Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Repedezik a narancs héja!

2012. február 09. - Harun al Rasid

belül is szottyos már?

belül is szottyos már?

Van ugyebár most ez az Egerben tartott izé, ez a három napos frakcióülése a narancshitűeknek. Zártkörű, ahogy kell.

Valahogy mégsem annyira, mint a TEK által biztosított évértékelő. Itt mintha már gondolkodó emberek is volnának. Élő bizonyság erre az origo.hu számára kiszivárogtatott információ - ez is milyen: nem voltak behúzva a függönyök? Nem volt titoktartási kötelezettség, bezárt ajtó? A büfében elkottyantotta valaki magát a kaviáros szendvics és a tokaji szamorodni mellett? - szóval, a Nagy Vezető azt találta mondani, hogy bizony, ezt elkúrtuk!

Na jó, ő finomabban fogalmazott: követtünk el hibákat, mondta. Ezt a rendőrségi kihallgatásokon áttörésnek mondják. A delikvens a konok tagadásból átkerült a beismerési fázis első szakaszába, belátta, hogy nincs tovább. Innen kezdve már csak kihallgatási technika kérdése, hogy őszintén feltárjon mindent. Időbe kerül, de végül is, teljes lesz a kép.

És ez még csak az első nap első fele. Mi jöhet még ez után?

Az is mókás, hogy van kiszivárogtatás. Mi lehet az oka? Ébredezik a "ne tovább" belső ellenzék? Esetleg felébredt valamelyik bólogató jánosban a lelkiismeret, hogy mégiscsak rólunk és gyerekeink - nota bene, unokáink - jövőjéről van szó, és talán nem egészen o.k., amit a Vezér csinál? Meg holnap is lesz nap, és elég nehéz lesz ezzel az arccal kimenni az utcára? Mert ne felejtsük el, nem az a lényeg, amit mond, hanem amit tesz. Ő maga jelentette ki.

Azt is beismerte, hogy biza, szavazóik min. 15%-át elvesztették. Affene. Akkor mennyi is maradt? Kevés, nagyon kevés, reménytelenül kevés.

Igaz, azt is hozzá tette -  a maga szokott pökhendiségével - hogy secko jedno (gyengébbek kedvéért: mindegy), továbbra is megteheti, amit akar, mert az ellenzék gyakorlatilag nem létezik. Vagy, ha létezik is, neki nem számít. Különben is, az eltávozottak még visszanyerhetők. Könyörgöm, mivel? Cirkuszi játékokkal már torkig vannak, most már jól esne egy kis kenyér is.

Azt is közölte - erre még a felsőoktatási keretszámokban rá kell dolgozni, de nem kérdés, a csinovnyikok majd megoldják - hogy egyetlen jogász sem kell! Érthető. Még a végén akadna köztük valaki, aki okosabb lenne nála, az meg hogy veszi ki magát?

Ettől még lehetne más a politika - és itt most nem a zsúrfiúkra gondolok - de ez neki esze ágában se jut. Úgyszintén kiszivárogtatott információ szerint, a hét végére beáll annyira a Duna, hogy jege alkalmas lesz a királyválasztásra.

Éljen I. Viktor király, a kárpát-medence géniusza, minden magyarok gyámola, a győztes!

Havi 47 ezerből...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr878309662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

163107 2012.02.09. 15:35:46

oké, maradjunk annyiban, hogy azt hiszel el, amit akarsz. Legyen a te bajod, ha itt a vég. Minket ez nem érdekel. Engem megnyugtat, hogy egy évvel, vagy még korábban megmondtunk itt előre dolgokat, ami be is jött. Épp most találtam egy Cuba postot. Érdekes a nyári elmélkedése, a reális válaszok, ara a cáfolat - és a jelenlegi valóság, ami engem igazol, jobban mint valaha képzeltem. "Orbán Viktor országrontó karaktere megnyilvánul abban, hogy ellentétben Görögországgal és Portugáliával olyan helyzetbe hozta az országot, amelyben nem kell az IMF előtt térden állva könyörögnie egy kis baksisért, hogy aztán bagóért eladja a megmaradt nemzeti vagyonkát az IMF-es bácsik barátainak." (irónia, a gyengék kedvéért) Kommentben megírtam, hogy a gazdaság olyan gyatra helyzetben lesz, hogy hamarosan újra az IMF-hez kell fordulnunk. Erre többen fölhördültek - a fidesz fanok kiröhögtek. Soha! kiáltották rám. Na és most hogy hullt térdre a kormány a gaz IMF előtt? Azt is írta a Cuba, hogy Orbán csökkentette az államadósságot. A válaszom: "Honnan veszed, hogy Orbán csökkentette az államadósságot,?? Ja, hogy tőle magától? Hazudott. " Bizony hazudott - tavaly év végén 23000 milliárd volt, azóta még több. "...Hiszen, ha leminősítenek bennünket, (és le fognak, ez is biztos, mert elfogy a lppott pénz) sokkal többe kerülnek az eddigi hitelek is. Egyébként meg közgazdasági lapból idéztem, ahogy szoktam, stb" wesz jön: 82. wesza 2011. 06. 27. 21:44 62. Osszian, te honnan veszed a hulyesegeidet? Epp nemreg ertekeltek fel minket, nem le. A legutobbi kotveny kibocsatast 100%-al jegyeztek tul. Milyen csodrol irsz te? Ezeket a baromsagokat, honnan veszed?" Na, még egy félév se telt, és nem hogy leminősítettek, de tripla bóvliba vágták az országot. És a többiről - a demokrácia lebontásról, egyebekről nem is szóltam. Most mosakszik Navracsics. Most tört ki a paranoia Orbánon. Most állapította meg egy professzorasszony, hogy az alaptörvény alkotmányellenes. estébé, estébé. Közeleg a vég - de ti csak örvendjetek, addig se fáj a fejetek.

114634 2012.02.09. 15:59:15

11. Osszián (szerkesztő) Ossi! Vaknak az ég kékjéről? Ugyan már!! :-))

236351 2012.02.09. 16:00:13

11-re Az átmeneti - a forint elleni támadásnak köszönhető - minimális államadósság növekedés jelenleg - a forint erősödésének is köszönhető - masszív csökkenésbe váltott. De nem ez az egyetlen lükeség a saját nagyságodba vetett hitedet erősítő kommentedben, csak azt a hozzád hasonló felkészültségű bértollnokok nem írták meg azokban az írásokban, melyekből oly előszeretettel idézgetted a legnagyobb hülyeségeket is. ;)

163107 2012.02.09. 16:10:47

Írod te, hogy hülyeségeket idézgettem. De soha, egyetlen 1-szer sem írtátok le, hogy milyen hülyeségeket? Minden engem igazolt ugyanis. Amiket idéztem (mert forrás az kellett - és a legjobb közgazdászok voltak a forrásaim), az mind úgy volt, és amit jósoltak az idézettek mára szóról szóra bekövetkezett. A felkészültség? Ha-ha. Ide egyetlen fideszes se jár, aki a legkisebb mértékben is felkészült lenne. Lehet, hogy nincs olyan... vagy aki igan (pl. Mellár, vagy Chikán, Csaba,) az már nem fideszes...:-) Annyi a felkészültség, hogy: bértollnok, marhaság, hülyeség... na akkor mit szólsz a vezér legújabb dilijéhez, a 3 lábú puccsolókról....-))) Tényleg szánalom nézni a vergődéseteket, ahogy közeleg a vég.

163107 2012.02.09. 16:13:27

minimális államadósság növekedés.. hehe= 5000 milliárd HUF Bajnai óta, és plusz a beáldozott 1230milliárd manyug pénz. Na és hol az adat a "masszív" csökkenésről"? Tudod-e, hogy egész Európában a mi államadósságunk nőtt a legnagyobb mértékben 2011-ben???

114634 2012.02.09. 16:24:32

Ossi! Kicsit hosszú, de az agyatlan hátha el tudja olvasni! Ha nem, akkor majd megkér valakit! 3 napos adat !! "Államadósság-rekorder lett Magyarország [origo]|2012. 02. 06., 14:48| Az Európai Unóban átlagosan a GDP 82,2 százaléka az államadósság. Magyarországon jelenleg 82,6 százalékon áll, de a harmadik negyedévben tavaly nálunk nőt a leginkább az eladósodottság. Az euróövezetben minimálisan csökkent, az egész Európai Unióban emelkedett az államadósság tavaly a harmadik negyedévben az előző három hónaphoz képest az Eurostat hétfőn publikált adatai szerint. Az Eurostat adatai szerint a 27 tagország közül 14-ben csökkent az államadósság a harmadik negyedévben - 0,2-1,6 százalékpont közötti mértékben -, Magyarországon az unióban a legjobban, 4,9 százalékponttal nőtt a második negyedévhez képest, és 0,2 százalékponttal az egy évvel korábbihoz viszonyítva. Orbán Viktor a magyar gazdaságpolitika egyik fő célkitűzéseként határozta meg, hogy a Magyarország csökkentse államadóságát, azt az ország egyik fő ellenségének nevezte, és harcot hirdetett ellene. A magán-nyugdíjpénztári vagyon egy részének felhasználásával ez sikerült is, de később a forint gyengülése miatt az államadósság GDP-hez viszonyított arány mégis nőtt. (A magyar államadósság több mint 40 százaléka devizában van, ha gyengül a forint, ennek a forintban számolt mennyisége is nő.) Az euróövezetben a bruttó hazai termék (GDP) arányában mért államadósság 87,4 százalékot tett ki az eurót használó 17 országban a harmadik negyedév végén. Három hónappal korábban 87,7 százalék volt az arány. Valamennyi uniós tagországot figyelembe véve 81,7 százalékról 82,2 százalékra nőtt az összesített államadósság. Éves viszonylatban az euróövezetben 83,2 százalékról 87,4 százalékra, a huszonheteknél 78,5 százalékról 82,2 százalékra nőtt a GDP-arányos államadósság tavaly a harmadik negyedévben. A tagállamok között a legmagasabb adósságráta Görögországban volt (159,1 százalék), majd Olaszország (119,6 százalék), Portugália (110,1 százalék) és Írország (104,9 százalék) következik. Magyarország a 82,6 százalékos aránnyal a nyolcadik helyen áll a legnagyobb adósságrátával rendelkező uniós tagországok között. A legalacsonyabb GDP-arányos államadóssággal Észtország (6,1 százalék), Bulgária (15 százalék) és Luxemburg (18,5 százalék) rendelkezik."

236351 2012.02.09. 16:26:17

14-re Fideszes sem vagyok, vergődni sem vergődök. S nem írtam le, hogy mekkora hülyeség az államadósságról írt megjegyzésed is? Miszerint tavaly év vége óta még nagyobb lett? Hiszen láthatóan fogalmad sincs, mi okozta az átmeneti, minimális növekedést, Oszi! Az viszont tény, hogy a "demokraták" 8 évi regnálása alatt az államadósság a GDP 55.9%-ról 81.3%-ra nőtt, ami előreláthatólag még ebben az évben újra 80% alá csökken....És arra is emlékszem, ahogy nemrég 320-as eurónál vételt ajánlottatok, és Ausztriába tereltétek a népet. A saját lóvétokkal is buktatok, vagy csak másokat biztattatok erre?

236351 2012.02.09. 16:31:53

15-re A masszív csökkenésről szóló számokat már az első negyedéves adatokban olvashatod. Veled ellentétben pedig én pontosan tudom - írtam is - mi okozta az államadósság minimális emelkedését, és azt is, hogy most mitől csökken, nem pedig emelkedik, ahogy te most itt vetíted. ;)

236351 2012.02.09. 16:34:21

16-ra No, ezzel cáfoltad is Oszi államadósságról szőtt lükeségeit. Köszönöm. ;)

114634 2012.02.09. 16:46:17

19. Mariano Datrani Mit cáfoltam lüke gyerek? Alátámasztottam az igazát! Mit látsz itt ellentmondást? Nem tudsz olvasni?? "Az Európai Unóban átlagosan a GDP 82,2 százaléka az államadósság. Magyarországon jelenleg 82,6 százalékon áll, de a harmadik negyedévben tavaly nálunk nőt a leginkább az eladósodottság."

34417 2012.02.09. 16:47:43

4. Mariano Datrani 2012. 02. 09. 14:23 na, ettől a kétharmadozástól kezdve nem lehet téged komolyan venni. visszafelé mutogatsz az összes hozzászólásodban. nem véletlen, hogy nagyeszű vezérnek sincs egyetlen szava sem a jövőről. de tőled meg se kérdezem, nem a te dolgod megmondani, mi is a kiút. kormány melletti tüntetés létszáma, forint elleni támadás, demokraták idéző jelben, ugyan már, kisfiam, lapozz tovább. persze, ha csak ez az egy brosúrád van, nem sokra fogsz menni vele. ugye, sejted, hogy ennek a postnak nem a 15% a lényege? dehogy sejted.

34417 2012.02.09. 16:50:08

20. raptor 2012. 02. 09. 16:46 hagyd már ezt a számháborút. egy hívőnek teljesen mind1, hogy 12 parancsolat van-e, vagy 11, esetleg 13. ez az anagramma meg hisz. hát, csak higgyen. boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa.

163107 2012.02.09. 16:51:08

"Előreláthatóan csökken"... mi a bánattól csökkenne, nem mondanád meg? Mit tudsz te velem ellentétben? Tucatszor leírtam, hogy TÖBBEK KÖZT" mi okozta, hogy a nyáron 77%-ra levitt (a lopott pénzből, de most az is ugrott) adósság újra nőtt. A forintgyengülés, a magas hozamok, a kamatfelárak na meg a piaci kamatú kölcsönök. 2011.11.17. 06:35 Hiába csökkentette drasztikusan az államadósságot a kormány, a tetemes összeg mégis nôtt. Az ok: a forint gyenge árfolyama. Idén csaknem 2000 milliárd forintot kell törlesztenie az államnak. "Percenként 12 millióval nő az államadósság Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter. Egy lépés előre, aztán egy lépés hátra? Fotó: MTI Elolvadt a nyugdíjpénz A magas, illetve növekedő államadósságnak egyébként – függetlenül az okoktól – komoly következményei lehetnek. – Nagy pofon ez a kormánynak, bár azért lehetett tudni, hogy a korábbi csökkentés is csak a nyugdíjpénzeknek volt köszönhető, nem pedig a gazdaságnak – mondta Török Zoltán, a Raiffeisen vezető elemzője. – A magasabb államadósság magasabb kamatterheket hoz magával, az államnak egyre többet kell fizetnie az adósság után esedékes kamatokra. Nehezebbé válnak az állampapír- kibocsátások is, mert a piaci szereplők csak drágábban hajlandók megvenni azokat. Az állam viszont ebből szeretné visszafizetni az EU-nak és az IMF-nek a hiteleket. A vészharangokat azonban még nem kell kongatni, az év végi eredmény számít, addig pedig még erősödhet a forint – tette hozzá a szakértő. A Nemzetgazdasági Minisztérium október 19-i közleménye szerint a kormány két lépésben, 82-rôl 74 százalékra csökkentette az államadósság mértékét . A Magyar Nemzeti Bank (MNB) tegnapi kimutatása szerint nemhogy csökkent, inkább még nőtt is az elmúlt hónapokban a tartozás. Október végén 22 928,5 milliárd forintra rúgott az államháztartás bruttó konszolidált adóssága, amely a bruttó hazai össztermék, a GDP 82 százaléka. Júliusban még „csak” 21 281,4 milliárd forint volt az adósság, vagyis a csökkentések óta 6 százalékkal nőtt, amely főleg a gyenge forintnak köszönhető, de a nyugdíjvagyonnal átvett részvényeken is tetemeset, 272 milliárdot bukott az állam." És ez csak a novemberi adat - akkor kb. úgy állt a forint mint most - 300 körül. Később jött a 320 - na azt még nem is tudjuk. Vagyis egyelőre nincs ok abban reménykedni, hogy nem megy fel még jobban, Vértes szerint 85% lehet per pillanat. Reménykedni lehet - de nincs semmi alapja. Ja, és 20milliárd euró IMF kölcsön is kell - azt nem kell szerinted visszafizetni?

236351 2012.02.09. 16:56:49

20-ra Túl hülye vagy ehhez rapti, de azért idézek a saját idézetedből. "A magán-nyugdíjpénztári vagyon egy részének felhasználásával ez sikerült is, de később a forint gyengülése miatt az államadósság GDP-hez viszonyított arány mégis nőtt. (A magyar államadósság több mint 40 százaléka devizában van, ha gyengül a forint, ennek a forintban számolt mennyisége is nő.)" Erre lódította Oszi, hogy jelenleg is nő az államadósság, miközben épp keményen csökken. Még kérdés? ;)

163107 2012.02.09. 16:58:24

Rasid, igazad van. Az biztos, hogy nem csökkent, sőt percről percre emelkedik, és még akkor nem is vettük számításba a recessziót. Ha a GDP is csökken, mert csökken - ugyanis semmi termelés - úgy tűnik az IMF minuszra tippel - mennek el a beruházók is - a NOKIA nem kis érvágás pl. - na akkor az államadóssági ráta még magasabb. Ha nem nő egy ft-tal se, de a GDP igen - akkor az arány jobb lehet. A vázolt esetben (GDP csökkenés), egyre nagyobb lesz az arány - felmehet az antalli idők rekordjáig, mert már lopott pénz az nincs. A kommentelő igazán logikus elme: a Raptor által beadott idézet szerint az egész EU-ban nálunk nőtt a legnagyobb mértékben az államadósság: ez nem engem igazol - hát kit, mit?..-))

34417 2012.02.09. 16:58:31

23. Osszián (szerkesztő) 2012. 02. 09. 16:51 ha a mariano gyerek azt mondja, hogy pontosan tudja, mi és miért, akkor az úgy van! tessék már elfogadni, hogy ő pon-to-san tud-ja! csodálkozom is, hogy mégis itt írogat nekünk, amikor egy ilyen pontosan tudónak már rég orbán mellett lenne a helye! lehet, hogy ott is van, csak perverzitásból olvas harunalrasidot.

236351 2012.02.09. 17:00:25

21-re A lényege ennek a posztnak, hogy köhögtök, mint az a bizonyos bolha. A nagyságról álmodoztok, miközben keleten a Jobbiktól is kapjátok a taslikat.....

34417 2012.02.09. 17:01:39

24. Mariano Datrani 2012. 02. 09. 16:56 csak egyetlen kérdés: otthon mit szoktál kapni, ha lehülyézel valakit? sallert, vagy kokit? fogd vissza magad, az én asztalomnál ülsz, könnyen kiváglak, mint azt a bizonyos háziállatot, amelyiknek ingere van!

ejmiakő 2012.02.09. 17:02:32

Repedezik az uzsorabirodalom Izland - az elhallgatott polgári demokrácia győzelme "A médiák az utolsó részletekig tájékoztattak bennünket, az Egyiptomi és a líbiai eseményekről. Mélyen hallgattak viszont a lázadásokról és a példaképes polgári forradalomról, amelyik két évvel ezelőtt zajlott le Izlandon, ahol a polgárok kikényszerítették a kormány távozását és az alkotmányuk átírását. Éppen azért, mert az Izlandi események a polgári forradalom modellje, volt elhallgatva. Az Izlandi forradalom cenzúrája a legjobb bizonyíték arra, hogy hogyan kezelik az információkat, amelyek veszélyesek lehetnek a politikai és a gazdasági elitnek. Az Izlandi nép lemondott a régi kormány bármilyen formájáról, a nagy bankok államosítva lettek, és népük nem fizeti meg az adósságot, amelyet a politikusok alakítottak ki, mert ez az ő rossz gazdasági politikájuknak a kérdése, és nem a népé. Az új alkotmányban rögzítették, hogy a politikának a főszereplője a polgár, és nem a politikus. Jelenleg Izland a legjobb példaképe a nép békés és tisztességes reakciójára a jelenlegi hatalom ellen, amelyik az országot és a világot a válságba vezette. Az Izlandi modell mutatja, hogy kell, hogy a politikusoknak félelmük legyen a nép reakciótól, ha nem a nép érdekében fognak tevékenykedni. De ne az életüket féltsék, hanem a politikai karrierjüket. - Elhallgatott tények Izlandról: 2008-ban államosították a legnagyobb bankot. A pénznemük összedőlt, és a piac összedőlt. Az ország csődbe ment. 2009-ben nagyszabású tüntetések voltak a parlament előtt, a nép lemondásra kényszerítette a kormányelnököt és az egész kormánykoalíciót. A politikusok követelik az adóság megfizetését Nagy Britanniának és Hollandiának, összesen 3.500 millió Euró, amelyet 15 év alatt kellet volna megfizetni 5,5% kamattal. 2010-ben a nép az utcára vonul, és kiharcolják maguknak az általános népszavazás törvényét. 2010 januárjában a köztársasági elnök elutasítja ennek a törvénynek a ratifikálását, és bejelenti, hogy konzultálni fog az Európai unióval. A nép ismét az utcára vonul. Márciusban népszavazás van, amelynek az eredménye, hogy a nép 93% elutasítja megfizetni az adósságot Nagy Britanniának és Hollandiának. A kormány rá volt kényszerítve, hogy elkezdje az állam képviselőinek kivizsgálását, hogy jogi felelősségre vonja őket a válságért. Utána következett, egy néhány bankfőnök és menedzser bebörtönzése. Miután az Interpol kiadta a parancsot, minden résztvevő bankár elhagyja az országot. A nép alkotja az új alkotmányt, amelyik már nem a Dán alkotmányának másolata, amint ez idáig volt. 2011 februárjában összejött az alkotmányalkotó testület, amelyet a nép által közvetlen választott képviselők alkották, és elfogadásra előterjesztették az új alkotmányt, amelyik megállapodás alapján született. Ez az Izlandi forradalom rövid történelme: az egész kormány lemondása, bankok államosítása, általános népszavazás, a válságért felelős emberek bebörtönözése és egyenesen a nép által átírt alkotmány elfogadása. Az Izlandon történő események olyan politikusoknak volt a figyelmében, mint Merkel (német), Sárkozy (francia), Cameron (angol), Zapatero (spanyol), Berlusconi (olasz) és mások, akik gyorsan felismerték a veszélyt az ő korrupt rendszerükre. Az Izlandon történő események bojkottálását szigorúan betartották az összes korporációs sajtónak, rádiónak és televíziónak tudósítóinak ezrei. Némelyik állam kiegyezői állítólag a médiáknak cserébe a hallgatásért, adókedvezményeket ígértek. Mindennek ellenére az Izlandi forradalom eszméje terjed az egész Európában. Ellenálltak a korrupt és tarthatatlan rendszer ellen, és a világnak leckét adtak az igazi demokráciából. Azoknak a politikai és gazdasági elitek akarata ellenére, akik a világválságot okozták, korább vagy később, ez az egész világon ismeretes és értékelve lesz. A szabadság iránti vágynak nincs határa! Fordította: Vajda Iván Megjegyzés: Talán nem véletlen, hogy mindez Izlandon történt, ahol az újkori világ legrégibb parlamentje van az "Althinget", amelyik 930-ban alakult."

163107 2012.02.09. 17:02:44

Figyelj: én itt szerkesztő vagyok, és ha hülyézel, hát jogom van kivágni. Csak pár napja erősödött a forint. És még mindig sok a 290 forint - és gyengülhet is: szóval mihez képest csökken az adósság??? Hiszen azt sem tudjuk, hogy pl. januárban mi volt a helyzet - az utolsó adat tavaly novemberi. Vagyis te csak hiszed - netán reméled, hogy épp csökken - de nem lehetsz benne biztos, mert adatod az nincs. Raptor meg azt idézte, hogy nálunk nő az euban a legnagyobb mértékben. Kérdés? Olvass lapokat. a szemtelenség, a hit meg a remény még nem tudás.

34417 2012.02.09. 17:04:23

27. Mariano Datrani 2012. 02. 09. 17:00 szerinted. ez is egy vélemény, persze. köhög a bolha, közben éhségmenet tart a parlament elé.

34417 2012.02.09. 17:06:31

29. ejmiakő (látogató) 2012. 02. 09. 17:02 na ja. csakhogy, egyet elfelejtesz: ott tényleg van parlament. menj izlandra zuzmókertésznek, állítólag jól megy. a posthoz, esetleg?

236351 2012.02.09. 17:06:45

23-ra "Hiába csökkentette drasztikusan az államadósságot a kormány, a tetemes összeg mégis nôtt. Az ok: a forint gyenge árfolyama. Idén csaknem 2000 milliárd forintot kell törlesztenie az államnak." Igen, a gyenge árfolyam. Ha a forint árfolyama gyengül, az államadósság forintban számolva nőhet - ahogy nőtt is, igaz minimálisan -, miközben euróban számolva valóban csökkent. Tényleg nem érted? De visszatérhetünk az államadósság csökkenésére/növekedésére fél év múlva, amikor publikálják az idei, első negyedéves számokat.

34417 2012.02.09. 17:08:22

30. Osszián (szerkesztő) 2012. 02. 09. 17:02 most meg azzal fog jönni a kisgyerek, hogy de sokan vagyunk szerkesztők, meg mennyire demokratikusak, hogy érvek helyett kizárjuk:-) áh, teljesen felesleges vele vitázni. egyszerűen nem ugyanarról beszél.

236351 2012.02.09. 17:09:36

25-re Nem lesz GDP csökkenés 2012-ben. Ha mégis, nyilvánosan bocsánatot kérek tőled. Te is? ;)

11951 2012.02.09. 17:10:40

Azt is mondta,hogy a centrális erőtér már működik...... Magyarul az van amit mi akarunk,a politikától a gazdaságig.... Számomra ez ami ijesztő.....Simicska,Nyerges,Vitézy,és a többi,zsebre vágják az országot!!

ejmiakő 2012.02.09. 17:11:33

32. harunalrasid (szerkesztő) 2012. 02. 09. 17:06 ez lenne a baloldali program a repedezö narancs ellen (is). Lelkesednetek kellene, hogy úgy legyen. De nem hallom.

34417 2012.02.09. 17:11:40

33. Mariano Datrani 2012. 02. 09. 17:06 te mióta hiszel a publikált számoknak? azon vetyengtetek mindig, hogy azemúttnyócévben ezek mindig hamisak voltak! szerinted, most milyenek lesznek? és mégis, kijafaszt érdekelnek? a benzin ára, a kenyér ára, a hús ára, a gáz ára, az érdekli az embereket, nagyeszű, magasról leszarják az államadósság csökkenését, főleg, az ostoba matolcsy-féle 47 ezerből élők!

236351 2012.02.09. 17:11:45

28-re Szerinted mennyire fog bántani, ha egy alibiportál alig olvasott bloggere kitilt egy belterjes posztból? Nagyjából leszarom. :DDDDD

ejmiakő 2012.02.09. 17:14:52

35. Mariano Datrani 2012. 02. 09. 17:09 Ne legyél olyan biztos benne. Nem elhanygolható az ellen + a segítsége.

236351 2012.02.09. 17:15:40

30-ra "Vagyis te csak hiszed - netán reméled, hogy épp csökken - de nem lehetsz benne biztos, mert adatod az nincs." Neked persze van adatod arról, hogy éppen nő. Majd meglátjuk. "Raptor meg azt idézte, hogy nálunk nő az euban a legnagyobb mértékben." Ez sem igaz. Raptor azt idézte, hogy nálunk nőtt....A "nő" az éppenséggel jelen idő.....

ejmiakő 2012.02.09. 17:17:24

33. Mariano Datrani 2012. 02. 09. 17:06 Már hogyne értené. Nem hülye. Csak más gonosz érdekek vezérlik.

163107 2012.02.09. 17:17:49

De van itt egy príma összehasonlítás Bajnai utolsó hónapjaiból: 2010.02.16., "A maastrichti kritériumok szerint számolt államadósság a GDP közel 80 százaléka, összesen 20 396 milliárd forint, azaz fejenként bő 2 millió. A pénzügyi számlák előzetes adatai szerint az államháztartás nettó finanszírozási igénye 2009-ben a GDP 4,4 százalékát tette ki. Az államháztartás bruttó, konszolidált, névértéken számított adóssága a bruttó hazai termék 78,3 százaléka volt 2009 végén," Tehát a bruttó akkor 20400 milliárd volt. Mennyi volt másfél évre rá? "2011 október végén 22 928,5 milliárd forintra rúgott az államháztartás bruttó konszolidált adóssága, amely a bruttó hazai össztermék, a GDP 82 százaléka." Ebben már benne van 1350 milliárd csökkentés - nyugodtan hozzá lehet adni: az több mint 24300 milliárd forint. Vagyis másfél év alatt ennyivel több pénz folyt el. Most is ott a 3000 milliárd, amivel effektíve több volt tavaly év végén - most mennyi, nem tudom, de hogy nem csökkent Orbán háborúja óta az biztos. (Hadat üzenünk az államadósságnak... etc)

34417 2012.02.09. 17:18:04

37. ejmiakő (látogató) 2012. 02. 09. 17:11 ehhez izland kell, nekünk meg csak megfagyott agyú politikusaink vannak. de a hozzászólásodhoz: az adósság megfizetésének megtagadása, börtönbüntetések, ez lenne a megoldás? amit az interpolról írt ez a szerencsétlen, az meg eget verő marhaság, de ő tudja. új alaptörvényünk meg már van, igaz, nem izlandi formában.

236351 2012.02.09. 17:20:12

31-re Éhségmenet? Azt az MSzP tagokkal megszponzorizált 30 fős performanszot nevezed éhségmenetnek? Annyian Ságvári emléktábláját szokták koszorúzni.....

163107 2012.02.09. 17:21:21

35. Mariano Datrani 2012. 02. 09. 17:09 25-re Nem lesz GDP csökkenés 2012-ben. Ha mégis, nyilvánosan bocsánatot kérek tőled. Te is? ;) Igen, itt ezen az oldalon! Vagyis: szerintem minusz lesz - recesszió. (te kérsz bocsánatot). Ha stagnál= döntetlen Ha emelkedik - én kérek bocsit.

34417 2012.02.09. 17:21:44

39. Mariano Datrani 2012. 02. 09. 17:11 akkor mi a bánatot keresel itt? provokáltál, hát megkaptad! alibiportál? alig olvasott blogger? hát, kisfiam, ha neked a postonkénti több száz alinak számít, az már a te bajod! még mindig nem látom, hogy visszavontad volna a minősítésedet.

236351 2012.02.09. 17:27:33

38-ra Persze, nyilván az Eurostat a számait kizárólag a Fidesz adatai alapján publikálja. A "demokraták" 8 éve alatt éppen ezért nem emelkedhetett az államadósság a GDP 55.9%-áról bőven 80% fölé, az csak Orbánék trükkje volt a "baloldal" megtörésére....;)

163107 2012.02.09. 17:28:22

39. Mariano Datrani 2012. 02. 09. 17:11 28-re Szerinted mennyire fog bántani, ha egy alibiportál alig olvasott bloggere kitilt egy belterjes posztból? Nagyjából leszarom. :DDDDD" Nem hinném..:-))) Szenvedélyesen jártok erre az alibi portálra, hívás nélkül. De a véleményt megengedjük, a kommenetelők sértegetését nem. Ha ezt megtanulod, maradhatsz... Na a lényeg: több mint 4000 milliárdot dobott ki a kormány a rossz gazdaságpolitikájával. Most számolva ugyanarra az eredményre jutottam, mint Mellár tamás, akit ugyan szintén lehülyézhetsz, még mondhatod, hogy nem ért hozzá, de számolni azt tud, ezt a legelvakultabbak se tagadhatják: "Mellár Tamás szerint több mint négyezer milliárd forintba került a teljesen értelmetlen szabadságharc, és következményeként elviselhetetlenül megdrágult a megélhetés. Ennek a pénznek a töredékéből konszolidálni lehetett volna sok más mellett a „nem megszorításnak” nevezett, de valójában irtózatosan kegyetlen intézkedésekkel az ellehetetlenülés szélére sodort felsőoktatást, a közoktatást és az egészségügyet is."

34417 2012.02.09. 17:29:46

45. Mariano Datrani 2012. 02. 09. 17:20 attól tartok, ennek nem a létszám a lényege, hanem a jelenség. olvass több harunalrasidot, pl. az ébredés az orbáni álomból címűt, talán segít felfogni, miről is írtam. habár...

34417 2012.02.09. 17:31:49

már megint ez a "demokraták" ez az alak szándékosan provokál. ha valaki így jelzi a véleményét, mégis, mi a francnak dobálódzik a számokkal? azok az ő számai, hát tuti, hogy csak az a valós.

236351 2012.02.09. 17:33:47

47-re Én nem provokáltalak, cáfoltalak. A bolhás hasonlatom csak tükör volt elétek, ahogy néhányan bizonygatjátok egy magas támogatottsággal rendelkező kormányról, hogy alig van támogatottsága. De bizonyára Mogyoródon is te nyertél, csak a számok hazudtak....;)

34417 2012.02.09. 17:36:48

48. Mariano Datrani 2012. 02. 09. 17:27 nem, csak éppen most azok szerint fogja. az előtt meg a szocialisták által közölt adatok szerint, még azelőttebb megint csak a fidesz szerint. ez már csak így van. te ne tudnád, aki olyan bennfentes vagy? szerinted az eurostat milyen számokból dolgozik? ki ne találd már, hogy közvetlen kapcsolata van a ász, az mnb meg a ksh adatbázisához! churchill mondta: csak azoknak a statisztikáknak hiszek, amiket saját kezűleg hamisítottam.

236351 2012.02.09. 17:40:41

49-re Pedig tényleg leszarom. Mert azt, hogy néha kommentálok, nem lehet egy lapon említeni veletek, akik életvitelszerűen alig néhány olvasónak publikáltok nagyobbnál nagyobb hülyeségeket. Egy szemétdombon kapirgáltok, egy szemétdombon fenyegetőztök kitiltással....Alig másabb itt, mint a Kapcsolat volt 30 lelkes látogatóval. :DDDDD

34417 2012.02.09. 17:41:17

52. Mariano Datrani 2012. 02. 09. 17:33 látom, tényleg olvasol harunalrasidot:-) javadra írom. persze, a mogyoródi viszonyokról fingod sincs, de ez legyen már a te problémád. a post még mindig nem a kormány magas (?) támogatottságáról szólt, de úgy vélem, neked teljesen mind1. kezdődik a sóder klub, inkább azt nézem. sokkal többet lehet röhögni rajta, mint a te agymenéseden. habár az is elég vicces.

236351 2012.02.09. 17:45:28

51-re A "demokraták" még maguk között sem tudnak megegyezni, kik is a demokraták, akkora "demokraták". Az LMP "demokratái" például Gyurcsányéktól is hidegrázást kapnak, ahogy az MSzP-ben is markánsan jelen van ez a vonal. Egyéb gittegyletekről most szót sem ejtek....

163107 2012.02.09. 17:49:42

Rasid, 1 éve még hagyján, hogy tigrisként védték ezt a kormányt és a gazd.politikáját. Matolcsy minden szépet elmondott a sikerekről, és az unortodoxia hatékonyságáról. Tetszett sokaknak a kipaterolás, a szabadságharc, a gazdasági önállóság hangoztatása. Ha nem olvasunk igazán okos közgazdászokat , és nem feltétlenül baloldaliakat, (Csaba László, Bod P,Ákos, Chikán, Mellár és még sokan mások) akik aggódtak - hát akár el is hihettük volna, hogy ez jó út. De nem volt jó út. Na és jöttek a leminősítések, a bóvlk, a forint többszöri bedőlése, a hozamok és kamatok emelkedése - a gazdaság hagyatlása, depressziója - na és a slussz poén: a picsába elküldött IMF-het vissza kellett kuncsorogni: nos ez cak a váza a bajoknak, nem jön a működő tőke, nincs beruházó, nincs új munkahely 1 se, nem még millió, semmi nincs - és akkor még mindig ott tartanak, mint tavaly. Mi hülyék vagyunk, nincs igazunk, hazugság a sok adat, amit a KSH-tól, Portfólióból, neves közgazdáktól idézünk: csökken az adósság, nő a GDP, jól állunk, sikeresek vagyunk. Egy másik országban élnek, vagy álomvilágban, a valóságot nem akarják, nem birják látni. Orbán is egy másik országban él - bár az nagy szó a paranoiája mellett, hogy Egerben már makogott valami hibákról... ők maguk követték el... ilyen se volt még, ez már majdnem beismerés.

236351 2012.02.09. 17:51:48

55-re "a post még mindig nem a kormány magas (?) támogatottságáról szólt, de úgy vélem, neked teljesen mind1." Pedig de. Arról is.

farsang után jön a böjt 2012.02.09. 17:54:55

Jól elvagytok egymással! Biztos igazatok is van! Senki nincs aki vitatná!

163107 2012.02.09. 17:58:33

Én úgy gondolom, hogy pár órán belül 444 olvasó egyáltalán nem olyan kevés. Neked talán van valahol blogod, ahol ennyi idő alatt nagyobb az olvasottság? Itt ráadásul hamar lemegy a frissülőből, azután már nem látszik - míg egy Török Gábor post mindig fent van - de ott is az első a legolvasottabb. Bizony, ennyi olvasónak már érdeme írni - hiszen valóban vannak, akiket alig olvas valaki. De azért nem piszkálja őket se senki, mert nem elegáns. Utoljára verecke állította, hogy nincs se olvasónk, se kommentelőnk. Nem baj, írtam vissza - körözzön le (összesen se volt a megjelenéseire annyi kattintás és komment mint nekem épp aznap..DDD), de ha ez a piszkálódás örömet okoz... mi mindenesetre meg vagyunk elégedve. Én mellesleg köpök rátok.

236351 2012.02.09. 17:58:42

59-re Nincs hát! Mert ez nem egy rosszul menedzselt hulladékportál alibiposztja. :DDDDDDD

163107 2012.02.09. 18:01:03

59- És mennyire méltányoljuk, hogy van valaki, aki ÉRDEMBEN hozzászól...:-)

236351 2012.02.09. 18:05:07

60-ra Te köpsz ránk, én meg röhögök rajtatok. Azon, hogy ezt a szemétdombot és az alig néhányak által olvasott írásaitokat milyen elánnal magasztaljátok....Hogy ennek ellenére sem érzitek magatokat kínosnak. És vannak még, akik csodálkoznak a "demokraták" hatástalanságán? ;)

236351 2012.02.09. 18:07:18

62-re Kicsit felpörgettem ezt a posztot. Rasid ennek hadd örüljön. ;)

236351 2012.02.09. 18:15:53

60-ra Tényleg, ha már Török Gábor....És az ő posztjai....Vegyük őt összehasonlítási alapnak, meg vegyük ezt a Népszabadság honlapjáról egy kattintással előhívható szutykot. Míg előbbin a nem kevés hozzászóló generálja a hozzászólások százait, addig az utóbbin a Nolblog által futtatott főhülye - fsp - kizárólag ugyanazt a néhány vele egyívásút tudja csak megszólítani néhány Orbánozás erejéig. És te lennél itt valamilyen szerkesztő? Akkor meg főleg tehetséges vagy. ;)

236351 2012.02.09. 18:23:26

65-re Pontosítom magam, Török Gábor posztjaihoz olykor hozzászólások ezrei érkeznek. Igaz, néha ő is képes bődületes hülyeségekre, de a marketinghez mindenképpen jobban ért a Nolblogos "demokratáknál". ;)

163107 2012.02.09. 18:24:48

kínosan...ha már magyarul beszélünk. Nem érezzük magunkat kínosan. Nincs miért. A világon mindenütt így működik a blogvilág - ha a szó konkrét jelentését veszem, tulajdonképpen nem is kell 1 olvasó sem a naplóhoz. Mert mi a blog? Internetes napló, ahol a saját szövegeiket közlik a bloggerek. A log az maga naplót jelent. A ship-log pedig hajónaplót: ebben a kapitány mindig feljegyezte, mi történt a hajóval. Nem azt írta le, amit hallott a rádión, (amikor már volt), hanem a saját benyomásait közölte. Ennek nyomán lett aztán az internetes web -log meghatározás.. Rövidítették, lemaradt az eleje: maradt az utolsó betű: így lett blog. Tehát nincs jelentősége, hányan olvassák. Fent van, visszamenőlegesen is megnézheti bárki. De nem kötelező sem mindenkinek megmutatni, sem mindenkit hozzászólni hagyni. Olvasni meg aztán pláne nem kötelező. Nem kapunk érte honoráriumot - csak a magunk kedvéért írjuk le, mit gondolunk a világról.

163107 2012.02.09. 18:37:43

Rasid, ezt én pontosan 1 éve írtam, hozzád: "A verseny szabad - írod Misima. Tök igaz. De szabad volt 1990-ben, 94-ben és 98-ban is. Ti úgy viselkedtek (mint pl nálam Wesz), mintha a rendszerváltás óta mindig, folyton Viktor lett volna a nyerő, a győző. Most először nyert, annyi év görcsölése után (98-ban Torgyán jóvoltából lett min.e), és a görcsölésben ez a valóban tehetséges ember elhasználódott. Túl régen van már a porondon. és most, ez a ciklus lesz az, ami pártostól őt is leamortizálja, mint a többi rendszerváltó pártot, mind. Nem holnap, Misima, de látszik, hogy fárad, ki van, hogy egyre nagyobb hülyeségeket beszél, és már EGYETLEN őszinte pillanata nincs. Elszakadt a valóságtól, amit látni akar, az nincs, nem lesz gazdasági fellendülés, nem leszünk második Kína, ellenkezőleg, nem volt forradalom, csak az ő torzult agyában, nem volt szabad pénztár választás, óriási összefogás, szégyen volt, hatalommal visszaélés, rablás. De ez az ember elhiszi a torzított világát, a hazugságot kinyilatkoztatásnak hiszi, tudatlan és gerinctelen talpnyalókkal veszi körül magát.Azt mondja: osztogat, s közben fosztogat. Azt mondja siker, s közben csőd. Azt mondja Európa, és Balkán lettünk, rosszabb, mint Albánia anno." Akkor is kaptam, és misimáék bizonygatták, hogy jön a Kánaán. Most már itt is van...

34417 2012.02.09. 19:04:43

te jó ég! most láttam, hogy navracsicsot a bizottsági meghallgatáson szabályosan és harsányan kiröhögték! mi jöhet még?

34417 2012.02.09. 19:10:00

63. Mariano Datrani 2012. 02. 09. 18:05 öcsi, te még többes szám se vagy. nem röhögsz te semmin, csak kínosan vigyorogsz. momentán ennek a postnak 554 olvasója van. te egy senki vagy, egy alamuszi provokátor, egy mosottagyú. akár még ember is lehetnél, de csak humanoid vagy. annak is gyatra. anyádat pörgetted fel, kisfiam., nem ezt a postot. tudod, nem miattad olvassák:-)

175664 2012.02.09. 19:29:24

Hagyjátok a szerencsétlent szerinte csőkkent, mert vissza fizettek a manyupból valamennyit! Az nem világos a számára, vagy úgy tesz, vagy nem akarja látni, hogy a lakossági devizaszámlák törlesztése az egek ben. Egy szuzuki hitelért egy mercédesz árát kell fizetni, egy másfélszobás lakás piaci értéke helyett egy 70 négyzetméteresét. Ez neki a csökkenés. Ha tartották volna az árfolyamot, és nem turbózták volna fel mint azt a raifasenes eltolcsi tette, amivel kapitális extraprofitot csináltak nekik úgy tesznek mintha más csinálta volna. Hazudozó állatok! Amúgy meg robog a gazdaság a szakadék felé és a GDP csőkkenésből eredően tovább nőhet az adősságráta, Mert a hazaáruló orbánék saját befektetéseiket is ki viszik az országból romániába.

34417 2012.02.09. 19:35:11

navracsics most éppen olgánál mondja, hogy nem azt mondta, amit mondott, és különben is. itt minden rendben van, a törvények és az alkotmány (?) szerint, a fékek és ellensúlyok rendszerében történnek a dolgok. erre törti ki a harsány röhögés. most meg navracsics csípőből tagadja, hogy ő azután ilyesmit nem is mondott. mikor vállalja fel már valaki a balhét?

34417 2012.02.09. 19:36:13

71. 4elefánt 2012. 02. 09. 19:29 miért pont romániába?

farsang után jön a böjt 2012.02.09. 20:22:31

Na, mi van, pannon pumák! Egy emberöltő is kevés helyrehozni azokat a károkat, amit elkövettetek! Feléltétek a jövőt! Ide juttattátok az országot és a nemzetet!

34417 2012.02.09. 20:43:14

@farsang után jön a böjt hát, elég gyenge az a pannon puma. leginkább csak egy göthös macska. ha pontosítanád a jövőt... ja, kicsit csúszik az elrugaszkodás, leginkább pofára esésnek tűnik. de sebaj, majd jövőre. nekem erről az egész fideszes kommunikációról az egyszeri székely jut eszembe, aki, amikor az ördög eljött érte, egyezséget kötött vele, mit az ajtófélfába is bevésett: holnap. azután már nem csinált semmi mást, csak amikor megint eljött az ördög érte, csak rámutatott: holnap.

236351 2012.02.09. 22:09:55

67-re A "kínosnak" szintén magyarul van, ha már. A többi hadova pedig csak a sikertelenségetek általad interpretált magyarázata, nem több. ;)

236351 2012.02.09. 22:14:58

68-ra Tehát te már egy éve is hülyeségeket írtál. Ezt mondjuk én már akkor is tudtam. :DDDDD

175664 2012.02.09. 22:18:16

Rasid Az a helyzet, hogy a hazafaszok kiviszik az Ikarusz gyártását meg egyebeket a románoknak, költségvetést gyarapítani. Ezek a farsangi hülyék így akarják elqúrni amit eddig épített az ország. Azért jön a böjt mert ezek a maffiózók mindent kitakarítanak az országból már annyi kárt csinyátak, hogy még az egyszemélyes falvakba is lehetett volna autópályát építeni belőle, és még az dósság is csökkent volna a GDP emelkedése mijjatt! A SF pedig 130 forit lene! Még lézer jankó is tőzsdézhetne belőle, de bele vannak zúgva az orbán valagába, így ugrik a bicnic:DDDDD

236351 2012.02.09. 22:19:16

70-re "momentán ennek a postnak 554 olvasója van." Ja. Miattam. :))))

163107 2012.02.09. 22:46:21

77. Csak éppen minden szóról szóra bevált. Na már most, ha keresek tőled valamelyik neveden kommentet, egyből rájövünk, hogy akkor is csak álmodoztatok. Minden reményeteknek az ellenkezője lett igaz. Ha 1 éve megírom a tripla bóvlit, visítasz, mint a kiskutya, amelyiknek a farkára lépnek: hülyeség, honnan veszed, nem igaz. Ha megírom,hogy vissza kell kuncsorogni az IMF-hez, hazaáruló vagyok, ha azt is megírom, hogy Brüsszel nagyon kemény szankciókat alkalmaz velünk szemben, akkor pláne, és akkor arról még nem is beszéltem, hogy megírtam: a kínai projektből nem lesz semmi - na akkor is óbégattatok eleget, Na hát így hülyeség amiket írok: tudom, hogy fájdalmas olvasnotok, mert igaz. Most kihúz a Nokia, és követik az elektronikai cégek - beruházó nem jön. A hülyeség netovábbja tagadni a tényeket és álmodozni - de tegyed csak. A butaság visszaüt. Nagyot fogsz koppanni.

163107 2012.02.09. 22:48:01

Ez a Márió tényleg egy oltári nagy barom. azt sem fogja fel, hogy az olvasók a címre kattintanak - hát többnyire előre honnan tudnák, hogy melyik agyatlan fideszes zombi szambázik itt, vagy máshol?

Kataaa 2012.02.09. 22:57:41

A várhatóan befagyó Duna, remélhetőleg ott reped, ahol a király áll.

236351 2012.02.09. 23:14:01

80-ra Egyelőre semmi nem vált be. Mert például nagyon nem úgy néz ki, hogy a Fidesz túlságosan leamortizálná magát ebben a ciklusban, s a többi, utólagosan, idézeteket mellőző vállveregetésed meg ugyanúgy nem veszem komolyan, mint amikor 320 ft-os eurónál Ausztriát emlegettétek. Tényleg, te például mennyit buktál, Oszi? :DDDDD

236351 2012.02.09. 23:19:35

81-re Azért lennék fideszes, mert tehetségtelen lükék vagytok? Nem azért nem vagyok. ;)

ejmiakő 2012.02.09. 23:36:18

44. harunalrasid (szerkesztő) 2012. 02. 09. 17:18 arról beszélek, hogy a baloldalnak a valódi néphatalom megteremtéséért kellene harcolnia, programba írnia. Nem pedig az uzsorások mellé állni, mert Orbán a közös ellenség. Orbánnak többet ártana itthon, ha dícsérnétek és keveselnétek a globalista diktatúra elleni fellépését. Érted, ilyesmi lenne a nemzeti baloldal. Mint Izlandon. Akik eladósították, széthordták, széthordatták az országot, börtönbe velük. Egy ilyeneket követelö baloldalnak lenne itthon támogatása. Az más kérdés, hogy nem számílhatna a gyarmatosítók támogatására.

236351 2012.02.10. 00:39:05

85-re Ha a jelzőket a hagyományos értelemben vesszük, akkor jelenleg a Jobbik tölti ki a nemzeti bal szerepét. Az MSzP sosem volt baloldali, az LMP nem is próbált az lenni, ahogy Gyurcsány gittegylete sem, bárhogy is propagálja ennek ellenkezőjét. A "nemzet" szótól meg mindegyik undorodik, tőlük meg egyáltalán nem véletlenül az ország meghatározó része.

34417 2012.02.10. 02:20:54

@Mariano Datrani hát persze. még 1x kérdezem: te kijafasz vagy? mert én vagyok valaki. tudod, a magadfajta senkik szerint a nolblog megmondó embere:-)

34417 2012.02.10. 02:22:17

@Mariano Datrani csak egy hazug. ugyanis, mintha lentebb azt állítottad volna, hogy nem vagy fideszes. ja, és sánta kutya se.

34417 2012.02.10. 02:23:43

@Mariano Datrani ezzel az a gond, hogy orbánék mindent nemzetinek neveztek el: NAT, NER, NAV, soroljam?

34417 2012.02.10. 02:32:06

[ejmiakő](#1329029) ez nem oldal kérdése, mikor fogod már fel? uzsorások, globalista diktatúra, gyarmatosítók? te jó ég, te mikor ragadtál le? marxnál, a vörös khmereknél, vagy a kínai forradalomnál? azt ugye, tudod, hogy a kommunista kína birtokolja az U.S.A komoly hányadát - már ami az állampapírokat illeti? ha holnap bejelentenék igényüket, minden 5-ik amerikai háza, telke,autója az övék lenne? ébresztő! nemzeti baloldal? egy frászt. ott, izlandon is a pénz működteti az országot, jobb és baloldalt egyaránt. meg lehet, hogy a gejzírek. tudsz valamit a hasznosításukról? sajnos, a meleg vizet nem lehet exportálni, csak feltalálni.

34417 2012.02.10. 02:36:19

[Kataaa](#1329005) ugyan már! amikor mao elvtárs úszott a jangce folyóban, állítólag több békaember hasalt alatta. csak nem gondolod, hogy I. Viktor nem állna néhány igazhitű vállán, hogy legalább a feje kilátsszon?

34417 2012.02.10. 02:41:09

[Osszián](#1329000) rosszabb. az olvasók a szerző miatt kattintanak (mábocs a szerénytelenségért) mellesleg ez a "mábocs" is védjegy lett: nagyhenceg ironikus sorozata az orbáni talpnyalókról kitörölhetetlen nyomot hagyott maga után:-) az ilyen mariano-félék képessége önálló gondolatokra nem telik:-)

114634 2012.02.10. 04:23:25

92. harunalrasid (szerkesztő) Rasid! Ez a "Mariano" valamikor Mario Kempes is volt, + még a faxse tudja! Argentin focista neveken írt régebben! Kőkemény szélsőjobbos! Esze is annyi van csak, mint hasonszőrű társainak! :-))

163107 2012.02.10. 09:08:46

92. harunalrasid (szerkesztő) 2012. 02. 10. 2:41 @Osszián rosszabb. az olvasók a szerző miatt kattintanak..." Hát én tudom. De gondoltam, szerénykedünk egy kicsit..:-))) van mire, panaszra egyikünknek sincs oka.

34417 2012.02.10. 11:10:42

[Osszián](#1329127) tudom, hogy tudod:-) de hát, ez a kis anagramma nem tudja:-)))

236351 2012.02.10. 11:23:10

88-ra És? Írtam valahol, hogy fideszes vagyok, te lüke? ;)

236351 2012.02.10. 11:24:33

87-re Az bizony. Tíz embernek mindig megmondod. :DDDDD

236351 2012.02.10. 11:53:58

92-re "rosszabb. az olvasók a szerző miatt kattintanak" Bizony, nem véletlenül szoktak a te írásaid is segítség nélkül 150 olvasó mellett kipörögni a Nolblogon. Látom, navigátor elvtárs ügyesebb volt....Az ő "Mi gyalázat" című önfényezése 3100 fölött jár.....Vargag Malév búcsúztatója pedig megütötte a 14000 olvasót....:DDDDDD

236351 2012.02.10. 11:58:15

93-ra Kempes, a 78-as vébé istene....Nyami. Azt viszont jó tudni, hogy te vagy itt az okos, rapti. Te, meg még itt néhányan....A Nolblog sem véletlenül döglődik. :DDDDDD

34417 2012.02.10. 12:01:12

@Mariano Datrani megjöttél, picinyem? hogy alukáltál? volt reggeli is? büfi? kaksi? remélem, az emésztésed rendben van!

236351 2012.02.10. 12:01:45

94-re Nincs hát! Rasid legújabb böffentése nem sokkal a kifutás előtt épp 95 olvasónál jár. De valaki más ebben a nihilben is képes 2200 olvasót verbuválni ugyanezen a felületen. ;)

236351 2012.02.10. 12:03:53

100-ra Nálam minden oké, Rasid. Neked viszont fel kellene pörgetned a másik posztod olvasótáborát. Mert így mire fel gratuláltok egymásnak Oszival. ;)

34417 2012.02.10. 12:04:27

96. Mariano Datrani 2012. 02. 10. 11:23 igaz, elismerem, tévedtem. tévedett a jó anyád is, meg az apád is, amikor létre hoztak. te ugyanis egy senki vagy. ne kezdj velem verbális párbajba, mert én fegyvertelennel nem állok le. nem lenne korrekt.

34417 2012.02.10. 12:07:09

Mariano Datrani 2012. 02. 10. 12:01 hát, picinyem, ezzel most rendesen beégtél. nem az én írásom. igaz, a tartalmához fingod sincs hozzászólni, de leállsz itt szájömlengeni a személyemmel kapcsolatban. na menj, az ovónéni már vár, megtörli a szád sarkát:-)

236351 2012.02.10. 12:08:10

103-ra Van fegyvered, Rasid. A tiltás. Ennyi maradt neked, ha már egy vitában alulmaradtál. ;)

34417 2012.02.10. 12:08:55

102. Mariano Datrani 2012. 02. 10. 12:03 neked rasid kegyelmes úr, vagy esetleg felség, netán fényességes kalifa. kezeld már a helyeden magad, amatőr:-)))

34417 2012.02.10. 12:09:54

105. Mariano Datrani 2012. 02. 10. 12:08 vita, kivel is? mert te nem vagy vitapartner. különben is, a sas nem kapkod legyek után:-)))

34417 2012.02.10. 12:10:50

tudod, picinyem, a skype jobb lenne. ott legalább szembe tudnék nézni veled. persze, ahhoz pofa is kellene.

34417 2012.02.10. 12:13:08

na, én kiszálltam. semmi kedvem ezzel a kis izével csevegni. csak a személyem fontos neki, ahhoz meg kevés. post lezárva.

34417 2012.02.10. 12:18:06

@Mariano Datrani kicsi huszár neked szövegértési gondjaid vannak. neked nincs fegyvered:-)))
süti beállítások módosítása