Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Orbániádák

2013. május 23. - Harun al Rasid

avagy miként is ordít egy egér

avagy miként is ordít egy egér

Érettlenek. Nem a papír hiány a legnagyobb gond velük.

Az érettségi vizsgák kapcsán az eduline.hu néhány írásában azokról a híres és hírhedt egyedekről értekezik, akiknek még egy érettségi papírjuk sincs. Ma Balla Gergő, Balogh József, Wittner Mária, Hirt Ferenc, Zagyva György, Pócs János  országgyűlési képviselők vannak soron, akik érettségi nélkül szereztek mandátumot 2010-ben. Többségük szakiskolai végzettségének megfelelő munkakörben dolgozott a parlamenti munka előtt.

Nem, kivételesen nem a nagy kedvencem, a derék kertészlegény – aki a szakma nagy szégyenére az informatika és számítástechnika területei főfő szakértőjeként tetszeleg ma is, azon az alapon, hogy hosszú évekig parlamenti képviselőként ezen témakörök kapcsán is bigottságiaskodott. Nem, hic & nunc nem erre az idétlen hájfejre pazarolom a „tintámat”!

Elsőnek is el kell mondjam, hogy hajdanában – mondjuk a mai urak által idealizált Horthy világban, de még a létező első éveiben is az érettségi az szó szerint bizonyos fajta érettséget is jelentett. Egy bizonyos műveltséget, olvasottságot és kulturáltságot is feltételezett. Azonban ezt is sikerült kellő módón erodálni. Ahogy annyi más területen a közkincsé tétel – egyébként akár helyesnek is tekinthető – indokával a legfontosabb értékeitől megfosztani, s egy papírrá silányítani az érettség bizonysága helyett.

A helyzet ennél sokkalta rosszabb, mert a ma már értelmiségi lét bizonyságának tekintett diploma sem igazán ad okot az érettség feltételezésére.

Az ebben, mármint az ilyetén értékelésemben kételkedőknek álljon itt elrettentő példaként az országgyűlés első, de főleg teljhatalmú ura, Kövér elvtike, ahogy akkortájt a derék párt és KISZ káderek sűrű támogatás (na és az igen gyér követelmény) okán nem csak leérettségizett, de diplomát is adtak neki. Sőt, cimborái közül igen ritkaként még „munkás hétköznapjai is voltak”, igaz az MSZMP-KB politikatudományi munkatársaként bomlasztotta a kommunizmust!

Nehogy azt mond Waze, hogy Köteles-pajtásról neked az érettség, napláne az értelmiség jut eszedbe! =))

Mocskolódás, na, abban igazán "jók" vagyunk! Orbán megfenyegette az EU-t?

A Figyelő kormány közeli forrása szerint: „Minden fronton kész harcolni a magyar kormány az Európai Unióval, ha Magyarországot nem engedik ki a túlzottdeficit-eljárás alól az uniós pénzügyminiszterek júniusi találkozóján. […] A visszavágás politikai és gazdasági térben egyaránt mérlegelt opció: ahogy egyes bizottsági tagok zűrös hátterének megszellőztetése is része ennek a mesteri tervnek, ami ellen Brüsszel – legalábbis Budapest reményei szerint – tehetetlennek bizonyul majd.”

(a jó öreg fideszes módszer, ami itthon valóban működik. na de, Brüsszelben? nem lesz költséges ez a többfrontos harc? a szerk. megjegyzése)

A lapnak nyilatkozó elmondása szerint a „szövetséges sajtón, illetve más csatornákon keresztül a javunkat nem szolgáló döntésben közreműködő bizottsági tagok is célkeresztbe kerülhetnek, feltárva nem tiszta háttérügyeiket, adott esetben offshore érdekeltségeiket”. Sőt egyenesen úgy fogalmazott, hogy „Brüsszel lejáratásával vág vissza Orbán”.

(gondolom, most Brüsszelben lerágják a körmüket az érintettek az izgalomtól. Persze, kérdés, hogy Kubatovnak van-e hiteles listája a célszemélyekről, vagy a kuruc info is besegít? a szerk. megjegyzése)

Hogy úgy mondjam ebben persze nincs semmi új, hisz hónapok tucatjai óta folyik a nemzetközi szervezetek elleni lejárató kampány, s Redigtől Tavaresig mesélhetnénk a személyes amortizációs mesterkedésekről.

Ami pedig Brüsszel lejáratását illeti, tartok tőle, hogy lassan kezdenek rájönni, hogy a legnagyobb lejáratás Orbán megtűrése a szervezetben! =))

Orbán rehabilitálja a matekot, vagy csak fityeszesíti? Avagy csak a firkász blődlit nyúlja le

Orbán Viktor az Európai Unió állam- és kormányfőinek csúcstalálkozóját követő sajtótájékoztatóján – több más tőle megszokott idétlen marhaság társaságában – kijelentette: „Magyarországnak a matematika szabályai szerint Magyarországnak ki kellene kerülnie a túlzottdeficit-eljárásból”.

