Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Orbán, az orvosi eset

2013. március 09. - Harun al Rasid

laikus megállapítás, de igaz

laikus megállapítás, de igaz

Hogy miből gondolom? Anélkül, hogy konzultáltam volna Orbán gráci orvosaival, a krónikus hazudozóról egy laikus is meg tudja állapítani, hogy orvosi eset.

Varsói tudósítónktól.

„A varsói V4+Hollande+Merkel találkozó alkalmából a felcsúti kis zsebcézárnak volt egy egyetemi találkozója is. Angolul itt megnézhető. https://www.youtube.com/watch?v=J7ZKE4qpj-g, bár Orbán angolsága katasztrofális.

Végig hazudta az egészet. Nem ez az érdekes. Kivételesen itt lehetett kérdezni is és nem papírból olvasott. Ellenben nem tiltakozott a megmentőként aposztrofálása miatt. Igaz, a pisiorek már csak ilyen.

Bővebben: a varsói találkozó után a Varsói Tudományegyetemen Igor Janke szervezett egy találkozót. Ő a Csatár c. könyv szerzője. Magyarországon sűrűn kommentálták, de olvasni szerintem nem nagyon olvasták. Hiába keménykötésű és 303 oldalas a könyv, a képek pocsékok benne. Szóval a szerző felvezette őkelmét és őkelme jött a süket dumával. A nagy adósságcsökkentésről lökte a népbutító szöveget, ami szerinte 77%, holott köztudott, hogy csúcson vagyunk és 80%on áll a zászló. Persze lehet kivesézni, de azt el kell ismerni, hogy ugyanúgy hazudik külföldön, mint itthon. Például a 2010-es helyzet elemzése, miszerint a görögöknél rosszabbul álltunk, meg hasonlóak.  Épp most írom a lengyel cikket ez ügyben. A video megnézése után mindenki számára világossá válik, mekkorákat lódít.

A felszólalók egyébként a jelenlegi lengyel ellenzék jobboldali szárnyát képezték. Megváltóként szólította meg (˝Helytelen a könyv címe, mert Ön nem csatár, hanem megváltó˝) a Jog és Igazságosság pártjának parlamenti képviselője a felcsúti kis zsebcézárt. Ez van olyan jó, mint a hibbant öregasszony kézcsókja. Na, ez egyszer Népünk Boldogsága nagy igazságot is mondott: csak úgy lehet a választást megnyerni – válaszolta - ha a médiák fölött uralkodik a párt. Ezt látjuk mi idehaza minden nap. Ez egy lenini eszme. A 20-as évek szovjet kultúrájában a film, mint az információközvetítés teljesen új technikája a modernizáció eszköze volt. Lenin egy ízben azt mondotta Lunacsarszkijnak: „Oroszország számára egész művészetünkből a legfontosabb a film”.

A Jog és Igazságosság pártjának lengyel rövidítése PiS. A párt tagját (fidesz-fidesznyik) nevezi a humorosabbja pisioreknek, mert így lehet áthallással lengyelül is pisilőnek értelmezni, a manekin-Pis után.

Nem mellesleg Jose Manuela Barroso levelet kapott Guido Westerwelle, Frans Timmermans, Villy Sovndal, Erkki Tuomiojaa német, a holland, a dán és a finn külügyminiszterektől. Ebben javasolják, hogy az ilyen renitens államoktól,- amilyen pont a mi dilettáns, úrhatnám, antidemokratikus kormányzatunk által vezetett - akik semmibe veszik az uniós alapelveket, meg kell vonni az uniós támogatást. Erről már hétfőn fognak tárgyalni az illetékesek.

Pia Ahrenkilde Hansen szóvivő szerint ezek az elképzelések egyeznek Barroso elgondolásával. Erről egyébként a március 8-i sajtótájékoztatón beszélt. A hiteles és gyors tájékoztatásról csak ennyit. Tegyük hozzá, nem is Magyarországon történt.

Balogh László, Varsó"

Ez az írás a KMH oldalán jelent meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr58359810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

62853 2013.03.09. 09:23:49

˝Egyetértünk, hogy ma az európai egység építéséhez három eszköz szükségeltetik, ezek a gazdasági és a valutaunió, az uniós tagországok gazdaságainak versenyképessége, valamint az európai védelmi képességek erősítése˝ Mondta Tusk, a lengyel kormányfő. Mi persze mindhárom alól szépen ki akarunk bújni.

163107 2013.03.09. 10:58:18

Hamarosan Európa sikertörténete leszünk, ágált Vityka a varsói egyetemen. Nem csak abban hazudott, hogy csökkent az államadósság, hanem mindenben. Azt merte állítani, hogy minden mutatónk jobb, mint 2010-ben holott kivétel nélkül mindegyik rosszabb. " 2010-ben Magyarország még a görögöknél is rosszabb helyzetben volt, magas államadóssággal, alacsony foglalkoztatási és versenyképességi mutatókkal. A Fidesz-KDNP azonban kétharmados felhatalmazást kapott az abban az évben tartott parlamenti választásokon, és eldöntötték, hogy jelentős változásokat hajtanak végre - magyarázta. " Nos, nem voltunk nehezebb helyzetben a görögöknél, ezt maga Orbán cáfolta meg még akkor nyáron Barrosónál. Nem nőtt a foglalkoztatottság, a versenyképességről meg 2%-os visszaesésnél jobb nem is beszélni. De tovább menve is szakadatlan ostoba hencegés és hazudozás ment. "Magyarországnak jó esélye van arra, hogy a sikeres európai országok közé tartozzon - amelyek csökkentik államadósságukat, növelik versenyképességüket, és fenntartják a politikai stabilitást -, vagyis "jó esélyünk van arra, hogy egy európai sikertörténet lehessünk"" Nos, a legújabb mértékadó külföldi elemzők szerint legjobb esetben is 0,5%-os további visszaesés várható. http://index.hu/gazdasag/2013/03/08/ebbol_a_hogy_fogunk_mi_kijonni/ Na de kapott vastapsot.

62853 2013.03.09. 14:29:02

A vastaps a lényeg. Végülis egy 20 perces előadásért nem semmi. A kérdések és válaszok szinte banálisak voltak. Ezek a négy betűs fejek elfelejtik, hogy a XXI. században, az internet, a mobilok, a műholdak világában senki semmit sem tud meg. Ami még rosszabb a számukra az a tény, hogy mindezt a világ tudomására lehet hozni pillanatok alatt. A fenti videón, igaz angol nyelvtudás kell hozzá, hamar kiderül, hogy hazudik, mint a vízfolyás. Érdekessége volt még ennek az előadásnak a tartalma. Szinte egy szóval sem említette, mi a fészkes pitypangot keresett ott Varsóban. Pedig mindenki erről a nagyon fontos találkozóról beszélt és ezt vesézték ki. A mi kis felcsúti zsebcézárunk számára egy jelentéktelen epizód volt csak a varsói találkozás.

163107 2013.03.09. 15:46:39

Kényszeres hazudozó. Akkor is, ha nem muszáj, akkor is, ha másról kérdezik, egyszerűen az életeleme a hencegés, nagyzolás, hetvenkedés.

62853 2013.03.09. 15:50:30

4. Osszián (szerkesztő) Megteheti? meg. A poszt pont erről szól. A hazai média jobbról, balról mélyen hallgat a varsói ámokfutásáról. Pedig simán egy magyar alámondással elérhetővé lehetne tenni a köz számára is. Na de a mi pöcs ellenzékünk még erre sem képes.

291070 2013.03.09. 19:52:22

amit nagyon nem értek: a négyek nem nevesítették magyarországot, mint a szankcióval sújtandók egyikét, általánosságban beszéltek. orbán vezér viszont sietett megírni barrosonak, hogy mi, kérem szépen, jó fiúk vagyunk, és tiszteletben tartjuk az uniós alapelveket. akinek nem inge, ugyebár...arról nem is beszélve, hogy megint hazudott.

62853 2013.03.10. 07:27:33

Egyébként lehet, hogy a lengyelek megváltóként tekintenek a felcsúti kis zsebcézárra, de a jó előre meghirdetett, propagált eseményen a részvétellel, mint a felvételen is látható, gondok voltak. Egy ilyen nagy jelentőségű eseménynél még a csilláron is lógni szoktak a hallgatók, itt ez nem volt. Sokan voltak, de nem elegen. Álatlános vélemény volt, ilyen emberre lenne szükség a lengyeleknek. Szerintem exportálnunk kéne ékelmét, akár ingyen is.

291070 2013.03.10. 07:51:56

kétségtelen, a lengyel mélyen vallásos nép. de azért a megváltóból is megárt a sok! komolyan nem értem a hozzászólót: ekkora szervilizmus a lengyeleknél korábban nem volt szokás! milyen érdek fűzte ahhoz, hogy csontig benyaljon egy külhoninak?

10370 2013.03.10. 08:00:45

Mondtam én ezt már korábban is (Orbán orvosi eset), de igen jó, hogy egyre többen felismerjkük. http://bartospeeter.nolblog.hu/archives/2011/12/25/Orban_beteg/

62853 2013.03.10. 08:58:41

8. keleti bölcs (szerkesztő) A PiS már volt hatalmon. 2 év ámokfutás után csúfosan megbuktak. Minden nap imádkoznak a hatalomba való visszatérésre. A közvéleménykutatások alapján Tusk pártjának (PO) a sarkában járnak, mégis elérhetetlen a hatalom. Az előző kormányzésukkor koalícióra kényszerültek. A lengyeleknél is volt az ismert formula, ezekkel és soha, de soha, de a hatalom miatt mégis megköttetett a koalíció. Az elveszített előrehozott választásokon a koalíciós partnerek be sem jutottak a törvényhozásba. Egyedül mradtak olyannyira, hogy senki sem hajlandó velük koalícióra lépni. Akár meg is nyerhetik a választást, de nem lesz kivel kormányozni, így továbbra is a tartalékpadot fogják melegíteni. Számukra a felcsúti kis zsebcézár a példa, amikor nem kell koalíciós partnert keresni, mert egyedül is képesek kormányozni és minden, akár a legnagyobb baromságot is megszavazni, mint minálunk. Ezért ő a példa.

62853 2013.03.10. 09:35:23

Apró érdekessége a bölcsek bölcsének felvetésére, hogy a négybetűbe mászás a kis közönség előtt szinte nyilvánvaló volt, míg épp most megy a szokásos heti reggeli műsora Ojejniknek (Olejnik Monika, remek újágíró), ahol az éterben már ugyanezeket a nénybetűbe mászó szavakat úgy visszaszívták, mint a pinty.

62853 2013.03.10. 09:46:42

A nagy rádiós vita folyamán (Radio Zet) még a felcsúti kis zsebcézár feltétlen hívei is mondtak egy igen érdekes dolgot. bevonják a diákok személijét, útlevelét, hogy ne mehessenek külföldre? Az egyik PiS-ből kivált képviselő (Beata Kempa) igen érdekse és megfontolandót mondott ezzel kapcsolatban, ami persze áttételesen a lengyeleknek szólt. Mindent úgy kell alakítani, hogy a végzősöknek megérje itthon maradni. Hát nem pofon egyszerű, És ezt az elvbarátai is látják a világban. Ez a négybetűs fej még ebből sem tanul? 9. bartospeeter Igen, nem fog tanulni belőle, mert egy orvosii eset.

263397 2013.03.10. 15:52:16

12. nagyon felnéztek ti Orbánra, ha azt várjátok, hogy mindent úgy alakítson, ahogy itthon jó lenne. Az uzsorás haverjaitokat azért mégsem tudja leváltani, márpedig a globalista világrend már csak ilyen agyelszívós. Igaz, ti nem kellettetek nekik.

62853 2013.03.10. 17:32:05

13. apafia Drága sztrovacsek, Önnél állandóan ugrik a lemez és mindig ugyanazt ismétli. Látta a felcsúti kis zsebcézár fellépését? Mit szól hozzá? Miként értékeli a családról kifejtett nézeteit? Ha ilyen okos, miként látja az általa bemutatott számok valós helyzetét?

291070 2013.03.10. 18:12:20

14. lusta 2013. 03. 10. 17:32 sztrovacseknek szelektív a hallása és a látása is. amúgy meg nem érteni angol :-)
süti beállítások módosítása