Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Koldusopera

2011. január 30. - Harun al Rasid

Tarlós, az új seprű

Tarlós, az új seprű

Tarlós István az élő bizonyíték arra, hogy új seprő, jól seper. A szép szőke herceg, aki függetlenként akkora hátszelet kapott a FIDESZ-től, hogy a repülő hollandi hajóosztályban Kék Szalagot nyerhetett volna a Balatonon, kiseperte az aluljárókat, megtiltotta ott a dohányzást, de még a BKV megállóiban is! Hiába, no, szívén viseli az utazóközönség egészségét!

Az aluljárók kiseprésével ugyan nem oldott meg semmit az oda szorultak életminőségének javítása érdekében, de látszatintézkedésnek igazán jó volt! Meg nem is került semmibe. Ez az igazi, tanulhatnának tőle a polgármesterek! Még a kéregetést, koldulást is megtiltotta, egy csettintéssel, hatalmi szóval, mi az neki!

Hagyománya van már ennek. Mármint, az izomból való cselekvésnek. Az 1700-as évek elején, a császári Bécsben létezett egy réteg, a Bettelstudenten, azaz a koldusdiákok. Ez volt a szegény családból származó egyetemi hallgatók gyűjtőneve, akik ha kellett, akár koldulásból is finanszírozták tanulmányaikat. Utóbb nem csak egyetemisták, de bűnöző elemek is csatlakoztak hozzájuk, diáknak adva ki magukat. Ezért a császár őfelsége nem kevés határozatot adott ki a betteln, vagyis a koldulás egyszer és mindenkori kiirtására.

Legvégsőbben felszólíttatott a rektor, a Császári Tanfelügyelőség és a Bécsi Egyetem irányító testülete, hogy különleges ediktumukban ultimátumot intézzenek a csavargó, megélhetésüket koldulásból biztosító diákokhoz: 14 napon belül távozniuk kell a császárvárosból! Ellenkező esetben elfogatás és az egyetemi börtönbe való záratás lesz osztályrészük! Azok a szegény diákok, akik napi rendszerességgel és szorgalommal vesznek részt az előadásokon, kötelesek ösztöndíjért folyamodni.

Csakis azok számára, akik a betelt létszám miatt nem részesülhettek ösztöndíjban, vagy olyan szellemi teljesítményt igénylő tanulmányokat folytattak, hogy ami miatt nem áll módjukban más finanszírozást – pl. munka – keresni, továbbra is engedélyezett volt az adománygyűjtés. Ezen kívül a kivételezettek számára kötelező volt a havonta megújítandó Bettelstudenten Ausweis – koldusdiák igazolvány – mellükön jól látható helyen történő kitűzése.

Jól érzékelhető, hogy I. József császár se az okot szüntette meg, hanem az okozatot. Javaslom Tarlós Istvánnak – hogy miért nevezik egyesek Tahó Pistának, fel nem foghatom – hogy gondolkodjon el ezen a dolgon egy kicsit. Látszat intézkedések helyett -  ha már  csak tüneti kezelésre telik – legalább adjon neki egy látványos formát! Különítse el a koldusmaffiát és az egyént, kinek nincs más módja a megélhetését biztosítani! Ja, hogy nem 1711-et írunk? Ja, hogy elszakadt a szociális háló? Ja, hogy mindenki saját sorsának kovácsa, és, aki akar, az dolgozhat? Afffrancba. Hogy én ezt eddig nem vettem figyelembe!

Van még más ötletem is Tarlós úr számára. Használja, nem kérek rá licenszet.

Carl Kruger szenátor (USA)csütörtökön indítványozta, biztonsági okokból tiltsák meg a gyalogosoknak az utcák átszelésekor a mobiltelefonok és egyéb elektronikus eszközök használatát. Szerbiában az új KRESz szerint ez már érvényben van. Mobil telefonnal, vagy fülhallgatóval átkelni az úttesten büntetendő. Ebből  a szabályozásból itthon is lehetne egy alapot képezni a minősített koldusok igazolványainak kiállítási költségére.

Tarlós helyében megtiltanám ezen kívül a rágózást – elvonja a figyelmet -, a nézelődést, a gondolkodást – bár ez politikusi szinten már tiltás nélkül is megy – valamint az utcasarkokon való trécselést, mert mindezek károsan hatnak a polgárok energia háztartására, amit csak, és kizárólag célzatosan, országépítő jelleggel szabad felhasználni!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr928309104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

14927 2011.01.30. 12:23:45

Szerintem a sorsát Ő se kerüli el, most azt hiszi, hogy, pedig dehogy....... Semmi más, mint egy bábú egy jól előkészített szini előadásban. Ja hogy addig mi lesz, amíg a függöny lehull, az már senkit nem érdekl, illtve egyértelmű, leamortizálni a Fővárosnak azon területeit, ami kevésbé van szem előtt, - lást Határ úti aluljáró - aztán majd megrendült gészségi állapotára hivatkozva balra el, oszt jónapot.

gubkaferi a tarkónlövött,akinek kiszámlázzák a golyót.. 2011.01.30. 12:33:41

mi van, ferike, költöztél?

34417 2011.01.30. 12:42:54

2. gubkaferi a tarkónlövött,akinek kiszámlázzák a golyót.. (látogató) 2011. 01. 30. 12:33 gubkaferi, helyedre! rossz kutya! http://harunalrasid.nolblog.hu/archives/2010/07/25/gubkaferi/ nem neked számlázzák ki, te agyhalott:-))) a családodnak.

34417 2011.01.30. 12:49:37

@ghost egy fenét. szépen kitölti az idejét, és megcsinálja a helyet rogánnak. az összes népszerűtlen, szar munkát neki kell elvégeznie, aztán a toncsi gyerek meg majd mennybe megy.

14927 2011.01.30. 12:53:40

Rasid Így gondoltam én is, hogy 4 év múlva megy a levesbe.

11692 2011.01.30. 12:54:33

Sokat eszembe jut Bécs, először akkor mentem (mehettem), amikor még tíz és félmillió partizán országa voltunk...szóval ott láttam hallottam először a munka nélküliségről, ott láttam az arcok, emberek sokszínűségét, akkoriban pl. a bulvárlapokat turbános indiai férfiak árulták...szóval gyűjtőhelye és tranzitja volt az egész világon átutazó szerencsét próbáló nációknak...és koldulni tilos volt! Miért? Mert meg volt szervezve a perifériára szorult ember ellátása - főleg karitatíve -, de államilag is, pl. a munkanélküli segély... Utcára szorulván -sokan választották is ezt az életformát - minden egyén tudta, hol ehet, hol fürödhet, hol alhat és kaphat orvosi ellátást. A koszos, elhordott ruhát le kellett csak adni, és kapta a tisztát...A játékszabályokat, mint: tilos koldulni, koszosan, netán büdösen még egy "Billa"-ba sem lehetett bemenni... Olyan szükség lakások voltak, amit akkoriban én is elfogadtam volna....Nem dícsérem, ott sem volt kolbászból a kerítés, de a nyomorultat - nem is annyira együttérzésből, mint inkább racionális okokból kiválóan besegítették egy jól működő gépezetbe, ahonnan volt esélye új életet kezdeni is. Ezek jutnak eszembe, amikor ezeket a szerencsétlen kirekesztett embereket látom, és nem hiszem el, hogy nem lehet értük semmit tenni, pl. az egyház segítségével, politizálás és megosztás, herciges-herceges mosolygás helyett...!

34417 2011.01.30. 13:18:01

6. evalajos 2011. 01. 30. 12:54 valahogy úgy. az egyházat pedig inkább hagyjuk. egyes önfeláldozó papjai minden tiszteletet megérdemelnek, de maga az egyház, különösen a katolikus, minden, csak nem karitatív! pedig nem lehet azt mondani, hogy nem lenne nekik miből...

gubkaferi.a leszámolóbiztos 2011.01.30. 13:20:44

Köszönöm meghivásodat , márciusban találkozunk.....ha még élsz és nem itélnek halálra mint főkápót ...DDDD

34417 2011.01.30. 14:08:27

@gubkaferi.a leszámolóbiztos érdekes...nem emlékszem, hogy bárhova is meghívtalak volna...de saját felelősségedre oda mész, ahova akarsz:-)

16940 2011.01.30. 18:32:36

Lesz itt rend! Várom, hogy a kötelező lakóközösségi kollektív reggeli tornát mikor rendeli el. Természetesen Isten szabad ege alatt, hogy szívjuk a jó levegőt, meg addig is áll a forgalom. Persze, a drogosok és egyéb nemzeti fölöslegek erősödnek, fizikumuk gyógyul. A hajléktalanok pedig átmelegszenek. A jobb sorsúaknál az elhízás csökken. Végre itt a Megváltó Főpolgármester! +!

34417 2011.01.30. 18:56:51

10. navigator 2011. 01. 30. 18:32 érdekes, az ilyesmit a kommunista kínában önként végzik, és tai-chi-nek hívják:-) lehet, hogy tarlós tényleg bevezetteti? éppenséggel kínai előtornász akadna bőven:-)))

14412 2011.01.30. 21:49:57

Ezen a problémakörön jól el lehet polemizálni, no meg tarlósozni (tahópistázni). Azonban 100 szónak is 1 vége, amint ezt Montecuccolitól rég tudjuk, mindennek alfája és omegája a PÉNZ. Nos ebből van jelenleg nálunk a legkevesebb (hogy miért, azt itt most ne firtassuk, mert az egy külön tanulmány tárgyát képezheti). Ezért aztán csak ilyen, semmit meg nem oldó látszatintézkedésre „fussa” pártunknak és kormányunknak. „evalajos” 6-os bejegyzésében egy olyan „álom-korszakról” ír, amikor a nyugati fogyasztói társadalom életszínvonala a top-on volt, ennek megfelelően bőségesen jutott a szociális ellátórendszereknek. Ez az idilli állapot azonban ma már arrafelé se jellemző, és nekik is megvannak a maguk gondjai.

34417 2011.01.31. 06:36:50

@Licus tegyük hozzá, hogy tarlós bármennyire is remélte, ártunk és ormányunk egy fillér segítséget nem fog adni a fővárosnak, mi több, egyetlen adófajtát hagyott meg neki - nem ugrik be, melyiket - az összes többit a kerületek egyénileg kaszálják be. ez a fidesz büntetése demszky 12 éves uralmáért, nomeg tarlós - és a főváros - ellehetetlenítésének és rogán mennybemenetelének előkészítése. csak tudnám, mit vétett tarlós, amikor eddig olyan alázatosan kiszolgálta őket!
süti beállítások módosítása