Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Támad a fideszes butaság!

2013. szeptember 15. - Harun al Rasid

csak az a baj, nem nekik fáj!

csak az a baj, nem nekik fáj!

Az IMF után a sógorok is megkapják a magukét. Zsótinak tényleg elgurult a gyógyszere

A napokban derült fény arra, hogy Nem fogadta el a bécsi Burgtheater a Magyar Nemzeti Színház meghívását. Az okokról megoszlanak a vélemények, annak ellenére, hogy a nyilatkozat igen csak egyértelműen fogalmazott (igaz udvarias formában, lehet ott a gond? ): Balogh és Vidnyászky urak egy egyeztetés után olyan politikai értékelést adtak, mely számukra hangnemében, tartalmában és úgy egyáltalán elfogadhatatlan.

Az 5számú tagkönyv tulajdonosa - ahogy azt tette az IMFel is - most „Premier” című mai Álláspontjában rendesen kiosztja „akik azért nem jönnek – szerinte -, mert hát a magyar kultúrpolitika meg a rémes magyar viszonyok, egyebek.”

Megcsillogtatva legendás bunkóságát – többek között - így ír: „Ugyanis a bécsi nemzeti színház más okból is különösen aljas, képmutató, farizeus és végtelenül pitiáner döntést hozott. […] nevezett színház évtizedek óta az osztrák nagypolitika legsötétebb és legantidemokratikusabb játszmáinak zsákmánya. Annak az osztrák politikának zsákmánya és játékszere, amely osztrák politika évtizedeken keresztül előre leosztott egymás között mindent. Egy utolsó falusi iskola igazgatója is csak az lehetett, akikről a „szocdemek” és a „konzervatívok” jó előre megegyeztek. Ez az az osztrák politika, amely hátsó szobák mélyén döntött iskolaigazgatókról és vécésnénikről, amely politika alkotmányba foglalta a taxistársaságok működését, és amely politika odaböffent évtizedeken át, hogy ki lehet a nemzeti igazgatója. Ez a politika merészeli kioktatni három éve Magyarországot pél­dául alkotmány és demokrácia ügyekben.”

Ezután szükségét érezte megjegyezni – az '56 után a menekültek ezreit pátyolgató sógorokról, hogy „Semmit sem változtak azóta, mióta Kun Béla és a többi féreg menedéket és megértést talált a kebelükön. ”.

Majd

„Ennek az országnak az újságírói a legocsmányabb hazudozók, a leggonoszabb, legaljasabb pribékek”

és

„Nagyon helyes, hogy nem jönnek. Ők is rosszul éreznék magukat, és mi is. Ők azért, mert önnön hazugságaik, aljasságaik és butaságuk foglyai, mi pedig azért, mert kényszeredetten kéne vigyorogni rájuk, és meg kellene ”

(a burgtheater nem nemzeti, hanem kastély, de az ilyen apróságra a nemzet lángeszű tollnoka nem figyel. vagy nem tud németül. esetleg csak idióta, és kezelésre szorul. én az utóbbira szavazok. persze, nálunk az állampárt kormánya nem szabályozza rendeletileg a taxitársaságokat, áh, dehogy, csak jókedvükben festik át a taxisok az autóikat kikericssárgára, a taxaméterről, köbcentiről és évjáratról nem is beszélve. a színházi igazgatók kinevezéséről se a politika dönt, egy fenéket az, az iskolaigazgatók kinevezéséről pláne nem, a MI demokráciánkban az ilyesmi teljesen elképelhetetlen!  igaz, hogy kun béla 1920-ban a szovjetunióba és nem ausztriába emigrált, de ez a végtelenül buta tollnok még azt a fáradságot se veszi magának, hogy beleolvasson a wikipédiába. a szerk. megjegyzése).

Kocsis Máté már a nagyon szőke Gabika szintje alá is ment.

Mottó helyett: Elkeserítő belegondolni, hogy mi várható itt kampány címén!

Már sokszor elgondolkodtam azon, hogy milyen lehet az új állampárt propagandistájának a képe az állampolgárokról, pontosabban az alattvalókról. Mennyire hisznek abban, hogy képtelenek önállóan gondolkodni? S komolyan abban bízhatnak, hogy – amint a klasszikus vicc fogalmaz -: jobban hisznek nekik, mint a saját szemüknek.

Kocsis Máté propaganda-obercuccführer, kommunikációs igazgató a miskolci Mesterházy ígéret-cunamira reagált. Nem élt a hatalmas labdával, s nem csapta le. Pedig egyszerűen csak annyit kellett volna mondania: felelőtlen ígérgetések, ezt a maszlagot be akarjátok venni? Világos, egyértelmű és eredményes húzás lett volna. Helyette zsigerből elképesztő marhaságokkal cizellált agymenést produkált. A teljesség igénye nélkül:

amit a az MSZP és az Együtt-PM megállapodásáról mondott az még belefért az eddigi Gabikás idétlenkedésbe: „a megállapodás a rezsicsökkentés szűkítésével, eltörlésével járhat együtt, továbbá adóemelést hozna, és biztosan szűkülne a családi adókedvezmény is. […]Látszik, hogy ismét a rossz bankárokat és a mohó multikat segítené a magyar emberek helyett […] teljesen mindegy, hogy milyen hatalmi és személyi kérdésekről alkudoznak a bukott baloldalon, mert ugyanazt a politikát képviselik mindannyian, pont ugyanazok az emberek, akik egyszer már együtt tönkretették az országot.”

Azonban az, amit Mesterházy-beszédről mondott, nos, az még tőle is nagyon gyenge. Ahelyett, hogy megelégedett volna azzal, hogy elmondja: „jól látszik, hogy a bukott baloldalon nagy a baj, semmit sem tanultak a múlt hibáiból, Gyurcsány Ferenc egykori beosztottja, Bajnai Gordon mai szövetségese, Mesterházy Attila pedig számtalanszor hazudott, és betarthatatlan ígéretekkel kábította közönségét.”

Elkezdett cselezni, amiből csak irgalmatlan öngóllal tudott kijönni:

„Mesterházy azt hazudta, hogy mindenkinek jobb lesz, majd hosszasan sorolta, hogy mit tennének: szűkítenék a rezsicsökkentésben részt vevők körét, széles körben emelnék az adókat, visszatérnének a 2010 előtti gazdaságpolitikára, amely az összeomlás szélére sodorta Magyarországot ”, majd hozzáfűzte: „volt képe azt mondani, hogy a Fidesz a gazdagokat segíti, vagyis a szocialisták szerint a nyugdíjasok, a gyermeket nevelők, a munkavállalók mind gazdagok, ami arról tesz tanúbizonyságot, hogy az MSZP nem ismeri a magyar valóságot”.

Az igazság az, hogy a foci-drukkerek pár ezres tömegét még csak érteném, de az un. középosztály (bár tudom a zöme s kádári politika terméke), attól azért többet lehetne elvárni!  Vagy nem? =))

(bocsika, de a szenátorinya csak kívül szőke. belül koromsötét! ami pedig a kocsis gyerek intrádáját illeti, kér apró dolog van benne: a rezsi – mind ahogy R.Gy. is definiálta – egy háztartás ÖSSZES kiadásainak összege. ráadásul annak elemeit a csökkentés előtt nem szokták suttyomban 30%-kal megemelni. a másik hibás állítás, hogy a felsoroltakat  - akármennyire is szajkózza ezt a Fidesz propagandaminisztériuma – eddig nem segítette az állampárt. talán ha ez a máté fiú megkérdezne egy érintettet, nem írna ilyen emeletes marhaságokat. a szerk. megjegyzése)

Róna György jegyzete

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr548360090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

36888 2013.09.15. 09:08:31

....az említetteknél jobban csak Kertész Imre ugrott vehemensebben a sógorok nyakának......

302398 2013.09.15. 09:11:49

zu 1: Tudod Virág-elvtárs Kertész egyik legnagyobb hibája, hogy értelmes emberekenk ír. Nem számol olyanokkal mint te. Bár igen csak meglepődnék, ha te egyetlen sort is olvastál volna tőle! :-)

302398 2013.09.15. 09:17:30

Azon túl, hogy Mátéék egyfelől ilyen Virág-elvtikéknek hablatyolnak, számíthatnak arra is, hogy a választókhoz csak az ő propagandájuk jut el. Nem csak azért, mert a közszolgálatiak semmiben sem különböznek Bayeréktól, de a maradék sem igazán jeleskedik abban, hogy tiszta vizet öntsön a poharakba,

163107 2013.09.15. 09:50:27

Igen is, meg nem is. "A Tanácsköztársaság bukása után Bécsbe emigrált, ottani szociáldemokrata elvtársai egy elmegyógyintézetben bújtatták el; de a hatóságok felfedezték és internálták; 1920 nyarán kiutasították Ausztriából. Szovjet-Oroszországban telepedett le – soha többé nem is tért haza. " Vagyis megjárta Bécset, de nem volt kívánatos vendég...:-) Zsoca totál betorzult. A Burgtheater illetékesei kerek perec megmondták, hogy azért nem jönnek, mert Vidnyánszky és Balog összevissza hazudozott a tárgyalásaikkal kapcsolatban. Úgy tűnik ez arrafelé nem szokás. (Nálunk meg kizárólagos k,kormányzati és fideszes szokás). Kun Bélát idekeverni meg már egyenesen paralitikus agyi reakció. Közel 100 éves történet. Zsoca megbolondult, nincsenek már érvak a maffiaoldalon, kényszeres hörgések és pocskondiázások, átkozódások vannak. Én ezt jó jelnek tartom.

163107 2013.09.15. 09:55:52

A nolra írtam: "Azonban tapasztalataink a jelenlegi magyar kormány kultúrpolitikusaival, többek között Balog Zoltán miniszterrel, továbbá Vidnyánszky Attilával azt mutatják, hogy ezek a személyek találkozóinkat utóbb gyakran más színben tüntetik fel, mint ahogyan azok valójában lezajlottak." Vagyis az említett személyek hazudoztak, mi is történt a találkozókon. Ez Európában, ezen belül Bécsben nem szokás. Ez félázsiában, Orbanisztánban szokás - és ebből ők nem kérnek: nem járatja le magát egy nagynevű színház.

62853 2013.09.15. 11:47:06

4. Osszián (szerkesztő) Ha nem vetted volna észre, ma már Kun Béláért is az emúttnyócév és Gyurcsány a hibás. Egytébként ácsinak nagy igazsága vagyon. Kit érdekel a valóság, az igazság? MInket, de a papgájkommandó a 300 forintos budiforradalmároknak szól és bennük tartja a hitet.

163107 2013.09.15. 15:54:15

" S komolyan abban bízhatnak, hogy – amint a klasszikus vicc fogalmaz -: jobban hisznek nekik, mint a saját szemüknek." Pedig ez így van. Mint az egyszeri férj: nem a szemének hisz, amikor gyakják az asszonyt, hanem az oldalborda szemforgató szövegének. Szerintem Mesterházy nem hazudott számtalanszor, a fideszhez képest olyan ő mint egy ministráns fiú. Viszont a gazdagok szja-ját az mszp emelni kénytelen, ha csak egy cseppnyit is be akar tartani az ígéretekből.

302398 2013.09.15. 16:07:44

Zu 7: Oh ez a Máté gyerek még ennél is furfangosabb, a már többször felháborodottan közölte pl. hogy ez a mocsok libás "csökkenteni akarja a minimálbért", azt halván: "csökkenteni kell a minimálbér ADÓJÁt" !

291070 2013.09.15. 16:21:14

nos, kétségtelen, hogy minden fórumon etetik a népet. buták ugyan, de a butákhoz szólnak. azok meg vannak bőven. nekik nem az okosokat kell meggyőzni, hanem a butákat maguk mellett tartani. szint a szinthez. osszián: ez túl részletes információ ennek az idióta bayernek. elég lett volna az alapmondat a wikiről. de még arra sem képes, akkora segg.

163107 2013.09.15. 18:06:43

A harc folytatódik barátaim. A víz kiver, ha az örökös harcra gondolok: "Senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy 2014 a rezsiharc éve lesz - mondta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap a 12. Kötcsei Polgári Piknik több száz részvevője előtt. "Nagy ellenállásra számítok, kísérletet fognak tenni arra, hogy visszaemeljék a rezsiárakat" - idézte a kormányfő szavait az MTI-nek Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. Hogy egy perc nyugalom be legyen kurvaországban... Na igaz egyébként: ha buknak, akkor a Cinege úti 10 szobás kunyhó rezsije biztosan drágább lesz, a csóróké meg olcsóbb, mert máshogy kell azt a támogatás megoldani. Úgyhogy kiállhat a Svábhegyen, mint Szt György lovag és kardozhat a rezsisátkány ellen...

110481 2013.09.17. 14:21:35

Van néhány gondom a cikkel! - Nem célszerű felháborodva kritizálni azt, ami -sajnos- igaz. "Ugyanis a bécsi.... ...demokrácia ügyekbe" jókora idézet szóról szóra igaz. Az osztrák Európa legzüllöttebb politikai rendszere. - A Burgtheater igaz, hogy nem "nemzeti" szinházat jelent, hanem Várszinházat. (a kastély az Schloss) Gyakorlatilag funkciója a mi Nemzeti Szinházunknak felel meg. Ez a Szinház az osztrák kultúrális és politikai élet örök botrányköve. Még a Salzburgi Fesztivál sem tudja megszoritani. - Mi sajnos udvariasak vagyunk, szemben a csehekkel. Ők két szóval válaszoltak volna: Pofa be! - Az osztrák kultúrával kapcsolatban egy néhány napos cikk adatai: Tudtak, hogy az osztrák templomok szenteltvizei(!) 86%-ba emberi fekáliával(!) szennyezettek? Nem kicsit, nagyon! És tudod miért? A betöltött ivóviz tiszta, de a művelt osztrák polgár szarás után nem mos kezet. Nemrég a Hoffmobiliendepotban egy kiállitáson egy volt Kancellárral(!) futottam össze. Mit ad isten a WC-nél is, ahonnét kézmosás nélkül távozott, egyenest a múzeumi étterembe(!). Ha lehet, ne ájuljatok el mindenkitől.

60145 2013.09.17. 20:17:51

Fiatalember (Miután látta Churchill-t a mosdót kézmosás nélkül elhagyni) : Az Eton-ban nekünk azt tanították, hogy a toalett használata után mossuk meg a kezünket. Churchill: A Harrow-ban nekünk pedig azt tanították, hogy ne hugyozzuk le a kezünket.

302398 2013.09.18. 15:53:05

zu 11: mesélje maga is! :-)

302398 2013.09.18. 16:53:51

Van valami lenyűgőzően röhejes abban mikor egy bigott orbán hívő kulturáltságról zagyavál! A történet legalább olyan hiteles és legalább olyan gátlástalan, mint a cimborája Bayer Lukács-uszodás híresztelése!

291070 2013.09.24. 16:30:19

[zili](#1688662) a burg is kastélyt jelent, funkciójában ugyan mást - hofburg, ez mit mond neked? - , de kastélyt. ha már ott élsz, legalább a nyelvet ismerd használati szinten. vagy nézd a TV-ben a pajtaszínház előadásait. meg fogsz lepődni, mennyire nem ismered a német nyelvet. ami a "pofa be" beszólást illeti: valóban. csakhogy, fordított előjellel. a mi gőgös gúnár gedeonunk vehetné magára. szaros lenne a kezük? ejnye! hát talán wc-papírt sem használnak? affrancba...nem is értem, mitől olyan csilli-villi náluk a legutolsó budi is! amúgy a coli-bacilus és a fekália két külön dolog. ugyanis a közegészségügy coli-számra vizsgál. a múzeumi étteremben meg, ha csak nem kézzel eszik, akad némi evőeszköz is. no meg, utána három fázisú mosogatás. a bécsi szelet meg nem fog sértődötten kiabálni. ha lehet, ne szólj bele mindenbe, amihez nem értesz.
süti beállítások módosítása