Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Tudni, vagy nem tudni

2013. május 17. - Harun al Rasid

ez itt a kérdés!

ez itt a kérdés!

Honnan tudja, hát ő ne tudná? A nap ál-naív kérdéséről

Péntek van és a daliás 2/3isten itthon tartózkodik, így a közRádió mikrofonja előtt osztja az észt és égeti az országot, de legalábbis blamálja. A talán még a megszokottnál több és bornírtabb marhaság között alig burkoltan lenácizta a német kancellár-asszonyt.

Hic & nunc egy odavetett megjegyzésével, pontosabban az arra adott ellenzéki reakciókban felvetett kérdésre adom meg a triviális választ.

A Bölcs Vezető szerint a trafik-ügy a legnagyobb rendben zajlott le, minden kifogás csak ócska acsarkodás az ellenség részéről. Ennek kapcsán kijelentette, hogy ő több száz baloldaliról tud, aki koncesszióhoz jutott.

Az ellenzék azonnal nyüzsizni kezdett lényegében azt kérdi: honnan tudja Őfenesége, hogy ki a baloldali?

Nos én nem értem a kérdezőket, hisz ez triviális:

Egyfelől csak körbe kell nézni a Fidesz köreiben – ö maga sem kivétel – ott sertepertél a szocialista állampárt legtöbb potentátja. Nehéz őket nem balosoknak, de legalábbis baloldali indíttatásúnak tekinteni.

Másrészt; mondandója és intézkedése igen jelentős hányada a legnagyobb jóindulattal sem tekinthető másnak, mint baloldali demagógia.

S a leglényegesebb dolog, hogy közismert tény az un. Kubatov-listák létezése és használata. Ezek segítségével ez a kérdés nagy valószínűséggel eldönthető.

Ezen túl arról se felejtkezzünk meg, hogy a szekszárdi hangfelvételén igen jól halható az a kijelentés, ami egy trafikosról szól, aki nem gyűjtött elég ajánlószelvényt! Akkor kizárásos alapon azt is tudják, hogy ki volt, aki nem is gyűjtött! =))

Mi a gond a KT-val. A süketek párbeszéde egyik sarkalatosnak kikiáltott momentumáról

Tavares jelentés mocskoló kormány-hablaty a tetőfokára hágott. Aki csak él és mozog az a jelentést, a raportőrt, valamelyik EU-s szervezetet, vagy magát az EU-t mocskolja. A magát érdemi hozzászólónak tartok érveket is pufogtatnak. Csak a gond ott van, hogy erősen sánta érveket. Figyelmen kívül hagyják az alapvető gondot, hogy MO már meglévő demokratikus intézményeket bont le, üresít ki, illetve fordítja az ellenkezőjére. Erre nem érv, hogy másoknál még olyan nincs is! Nem véletlenül voltunk él-tanulók közép-kelet Európában.

A legnyilvánvalóbb a Költségvetési Tanáccsal kapcsolatos hablaty .Mint ismert – már annak, aki vette a fáradtságot és elolvasta - Tavaresék kifogásolták azt, ami a KT-val műveltek Orbánék az elmúlt három évben, mintegy a demokrácia leépítése egyik momentumaként aposztrofálták. No erre jött a derék Győri Enikő EU-ügyekért felelős államtitkár, aki mindennek elmondta a jelentéstevőt (a példa kedvéért: hamis következtetéseket von le valótlan tényekből, vagy olyan alkotmányos gyakorlatot támad, amely máshol bevett gyakorlat).  Véres rongyként lengette a KT témáját

Elsőbb azt hazudták, hogy a KT tényét, majd erősségét vitatta volna a jelentés, így fogalmazott „nehezményezik a jelentésben, hogy Magyarországon költségvetési tanács van, pedig annak az idején a Nemzetközi Valutaalap (IMF) elvárására jött létre az intézmény, és annak megerősítését az Európai Bizottság is javasolta tavalyi országspecifikus ajánlásaiban.

Nézzük meg miről is van szó, nézzük meg a KT-sagát! Ebből bárki rájöhet, hogy micsoda éktelen hazugságot állít „ártunk és ormányunk”! =))

A Költségvetési Tanács (KT) Magyarországon az állami költségvetés készítésének folyamatát felügyelő független testület. A KT – eredetileg - költségvetési kérdésekben saját számításokat végez, javaslatokat tesz és feladata, hogy tekintélye súlyával őrködjön az állami költségvetések magalapozottsága és átláthatósága felett. Mindezt a háromtagú Tanács vezetésével, melyet  2008. évi LXXV. törvény alapján hozták létre A megalapítás IMF) kötött megállapodás része volt. Elnökét a köztársasági elnök, egy-egy tagját pedig a Magyar Nemzeti Bank elnöke és az Állami Számvevőszék elnöke jelölte. A tanács rendelkezésére állt egy néhány tucat főből álló nagy gyakorlatú elismert szakemberekből álló szakapparátus.

A derék mindenki által hazug módon gyalázott kormányunk először a KT szakmai apparátusát rúgta ki, majd a tagokat is és 2010. december 31-én az elnököt is felmentette munkájából. Majd úgy döntött a daliás 2/3isten, hogy a Tanácsot ezentúl a számvevőszék elnöke, a jegybankelnök, valamint egy személyes delegáltja (aki a magából, és elsősorban a szakmai tisztességéből kifordult Kovács Árpád) alkotja. Az új feladatait és lehetőségeit a 9 évre bebetonozott szereplői számára a Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény IV. fejezete részletezi.

Hinnéd Waze, hogy ez a pártkatonásított - minden szakmaiságától megfosztott, kis túlzással azt is mondhatnám, hogy unortodoxiára (érdemi számításokat nélkülöző) kényszerített - gitt-egylet szabad garázdálkodása nem volt sikeres „fejlesztés” az EU szemében!

Róna György jegyzete

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr368359922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

291070 2013.05.17. 22:35:31

hogy mit is ért a szerző a burkolt nácizás alatt? „A németek küldtek már lovasságot Magyarországra, tankok formájában jöttek, ne küldjenek, az a kérésünk. Nem volt jó ötlet, nem vált be” – ezt mondta Orbán Viktor szokásos péntek reggeli rádióinterjújában azzal kapcsolatban, hogy Angela Merkel német kancellárt a minap arról kérdezték, lovasságot kell-e küldeni Magyarország ellen vagy sem. " népünk boldogságának minden kétséget kizáróan egyre elborultabb az elméje. vagy teljesen tudatlan, ami csak egy fokkal jobb. mert mintha annak idején ugyancsak bevált volna az az invázió. amúgy meg fingja sincs ennek az embernek a jelképekhez. a nehézlovasságot jelen pillanatainkban náci tankokként aposztrofálni nagy mérvű otrombaság, mi több, provokáció. tudja ez a bunkó, hogy egyáltalán mit beszél? nem érdekli, hogy ennek a marhaságnak az elhangzása után egy órával már ott van merkel asztalán a fordítás?

62853 2013.05.17. 23:48:18

Tipikus fidexes maffiagondolkodás. Ha valamit ugyanúgyhívnak, akkor az ugyanaz. A bankadótól kezdve, a sort lehetne folytatni a mostani rezsicsökkentésig.

302398 2013.05.18. 05:45:00

Ez a KT egy igen csak gátlástalan, egyáltalán nem rejtett akna, arra az estre, ha a szerencsétlenkedő ellenzék mégiscsak legyőzné őket. Nem lévén szakaparátusuk csak a három ócska pártkatona (igazatok van: Kovács oda küzdötte le magát) hasraütéssel hozott véle,ményével bármikor kormányt buktathat.Senkinek ne legyenek kétségei fognak is! Ha kirugják őket, abból pedig világ-sirám lesz!

302398 2013.05.18. 05:50:50

Egyébként Orbán részben igazat hazudott: igaz, amit mondott csak nem úgy! Nem (csak) politikai hovatartozás alapján döntöttek, mert a család, barát és üzletfél esetén nem érdekes annak politikai identitása!

286628 2013.05.18. 08:42:39

Különösen ajánlott! http://www.alsoorsi-hirhatar.hu/hirek/megdobbento-orban-viktor-es-a-fidesz-vezetoinek-patologiajabol

62853 2013.05.18. 09:43:48

Szóval most a németekkel fogunk háburút vívni. Nagy valószínűséggel tele lesz a lakájmédia friss győzelmi jelentésekkel, mint az államadósság elleni harc című hadműveletben, amelyet megnyertünk, mert már 82% felett állunk. Miután a kínaiak, az arabok valahogy nem akaródznak idejönni, akkor a legújabb harci stratégia szerint el kell űzni a németeket és majd az ő helyükre fognak tolongani a keleti befektetők. miután a felcsúti vasút is megépül, nem kétséges hová fognak tömegével menni például a kis kínaiak.

11715 2013.05.19. 01:41:17

5. kobra: szórakoztató olvasmány, de azért a szerzővel óvatosan kell bánni, vagy legalább is nem venni komolyabban, mint a hírcsárdát.

291070 2013.05.19. 06:59:43

7. pettra 2013. 05. 19. 1:41 igazad van, kevesebb több lett volna. túl sokszor ismétli meg a tényeket. amúgy pontos kórisme.
süti beállítások módosítása