Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Magyarország összefogott, Magyarország győzött!

2014. október 15. - Harun al Rasid

Kivel? Ki ellen?

Kivel? Ki ellen?

Ha valaki nem sejtené, ez Nemzetünk Boldogságának legújabb triumfáló szlogenje. Ahogy sok mással, ami lázas elméjéből született, ezzel is van egy kis baj. Körülkérdeztem egy cseppet a szomszédaim között – mert én már csak olyan helyen lakom, ahol ilyenek is vannak – hogy ugyan, velük összefogott-e Magyarország? Mert például velem nem, sőt, én se fogtam össze Magyarországgal. Ennek két oka lehet. Részint, hogy Nr.1-es ápolttal ellentétben én soha nem képzeltem magamról, hogy Magyarország volnék, így kényszerem se támadt az összefogásra. Részint, mert Magyarország – uppsz, Orbán Viktor - ama emlékezetes konzultációs levele óta, ami oly annyira anonimitást ígért a válaszsémát visszaküldőknek {aminek a jobb felső sarkában díszelgő kódmatrica csak azt nem tartalmazta, hogy hány tömött foga van, és hányas a lába a visszaküldőnek (bár, ki tudja?)}, amit visszaküldés előtt – szigorúan anonim módon, persze – a nemzetközi kézjelzéssel dekoráltam – Magyarország nem fogott össze velem a továbbiakban.

Kérdezem az egyik szomszédot – akinek kártyafeltöltős villanyórája van (az asszony minimál nyugdíjából élnek, az ember évek óta nem jut állásba, alkalmi munkákból tengődik, tán nyugdíja se lesz) – hogy velük össze fogott-e Magyarország? A választ inkább nem idézem ide. De nem fogott össze Magyarország a sztrók után inkább csak lézengő, mint valójában élő másik szomszédommal, akinek a nyugdíja 550 (!) forinttal több, mint az a határ, hogy szociális támogatást kaphasson. Azzal a szomszédommal se fogott össze, akit nap, mint nap látok az erdőből hazaballagni, ahonnan semmire sem jó, könyöknyi vastag DŐLT fát hoz haza, neki fűteni még jó lesz. Az erdőgazda meg köszönje meg, hogy nem rohad bele az aljzatba, mert ő ugyan nem törődik annak tisztításával (amúgy az erdőrészek tulajdonosai egyetlen öl fát sem termelhetnek ki saját hasznukra, csak, ha azt az erdőgazda engedélyezi, és onnan, ahonnan ő mondja. Így persze egy akácerdőből, ami két célból telepíttetett: tűzifaként, vagy építési faként hasznosulandó, meglehetősen nehéz az azzá fejlődést biztosítani, ugyanis a tisztítatlan aljzat visszaveti a fejlődést. Ennyit a Magyarország – ami, mint tudjuk, összefogott – erdőgazdálkodásról).

Ettől kezdve komoly gondom van: ha ebben a szűk mintavételi környezetben nem érzékelem, hogy Magyarország bárkivel is összefogott volna, akkor milyen lehet a szélesebb összefogás? Mert hát, az tuti, kizárt, hogy Magyarország a Központi Statisztikai Hivatal – ideje lenne nemzetinek átnevezni, az talán segítene, mert kurvára nem a Nr.1-es ápoltnak tetsző adatokat közli már régóta – által nyilvánosságra hozott 3,3 millió (erősen kozmetikázott!) mélyszegénységben élő emberrel is összefogott volna! Esetleg a több, mint 500ezer éhező gyerekkel (nem az én kitalálmányom, elérhető statisztikai adat, a franc se tudja, honnan szedték, hiszen Magyarország jobban teljesít!)? Mert, ha igen, valamit nagyon elcseszhettek ezzel az összefogással!

Bár van egy sanda gyanúm, hogy nem itt kell a bajok gyökerét keresni. Volt, ugyebár, a múltban két politikai szlogen: aki nincs velünk, az ellenünk van, és aki nincs ellenünk, az velünk van. Orbánék politikai szlogenje hasonló: aki nincs velünk, az nincs. Egy a zászló, ugyebár, és csak a Fidesz. A többiről meg nem veszünk tudomást. Még statisztikai számadatként sem (mert azért eléggé nehezen elképzelhető, hogy az a bizonyos 3,3 millió ember rajongana a Fideszért, hát inkább nem vesznek tudomást róluk.) Régi mondása Nemzetünk Boldogságának: senkit nem hagyunk az út szélén! Hát, nem is hagynak ott. Akkurátusan berugdossák őket az árokba,

Álljon itt a mondás: vae victis! Mert hát, Orbán Magyarországa, mint tudjuk, győzött. Hogy ezt a folyamatos győzelmi sorozatot hogy’ csinálja, fel nem foghatom. Én például egy hete harcolok egy makacs felső légúti vírusos fertőzéssel, ami azon kívül, hogy kiesett munkabérrel jár, 7.500 jó magyar forintomba is került, patikából kifolyólag. Mennyibe kerülhet Magyarország győzelme, ami, a jelek szerint abba a kategóriába tartozik, ahol a Nr. 1-es ápolt folyamatos győzelmein keresztül éri el végső vereségét?

A klasszikus anekdota szerint a kivégzéssel fenyegettek egyike tisztelettel érdeklődik: kötél van, vagy nekünk kell hozni?

Ártunk és qurmányunk dicső Vezére, a daliás 2/3isten megint megcsillogtatta retorikai ostobaságának egyik gyöngyszemét. Vagy nem kellene papírról olvasnia, mert akkor nyilván valóan a beszédírói a hülyék. Az önkormányzati választás másnapján rögvest a pódiumon termett: „Orbán Viktor felszólalásával indult a Parlament ülése”. Szerinte a vasárnapi eredmény „az ország egységét mutatja, beszédében a munka folytatását és a teljes foglalkoztatottságot ígérte, és nagyvonalúságot kért az ellenzéktől” (most tekintsünk el attól az egyik samesze által kinyilvánított egyértelmű fenyegetéstől, hogy ugyebár, amelyik település nem a fideszes maffiózókra szavaz, a ló---szt fog kapni - mondjuk, a csinovnyik együttműködésről pampogott, de ez fideszül ugyanazt jelenti - nem állami támogatást).

Nos, miután egyetlen programpontjuk az volt, hogy folytatják, kérdés, miről is beszélt?  Mert hát, ellenzékként annak idején sávot tapostak az ülésterem szőnyegébe nagyvonalú kivonulásaikkal. Ami a másik blődségét illeti, ide hoznék egy klasszikus anekdotát arról a diákról, akit haza zsuppoltak egy moszkvai egyetemről, mert egy szemináriumon Lenin elvtárs dialektikus voltát elemezte. Némi ellentmondást vélt felfedezni a „Tanulni, tanulni, tanulni” és az „ elvtársak, ami nem megy, azt ne erőltessük” jelszavak között.

Ártunk és qurmányunk dicső feje, a daliás 2/3isten – ráadásul ő egy „ziccungban” – hasonló ellentmondó kijelentésekre ragadtatta magát. Hétfőn a parlamentben tartott felolvasásában így vélekedett: „a kormány célja a teljes foglalkoztatottság”, majd „elkerülendő a munkahely és a család közti választás csapdájába esés”.

Szóljon, ha valaki értelmezni tudja ezt a zagyvaságot, attól függetlenül, hogy a teljes foglalkoztatottság hangoztatása – elkerülendő a harsány kiröhögését – a Kárpát-medence Közgazdásza esetében,  gazdasági háttér és  eszközök híján  már-már kóros rögeszméjévé fajult.

A főcím illusztrációjaként szolgáló - amúgy kormányzatilag összmagyarországi szinten terjesztett (no, nem ez, hanem a többi "összefogást" hirdető) -, óriásplakát merev péniszre asszociáló dekorációja valóban sikeres. Mindenkiben holmi férfiasság serkentő segédanyag szükségletét érzékelteti. Csak kérdés, ezt gazdaságilag honnan szerzik be? De, ha már, kérdeznék tovább: ki az aktus célszemélye? Mert én már otthon se merek lehajolni a szappanért...

Ez az írás a KMH oldalán jelent meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr168360284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hihihi 2014.10.15. 08:32:58

Lejárt az időtök! Nem kelletek sem Európában, sem a világon! A világ történelemben csak néhány röpke év volt uralmatok!

291070 2014.10.15. 11:43:47

[hihihi](#3517998) jól látod, vigyori, csak azt nem értem, hogy' ismerted fel ilyen gyorsan orbanisztán jövőjét? mert eszed ehhez nem sok van. talán súgott valaki?

gofri 2014.10.15. 22:18:26

Nos, hiába keltél hajnalban nincs sok kommented! Ennyit ér az írásod!

291070 2014.10.16. 12:41:00

gofri: nem vagy abban a helyzetben, hogy megítéld, mennyit is ér, képességed sem elég hozzá :) amúgy leszarom a kommentjeim számát. tudod, picinyem, a nolblogot csak itthon olvassák, de a KMH-t öt kontinensen :D úgyhogy, ezen dolgozz még egy kicsit :P bohóc...

336586 2014.10.16. 15:37:48

A keletiek nem fognak össze Mo-gal, az világos. Amúgy, így végigolvasva, egy cseppet sem vagytok jobbak Orbánnál. Ha otthon se mersz lehajolni, az csak a kor szava a környezetedröl. Ki mint él, úgy ítél. Egy biztos, aki veletek van, az nem nemzeti. Az orbáni demagógiától eltekintve sem.

110481 2014.10.17. 11:48:29

T. Kalifa! Régóta ismerjük egymást, ezért megkérdezem: miért nem gondoljátok át azt, hogy ezzel a mentalitással nem lehet sehova jutni? A FIDESZ tetszik, nem tetszik van, van akinek tetszik amit csinálnak, van akinek nem, de léte mindenesetre egy megkerülhetetlen valóság. A "baloldal" meg zsinórban hatszor(!) lett rongyáverve, szervezetileg felbomlott, GyF. bolondot csinált mindenkiből, Bajnai féluton fenébe hagyta az egészet, mindennemű Párton belüli fegyelem megszünt, a végén már a teljesen tehetségtelen, de elképesztően nagyszáju 32 éves Kunhalmi dirigált, akinek a multja azért pöttyösnek nevezhető! Amig a "baloldalon" egy akárkikből szervezett ténylegesen baloldali párt komlett apparátussal (alkalmazottak és önkéntesek) nem áll fel, nincs kötelező döntési mechanizmus, nincs "Pártfegyelem" stb., addig annyit cikizhetitek jogosan/jogtalanul Orbánt amennyit akarjátok, nem juttok el sehová..

291070 2014.10.17. 17:21:12

[zili](#3518901) valamit keményen félreértesz. én ugyanis nem ismerlek téged, eddigi beszólásaidból ítélve, nem is kívánlak megismerni. maradjunk annyiban, hogy te sem ismersz engem. másrészt meg én ÉN vagyok, és semmi többesszám. a fidesz létét valóban nem lehet megkérdőjelezni, de - nem kevéssé aljas - működését azért érheti némi kritika, nem? én nem akarok eljutni sehová, orbán basi meg igen. majd szólj, ha te is rájössz, hová. addig pedig, ha nincs ellene kifogásod, addig cikizem ezt a faszt, ameddig hagyják. mert hát, attól tartok, az se fog sokáig menni...

291070 2014.10.17. 17:24:00

[napos](#3518608) ne küzdjél, tordai hasadék, nem megy ez neked. nem vagy abban a helyzetben, hogy megítéld, ki, kicsoda. ha meg szövegértelmezési gondod van, javaslom, az utolsó bekezdést olvastasd fel valamelyik alsó tagozatossal. segghülye vagy :)

gofri 2014.10.17. 20:58:59

Na kiraktad magadat!?
süti beállítások módosítása