Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

borát menni ámerika

2016. április 02. - Harun al Rasid

Nos, Orbán végül – hosszas, izzadságos küzdelem után – elérte, hogy egy kézfogás erejéig végre együtt fotózzák Obamával. Mert hát, Obama  - pusztán kényszerből, mivel valamilyen nukleáris egyezménynek hazánk is aláírója – meghívta erre a konferenciára a nagy polihisztort is.

Orbán, persze, készült is rendesen, volt egy kék dossziéja, és nem dugta zsebre a kezét.

Csakhogy, ettől a foto még nem volt más, mint egy protokoll-fotó. Ilyenből 12 egy tucat. Ráadásul Orbán pincsikutyája, a pubi, bármennyire is rojtosra nyilatkozta a száját, ez akkor sem volt más, különösen annak fényében, hogy még a pubi se volt képes kieszközölni egy találkozót amerikai szaktársával.

Kétoldalú megbeszélés híján – bocs, de az elefántnak mi megbeszélni valója is lenne a mellette „dübörgő” kisegérrel? – ez nem volt más, mint egy közpénzen finanszírozott családi kirándulás – ugyanis a Vezér magával vitte egész családját.

Itt persze azért akad némi pontosítani való. Mit is értünk az egész családon? Papát, mamát, feleséget, gyerekeket és a saját lábon álló Rasit, Tiborczostól?

Minden esetre kérdéses, hogy Abe Sindzó japán kormányfő, Pak Gun Hje dél-koreai és Hszi Csin-ping kínai államfő, vagy Francois Hollande francia elnök – akikkel azért tárgyalt Obama – magukkal vitték-e egész családjukat, és, ha nem, miért nem? Hiába, no, az otthonról hozott neveltetés, a szocreál potyalesés nem ürül ki egykönnyen…

Azért legalább azt remélhetjük, hogy a Vezér tisztában van egy díszvacsora evőeszközeinek használatával. Korábban ugyan bejelentette – ha jól emlékszem, egy brüsszeli meghallgatásán, hogy ha hiszik, ha nem, tud késsel-villával enni.  De egy kanál biztosan akadt a terítékben.

 

borat.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr28554144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Harun al Rasid · https://www.facebook.com/istvan.ille 2016.04.02. 12:52:33

nos, ahogy elnézem, "borát" tényleg tökös gyerek, nem szükséges a kezét zsebre dugnia ahhoz, hogy tudja, még meg van neki :)

CsipkeRózsa 2016.04.02. 13:22:31

Orbán előző kormányzása alatt nem jött össze a kézfogásos fényképezés.

Harun al Rasid · https://www.facebook.com/istvan.ille 2016.04.02. 14:40:59

@CsipkeRózsa: pedig korábban állítólag még a WC előterében is találkozott vele :)
csakhogy, a Fehér Házban ott van seggtörlő papír, nem úgy, mint a Kreml-ben.

Xilit 2016.04.02. 16:08:19

Csak úgy sugárzott a pocakjából, ahogy kidüllesztette a kapuban, amelyhez kivétel nélkül minden meghívottat egyenként felkísértek, hogy: na ugye, hogy ugye! :))
Hát ez is megvolt, mehet a pipa. Ha ennyivel beérné, még legyintenék is, jó, legyen neki, mindenkinek kijár egy kis öröm, na de nem éri be! :)

Csak mondom: minden reggel várom a szalagcímet: lázadás a fideszben, lemondásra szólították fel a kormányt.
süti beállítások módosítása