Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Kis vegyes Orbanisztánból

2013. augusztus 27. - Harun al Rasid

.....

.....

Ki fizeti a helypénzt? Finoman szólva is jellemző történetek

Karakteres párhuzam bontakozik ki a mai magyar rendőrség gondolkodásmódja, hozzá-állása és ténykedése vonatkozásban a hétvégén történtek apropójából.

A hvg.hu tegnap este számolt be a nyugat.hu videó-felvételei alapján arról, hogy Szombathelyen a rendőrök szétvertek a Savaria karnevált!

Arra való hivatkozással, hogy nem fizették még ki a helypénzt „kéttucatnyi rendőr és biztonsági őr jelent meg a helyszínen, akik benyomultak a tömegbe, kiemelték a zenélőket és a videóban jól látható módon vetettek véget a bulinak. A földön végighúzott lány és a segítségére siető, gumibottal agyba-főbe vert, majd megbilincselt emberek látványát senki nem felejti el.”.

Ja kérem, rendnek kell lenni! Az persze jogos felvetése a lapnak, hogy „Érdekesség, hogy ugyanezen a napon a Hősök terén a betiltott Magyar Gárda alapítására emlékeztek zavartalanul a különböző utódszervezetek. A rendőrség itt nem avatkozott közbe.”.

Tényleg nem ebben az országban élnek. Népszava alapvető tévedése

A lap tegnapi számában „Az ultrák nekimentek Kubatov Gábornak” című szerkesztőségi írásukat, így zárják: „Minket, a józan gondolkodású embereket pedig az szomorít el, hogy ilyen erkölccsel rendelkező emberek még a mindenki által elítélt cselekedetük után sem hajlandóak fellapozni egy történelem könyvet - gyanítjuk, ha írni tudnak, menne az olvasás is -, hogy rádöbbenjenek, valójában kire emlékeztek...”.

Meg kell „nyugtassam” a derék szerkesztőket, hogy a közlemény szerzői nagyon pontosan tisztában vannak (csak a témához született kommenteket kell olvasgatni) azzal, hogy kiről van szó és az mit követett el!

Felmérés? Tényleg ennyit értenek hozzá

Azt írja az újság az MTI-híre alapján, hogy Hoffmann Rózsára a köznevelésért felelős államtitkár azt mondta: „az országos átlagot tekintve nincs a férőhelyekkel probléma, de egyes területeken lehet hiány”.

S ezért: „Szeptemberben pontosan felmérik az óvodások létszámát az önkormányzatok a Belügyminisztérium segítségével, hogy meg lehessen tudni, hol lesz szükség a férőhelyek bővítésére”.

Hogy mit csinálnak? Fel-mééé-rííík? Mit mérnek fel? Csak azt ne mondja senki, hogy az intézményvezetőknek nem kell beszámolnia a létszámról a fenntartónak? Ezeket egyszerűen össze kell adni!

Persze van a dologban valami, ami elgondolkoztat: „a Belügyminisztérium segítségével”. Hogy miben segít a minisztérium? Abban, hogy miképp lehet ebből felmérést csinálni! =)) Ja, hogy milliós megbízásokat lehet adni csókosoknak a módszertani előkészítésért az már csak hab a tortán!

A hantás normás-legény. Stefka újabb levelet írt magának

Kereszt-papi kedvenc főszerkije kedves szokása, hogy lapjának levelezés rovatában osztja az észt, meg a kokikat és sallerokat „(sajtó)munkás ököl vasököl, oda sújt ahova köll”  mentén.

A mára rendelt, tőle megszokott ismert múltja okán elképesztően pofátlan mondókája arról szól, hogy… Na de jobb, ha őt magát idézem: „demokrácia normái nálunk hosszú szünet után csak lassan épülnek ki. Csoda ez több mint negyvenévi diktatúra után? A parlamentáris demokrácia huszonhárom éve alatt az új norma megvalósítására nem volt elég az idő. Az erkölcsi, viselkedési szabályt, a zsinórmértéket nem mindenkinek sikerült elsajátítania, ez a politikusainkra különösen vonatkozik. ”

Oly szép, hogy rögtön elsírom magamat, kár hogy valami fatális véletlen folytán csak a gaz-ellennel szembeni fröcsögésre jutott ideje. Valahogy az elvtársai csínytevései nem igazán jutottak eszébe. Hic & nunc kihagyom a miniszterelnökúrnak kell-e szólítani egy volt miniszterelnököt.

Annál is inkább, mert lapjában ezzel együtt jelent meg egy írás egy másik volt miniszterelnökről. Aminek már a leadje is (amit talán éppen ő írt, de mindenképp sugallt) „Vad politikai pergőtűzben kellett a rendszerváltoztatás utáni első kormánynak dolgoznia, a megbuktatására törők pedig minden hazai és nemzetközi erőforrásukat mozgósították céljuk elérése érdekében, a legtöbbször igaztalan, felháborító vádak sulykolásával” igen csak félkéz kontra a főszerki tárgyalási módszerére.

Róna György jegyzete

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr838360064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

163107 2013.08.27. 20:37:00

"Immanuel Kant szerint az emberek morális képzésének nem az erkölcsök javításával, hanem a gondolkodásmód megváltoztatásával és a jellem képzésével kell kezdődnie." A gyagyás Stefka Pista Kantot idéz... Jellem. Az van nekije, annak bővibe' van...

302398 2013.08.27. 20:59:43

A Hoffmann kijelentést félreértettétek, nem ezt akarta mondani (az igaz, hogy a mondat ezt jelenti) ő az óvodai igény felmérését akarta mondani!

267802 2013.08.27. 21:12:23

A BM. és a többi hatóság meg a FB-on lóg, nem ér rá! http://nol.hu/kulfold/huszonnegy_facebook-felhasznalo_erdekli_az_orban-kormanyt

302398 2013.08.27. 21:29:46

Levelet kaptam a szerzőtől és - mivel tudom nem tudja megtenni – ideteszem: Ácsi igazad van! Én is észrevettem, mikor a média már erről beszélt, ezt meg is írtam az olvasóimnak „félreérthető volt és én félreértettem”- címmel:„Mindenkitől elnézést kérek, akit félrevezettem Felmérés? című írásomban idézem az MTI-t:Hoffmann Rózsára a köznevelésért felelős államtitkár azt mondta: „az országos átlagot tekintve nincs a férőhelyekkel probléma, de egyes területeken lehet hiány”. S ezért: „Szeptemberben pontosan felmérik az óvodások létszámát Ez nekem egyértelműen azt jelentette, hogy az óvisokat akarják felmérni, A későbbi híradásokból kiderült, hogy nem az óvisokat, hanem az óvis korúakat akarják felmérni! Meg kell jegyezzem ebben az esetben az írásom még hatványozottabban igaz. Lévén csak szólni kell a népesség-nyilvántartással foglalkozó hivatalnak , aki ezt pikk-pakk megcsinálja.” Üdv. Róna Gyuri
süti beállítások módosítása