Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Az Orbánügyi dosszié 1

2010. április 23. - Harun al Rasid

Újra lecsapott az Orbángyűlölő kommandó!

Újra lecsapott az Orbángyűlölő kommandó!

Ügynökeim jelentették, hogy újabb támadást érte az Orbánügyi minisztériumot. Ebben a hónapban már nem ez az első  merénylet, hogy támadás érte az intézmény kőkemény falait, és egybehangzó szakértői vélemények szerint a következő években több hasonló támadásokra lehet  számítani. Újabb  és újabb merényletek várhatóak, ezért is nagyon fontos dolog, hogy tisztán lássuk a háttérben meghúzódó intézkedéseket.

Felkértük Dr. Demokrata Istvánt, a téma neves szakértőjét, hogy elemezze a kialakult helyzetet:

- Kedves István! Mi a véleménye a mai támadásról?

- Mindenek előtt hagy köszönjem meg a meghívást, azt hogy ma itt lehetek önökkel. A probléma egy nagyon összetett dolog, ezért az értékelése sem egy egyszerű feladat. Az Orbánügyi minisztérium egy fontos, stratégiai bázisa az országnak, ezért mindig központi ügyként kezeljük a védelmét. Sajnos nem tudunk mindenre felkészülni, mint ahogyan a mai incidensre sem tudtunk kellő erőt biztosítani, de megnyugtathatok minden kedves olvasót, hogy benyújtottuk a többletforrási igényünket a döntéshozók elé. Ezzel a többletforrással nagyobb létszámban tudunk jelen lenni a minisztériumban és kellő nagyságú erőt tudunk összpontosítani a védelmére.

- Milyen nagyságú ez a többletforrás, és mire kívánják felhasználni?

- Nagyjából a költségvetés 2/3-ra lenne szükségünk, amivel már hatásosan tudnánk védekezni az ilyen esetek ellen. A felhasználásával kapcsolatban még nem tudok érdemben nyilatkozni, hiszen még a döntéshozók előtt áll a beadvány, idő kell, amíg megkapjuk hozzá a kellő támogatást.

- Mikorra várják  a megfelelő mennyiségű támogatást?

- Biztosítékot kaptunk az emberektől arra, hogy pár nap múlva megkapjuk a választ a beadványunkra.

- Van-e már gyanúsítottjuk a mai merénylettel kapcsolatban?

- Van!

- Megosztaná a kedves olvasókkal?

- Nem!

- Miért? Szerintem joguk van megtudni, hogy ki vagy kik állnak a mai támadás hátterében.

- Joguk van, de a nyomozás jelenlegi fázisában még nem mondhatok semmit sem az ügy részleteiről. Vasárnapra összehívtunk egy rendkívüli sajtótájékoztatót, ott majd bővebben válaszolok ezekre a kérdésekre, addig is nyugodalmas jó éjszakát kívánok mindannyiuknak.

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása