Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Napi szösszenet 2013.02.02.

2013. február 02. - Harun al Rasid

Róna György írása

Róna György írása

Fitymálás. A pofátlanságnak is vannak minősített kategóriái

Mottó:

Ha adsz cigit megóvlak, mert árt az egészségednek

„A fenntartóváltás után a KLIK az önkormányzat által működtetett intézmények ingó és ingatlan vagyonára (tehát a taneszközökre és egyéb eszközökre is) ingyenes vagyonhasználati szerződést kötött minden érintett önkormányzattal, vagyis a jogszabályokat betartva szabadon rendelkezhetnek azok berendezési tárgyaival. A szakközép és szakiskolák esetében pedig a KLIK a működtető is, amelynek szintén része az ingyenes vagyonkezelés.”

Nem állítom, hogy ne lenne egy kicsit faramuci a mondat, de a lényeg, hogy szó sem lehet a lenyúlásról, hisz csak a „sajátjukat” vitték, pontosabban csoportosították át.

MI történt? Bútorokat, számítógépeket válogatott a nyíregyházi iskolákban a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ helyi szervezete belvárosi irodái berendezéséhez. A szemtanúk szerint a KLIK az újabb, szebb darabokat gyűjtötte be az iskolákból, volt, ahol egy teljes irodát „kipakoltak”. Számítástechnikai eszközök mellett a szállítók szőnyegeket, asztalokat, székeket, szekrényeket, elosztókat, nyomtatókat, sőt még poharakat is lefoglaltak, amiket egyesek szerint ideiglenesen, mások szerint tartósan a KLIK belvárosi irodájában helyeztek el.

Ez már magában is arcátlanság, azonban az, hogy a lenyúlt eszközöket „úgyis kidobták volna” -ként, „használaton kívüli, raktáron lévő” –nek minősítették az már a kormányzati szintű kommunikációra hajaz! =))

Engem ez a szocialista, izomból kialakított vagyonközösségre emlékeztet: ami a tiéd, az az enyém is. Ami az enyém, ahhoz viszont semmi közöd! (a szerk. megjegyzése)

Unortodox banktechnika. Ja, hogy a magyaron túl uniós jogot is sért, kit érdekel?

Ismét uniós irányelveket sért meg a magyar kormány, ha megvalósítja a Magyar Államkincstár (MÁK) tervezett a betétgyűjtését, lévén „az Európai Parlament és a Tanács 2006/48-as irányelvének ötödik cikke a tagállamok kötelességévé teszi, hogy tiltsák meg természetes személyek vagy a hitelintézetnek nem minősülő vállalkozások számára, hogy betétgyűjtésre vagy más visszafizetendő pénzeszközök nyilvánosságtól történő gyűjtésére irányuló üzletszerű tevékenységet folytassanak”.

A Magyar Nemzet a napokban hozat nyilvánosságra, hogy a MÁK rövid távú likviditási nehézségein kíván segítene egy kormányhatározat, amely lehetővé tenné a MÁK-nak a betétgyűjtést. A beszámoló szerint a szervezet számára komoly problémát jelent, hogy a hó eleji munkabér-átutalások miatt mintegy 200 milliárd forint összeg terheli a kincstár számláját, ráadásul az áfa-visszaigényléseket is folyó hó 5. napjáig kell teljesítenie. Az önkormányzati kifizetéseket minden hónap 10-12-ig szintén elvégzi a kincstár, majd hó végén kezdődnek a nyugdíjkifizetések. Emiatt a MÁK-nak 13-14 napig - amíg az áfabefizetések beérkeznek - szinte üres a kasszája.
A Magyar Nemzet által megszellőztetett elképzelés kidolgozói elsősorban a közszolgálati alkalmazottakra gondoltak ügyfélként, de gyakorlatilag bárki tarthatná a pénzét a kincstárnál. Amennyiben a közszolga 15-16 napra lekötné munkabérének egy részét, arra kamatot fizetne az állam. A közalkalmazott ez esetben juttatásának egy részét továbbra is a hó elején kapná, teljes bérét azonban a kamattal növelten csak 20-a után.

Ja hogy ez a törvényességi problémákon túl a hitelezéstől vonna el forrásokat és ezzel  a gazdaságtól, az kit érdekel!

Mindezen felül kötelezővé is tehetik, sőt, el is tüntethetik, mint a Manyup pénzeit, aminek lenyúlását az Emberjogi Bíróság jogosnak (?!) minősítette, minek hallatán a kormány sietve nyilatkozatot tett közzé, hogyaszonyga: ettől kezdve minden szerződés, igény megszünt, az állami nyugdíjpénztárhoz árkényszerített befizetőknek semmi közük a pénzükhöz, arra igényt nem tarthatnak, ezt bizony, megszívtátok, be-be-beee! ( a szerk. megjegyzése)

Innováció.Az egyértelmű adócsaláson filóznak a szakértők

Egy cég megtalálta termékeivel azt a piac rést, amelyet más utalványforgalmazó cégek eddig nem tudtak betölteni. A társaság ügyesen használja ki azt a törvényi szabályozást, hogy minden utalvány adható 51 százalékos adókulcs mellett, amely konkrét termékkörre vonatkozik. Így van külön borszaküzletben, autószalonban, bababoltban beváltható utalványa is.

Az utalványok kibocsátása és forgalmazása szabályos és mindenben megfelel a törvény betűjének. Persze csak akkor, ha ilyen innovatív akarjuk értelmezni.

Azonban a számítógép-utalvány alternatív felhasználását is bevezették. Lévén szja törvényben nevesített adómentes juttatást megtestesítő utalványról van szó így azt a munkaadó korlátlanul biztosíthat munkavállalójának. A trükk (az utalvány kibocsátója szerint semmi szabálytalant nem tett, csak megpróbált innovációt vinni a rendszerbe) nem is ez, hanem az, hogy a munkavállaló az utalványt vissza is válthatja a kibocsátónál névértéken vagy kicsivel az alatti értéken.

Na ugye, hogy van Magyarországon hozzáadott érték termelés?! (a szerk. megjegyzése)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr138359754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

62853 2013.02.02. 18:12:46

A manyup ellopása tény. Az Eyrópai Bíróság elutasította a keresetet, tény. Ettől a lopás még lopás marad, csak a beadvány sajnos nem erre irányult. Hibás volt. Miután egy személyt érint, a többiekét nem ismerjük. Remélem jobban fogalmaztak.
süti beállítások módosítása