Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Nácizmus a bíróságon.

2015. november 29. - Harun al Rasid

Hát már itt tartunk?

Hát már itt tartunk?

Ugyan mindez 2014 februárjában történt, de az időpont semmit nem von le aktualitásából: „ez az a ház, ahol semmi se változik…”

A nácizmus, fajgyűlölet és antiszemitizmus mára „beszivárgott” a mindennapjainkba. Országunkban mára teljesen elfogadottá vált a zsidózás, a cigányozás és a fajgyűlölet, amit a napokban Gyulán lezajlott megdöbbentő per eseményei is igazolnak. Történt ugyanis, hogy a Szebb Jövőért Egyesületet, - mely militáns (katonai jellegű), nyíltan és deklaráltan fajgyűlölő, antiszemita és a korábban betiltott Magyar Gárdával rokon működésű náci szervezetként tevékenykedik – a Békés Megyei Főügyészség feloszlatásra javasolt. Ám ekkor jött a bírónő, dr. M. Erika, aki nem talált kivetnivalót az említett szervezetben! Sőt! A kedves jogásznő kifejezte helyeslését is a Szebb Jövőért Egyesült céljait illetően.

Szerinte „az érintett településeken tartott demonstrációk, lakossági fórumok során nem történt olyan rendbontás, ami miatt az egyesület felelősségre vonható lenne.” Az a tény, hogy „a szervezethez tartozók egyenruhában jelentek meg, énekeltek, együtt mozogtak, a gyülekezési jog lehetőséget ad”. A bírónő azt is kiemelte, hogy az esetlegesen „elhangzó nacionalista, kirekesztő, éles társadalomkritikát megfogalmazó beszédek sem róhatok fel a SZJPE-nek”! Nem hát! Hová is gondolunk! A költőien hangzó „dögöljenek meg a zsidók és cigányok” felkiáltás például már miért is lenne sértő, vagy bántó!

Ugyan már! Tisztára figyelmen kívül hagyható, még akkor is, ha történetesen zsidó, vagy cigány az, aki hallja. Biztosan a bírónő is figyelmen kívül hagyná, ha mondjuk környéken élő zsidó vagy roma volna. Bár felmerül bennem annak gyanúja is, hogy inkább az ágya alá bújva fosná össze magát, ha kertkapuja előtt kábé kétszáz kigyúrt, kopasz gárdista szidná ősit kórusban, és mondjuk a „kinyírunk rohadt zsidó / cigány” rigmust skandálnák neki. Tuti nem zavarná a dolog. A maga alá piszkítás meg egyébként is helyrehozható. (Széntabletta és mosógép kérdése az egész.)

Különben sem hibáztathatóak a kiabáló, fekete egyenruhás kopasz fiatalemberek, hiszen csak érthető lelkesedésüknek adtak hangot. Épp, mint Hitler barnaingesei 1938 november 9 –én, amikor egyetlen éjszaka során – ami később a történelem kristályéjszaka néven emlegetett - összesen 7500 zsidó üzletet és 267 zsinagógát vertek szét vezényszóra. Őket is a jogos lelkesedés motiválta! Igaz, hogy az esemény utáni években kiirtottak vagy 6 millió embert Európa szerte, de ezzel most ne foglalkozzunk! Elhanyagolható mellékkörülmény. Különben is divat manapság tagadni a holokausztot. Meg sem történt. Igaz, hogy több millió fénykép, felvétel és tanú igazolja, de azok lehetnek hamisítványok is ugyebár.

Azért kíváncsi volnék arra, hogy a tisztelt bírónő tanult e történelmet, vagy esetleg hiányzott a hitleri Németországról szóló órákról?! Mert nagyon úgy tűnik, hogy vagy nem hallott az egészről, vagy már elfelejtette amit a tanár magyarázott neki (esetleg egyáltalán nem is figyelt oda, amikor erről esett szó). Minden esetre a náci eszmék egészen biztosan könnyebben találtak utat a szívéhez. Ez ma Magyarország. És ebben a konkrét esetben egy bírónőről van szó. ... Ismétlem: EGY BÍRÓNŐRŐL!!!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr458360388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

195390 2015.11.29. 20:17:18

Még nem minden bíró Mucsi Erika, még abban az évben megváltoztatták az ítéletet "Megváltoztatta a Szegedi Ítélőtábla dr. Szeghő Katalin vezette polgári tanácsa a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület perében a Gyulai Törvényszéken hozott ítéletet, és feloszlatta az egyesületet. Az ítélet indoklásában elhangzott: mindenkinek joga van az egysülési, a gyülekezési és a szabad véleménynyilvánítási jog gyakorlásához, de ez nem járhat mások jogainak és szabadságának megsértésével. A Szegedi Ítélőtábla úgy látta, hogy a Szebb Jövőért Egyesület több esetben is visszaélt jogaival, különösen a Kunhegyesen, Devecserben és Cegléden megtartott rendezvények során. Az első két helyszínen az alperes elnöke olyan beszédet mondott, amely egyértelműn rasszista és kirekesztő volt...stb http://www.beol.hu/bekes/kozelet/megvaltozott-az-itelet-feloszlattak-a-szebb-jovoert-egyesuletet-575934

337519 2015.11.30. 00:07:04

Aki erre mínuszt ad, az annyit is ér.

349773 2015.11.30. 12:05:16

2. Nyírfa2, a két mínusz már chegevara hozzászólása előtt ott volt. Addig még teljes lehetett az örömük, utána már lelohadt. A hétvégén teljes egyetértésben társalogtak egymással néhányan. Kiélhették magukat.

337519 2015.11.30. 13:12:27

3. CsipkeRózsa Talán ettől olyan bátrak: http://civilhetes.net/a-nepszabadsag-lesz-a-kormany-uj-szocsove

291070 2015.11.30. 20:27:08

[chegevara](#3803871) köszönöm a kiegészítést. Azért, tessék mondani, változott valami?
süti beállítások módosítása