Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Orbanisztán mindennapjai 7.

2014. március 01. - Harun al Rasid

Család szentsége, hírválogatás, Pröhle a porcelánboltban

Család szentsége, hírválogatás, Pröhle a porcelánboltban

A család szentsége. Több „affinitás” kellene a dolgok megértéshez

A gaz ellen van olyan galád, hogy lépten-nyomon kétségbe vonja ártunk és qurmányunk családbarát politikáját. Még olyan dolgokat is idehoznak, hogy mennyim gyermek éhezik.

Én azok közé tartozom, aki úgy vélekednek (s erről már többször is szóltunk), hogy gyökeresen félreértették Orbánék alapelveit. Ők igen is család-barátok, s ennek léptem nyomon tapasztalhatjuk nyomait, ők minden eszközzel támogatják az arra érdemes családot: Orbán-család, Kövér-család, Simicska-család, Semjén-család, etc.

A 444.hu jóvoltából ma ismét lehetőségünk van egy félreértést eloszlatni:

„Nem szerepel már Rétvári Bence KDNP-s államtitkár képviselői vagyonnyilatkozatában házastársként Száva Edina, akit korábban még így tüntetett fel. Az államtitkár a nyilatkozat szerint már nem él együtt (korábbi) feleségével. Rétvári a közigazgatási minisztérium államtitkáraként és kereszténydemokrata politikusként több olyan, nyilatkozatot tett, amelyben a család egységét, és a házasság fontosságát hangsúlyozza.”

Itt ismét egy félreértésről van szó. Bencus igen is a család és házasság szentségének nagy bajnoka, aki felesküdött annak védelmére. Ez olyannyira igaz, hogy a saját családját is megóvja magától! =))

Majdnem korrekt tájékoztatás. A derék ATV is válogat a hírekben

Az ATV nem kevés rosszallással többször hangsúlyozva adott hírt arról hogy: Gyurcsány Ferenc az államadósságról és az Orbán-kormány elleni harcáról beszélt, sajtó-tájékoztatóján. A DK sajtóosztályának munkatársai az esemény kezdete előtt – arra hivatkozva, hogy nemkívánatosak a sajtótájékoztatón – távozásra kérték a Hír Tv stábját, amely ennek eleget is tett. Gyurcsány Ferenc pedig azt kérte, csak az maradjon a teremben, aki vállalja, hogy sem a Hír Tv, sem a köztelevízió számára nem ad át a tájékoztatón készülő felvételt.

Az hír viszont valahogy elkerülte a figyelműket, hogy csütörtök délelőtt a széles nyilvánosság kizárása mellett került sor Ózdon Orbán Viktor látogatására. A miniszterelnök egy tervezett beruházás időkapszuláját helyezte el az ipari parkban, ám ott is csak meghívottak lehettek jelen. Például a hvg.hu és a városi Ózdonlájk hírportál tudósítóját a rendezők nem engedték be az eseményre.

Telitalálat, de a szomszéd táblában. Pröhle Henrik a Heti Válaszban

Baljós árnyak és baljós jelképek, avagy rendesen bekódolt problémák ártunk és qurmányunk emlékezéspolitikájában. Már az sem semmi – s ebben a zsidó szervezeteket sem értem, miért hagyták -, sőt jelzésértékű, hogy a legendásan antiszemita család (a létezőben a kiváló fuvolaművész egyike volt a társadalmi igény látványos kielégítőinek) gyerkőce találtatott a legalkalmasabbnak erre a feladatra. Az igazsághoz tartozik, hogy ennél még pikánsabb a dolog, mert a derék pártkatona a szobor-ügyben egyértelműen szembe megy a hazai németek álláspontjával is, sőt jelentősen eltér az evangélikus egyház vonatkozó megnyilvánulásaitól is, pedig mindkettőben vezetői szerepet tölt be.

Nos ez a derék, egyébként külügyi államtitkár, aki főállásban „EU kétoldalú kapcsolatokért, sajtóért és kulturális diplomáciáért” felelős helyettes államtitkár az ugyancsak nem túl szép közelmúlttal rendelkező lapban olyat tudott szólni, hogy: „a nemzeti emlékezet egyelőre kicsit rendezetlen porcelánboltjában egyik elefántnak sem kellene további tárgyakat összetörni”!

Maga a gondolat, akár még egy üdvözölhető figyelmeztetés is lehetne, ha nem abban contextusban hangzik el, amiben. Pröhle ugyanis arról értekezett az „ Arányok és tévesztések” címmel megjelent cikkében, hogy nehezményezi: a Mazsihisz az egyszázalékos adófelajánlási kampányában a kormánnyal fennálló három vitás kérdés mentén próbálja egységbe forrasztani és mobilizálni a hazai zsidóságot, s ezt még akkor is helyteleníti, ha talán jogosak a zsidó közösségek bizonyos aggályai!

Róna György jegyzete

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr38360232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

62853 2014.03.01. 08:57:49

˝A miniszterelnök egy tervezett beruházás időkapszuláját helyezte el az ipari parkban, ... ˝ Egyébként ez egy állami breruházás lenne, de úgy sm lesz belőle semmi sem. Erről már az önkori választások után hatalmas svunggal bejelentett tervről 4 évig rtágódtak az illetékesek, majd most a választások előtt gyorsan leteszik az alapkövet. Maga a digitalizációs munka még az előző önkormányzat ötlete volt, amit munkanélküliek bevonásával el kezdtek megvalósítani. Csak egy apróság azért. Az ózdi látpogatása során a felcsúti kis pocakos zsebcézár nem hangsúlyozta, hogy négy évvel korábban pont Ózdon jelenettet be Sintér Sanyával egyetemben, hogy itt bazi nagy rend lesz két hét alatt. A két hét letelt, és még ő rá is egy hadsereg vigyázott, amikor Ózdra érkezett, Négy évvel ezelőtt még csak egy pár biztonsági volt jelen, azok is szinte láthatatlanok voltak.
süti beállítások módosítása