Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Még egyszer a gazdaállatról

2016. március 20. - Harun al Rasid

Mottó: „Amint a rossz növekszik, egybetömörül, mintegy azért, hogy könnyebb legyen legyőzni. Az én megfigyelésem mindig ez: megjelenik valahol a rossz egy kis rudacskája, s mint fonal az orsóra, mind több és több rossz tekeredik rá.” (Maxim Gorkij)

Az ország első embere, a Nemzet Esze néhány nappal ezelőtt a legtisztább náci – jelesül goebbelsi – retorikával élve élősködő férgeknek nevezte politikai ellenfeleit. Az élősködőket pedig el kell pusztítani. A Vezér – mint annyi más mindent – rosszul tudja a biológiát is a gazdaállat elpusztultával a paraziták, biza, más gazdaállatba költöznek be. Azok már csak ilyen mobilisak.

Ahogy ezt a folyamatot a Biológiai Lexikon leírja:

A laposférgek (Platyhelminthes) egyik osztálya. Jellegzetes képviselőjük a szalagszerű horgasfejű galandféreg, amely a gerincesek bélcsövében élősködik. A férgek a bélben részben megemésztődött béltartalommal körülvéve tápanyagaikat az egész testfalon keresztül képesek felvenni A fej (scolex) jellegezetes horgocskákkal kapaszkodik a bélfalban, így védekezik a kisodródás ellen. A fej után következnek az ízek (proglottisok), amelyekben női és hím ivarszervek egyaránt megtalálhatóak. Ezek fokozatosan válnak éretté, egyben megnagyobbodnak. A legérettebb ízek a test végéről leválnak és kiürülnek a gazdaállatból.” (Ha a Fidesz és klientúrája közül valaki magára ismerne, az a véletlen műve, magam részéről csak egy tudományos leírást idéztem ide.)

Marad tehát a drasztikusabb megoldás, ami amúgy is közel áll a Nemzetvezető Testvér filozófiájához: ha legyőzted ellenséged – neki meg a folyamatos ellenségképzés jegyében nem ellenfelei, hanem ellenségei vannak – ne tétovázz meg is semmisíteni azt. Ehhez azért a szükséges jogi háttér meg nem áll rendelkezésre, de annak megteremtése semmi -féle erkölcsi akadályt nem jelentene a pártboncok körében.

A parazita állat életciklusának legalább egy jelentős részét, de gyakran több generációváltásnyi időtartamot is egyetlen gazdaegyedben éli le, abból táplálkozik. Ebben a formában se áll meg a Nemzet Bölcse formulája, hiszen az ellenzék nagy része több gazdaszervezetet – ha már annak nevezzük – élt túl, mint a jelen kor élősködői..

A paraziták rendszerint nem ölik meg a gazdát. így nem igazán értem a NER-teremtőt, mitől fél, hiszen az ő parazitái bolondok lennének elveszejteni életadó gazdájukat.

A gazda-parazita kapcsolat amúgy is hosszas, intim egyedi kapcsolat.

Az állati paraziták szorosan kötődnek a gazdaállathoz, mert az állati élősködők populációnövekedését közvetlenül annak védekezési reakciói limitálják. Vagyis, ha ezt lefordítjuk egyszerű póri nyelvre, ha fogy a pénz, megkezdődik az élősködők szelekciója, újabb Simicskák születnek és a Mészárosoknak, Rogánoknak, Lázároknak vissza kell fogniuk táplálékbevitelüket, különben a gazdaállat sínyli meg mohóságukat.

A varangyoknak nincs gazdaállatuk, ők csak csúnyák, ámde ugyancsak hasznosak: sok férget, gerinctelen kerti kártevőt elpusztítanak, ráadásul meglehetősen erős mérget termelnek bőrmirigyeik. Ebben a formában nem igazán értem egy másik, ezek szerint szintén náci érzületű – a hitleri Németország propagandagépezete használt ugyanis hasonló megalázó és sértő hasonlatokat, jelzőket az általuk nem kedvelt embercsoportokra – minisztériumi főtanácsos tanárokra vonatkozó kijelentését sem. Persze, ha a fő ideológus így nyilvánulhat meg, akkor ez nyilván elvárás a csinovnyikoktól is.

Na, most akkor el kellene egy csöppet gondolkodni, ki is az igazi gazdaállat.

 

gazdaallat-300x138.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr148507604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása