Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Éhségmenetes fíling

2013. február 11. - Harun al Rasid

első kézből

első kézből

Gondoltam, bekukkantok ekkicsit, már csak szolidaritásból is. Elvégre ott mennek el az orrom előtt, a 3-as főúton az északkeleti éhségmenet résztvevői: Nyíregyháza, Mátészalka, Miskolc, Ózd térsége szegényeinek, közmunkásainak képviselői. Javítok: nem képviselők ők – mert egy képviselőt többen, közösségileg megbíznak érdekeik képviseletével (most tekintsünk el a parlamentben ülő 2/3-tól, mert azok mindenek, csak nem képviselők), hanem küldetést vállalók. Önkéntesek, senki által nem jelöltek, nem küldöttek, de úgy érzik, a maguk – és általuk mások – érdekében mégiscsak jobb, ha megmutatják magukat, hallatják hangjukat.

Szóval, kiástam magam a hóból, és lecsurogtam a mogyoródi HÉV-állomáshoz. Onnan ingyé utazom, lévén, hogy 65 elmúltam. Hallgatom a Klubrádiót, aszongya a megszólaltatott kiküldött munkatárs, hogy a menet éppen Kistarcsánál tart, ő majdnem elperecelt a jeges úton, és eddig csak egy bunkó paraszt szólt be nekik egy garázsajtóból. A bunkó paraszt minősítés az enyém. A riporter nem minősített, de én ekkicsit közelebbről ismerem a kistarcsai bürgereket.

Lesem hát a HÉV ablakából hun is vonulnak a legények? Hát, jelesül, sehun, pedig a gödöllői HÉV vonala párhuzamosan fut a 3-as főúttal. Na, mind1, lehet, hogy elnéztem valamit. Szimpatizáns gyülekező az Örs vezér terén, 12:30-kor.  Hát, valahogy nem látok senkit, aki szimpatizánsnak tűnne. Én azonban szimpatikusnak tűnök valakinek, mert mindjárt le is akar venni 80 forintra, hogyaszongya, az hiányzik neki a vonaljegyhez. Nem nyert. Kérdem a járőrpárt, aki feltűnés nélkül arrafelé lézeng, hogy ugyan már, fiúk, tudnak-e valamit a becsatlakozásról? Felhúzott szemöldökű csodálkozás: nekik az eligazításkor nem mondtak semmit!


Lassan gyülekeznek a szimpatizánsok. Nem mondhatnám tömegnek, kb. 20-25 ember, jobbadára nem éppen tinédzser korú. Szatyrokban otthon sütött pogácsa, zsemle, kifli, banán, narancs, több tábla csokoládé.  Csak hír nincs a menetről. Blogtársam, Sz. Rezső, aki Sopronból (!) utazott ide, csatlakozni a menethez, javasolja, hogy hágjunk fel a Sugár és Aréna közti átkötő hídra, onnan jobban lehet látni. És lőn: feltűnik a menet a Gépmadár park magasságában, valóságos zászlóerdő alatt. Egy-két fotó, és nyargalás le a lépcsőn: az élen Tóth Imre, méretes nemzeti színű zászlóval, kissé borostásan, karikás szemmel, de töretlenül. Kérdem: a népstadioni pihenőnél válthatnánk-e pár szót? Elhárít: ne engem kérdezz, hanem a mögöttem vonuló embereket!


Szót fogadok. Pár sorral hátrébb becsatlakozom egy vonuló pároshoz. Amilyen mázlim van, az egyik Kullár Péter, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye MSzP-s választmányi tagja, a másik, Józsi, ugyanott pedagógus, elnökségi tag. Csípőből jön az első kérdés: akkor most, az MSzP rátelepedett az éhségmenetre, vagy sem? Józan válasz jön: az éhségmenetnek – és annak szervezőjének, a közmunkás szakszervezetnek – se szervezete, se erőforrása nincs, hogy végig vigye ezt a vállalkozást. Azonban ez nem pártrendezvény. Ez a végsőkig elkeseredett emberek menete, amihez túlélési segítséget adott a párt. Mert pihenni, aludni, tisztálkodni mégiscsak kell valahol (A távolság 250-270 km. Az ember gyalogolva 5 km-t tesz meg óránként, ha kilép, 7-et is, az erőltetett menet 10 km/óra. A szerk. megjegyzése). Jó időt együtt meneteltünk, ez alatt Kullár Péter kérdés nélkül is kifejtette – nem túl hízelgő – véleményét a kormány politikájáról, de megegyeztünk, hogy erről külön interjúban fogok beszámolni.

József meglehetősen csendesen ballagott mellettünk, csak akkor gyúlt lángra, amikor az oktatás témájára került sor. Mondanom sem kell, a pedagógusi életpálya kezdő elvonási tüneteit sem dicsérte az égig.

Népstadion, 15 perc pihenő. Kis csoportok alakulnak, odacsapódom az egyikhez. Vegyes társaság, 30-as cigányemberek, ősz hajú 50-es – az Orionban dolgozott valamikor – másik ősz hajú hatvanas, aki brigadéros volt a tsz-ben. Bizalmatlanul méregetnek: hát ez a pasas meg hol volt eddig? Mondom, mi járatban, meg, hogy egy ellenzéki internetes lap, egyszerre kinyílnak, és kérdezetlenül is sorolják bánatukat.

Hogy a P. -  és mutatják, kiről van szó – napi 200 kmt- autózott oda-vissza azért, hogy valami kis munkája legyen. Kérdik, mégis, mennyit vihetett haza a benzinköltség levonása után? A másik: miután az Orion bezárt, Szalkán, ugyan, mi maradt meg neki, 50 évesen? A harmadik: a szétvert tsz után, kinek kellett már ő? A negyedik – 30-as cigányember, kopott dzsekije alatt kézzel kötött, kicsit kitágult pulóver – négy gyerekét kellene, hogy etesse, ruházza, iskoláztassa, és szégyelli magát, hogy még robotba sem kell! Az ötödik meséli, hogy a falujában – mondta a nevét, de megtartom magamnak – 240 rászoruló van, de az önkormányzat csak 50 embernek tud adni közmunkát, annak a fele is csókos!

Belém bújik a kisördög, és visszakérdezek: de hát, 4 gyerek után ott van a családi pótlék? Meg amúgy a lakhatási támogatás, meg a beiskolázási segély, meg az egyszeri segély, meg a…éppen hogy csak ki nem röhögtek. Visszakérdeztek, hogy tudom-e, mennyi az annyi, és tudom-e, mi, mennyibe kerül? Nem a villanyszámlára gondoltak. Mesélem a blogtérben elterjedt kritikákat, hogy hát, nem is olyan soványak, miért is tüntetnek tkp? Jól neveltek, mivel nem az én véleményem, nem küldenek el a francba, de érdekes módon, minden tudományos ismeret nélkül egyhangúan mondják: talán a kedves kételkedő élne tésztán, krumplin, kenyéren, szalonnán meg suhhantott levesen, megnéznék, hogy mekkorára fújódik fel! Meg hogy az afrikai éhező kisgyerek se jókedvében növelt akkora pocakot!


Indulás tovább. Megint máshová sodródom, kérdezem, honnan? Gyöngyöstől, de csak szimpatizánsként. Akkor mégis, Kistarcsán hova tűntek el? Hát, a Nosztalgia vendéglő tulajdonosa (!) hívta meg a menet résztvevőit egy korai ebédre (ez volt az a gap, amikor én nem találtam őket az úton). Finom, sűrű gulyáslevest kaptak, friss kenyérrel, és nem az MSzP szponzorálta. Kibújt belőlem aznap másodszor is a kisördög: és az a bizonyos szaunázás, amiről az Agyar Nemzet írt? Biza, az is megvolt, csak kicsit másképpen.  Az üzemeltető bocsájtotta a menet részvevőinek rendelkezésére a fürdőt, aminek tartozéka volt egy szauna is. A tulaj gondolta, talán öt nap után rá fér az emberekre egy forró fürdő. Azzal vissza is kérdez: miért? Mert valaki szegény, vagy éppenséggel még cigány is, nem érdemel meg ennyit?

A Keleti magasságában feltűnik a menet mellett Török Zsolt. Harsány Zsolti! Zsolti! üvöltés fogadja. Addigra már egy kicsit élesedik a hangulat, mivel el-elhangzik egy rekedtes kiáltás: munkát akarok, Orbán, takarodj! Az ózdiak – aki a Népstadionnál csatlakoztak a szabolcsiakhoz – vidáman dalolnak. Nem menetdalt.

A Baross-téren lemaradtam. A bal lábam vádlija átkozottul begörcsölt – hiába, na, a múlt hetet jó kis légcsőhuruttal és torokgyulladással jobbadára ágyban töltöttem, és hát, nem vagyok már a régi! Csak az a baj, hogy új sem!

Az egyesült éhségmeneteket a Kossuth téren a következő molinó fogadta: üdvözöljük a hataloméhségmenet résztvevőit! No comment…

„…sose kérdezd, kiért szól a harang: érted szól.” John Donne

Ez az írás a KMH oldalán jelent meg.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr728359766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

14927 2013.02.11. 19:52:42

Először is jobbulj meg! Másodszor pedig köszönet az objektív tájékoztatásról. Szaunáról csak annyit, hogy - Klub rádióban hallottam - jegyet vettek a fürdőbe, mert a helyi MSZP irodában nem volt zuhanyzó, így tudtak tisztálkodni, az már más kérdés volt, hogy szauna is volt a megvásárolt szolgáltatásban. Ennyi azért Nekik is jár, ha már kiállnak a többi szegény emberért. Az a hecc kampány amit csinál belőle a FIDESZ az gusztustalan és undorító. Azt tudtad, hogy a legfőbb CÖF-ös Csizmadia László annyira civil, hogy a XI. kerületi FIDESZ tagja? Ennyit a hitelességéről.

291070 2013.02.11. 19:53:09

az egyik beszélgető társam a népstadionnál a matolcsy-féle tézisre - mi szerint tessék gombát szedni, és tessék kecskét tartani - azt találta mondani, minden "hova-az-anyja-valagába-is-menjen-ez-az-idióta" elirányítás nélkül, hogy gomba, az ugyebár, télen nincs, de még tavasszal sem. a mellett neki ugyan van két kecskéje, de a gyerek mégsem lakhat jól minden nap kecsketejjel. erre beszólt a másik: ő meg mit kezdjen egy bakkecskével? azon, hogy mit is kezdjen vele, elég pajzánul elröhögcséltünk...

291070 2013.02.11. 20:07:42

kullár péter különösen hangsúlyozta, hogy a menetet biztosító rendőrök mindenhol és mindenkor a maximális előzékenységgel és korrekten viselkedtek, amiért köszönet illeti őket. nem akartam mondani, hogy miért is csodálkozik, hiszen a mottójuk: szolgálunk és védünk, mely az utóbbi időben, sajnos, kifordult egy kicsit - nem véletlenül a hatalom "áldásos" tevékenységének köszönhetően - ilyenné: szolgálunk és félünk!

201832 2013.02.11. 20:09:08

1. Lábgörcs ellen magnézium pótlás Magne B6, kálcium pótlás Béres Calcivid vagy simán pezsgőtabletta 2. "nem szokta a cigány a szántást…" - ez most valahogy nem ideillő kiszólás, csak engem zavar?, lehet 3. Gomba van télen: szarvasgomba, késői laskagomba.... :))) Csak az a baj, hogy az új fideszes gombásztörvény nem engedi gyűjteni nekik a szarvasgombát, de egyéb gombából is csak maximum napi 2 kg/fő, ha állami a föld, vagy nulla kg, ha nem állami, amiből így nem is lehetne megélni, nem beszélve arról, hogy a gomba 90%-a víz 4. a kecske meg nem magától nő, legelnie kell, lássuk csak ha minden éhező tart 2 kecskét és ráeresztjük őket a felcsúti földekre....be szép gondolat, sőt a kecskének teje sincs egész évben, na ez már magas a művelt kormánytagoknak Összességében viszont arra lennék kíváncsi, mikor nő már ez az éhségmenet kellő mértékűvé?

291070 2013.02.11. 20:10:03

1. ghost 2013. 02. 11. 19:52 nem értelek... honnan veszed, hogy csak csizmadia hiteltelen a cöf-ösök közül? amúgy megkérdezem: mitől civil összefogás a pártpénzből támogatott gittegylet?

291070 2013.02.11. 20:17:51

4. vektorviktor 2013. 02. 11. 20:09 meglehet. javítom. ami az éhségmenet nagyságát illeti: vannak, akik képtelenek a falu határán kívül mozdulni. vannak, akik nem is tudnak róla. majd akkor fog nagyobbra duzzadni, ha a szimpatizánsok többen lesznek, mint 4 millió érintett. a lábgörcs pedig az achilles inamon képződött cisztózis okán van. azt mondta rá az ortopédus, hogy szakítsam el , és akkor by side le tudják róla operálni.

14927 2013.02.11. 20:23:13

5. keleti bölcs (szerkesztő) 2013. 02. 11. 20:10 Mindegyik hiteltelen! Csak azért emeltem ki név szerint Őt, mert a sánta kutya esete biza bejött nála, Csizmadia volt az aki habzó szájjal mondta, hogy Ő aztán nem párttag, ettől CÖF a CÖF többek között, na erre az egyik sajtó orgánum kiderítette, hogy 2x is belépett a FIDESZ-be.

291070 2013.02.11. 20:38:34

ghost 2013. 02. 11. 20:23 pedig egy ókori bölcs azt mondta: kétszer ugyanabba a folyóba nem lehet bele lépni!

201832 2013.02.11. 20:47:57

6. /Elnézést a teljesen offért: Az említett anyagok ebben az esetben is növelik az izmok teljesítő képességét, tehát nehezebben fog begörcsölni, valamint arra gondoltam, hogy az említett hurutos állapotod, ha lázzal járt és intenzív teázással, vagy forralt borozással :))) akkor jelentős magnézium és kálcium veszteséget szenvedtél. Az achilles ín szakadást pedig inkább ne! Egyébként egyáltalán nem biztos, hogy ha elszakad, nyitott műtétre kerülne sor, amivel eltávolíthatnák a cisztát, mert vágás nélkül is megy már, zárt, úgynevezett cipőfűző varrattal is meg tudják csinálni a 100 %-os ínszakadást is, naná, hogy a Sportkórházban (az öreg Lejkó főorvos már tíz éve is így csinálta a focisoknak, kéziseknek, meg aki csak betévedt ezzel) fel se vágják a bőrt hozzá/

62853 2013.02.11. 20:48:44

Tudom privát, de csak most tudtam a postámat elolvasni. A válaszmár elment. Elnézést a késésért, de az élet már csak ilyen. A másik fiókomban, tudom a kutyát nem érdekli, de 65 olvasatlan várt.

14927 2013.02.11. 20:55:26

9. vektorviktor 2013. 02. 11. 20:47 Lejkó főo-t elküldték pihenni, korára való tekintettel

12910 2013.02.11. 20:59:06

a fanyalgóknak üzenem, egyáltalán semmi köze senkihez ahhoz, ha egy párt segít a demonstrálók csoportjainak. különösen egy éhségmenetet, segíteni őket szállással, élelemnemmel. kezdem unni, hogy egy civil megmozdulás előre kijelenti: semmi köze a pártokhoz (emútnyócév, emúthúszév) egyedül nem megy... azt hiszem, mindenki láthatta, a menetelőket nem mszp-s helikopterek repítették a fővárosba, ők gyalogoltak, nem a Mesterházyék. agyam eldobom! a fideszes molinó pedig híven tükrözi a sötét, buta, de cinikus és pökhendi mocskok lelki világát!

14927 2013.02.11. 21:01:03

8. keleti bölcs (szerkesztő) 2013. 02. 11. 20:38 S milyen igaza volt! Ha emlékszel a XI. ker-ben a választások előtt hatalmi harcok dúltak narancséknál, OV fel is oszlatta a szervezetet, az ős Újbudai Kupper pl ezért nem indulhatott polgármesteri posztért. Aztán újra szervezték a helyi csapatokat, na ekkor lépett be másodjára CÖF-ös Lacus

291070 2013.02.11. 21:01:12

9. vektorviktor 2013. 02. 11. 20:47 semmi forralt bor, semmi láz, kizárólag homeopátiás kezelés, teák és méz, méz, és megint méz. egy gond van, én a kistarcsai regionális központhoz tatozom e tárgyban, és ott a specialista kézrátéttel gyógyít. csak speciális esetben jön elő: ma reggel az egy évvel ezelőtt utoljára felhúzott, jól kitaposott tiszti surranómat húztam fel, gyaloglásból kifolyólag. ha lett volna annyi eszem, hogy tegyek bele egy sarokemelőt, semmi nem történt volna. a 12 órás talpas szolgálatokat a match-ban - gála cipőben - is el tudtam vinni ezzel.

291070 2013.02.11. 21:01:50

10. lusta 2013. 02. 11. 20:48 semmi gáz:-)

201832 2013.02.11. 21:03:28

11. gondoltam :(

291070 2013.02.11. 21:05:27

13. ghost 2013. 02. 11. 21:01 biztosan nem olvasott herakleitoszt:-)

62853 2013.02.11. 21:06:39

Éppen az önkormányzatban voltam, ahol a szociális ügyintézők ajtaja előtti kordonnál álltak az emberek és kommentálták az éhségmenetet. A finomabbja csak annyit említett, próbáljanak megélni a 20 ezres segélyből. A kontra erre remek volt, hogy 20 ezerből nem lehet megélni, de hál' istennek 22 ezret adnak, az meg már rengeteg pénz. Kitört a röhögés. Az emberek kínjukban, tehetetlenségügben nevettek.

62853 2013.02.11. 21:09:44

12. yankari Érdekes módon a téren fényes nappal lett kifeszítve a molinó és senkinek mindez nem tűnt fel. A rinocérosz bőre babapopsi ezekhez képest.

267802 2013.02.11. 21:24:42

Figyu komám! Egyre jobban becsüllek Téged! 65 évesen az Örstől a Keletiig - nem semmi! Én a Pillangóig sem jutottam volna! Minden tiszteletem a meneteseknek!

291070 2013.02.11. 21:33:05

elbeszélgettem az résztvevőkkel a dicsőséges 49 ezer forinttól. felvilágosítottak, hogy az csak 8 órás foglalkoztatás esetén jár. zömük csak 6 órást kapott, az meg jó, ha 36 ezer. kérdeztem: és az extra, ami a magasabban képzetteknek jár? na, akkor kiröhögtek: ez csak kormányzati duma. ők ez idáig ilyennel még nem találkoztak. ha még hozzá tesszük, hogy arrafelé - ne a falusi kisboltok uzsoraárait vegyük - még az áruházláncok is drágábban árusítanak (csirke far-hát kőbányán, az europark interspar áruházában az emelés előtt 360.-/kg volt ) mennyivel is? amikor 600 ft/kg áron mérik nyíregyen, vagy szalkán?

25758 2013.02.11. 21:37:31

Mondtam nekik. Sálat, sapkát, kabátot. Ha cseresznyét szedni mennek. Volt rajtuk?

291070 2013.02.11. 21:46:22

20. grincs 2013. 02. 11. 21:24 ne fényezz, annyira nem vagyok roggyant:-) csöndes 2,5-3 km, smafu. fele ennyi idősen körbe futottam a velencei tavat, és a középmezőnyben végeztem. a gyaloglás csak tempó kérdése. ha felveszed az ütemet, a monotónia csodákra képes. három évvel ezelőtt, svájcban, blattentől binntalig az aletsch-gleccsert keresztező utat - talgang, berggang - 16 km, 900 m +/- 7 óra szintidő, amit 5 óra alatt tettük meg doremivel. igaz, majd' bele döglöttünk:-) korábban sötétedett, mint gondoltam, és be voltam szarva, hogy nem látom majd az ösvény jelzéseit, így egy kicsit meghajtottam. a végén - a gerincen túl - verőfény. ráadásul a vasút melletti kioszkban sikerült az egyetlen alkoholmentes sört kiválasztanom - pedig tudok németül! :-))) mentségemül szolgáljon, hogy az apró betűket már akkor sem láttam jól:-)

291070 2013.02.11. 21:48:43

22. ImreS 2013. 02. 11. 21:37 anyádon biztos volt, de így is agyhártya gyulladást kapott. a defektus, sajnos, láthatóan öröklődött rád.

291070 2013.02.11. 22:21:07

kérdeztem beszélgető társaimat, mégis, mit remélnek ettől az akciótól? nem voltak túl optimisták. amit reméltek, az annyi volt: talán meghallja valaki a hangjukat... tkp. sajnálom őket végtelen naivitásuk miatt. EZEK ilyen halk hangot nem hallanak meg. ha egyszer, a 4 millió szegény mögé felsorakozik legalább annyi szimpatizáns, le lesz szarva orbán 1,5 - feltupírozva a 160.000 import szavazójával - millió agyatlan hívője! na, azt talán majd meghallják!

12910 2013.02.12. 06:43:53

19. Lusta, feltűnt: http://varosszive.blog.hu/2013/02/11/tudtukkal_engedelyukkel

291070 2013.02.12. 07:22:11

ezek után van bárkinek is kétsége a felől, hogy ez egy aljas, tetű banda?! a jó kurva anyjukat - és akkor még finom voltam!

284075 2013.02.12. 07:48:41

+! A Fidesz molinója pedig végtelen cinizmusról tesz tanúságot...

169889 2013.02.12. 08:11:36

http://index.hu/gazdasag/2013/02/12/az_imf_a_szegenyebbeket_vedte_volna/ Kicsit off, de talán nem teljesen.

11951 2013.02.12. 13:37:45

Köszi a beszámolót,lélekben veletek voltam......

62853 2013.02.12. 14:14:11

26. yankari Nagyon köszönöm a linket. Azon csodálkozom, hogy ezt a tényt (sem) használja fel az ellenzék. Tutyi-mutyi gitt-egylet. Mi mást mondhatnék erre az ordas fidexes hazugságra, meg az összes ˝civil˝ békamenetre meg a cöf-cöfre.

15184 2013.02.12. 14:55:17

Vicces ország ez... bégetőmenetek ellen fogyókúramenetek. A két csőcselék harcol egymással.

291070 2013.02.12. 16:06:48

32. maxval bircaman HDFJ 2013. 02. 12. 14:55 te csőcseléknek nevezed az éhségmenetet? fogyókúra menetnek? én meg téged féregnek! elmész a jó kurva anyádba, te gané!

15184 2013.02.12. 16:20:00

33. Pont odavaló vagy te is, kis tahókám. Mindkét menetben részt veszel: a bégetőben és a fogyókúrásban is?

291070 2013.02.12. 16:24:07

34. maxval bircaman HDFJ 2013. 02. 12. 16:20 anyádban is részt vennék, baromarcú, de nincs hozzá gusztusom. mondd, hogy a faszban torzultál el ennyire az emberekhez képest? mert kétségtelen, hogy csak egy genetikai tévedés lehetsz. tahó pedig az apád, aki jobban járt volna, ha szokásaiban onán nemzetségfőt követte volna, vagy esetleg kisszéket csinált volna helyetted! hogy rohadnál ki a cipődből! és még visszafogott voltam...

62853 2013.02.12. 23:20:49

A pengeváltás után térjünk vissza a magyar valósághoz. A magyar média szépen, mélyen elhallgatta az egész eseményt, míga külföldiek erről harsogtak. Ezt a rezsimet ez az utóbbi abszolúte nem érdekli. Itt tartunk.

291070 2013.02.13. 08:21:52

36. lusta 2013. 02. 12. 23:20 miből gondolod, hogy ezzel a kőagyúval én vívok? egyszerűen beletaposom a földbe, ahogy azt megérdemli! ami az agyonhallgatást illeti: mégis, mit vártál? gyávák a végtelenségig, úgy vélik, ha agyonhallgatják, meg nem történtté is tehetik? aligha! bár a dankó rádióban és a nóta tv-ben leadhattak volna egy rövid hírt, biztosan eljutott volna a célközönségig!

267802 2013.02.13. 09:38:56

Keleti bölcs Ki ez az agyatlan, akinek ez a mottója: "azaz a gondolkodni próbáló birca" Szerintem a gondolkodás nem az erőssége, mert amit itt előad, az lepkefing! Viszont a témához semmi, csak a paraszt viselkedés! Hiába no, Bulgáriában sem sikerült észre szert tennie, kár volt oda nősülnie! :-))

16940 2013.02.16. 02:12:50

maxval bircaman igen rosszul érezheti magát Bulgáriában, hogy így uszít azok ellen, akik próbálnak valamit tenni a hazai állapotok javításáért. Persze sokkal jobban érezhette magát anno magyar kádergyerekként Kubában, időnként hazaruccanva... Honvágya van, szegénynek. Ám azért még se trágárnak, se szociálisan lelketlennek nem kellene lennie.

16940 2013.02.16. 02:26:56

39. Ha már Bulgária és a nősülés szóba került. A némi offolásért elnézést kérve Kalifától jegyzem. Egyetemistaként másfél hónapot töltöttem Bulgáriában. 1973-ban. Nemzetközi építőtábor, Szmoljan. Utána két hét Aranypart. A nők rendkívül kedvesek voltak. Ez idő alatt három is kegyeiben részesített. Volt egy várnai, picivel idősebb, igazi rutinos asszony, jó bőr. Barna. A másik hegyi leány, Szmoljanból. Fekete unikum. Csak azt kellett megszokni, hogy szinte férfi szőrzete volt... A harmadik, igazi gyönyörűség. És szintén egyetemista. Szőke, magas , sudár macedón szépség. Bőre selyem, semmi testszag (ellenben természetes, szaglószervet izgatóan jó testillat). És az odaadása... Igaz, én - mint virága első letépője - szintén nagyon igyekeztem. Na most, nem tudhatjuk, hogy maxval bircamannak mennyire jött be bulgáriai nősülése...

16940 2013.02.16. 02:28:29

Pardon, elütést javítok. 40. alatt 38.-hoz szóltam.

291070 2013.02.16. 08:11:20

39. navigator 2013. 02. 16. 2:12 igazat adok önnek, de ha fizikai közelségben lett volna, nem használtam volna ilyen kifejezéseket - ami személyére nézve még visszafogott is volt. egyszerűen nyolc napon túl gyógyulóra rugdostam volna. mert kezet azért egy ilyen féregre nem emelek!

291070 2013.02.16. 08:13:04

40. navigator esz a sárga irigység! egyetemista, és még virgo? na, az tényleg maga a csoda :)

16940 2013.02.16. 11:35:13

43. Más idők jártak akkoriban...
süti beállítások módosítása