Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Napi szösszenet 2012.12.02.

2012. december 02. - Harun al Rasid

Róna György írása

Róna György írása

Beszédes hallgatások. Nekem a kompromisszumos vicc jut eszembe róla.

Melyik ujjamba harapjak?  - valahol itt lehet az ádáz hallgatás oka, amivel a Gyöngyösi-ügyre nem reagálnak néhányan. Néhányan akik ezt nem tehetnék és néhányan, akiknek ez nem szokása. A Fidesz alapító vezéreiről van szó – a teljesség nélkül, meg a kit érdekel (Deutsch) kategóriát nem említve: Ader, Orbán és Bayer triumvirátusról.

Miért hallgatnak? Mert akár erre (ha az elítélik az a jobbereknek nem tetszik, akár arra (ha melléállnak az meg a világnak) nyilatkoznak az nem lesz sikertörténet.

Ahogy a klasszikus vicc mondja, mikor a szomszédba fűnyíró-gépet kölcsönkérni küldött gyereket hajtja el a gép gazdája!

Kié a mainstream? Avagy kérdőjelek a Gyöngyösi-ügy kapcsán.

Igen csak beszédes a hallgatás, amivel a vezéreket – sem a KE, sem pedig a KE, s hivatalaik nem szólaltak meg - követi az állampárti média. még Toncsi „magán-akciójáról” sem nagyon emlékeznek meg.

Ajánlom azoknak, akik Rogán szereplése kapcsán így, vagy úgy véleményt nyilvánítottak külön is, de másoknak sem tanúság és tanulság nélküli Kovács András és Gabay Balázs írása „Gyöngyösi-ügy: nem lesz sikeres az MSZP kísérlete” az állampárt központi napilapjában.

Igen csak elgondolkodtató az írás indítása: „Gyöngyösi Márton hétfői kijelentését követően a legfőbb kérdés, hogy vajon milyen politikai szándékok húzódtak meg mögötte, és ki profitálhat belőle.”.

S ha tovább olvasod talán még azt is megérted, hogy miért is hallgat az ország vezetése! =))

Végre valakinek feltűnt. Bokros egy majd két évtizedes blődliről rántotta le a leplet

Az engem ismerők és/vagy hűséges olvasók jól tudják, hogy az idétlen-szóviccek ellen hangsúlyozottan próbálok – nem sok eredménnyel, de ez nem ide tartozik – küzdeni, s hogy ebben kiemelt szerepe van annak a blődlinek, hogy Orbán és ideológiája konzervatív lenne. Sokszor kifejtettem már azt is, hogy sokak ebbéli vélekedése ékes bizonyítéka műveletlenségüknek, tudatlanságuknak és tájékozatlanságuknak, közülük kiemelten kell említenünk Őfeneségét, akiről mindez más okból is egyértelmű! Vannak néhányan, aki a számra felfoghatatlan okból hangoztatják; ezek közül is kiemelkedik a lenyűgöző műveltségű és elképesztően nagy olvasottságú TGM.

A dolog már onnan is sántít, hogy – bár kétségtelenül volt benne, pontosabban a szándékok között szerepelt ez is – Antal konzervatív lett volna, inkább néppárti attitűdjei voltak a meghatározók. Az, hogy Orbán lenyúlta a papucsát még nem teszi őt Antallá! =))

Bokros Lajos a Népszabadságban mai dátummal megjelent interjújában helyesen fogalmazott: „A jelenlegi kormánypárt előszeretettel tűnteti fel magát konzervatívnak” , pedig „nem lehet konzervatív egy olyan alakulat, amely élesen piacellenes, verseny ellenes, külföldi-tőke ellenes …és rombolja a gazdaság és a társadalom autonóm szereplőinek tevékenységét ”.

Legfeljebb annyit lehet hozzátenni, hogy – s ehhez nem kell még magas műveltség sem – per definitionem nem lehet konzervatív az, akinek lételem a ribillió!!! =))

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr818359674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

278239 2012.12.02. 14:26:36

"Beszédes hallgatások." a hallgatás néha többet mond a beszédnél. főleg, a hangos beszédnél. ugyanakkor a hallgatás lehet gyáva, sunyi, egyetértő, de megfontolt, okos is. a nevezetteknél én az első két jelzőre szavazok.

62853 2012.12.02. 15:01:19

Már szóltam a lengyel könyv kapcsán egy-két keresetlen szót. Janke is könyvében konzervatívnak tünteti fel. Szombaton volt egy ismételt ömlengése a közmédiában, ahol a szokásos közhelyeket puffogtatta, amine semmi köze sincs a valósághoz.
süti beállítások módosítása