Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Magyarország jobban teljesít!

2013. július 18. - Harun al Rasid

vagy nem...

vagy nem...

Három év számokban. Előző kormány utolsó hónap/ múlt hónap

EUR 265 / 296

USD 198 / 224

CHF 185 / 240

(persze, Magyarország tényleg jobban teljesít! a szerk. megjegyzése.)

Veszélyes játékok. Tényleg ennyire dilettánsok, vagy ennyire hülyének nézik a világot?

Pár hónapja, mikor úgy döntött az ártunk és qurmányunk, hogy az önkormányzatok adóságát kellő értékelés mellett – ki mit érdemel meg =)) – magára vállalja, pontosabban velünk, adófizetőkkel fizetteti meg, valamelyik nagyeszűnek az is eszébe jutott, hogy ők most alku-pozícióba kerültek. Lehet zsarolni a bankokat: ha látni akarják a pénzüket, akkor engedjék el az adóság egy részét. Ha nem is minden morgás nélkül, de be kellett látniuk, hogy a világ nem unortodox és ezt a világ technikai államcsődnek nevezi!

A tegnapi nap a mi derék Nagyracsücs alvezérünk újabb világmegváltó ötlettel ált elő az un. devizahitelesek ügyében: lényegében az eredeti Ft-összegre számolnának vissza deviza kamatokkal! =))

Ez már magában sem semmi, de még a tegnapi nap folyamán reagált a pénzügyi világ (nem, most nem a Ft-rakétáról beszélek): a Nomura londoni elemzője szerint, ha a magyar kormány kikényszeríti, hogy a bankok önként strukturálják át devizahiteleiket, az technikai értelemben lényegében szintén államcsődnek felel meg.

(namostakkor: hogy’ is van ez?  aki eddig fizette vért izzadva a megemeltet, azzal mi lesz? hát, aki szabad felhasználású, vagy autóra felvett devizahiteles? mintha nem lenne ez (se) kidolgozva…a szerk. megjegyzése)

Róna György jegyzete

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr168360024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása