Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Egy hithű kommunista őszinte levele Kövér Lászlóhoz.

2013. július 15. - Harun al Rasid
van benne valami...

van benne valami...
"Tisztelt Kövér Úr!

A hortobágyi templomban 2013. június 22-én elhangzott beszéde igen érdekes gondolatokat ébresztettek bennem. Ön akkor úgy fogalmazott, hogy „mi magyarok saját bőrünkön tanulhattuk meg, hogy a magyarságnak még a kommunistákból is a legalja jutott, akik nemzetárulásban, hazaárulásban és nemzettársaik megnyomorításában mindig élen jártak Kun Bélától Rákosi Mátyáson át Kádár Jánosig”. Elképzelhető, hogy kommunistákból valóban a legalja jutott nekünk, hiszen annak idején sajnos Ön is, valamint testvérei és kedves édesapja, sőt nagyapja is az MSZMP tagjai voltak. Méghozzá nem is akármilyen tagjai. Nagypapája megkapta Szocialista Hazáért Érdemrendet, Ön pedig, mélyen tisztelt Kövér úr, az MSZMP KB Társadalomtudományi Intézetének Ifjúságkutató csoportjának volt a munkatársa. Emlékszik már?

De tudja, még csak nem is az a legnagyobb baj, hogy miközben sok száz kommunista család őszintén hitt a dolgozók ügyéért harcoló szocializmusban, addig Ön karrierista nyikhajként – a többi rendszerváltó banditához hasonlóan – csak kapaszkodóként, eszközként használták a Kádár- rendszert.
A tragédia az, kedves Kövér úr, hogy míg a hithű kommunisták nem tagadták meg múltjukat, addig Ön gyűlölettől fröcsögő hangnemben gyalázza egykori sorstársait, elvtársait. Illetve nem. Az elvtársait nem. Ahhoz ugyanis elvek kellenének, Ön viszont – már ne is haragudjon véleményemért – szó szerint az a legalja, gerinctelen és elvtelen senki, akit a beszédében említett: az új kapitalista világban a politikai pályafutása érdekében, a hatalom kedvébe járva a legelszántabb módon gyalázza azt a rendszert, amely Önt kitaníttatta és próbált magából embert faragni. Sajnos nem sikerült, de erről azt hiszem, hogy nem mi tehetünk."


Ez a levél ugyan az interneten kering, úgymond ismeretlen szerző fogalmazványaként, de kijelenthetem - habár nem vagyok sem hithű, sem kommunista - akár én magam is írhattam volna. Csakhogy, Köteles-Kövér Lacust illetően, személyét még annyira sem tartom méltónak, hogy írjak róla. Maradok Orbánnál. Igaz, hogy az ő személye se méltó rá, de élvezem, ha hívei felhorgadnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr958360018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

301098 2013.07.15. 07:39:07

Jó a válasz. Remélem olvasta ő is. Talán elküldték neki is? És ami még szomorúbb, hogy ilyen veszekedésekkel vannak elfoglalva választott vezetőink (a saját pecsenyéjük sütögetése mellett) az érdemi munka helyett.

11677 2013.07.15. 08:17:09

Egy hithű zsidó, arról is írhatna, hogy a kommenisták faszizmus ellen harcoltak, sokan az életüket áldozták fel, vagy belenyomorodtak ebben a harcban, most mégis a jobboldali zsidóság, lepaktálva a jobboldal erőivel, a kommenistákat a faszistákkal hozza azonos szintre. SAJNÁLATOS, DE TÉNY, HOGY ILYEN ÍRÁS MÉG NEM KERING A A FASZEBOKON.

302398 2013.07.15. 08:34:03

Zu "a rendszert, amely Önt kitaníttatta és próbált magából embert faragni" Anélkül, hogy elmélyednénk ennek a faragásnak a részleteibe meg kell jegyezzem, hogy a legnagyobb faragók" egyöntetű vélménye szerint ők csak kiszabadították azt, ami a kőben rejtezik!

267802 2013.07.15. 08:35:47

"Ismerve" őt, tudható, h lepereg róla, mint nyúlsz@r a deszkáról! Ahhoz, h ő ebbe belegondolna ész kell! De, mint tudjuk ......

302398 2013.07.15. 08:39:32

zu 2: és hogy kerültek ide a zsidók?

163107 2013.07.15. 09:04:13

"..a rendszeresen kommunistázó és ügynököző politikus balos családból származik. Mint nagybátyja, Kövér József egy 2002-es interjúban a 168 órának elmondta, családjukban a baloldali szellemiség dominál, Kövér László nagyapja Szocialista Hazáért Érdemrendet is kapott. A fideszes politikus nagybátyja azt azonban cáfolta, hogy ennek a ténynek szerepe lett volna Kövér László egyetemi felvételében. - mondta a nagybátyja, a pápai MSZP akkori alelnöke. "Laci édesapja, két lánytestvérem és magam is párttagok voltunk. Már csak a családi indíttatás miatt is" - tette hozzá. Kövér József nem értette, hogy milyen korábbi tapasztalatok és információk késztették unokaöccsét olyan kijelentésekre, mint: "kommunista kutyából nem lesz nemzeti szalonna" Hát mi. A neofita túlzások, amik egyébként is annyira jellemzik ezt a magán uralkodni nem tudó furcsa embert. Egyébként 1990-ben még az SZDSZ-szel közös listán indulva (mert akkor épp liberális volt, előtte a szociáldemokrácia tetszett neki - most??? - nyilván a maffia módszerek) szerzett mandátumot, hogy aztán minden ló elszaladjon vele, amin csak ül. Striga, kutya, kígyó, moslék, prostituált, honkupec, aljas, gonosz, mocsadék, terrorista, hazaáruló. Többek között ilyen szavakat használt a 2002-es kampányban a politikai ellenfélre, illetve a sajtóra- és nem csak a kampányban. Na és persze a választók millióira is - azt a választást Kövér nyerte meg a szociknak.

163107 2013.07.15. 09:09:59

"A magukat magyarnak valló kommunisták által a magyarságnak okozott sebek a legfájdalmasabb magyar sebek közé tartoznak" - mondta a házelnök, megjegyezve, a magyarok saját sorsukon keresztül tapasztalták meg annak az igazságát, hogy "a kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem "Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más normális, azaz nem kommunista ember számára." Hát nem saját magukról beszél, hajszálpontossággal ez az eszelős? Én kitelepített családból származom. Fájdalmas dolgok voltak, letagadhatatlan. De ha az ősök megérik ezt mocsok, hazug bandát uralkodni látni, és a hortobágyi templomban látják ágálni azt a farizeust, bikacsökkel kergetik ki onnan.

62853 2013.07.15. 09:13:27

Köteles Laca a saját családján kívül az Orbán családra is gondolt, de párttársainak nagy része is ezek szerint a legalja mindennek.

70185 2013.07.15. 09:46:20

Meggyőződésem hogy Kövér személye az egyik legjobb példa a "rendszerváltás" silányságának igazolására.A 23 éve tartó,sokaknál eredményes Kádár ellenes hangulatkeltésre.Akik tele szájjal ordítják annak a rendszernek a mocskát,miközben áldásos tevékenységüknek köszönhetően most a szint sokkal lejjebb van az országnak,miközben egyéni boldogulásuk,vagyonuk már a mérhetetlen szintjén van.Véleményem szerint ez az egész politikai elitre vonatkozik,csak vannak akik csendben teszik a "dolgukat". Az eredmény ismert: ennyi elszegényedett,eladósodott,nyomorult emberről ez az ország már csak a történelemkönyvekbe olvashat,miközben egy kisebbség vagyona az egeket veri. Mivel a Kádár rendszerbe ez elképzelhetetlen volt,komoly meló ennyi éven keresztül mantrázni annak a rendszernek az élhetetlenségét. 23 év alatt ennyire futotta,és még nincs vége.

163107 2013.07.15. 10:04:55

Egy remek komment Lustától: 23. lusta 2012. 04. 04. 16:20 A Le Monde cikk így kezdődikÉ ˝Budapest ignore les injonctions de l'UE Le président du Parlement, Laszlo Köver, juge "scandaleuses" les conditions de prêt du FMI.˝ Egyébként azért érdekes, mert tavaly novemberben Köteles Kövér a Fidesz ifjúsági társszervezete országos választmányának tisztújító ülésén az MTI tudósítása szerint elmondta: "a mi kudarcunk nem tud politikai ellenfeleink sikere lenni. A mi kudarcunk az egész nemzet kudarca is egyben...Szerinte ahogyan 1956-ban nem engedhette meg magának a Szovjetunió, hogy precedenst teremtsen a magyar forradalom győzelme, úgy ma a nemzetközi pénzügyi világ egy része sem engedheti meg magának, hogy a magyar gazdaságpolitika nem szokványos intézkedései mintául szolgáljanak más országoknak." Hát nem érdekes, a rinocérosz (kedvenc állatom) bőre babapopsi az ő bőréhez képest. És van ám a pofáján, de van ám." http://osszian.nolblog.hu/archives/2012/04/04/A_szochazas_nagypapa_unokaja/

291070 2013.07.15. 10:06:33

5. ácsi 2013. 07. 15. 8:39 ő sem tudja, de kényszeresen ilyeneket ír.

291070 2013.07.15. 10:08:58

igazán kíváncsi lennék, hogy ez a házmester mikor tapasztalta az általa kinyilatkoztatottakat a saját bőrén? kétségtelen, hogy ő is orvosi eset.

163107 2013.07.15. 10:36:24

12. keleti bölcs (szerkesztő) 2013. 07. 15. 10:08 igazán kíváncsi lennék, hogy ez a házmester mikor tapasztalta az általa kinyilatkoztatottakat a saját bőrén? kétségtelen, hogy ő is orvosi eset." Az, hogy a főnöke az (egyébként rangban a köteles áll magasabban, mint közjogi méltóság, a KE után következve), már a külföldi lapok is pedzik: "Négymillió magyar él a létminimum szintjén és további 1,38 millió ez alatt. Szabadságharcosként pózolva Orbán szembe vezeti országát fő finanszírozóival, Németországgal és az EU-val. Angela Merkel német kancellár megjegyzését Magyarország 1944. márciusi náci megszállásával hozta összefüggésbe, Brüsszel befolyását Moszkváéhoz hasonlította. Ez diplomáciai elmebajnak tűnhet egy olyan országtól, mint Magyarország, amely teljesen kiszolgáltatott a német gazdaságnak és az uniós strukturális támogatásoknak. 2009 óta az állami befektetések 97 százalékát az EU kohéziós alapjaiból finanszírozzák. Nincs egy út, egy vasúti pálya vagy egy iskola, amely enélkül elkészülhetett volna." Nem véletlen, hogy az ország leginkább bolondokházára hasonlít.

62853 2013.07.15. 10:42:24

10. Osszián (szerkesztő) 2013. 07. 15. 10:04 Köszönöm az emlékeztetőt. Az az egészben az érdekes, hogy a befogadó közeg (a zemberek) immunis az ilyen hülyeségekre. Nincs senki sem, aki ez ellen szót emelne. Maga a helyi pap is csöndben bólogat hozzá. Van egy példám. Az egyik városban a rosszbbik indított egy helyi népszavási aláírásgyűjtést a cigányok ellen, holott a projekt, amit az uniós adófizető csaknem 2 milliárddal finanszíros, a cigányokért, meg a helyi lakosokért van. Ellenben a helyi egyházi vezetés mélyen hallgat, pedig a nagy vallások jelen vennek ám, Az alpolgármesternek meg az apja is görögkatolikus pap volt. Mindebből világosan látható, a hatalomért, a pénzért nagyon sokan, nagyon sokat hajlandóak nem tenni!

163107 2013.07.15. 11:03:24

Lusta, ez a jelenség a legnagyobb csalódásom. Sokkel többre tartottam a magyarokat, tényleg azt hittem, csak elszakad a cérna a 100. gazemberség után - de nem. Kétségtelen, csak egy töredék az agyhalott fideszes zombi, akik minden maffiahúzást kritikátlanul ünnepelnek, a nagy többség ha másként nem is, a bőrén érzi a nyúzásokat: de ez a csönd mégis elképesztő. Most nem jövök azzal, hogy más országban már belelökte volna a nép a parlament épületét a Dunába...

163107 2013.07.15. 11:14:05

Részlet egy 10 évvel ezelőtti 168 órából: "... Egyébként csak Laci tudhatja, miért tesz gyakorta olyan kijelentéseket, amelyek nem épp átlagemberre vallanak. Van, aki úgy véli: ez talán csak szerep. Mindenesetre politikusoknak is finomabban kellene fogalmazniuk. Én nem értem, hogyan buknak ki Laciból a bántó mondatok. Azért jó lenne, ha egyszer őszintén elmagyarázná ezt valakinek. Kövér László főként a "komcsikat" ostorozza. Pedig az önök nagy tradíciójú famíliája Pápán elsősorban baloldaliságáról ismert. Ez igaz. Mint említettem, apám tagja volt a szociáldemokrata pártnak - 1936-tól. A szakszervezeti mozgalomban pedig 1922-től vett részt. Később az MDP, majd az MSZMP tagja lett. Élete végéig párt- és szakszervezeti vonalon dolgozott." "Nemrég egy agárdi politikai fórumon Kövér László azt mondta: sok sérelem nem érte a múlt rendszerben, de például amikor ő egyetemre jelentkezett, édesapjának vissza kellett adnia az iparengedélyét. Máskülönben fiát - mint "egyéb" kategóriás jelentkezőt - nem vették volna fel. Ennek elsősorban pénzügyi okai voltak. Ha a bátyám megmarad kisiparosnak, akkor nem tudták volna fizetni Laci tanulmányait. Állandó, viszonylag jól fizető állásra volt szüksége. Ezért ment inkább az Állami Vízműhöz dolgozni, ahol lakatoscsoport-vezető lett."

169889 2013.07.15. 12:42:21

Orbán Viktor miniszterelnök (Orbánviktor.hu, július 9.) A politikusok ellenzékben nagyon tudnak ragaszkodni a demokratikus szabályok betartásához, de az igazi politikus az, aki akkor is betartja azokat, ha hatalomra kerül. http://fn.hir24.hu/itthon/2013/07/15/fischer-ivan-a-nacionalizmus-a-luzerek-kabitoszere/ Már-már beteges bizonyítási kényszer.

302398 2013.07.15. 12:53:36

zu 16: (nagyjából egyidősek vagyunk!) "mint "egyéb" kategóriás jelentkezőt - nem vették volna fel." Ez a kategóriázás kb. 4-5éves korában szünt meg, tartok tőle, hogy nem akkor ment egyetemre, egyébként a szoc.hazás nagypapa mellett az egész marhaság! "megmarad kisiparosnak, akkor nem tudták volna fizetni Laci tanulmányait. Állandó, viszonylag jól fizető állásra volt szüksége" Aki ilyent állít, annak fogalma sincs a 70-es évek második fele jövedelmi viszonyairól! S még csak azt sem lehet mondani, hogy a többi viszont stimmel!

69910 2013.07.15. 15:33:01

Kövér Lászlónak ez a lelkéhez illő szerepe. Jóra, jó karakterre osztották ezt a szerepet. Ami pedig a faragás fogalmát és sokféleségét illeti, őt valószínűleg bükkfából faragták, kisbaltával.

267802 2013.07.15. 16:21:36

19. szazados90 Százados Úr! Most ellent mondok! Az ilyen "terméket" lapáttal, undorodva dobják arrébb! "Azt" nem lehet faragni, mindig "az" marad!

302398 2013.07.15. 17:07:32

zu7 20: Hát ha az vót benne!

291070 2013.07.16. 20:56:09

nos, annyit még ehhez a kórtörténeti esethez, hogy azért van annyira gyáva, hogy ne vesse be a pretoriánusait, pedig mennyit fenyegetőzött vele! pontosan tudja, hogy már elsőre elmeszelné magát, és magán keresztül az egész orbáni "demokráciát" mind a hazai, mind a külhoni közvélemény előtt! de azért jó pénzt fizetnek ki a függöny mögött ácsingózó, bevetésre kész díszletért!
süti beállítások módosítása