Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Közbeszerzés, Fidesz módra

2010. szeptember 15. - Harun al Rasid

... a mi kutyánk kölyke

... a mi kutyánk kölyke

Poroszkálunk hazafelé Párizsból, amikor Doremi, megunván a sok idegen szöveget, azt találta mondani: te apa! Hallgassunk már valami magyar hírt is! Kétkedve néztem rá: meg vagy de buggyanva, asszony? Nem jó nekünk a bevándorlók kezeléséről szóló francia, az atomerőművek üzemidejének meghosszabbításáról szóló német, meg a szociális juttatások megkurtításáról szóló osztrák híradás?

Azt mondja erre a szentem: nem! Ő mazochista, hallani akarja, mit mondanak idehaza! Na jó, legyen neked: info-rádió, interju Papcsák elvtárssal, aki nagyon elszámolási biztos.

Vagy csendbiztos, vagy tűzbiztos, de gátlástalanul mondja a tutit, hogyszondja: törvényt készítenek elő fideszéknél, hogy a jövőben kivonják a közbeszerzési eljárás hatálya alól a jogi, tanácsadási, szerződéskidolgozási munkákat. Naiv kérdés a riporter részéről: nomegmámé?

Papcsák válasza: mert a szocialisták idejében ezeket a munkákat az ügyvédi irodák indokolatlanul alacsony áron vállalták el, pedig ennek meg van a piaci ára!

Azt a kupoláját! Ezek a galád ügyvédi irodák milyen szemét módon nem nyúlták le az államot, pedig bevállalhatták volna kétszer, háromszor, mi több, ötször annyiért is, állam bácsi, ha már közbeszerzés, gálánsan fizet! Komoly érv, Papcsák elvti, nomeg milyen logikus!

Másik érve a jóembernek, hogy nadehát ezek erősen bizalmi kérdések - az ügyvédi titoktartás, nomeg holmi eskü Papcsák elvtinek, ha bizalomról van szó, smafu - így nem lehet ezt holmi közbeszerzési eljárásra bízni, itt jól meg kell válogatni, ki kapja a megbízást! Na ja. Sok még a beváltatlan csekk, már jelentkeznek a hitelezők!

Szóval, Papcsák elvtárs szerint majd jó felelősen eldöntik, hogy ki férjen a kondérhoz - merthiszen egy szerződés előkészítése bizalmi dolog, kétszeresen is ám, mert a végén még nem a mi kutyánk kölyke kapja, az meg milyen ciki - tehát maximum holmi kiszámolósdiról lesz szó - ecc, pecc, kimehecc, na, ne sírjál, a következő megbízást te kapod.

Derék riporterünk még aggódott egy kicsit, hogy hát hogyan lesz az garantálva, hogy a megbízott ármányos módon mégse ócsóért vállalja be a munkát? Mire ez a - mondjuk úgy, gyenge szellemi képességekkel megáldott - ormánybiztos azt válaszolja nagy büszkén - pont, mint az ovodában, zum dafke - : az majd mi garantáljuk!

Én megértem, hogy egy riporter mindenféle váratlan kérdéseket tud feltenni. De hogy egy ilyen felelős ember ilyen álcázatlan választ adjon, arra már gyúrni kell, mert ennyire, születésénél fogva, nem lehet hülye!

Befejezésül a riporter még ártatlanul feltette a kérdést, hogy mégis, hogyan? Válasz: hát, kérem, ugye, egy folyamatban lévő ügyről, én, ugye, leginkább, szóval, igazából nem nyilatkoznék.

Ő egy kormánybiztos. Vagy tűzbiztos. Vagy csendbiztos. Milyen lehet a többi?

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása