Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Napi szösszenet 2012.09.28.

2012. szeptember 28. - Harun al Rasid

Róna György írása

Róna György írása

Látni és láttatni unortodox főügyészi módon

Propaganda eszközök a fülke-forradalmi (i)gazságszolgáltatás szolgálatában

Mint ismert elkezdődött a Hagyó, BKV, Nokiás, etc. – kinek-kinek a kedve szerinti (bár én a Handó nevet adnám neki, lévén a derék asszonyka credója is lehetne az ügy kezelése) - néven elhíresült per, mely mielőtt elkezdődött már bizonyította, hogy a Tanú című film vonatkozó jelenetei nem csak elvi fikciók és ismét bármikor – ha a fülke-forradalmi paraszt-suttyó hatalomnak úgy tetszik újra és újra – bevált módszerként – újrahasznosítható. A harmadrendű vádlott a tárgyaláson visszavonta a nyomozati szakban tett vallomásait, mondván kényszer hatása alatt születtek. Ezek után került sor a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtöki sajtótájékoztatójára, amit személyesen Fazekas Géza, a főügyészség szóvivője celebabrált (Hogy celebrált volna? Ne már!),amire a legjellemzőbb momentum: hangsúlyozta, hogy azért szólalnak meg, hogy az igazságszolgáltatásba vetett bizalom ne sérüljön.

Hic & nunc sem az előzmények, sem egy ilyen sajtótájékoztató alapvető jogállami, pontosabban annak hiányára utaló, problémáival nem foglalkozom. Csupán a félrefésült (nem csak kinézésben, de gondolataiban is) Miki-egér lenyűgöző logikájára – naná, hogy unortodox – hívom fel a figyelmet.

Két fő kitételt próbált visszautasítania derék közszolga:

Egyfelől magát a ráhatást; azzal, hogy ha volt is ilyen, akkor eddig miért nem szólt?  Mármint, hogy kinek szólt volna? Ja, hogy nála/náluk megtehette volna???? Hé ügyészség, nézzétek, hogy mit csináltok velem? Ez még viccnek is rossz!

A másik talán még viccesebb; a vallomásban elhangzott, hogy a nyomozók folyamatosan egyeztettek az ügyészekkel (emlékeztetnék a Kulcsár ügyre!!!), hogy tetszik-e már a vallomás (itt is felrémlik a Tanú). Valahogy úgy fogalmazott bekezdésenként faxoltak, hogy jó-e már! A derék főügyészség ezt azzal cáfolta, hogy megvizsgálták és megtalálták: a vallomás egybefüggően érkezett meg faxon a főügyészségre. Lenyűgöző érv, IS!!!! Amit még az is viccesebbé tesz, hogy a kihallgatott aláírásával!!!

De a dologban nem ez az igazi vicc, hanem az a naivság, hogy a vádlottak és védőik komolyan azt hiszik, hogy a régi barát örgecskedő asszonykája véletlenül ezt a bíróságot és ezt a bírót találta kijelölendőnek! =))

Orbán propaganda nem Krisztus koporsója

Gondolatok egy Népszava hír kapcsán

Pénteken reggel nepszava.hu-n megjelent egy, „Díjazzák a postánál a különmunkát” című írás. Az írás arról szól, hogy a lap rákérdezett a Magyar Posta illetékeseinél arra a hírre, hogy a jövő héttől kezdve a Magyar Nemzet címet viselő napilapot ők fogják kézbesíteni munkaidőn kívül (kora reggel műszak előtt és szombaton). A társaság azt nyilatkozta, hogy minden a jogszabályok szerint történik (ha meg nem majd rittyent a hatalom egyet! - szerző megjegyzése) és kikérik maguknak, hogy ők bármit ingyen vagy a piaci ár alatt végeznének.

No ez az érvelés elgondolkoztatott. Mármint a Fiuk és Posta, na meg a piaci ár. Előre kell bocsássam nem tudom (de nem is akarnám) még megbecsülni sem annak a megtiszteltetésnek a piaci értékét, amit az képvisel, hogy az ő küldeményeiket kézbesíthetik. Így persze azt sem, hogy mi köze a piaci árnak ahhoz, amit fizetnek, már amikor fizetnek!!! =))

Azt kell mondjam, hogy az állampárt központi napilapja csak beáll abba a sorba, amit a fülke-forradalmi parasztsuttyó hatalom levelező-demokráciája jelent. Ismerjük a daliás 2/3isten nagysikerű konzultációs levélváltásait, értesültünk a feliratkozósdi levelezési vonatkozásairól is. Ez csak egy újabb… mondanám, de eszembe rémlik, hogy volt valami Országjáró ügylet is Őfenesége előző regnálása idején.

Ami meg a piaci árat illeti valamelyik konzultációs akció kapcsán – az azóta főbaltás előnevet is kiérdemlő – Szájjártató Petyulinó számolt be róla, hogy tokkal vonóval (értsd szerzői jogdíj, elkészítés, borítékolás, kézbesítés, visszaküldés és feldolgozás, hogy csak a legfőbb momentumokat említsem) sem került annyiba, mint amennyit egy personalizált reklámanyagért a direkt-marketingesek szoktak fizetni a postának!!! =))

Össztűz a kormányzó emlékét gyalázókra

Magyar Nemzet – Magyar Hhírlap pas de deux

Mint ismert, egy bíró bár rögzítette, hogy garázdaságnak garázdaság a Horthy szobrot leönteni piros festékkel (nem tartozik ide de nekem nagyon úgy rémlik, hogy vannak Budapesten menetrendszerű lefestékezések, amik vélemény nyilvánításnak minősülnek), s ezért a járó büntetést is kirótta az elkövetőre, azonban az indoklási részben megértésének adott hangot. Nos mondanom sem kell Bayer Zsótika és Szerető Szabolcs dörgedelmes vezércikkeiben minden volt ez a bíró csak tisztességes ember nem.

Ahogy mondani szokásom: szívük joga, no meg az őket fogyasztóké. De a fene egye meg az istennek sem akar kialakulni nálam az a fránya amnézia. Emlékszem egy másik garázdaságra, ami ráadásul csoportosan került elkövetésre, ahol a bíró bár megállapította a garázdaság tényét még csak rosszallást sem látott szükségesnek! =))

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr638310072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

193225 2012.09.29. 11:39:13

Szia Rasid, jelentkezz már emailben légyszi. Kösz

34417 2012.09.29. 14:48:15

[Shakespeare](#1453360) fél órán belül.
süti beállítások módosítása