenszerei
Hozzáférés-ellenőrzési lista és/vagy tűzfalak
A Router fő funkciója a csomagok irányítása. Kiegészítő funkciója, hogy információt szolgáltasson a netflow-ról az elszámoláshoz és a hálózati diagnosztikához. A netflow információt visszaélés- és ritkaesemény-figyelő eszközök használják fel, amelyek fel tudják fedezni a szokatlan hálózat-használatot, így jelezni tudnak egy lehetséges DDoS támadást. Egy DDoS támadás alatt, ha a támadót azonosították, a hálózat operátorai fel tudják számolni a támadást manuális „null routing”-gal, vagyis kiejtik a támadó forgalmat, a támadó hostot, vagy tartományt.
Szabályok sorát kezelik, amelyek részletezik a korlátozásokat minden egyes hálózati hostra és eszközre. Korlátozza a ki- és bemenő forgalmat egy hoston, hacsak nem engedélyezett és ismert szolgáltatásról van szó. Be lehet állítani, hogy mind a bejövő, mind a kimenő forgalmat ellenőrizze. Ha a DDoS támadót azonosították, a hálózat operátorai véget tudnak vetni a támadásnak azzal, hogy manuálisan megváltoztatják az ACL vagy Tűzfal felületét, a támadó hostot vagy domaint.

Bakondi egy analfabéta seggfej, de a gumicsizmája illik hozzá.

CsipkeRózsa 2016.04.03. 13:37:55

"csupán Németh Szilárd próbált belépni a kormányzati portálra. Eddig sikertelenül."

Ekkora fejjel még betörni is sikerülhetett volna egy portált.

Harun al Rasid · https://www.facebook.com/istvan.ille 2016.04.03. 19:22:06

Kósa-Somogyi:
A terheléses terrortámadás 62.000 kérést jelentett. Ez millíós nagyságrendű szokott lenni...
Ezt a 62.000 kérést, a magyar rendszer nem bírta. Valami kiscsávó a laptopjával baromira röhöghet.
Bakondi György legyen veletek.

Xilit 2016.04.05. 11:29:42

@CsipkeRózsa:

Nem is értem, Németh miért nem tudott megbirkózni egy ilyen fasúlyos problémával. :)
Állítólag a fidesz saját maga kreálta a "támadást", hogy előkészítsen egy veszedelmesebbet, amely egyenesen a '18-as győzelemig röpíti. Nagy a valószínűsége, hogy a forgatókönyv írója most is az az ember, aki nem kap fizetést az állami szervektől, sőt, sehonnan, mégis bővelkedik anyagi javakban - ha már szellemiekben nem.

CsipkeRózsa 2016.04.05. 18:38:50

@Xilit:

Amikor bejelentették a "támadást", már gyanakodtam, hogy valami sántít. Gondolom, sokan nem hittek az előadott ijesztgetésnek.

Nagyon ritkán fordulsz elő. Saját blogot nem akarsz még írni?

Harun al Rasid · https://www.facebook.com/istvan.ille 2016.04.05. 18:53:41

@CsipkeRózsa: EZ a saját blogom - mármint, a politikai. Ahol nincs szerző feltüntetve, azok az én írásaim.
A másik az mesélős.

CsipkeRózsa 2016.04.05. 19:13:03

@Harun al Rasid: Félreérthető voltam, a kérdés Xilit-nek szólt. Ő régebbi nevén Nyírfa, a Nol-on most Nózi.
Tőled is kérdeznék: miért csak 2 írásod van a gyűjtőbe téve? A saját írásaid mind ott lesznek?

Xilit 2016.04.06. 18:16:46

@CsipkeRózsa:

Leültem. Elő szokott fordulni, van, hogy csak néhány hétig tart, máskor évekig. :)

Emlékszel Orbán mélyen cinikus, pimasz kijelentésére? Azt tanácsolta a hülye választóknak, hogy ne azt figyeljék, amit mond, hanem azt, ahogyan cselekszik.
Azért én figyelem. Ugyanis a rohadó kapitalizmusban az üzletemberek, sokszor a politikusok is, szóban egyeznek meg, amely megállapodás szent és sérthetetlen. Ki vesz komolyan egy olyan embert, akinek a szavai még ő maga szerint is hiteltelenek?

CsipkeRózsa 2016.04.06. 19:58:24

@Xilit: Sajnálom, hogy ritkán látlak. A hírek engem is nagyon zavarnak, képtelen vagyok a vezető "kedvenceimet" meghallgatni, vagy elolvasni a mondataikat. Látványuk pedig már annyira kellemetlen, hogy nem nézek híradót.

Az a baj, hogy a blogolás terén nem látni már Pettrát sem, Maimanról nem is beszélhetünk, annyira régen láttuk. Hiányzik Százados 90, igaz, tudtuk, hogy ő abbahagyja.

Harun al Rasid · https://www.facebook.com/istvan.ille 2016.04.07. 08:02:29

@CsipkeRózsa: sajnos, nincs "pótfelület". egy ingyenes blog nem alkalmas "közforgalomra", ahhoz egy internetes újság kell, annak viszont anyagi - meglehetősen kemény - + médiahatósági feltételei vannak (amit kevesen vállalnak civilként) annak idején az Ellenszék Internetes Vélemény Magazin is anyagi okok miatt szűnt meg.)
a közvetlen reflex közlésére az exnolos felület sem alkalmas. még küzdök egy alkalmas fórum megtalálásáért, de már fáradok...
süti beállítások módosítása