Most a szóismétlésen elegánsan átlépve rácsodálkozhatunk a világra, hogy: Mi van? Az unortodixia apostolai számításokra, nopláne matematikára hivatkoznak. Mi történt? Csak nem derült ki, hogy mégis csak szükség lehet a konvencionális módszerekre, meg a tankönyvekben meglévő tudásra? Egyébként is honnan gondolja Orbán, hogy akár csak érintőlegesen is tisztában van a „matematika szabályai”-val?

Vagy csak arról van szó, hogy a daliás 2/3isten a természetes környezetében (sporttal, főleg focival foglalkozó firkászok kedvenc kifejezése) megszokott kifejezést használ, azt is félreértve. Azaz igazából csak azt akarta mondani, hogy „csupán matematikai esélyünk van a kikerülésre”! =)) Ha szójátékot lenne kedvem ezzel játszani, belebiggyesztettem volna, hogy: majdnem úgy vagyunk vele, mint a foci-VB lehetőségével! Szeretünk eljátszani azzal szívet melengető gondolattal, hogy akár ki is kerülhetünk a VB-re!

Róna György jegyzete

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr528359924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

302398 2013.05.23. 11:32:12

A Kedves Vezető legújabb képéhez tartozik az ő Gazsija interjúja a Heti Válasz mai számában.

163107 2013.05.23. 13:01:41

A matematika szabályai szerint a 2011-es gazdasági állapothoz lépest (első negyedév) 1,8% - os minuszban van a gazdaság. A 2012-es első negyedévhez képest, ami a matematika szabályai szerint az előző évhez 2,7%-os visszaesést mutatott, 0, 9% -os a bővülés, óriási siker. Aratás éve jött, henceg Vityka, mintha megfogtuk volna az isten lábát. Az Unióban pűratlan siker! handabandázik, persze azt nem veszi számításba hogy nálunk mihez képest, és pl. mennyi a lengyelek 4% növekedéséhez képest. Most náluk stagnál, nálunk meg... nos hamarosan elérjük a 2008-as színvonalat.

163107 2013.05.23. 13:39:00

Előtte dedalon, aztán ezt olvassátok el, hajmeresztő, micsoda férgek hallgatták ezt végig: a magyar jogrend állítólagos legfőbb őrei. A mocsok, aljas, náci cinizmus totális megtestesülése: http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-563728

291070 2013.05.23. 14:58:30

"A miniszterelnök a magyar alkotmányosság első számú őrének, az alaptörvény védelmezőjének, értelmezőjének, a magyar közjogi kultúra továbbfejlesztőjének nevezte az Alkotmánybíróságot, majd hangsúlyozta, erős és szuverén Magyarország nem létezhet erős alkotmányos alap nélkül, utóbbi pedig nem létezhet erős alkotmányos alapvédelem nélkül, vagyis az erős Magyarország fenntartásában megkerülhetetlen és nélkülözhetetlen feladat hárul az Alkotmánybíróságra." mit szedhet orbán, hogy ezt a hazugságot képes volt rezzenéstelen arccal előadni? hogy-hogy nem röhögte el magát paczolai? a náci azért egy kicsit túlzás. csak simán hazug. azért az se csekélység egy miniszterelnöknél.

62853 2013.05.23. 15:30:03

Érdekes,, de még két éve úton-útfélen arról dumáltak, hogy az Alkotmány megy a lecsóba és csakis az alaptörvénynek nevezett tákolmány az igazi ebben az országban. Mit két éve, két hónapja még az MTI ilyesmiről adott hírt. ˝A szerdai keltezésű dokumentumot Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke juttatta el csütörtökön az MTI-nek. A magyar kormányfő azzal összefüggésben fordult levélben a német kancellárhoz, hogy a magyar alaptörvény negyedik módosításáról vitázott csütörtökön a német törvényhozás alsóháza, a Bundestag.

302398 2013.05.23. 15:33:51

zu 3-4-5: Ne legyetek igazságtalanok, az AB szépen odajárult alfelet nyaldosni, most már kedves öleb! Az ilyen példa kell mindenkinek, hogy tudja igazodni kell!

163107 2013.05.23. 16:43:25

Ez: őrület. Ez a teljes totalizmus, amihez már minek bólogassanak a birkák, de bólogatnak. Egyre az a meggyőződésem, hogy jövőre a demokratikus pártoknak bojkottálni kell a választást. Ellenkező esetben röhögve elcsalja ez a gátlástalan fasiszta maffia - lenullázza a mai ellenzéket, és diadalt ül: legitimálva van. Ha bojkottáljuk, másfél millió szavazó illegitim (nemzetközileg is) egypárt diktatúra folytatása lenne.

62853 2013.05.23. 19:23:46

Egyébként igen érdekes, hogy az AB néhány tagja még mindig nem akarja látni, hogy jelenleg csak egy szép kis virág a kabátgomb mellett.

291070 2013.05.23. 19:27:45

8. lusta 2013. 05. 23. 19:23 dehogynem látják! csak éppen - azért a pénzért - szeretnek virágnak lenni!
süti beállítások módosítása