Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Éjjel rács van a csillagokon…

2012. május 15. - Harun al Rasid

 

 

Az elmúlt napokban ismertettük a Magyarországon élő izraeli-magyar üzletember, Tasnádi Péter immár két évtizede zajló háborúskodásának összefoglalóját a hazai igazságszolgáltatással, az egymást váltó rendőrségi vezetőkkel és azokkal a politikusokkal, akik miközben nyomást gyakorolnak a bíróságokra, szó nélkül tűrik el a nemzetközi törvények által is üldözöttnek rendelt rasszizmust, antiszemitizmust, a nemzetiszocialista propaganda terjesztését és a nem kis számban politikai okokból elkövetett gyilkosságokat.

Néhány olyan dokumentumot ismertetünk, melyeket – ki tudja miért? – a magyarországi kormányzat illetékesei, a félig szabad média tulajdonosai (vélhetően egzisztenciális okokból) nem hoztak nyilvánosságra. 2012. május 3-i dátummal az alábbi bejelentés érkezett a Büntetés-végrehajtási Törvényességi Felügyeleti és Jogvédelmi Önálló Osztályához, dr. Szűcs Andráshoz:

„Tisztelt Ügyész Úr!

…A Budapesti Fegyház és Szigorított Börtönben az őrök egy része, jól látható szélsőjobbos – horogkereszt és egyéb – tetoválásokat visel. Érdemes tanulmányozni az internetes Facebook-ot, ahol a Budapesti Fegyház és Szigorított Börtön őreinek egy része II. világháborús horogkeresztes tankok előtt pózol, vagy olyan képeket tesznek fel, melyek még a közismerten náci szellemiségű internetes orgánumokban sem láthatók.

A nevezett Kocsis Zoltán bv. őrnagynak is ilyen tetoválás látható a bal alkarján, melyet büszkén mutogat kollegáinak. – És bár Kocsis őrnagy illetve Szikora László bv. alkalmazottak ellen hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazásért és hivatali visszaélésért (a Btk. 225. És 226.§ 1. bekezdésébe ütköző bűncselekmények elkövetése miatt) büntetőeljárás van folyamatban – az őrség tekintetében semmiféle változás nem tapasztalható…

A helyzet napról napra romlik. – Minden létező módon zaklatják Tasnádi Pétert, a fegyház bv. orvosa, dr. Kocsis Erzsébet (jogszabályellenesen felülbírálva a szakintézmény, az IMEI által elrendelt terápiát) a súlyos betegségben szenvedő betegnek nem adja oda gyógyszereit. Esetében az is felvethető, hogy miként nyilvánulhat meg egy orvos börtönőrként?… S történik mindez szélsőjobboldali érzelmeiket nem is tagadva, rasszista és trágár kiabálásokkal tarkítva. A bevallottan, köztudottan zsidó származású fogvatartott pedig kiszolgáltatva tölti napjait, mindenféle segítség nélkül…

Dr. Wolsky Luca, szakorvos, Tasnádi Péter strasbourgi jogi képviselője”

Csóti András vezérőrnagyhoz, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokához címzett beadványában (ikt. szám: 898 / 2012 / I-II) Tasnádi Péter fogvatartott az alábbiakat közölte:

„Tisztelt Tábornok Úr!

…Tegnap találkoztam egy felügyelővel az orvosi szobában, aki mindkét alkarját ott kötöztette be, mert állítólag ’íngyulladást’ kapott. A felügyelő alkarján több rasszista tetoválás látható. Délután 16.30 után ismét találkoztam a felügyelővel – miután már külső ellenőrzés már nem várható! – akkorra már meggyógyult, kötések már nem voltak a karján és a tetoválások ismét láthatóvá váltak…

Fegyveres testületek tagjai nem viselhetnek tetoválásokat, főleg nem olyanokat, melyek sértik mások önérzetét, vagy amelyek gyűlöletkeltőek. Kihangsúlyozom, nem az említett az egyetlen felügyelő, aki ilyen tetoválást visel…

Tasnádi Péter sk.”

A súlyos betegségekben szenvedő rab orvosi szakvéleményét tanulmányozva – melyben a G2000 BNO kóddal jelzett Parkinson kórtól kezdve immunhiány, agranulocytozis, organikus eredetű epilepsziás szindróma, látásvesztés az egyik szemén és idült obstruktív tüdőbetegség is szerepel – végképp’ nem hagyhatók figyelmen kívűl azok a körülmények, melyek a budapesti fegyintézetben (és vélhetően a többi magyarországi börtönben) tapasztalhatók.

A felsorolt diagnózisok majdnem egésze súlyos, krónikus lefolyású betegségekre utalnak. A forenzikus pszichiátria szerint a közel tíz börtönben töltött esztendő után már biztosan és jelentősen beszűkül az úgynevezett börtöntűrő képesség. A fegyház szigorú körülményei – még ha az említett rasszista, antiszemita, a náci koncentrációs táborokra jellemző megnyilvánulásokat figyelmen kívűl is hagynánk – az ítélet letöltése után esetleg hátra lévő szabad évek minőségét is rontják. Ilyen a Parkinson kór, mely a végstádiumában már akadályozza a beteget az önellátásban is. A folyamat rendszeres tornával, speciális étrenddel, és helyes gyógyszereléssel lassítható…

Jelenleg a budapesti fegyházban a nap 23 óráján keresztül csak üldögélni lehet egy szűk cellában. A fogvatartottak étrendje ismert: se zöldség, sem gyümölcs, sem egyéb, valóban tápláló és egészséges élelem.

Jelenleg orvosszakmai szempontból kimondható: hogy további fegyházi körülmények között töltött évek – ha ugyan egyáltalán túléli azokat – jelentősen megrövidítik Tasnádi Péter életét.

Természetesen, a leírt és megtapasztalt körülmények nem függetleníthetőek a Magyarországon tapasztalható közállapotoktól…

Miközben karhatalmi segítséggel ezer és ezer családot fosztanak meg a lakásuktól, tízezrek hagyják el az országot szabadságjogaik korlátozása és egzisztenciális helyzetük miatt. Származásuk okán embereket támadnak meg – nem ritkán gyilkosságokkal végződően – a szabadon szerveződő náci és hungarista szervezetek… több mint egymillió embernek nincs munkahelye… egyetlen zsidó ember tragédiája felett szemet húnynak e közép-európai országban.

A magyarok helyett egyetlen orvos, egy Lembergből (a mai Lvóv mellől) Magyarországra került izraelita, harcol kétségbeesetten sorstársáért…- vélhetően mindhiába.

Ma vele, holnap mással számol majd le a nemzetállam, és ha majd holnapután érted jönnek Tisztelt Olvasóm az „igaz magyarok”, már nem marad senki, aki szóljon érted!

A Kanadai Magyar Hírlap legfrissebb közleménye:

A korábbi tájékoztatásainkban is szerepelt Tasnádi Péter izraelita üzletembert – a Kanadai Magyar Hírlap hasábjain közzétett – így nemzetközi nyilvánosságot kapott – írásnak köszönhetően, a kínos helyzetbe került Budapesti Fegyház és Szigorított Börtönből május 14-én egy másik, Balassagyarmaton lévő börtönbe szállították. Értesüléseink szerint a fogvatartott üzletember észak-magyarországi Nógrád megyében lévő intézményben történt elhelyezése átmenetileg megkönnyítheti Tasnádi Péter helyzetét… A börtönben lévő személyt még a mai napon, május 15-én, meglátogatja jogi képviselője, aki kérvényezni fogja, hogy a Kanadai Magyar Hírlap újságírója – esetleg több más külföldi kollégája társaságában – személyesen is találkozhasson a súlyos beteg státusfogollyal.

Amint arról hírt kaptunk, a jelentősebbnek mondható magyarországi TV-2 televízió munkatársai forgatási engedélyt kértek, hogy a nyilvánosság is megismerhesse a KMH-ban közölteket – de a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága nyilvánvaló okokból megtagadta a kérelmet, amely ily módon nyílt beismerése a kanadai lapban közzétetteknek.

Szemenyei-Kiss Tamás

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr368309814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása