Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Keleten a helyzet változatlan

2012. október 11. - Harun al Rasid
furcsul, egyre furcsul...

furcsul, egyre furcsul...
Furcsa nyomozás Budapesten
a szélsőjobboldali szervezet alelnöke ügyében
KELETEN A HELYZET VÁLTOZATLAN
Az utóbbi két esztendőben 200 ezer magyar honfitársunk
tántorgott ki Magyarországról
Október 23-án erdélyi gyermekek alkotják a diktátor
testőrségét, a fegyveres terrorelhárítók mellett

A kanadai újság cikkét a linkre kattintva olvashatja:
http://kanadaihirlap.com/2012/10/11/keleten-a-helyzet-valtozatlan-beszamolo-egy-tanukihallgatasrol/

Keleten a helyzet változatlan – beszámoló egy tanúkihallgatásról

Tegnap, 2012. október 10-én, befejeződött az első tanúkihallgatás a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) alelnöke, Barcsa-Turner Gábor ügyében tett feljelentés kapcsán. – Amint az ismert, az antiszemita, rasszista szélsőjobboldali szervezet vezetőségi tagja 2012. augusztus 14-én felakasztással fenyegette meg a Kanadai Magyar Hírlap szerkesztőit és a külföldön élő demokratikus elveket valló magyar honfitársainkat. 

Tegnap, 2012. október 10-én, befejeződött az első tanúkihallgatás a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) alelnöke, Barcsa-Turner Gábor ügyében tett feljelentés kapcsán. – Amint az ismert, az antiszemita, rasszista szélsőjobboldali szervezet vezetőségi tagja 2012. augusztus 14-én felakasztással fenyegette meg a Kanadai Magyar Hírlap szerkesztőit és azokat a külföldön élő demokratikus elveket valló magyar honfitársainkat.

Egy kanadai állampolgár még Budapesten tett feljelentést a több magyarországi és külföldi orgánum által is közölt fenyegető tartalmú sajtólevél kapcsán. – A Budapesti Rendőr-főkapitányság, nem kis megdöbbenést okozva a Kanadai Magyar Hírlap szerkesztői körében, a budapesti XI. kerületi rendőrkapitányság Gazdaságvédelmi Alosztály beosztottját, Mogyoródi Gergely r. hadnagyot bízta meg a O1110/5040-5/2012 ügyiratszámú eljárás lebonyolításával.

Amint azt Mogyoródi Gergely rendőrtiszt a tanúként kihallgatott egyik budapesti munkatársunkkal hivatalosan közölte: a közismert fenyegető tartalmú levél miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság – ténylegesen a Gazdaságvédelmi Alosztály – zaklatás vétségének elkövetése miatt indított eljárást a szélsőjobboldali szervezet alelnöke ellen, ezért tartják szükségesnek a Kanadai Magyar Hírlap munkatársai kihallgatását is.

A kihallgatáson elhangzott, hogy a magyarországi bűnüldöző hatóság vélekedése szerint „a ne gyertek haza, mert fel fogunk titeket akasztani…” fenyegetés és annak szövegkörnyezete nem komoly dolog és lényegében csak zaklatásnak minősíthető.

A tanúvallomás alkalmával elhangzott továbbá az is, hogy a kihallgatni kívánt külföldön élő szerkesztőségi tagoknak – bár a Be. 79. §. (3) bekezdés alapján költségmegtérítés járna – a Magyar Rendőrség nem fizeti ki a megjelenéssel járó költségeket, egyszerűen azért sem „mert arra a Magyar Rendőrségnek nincs pénze”.

A tanúkihallgatáson részt vett magyarországi munkatársunk kérdést tett fel Mogyoródi Gergely r. hadnagynak arra vonatkozóan, hogy „az ügyet illetékességből miért nem a Fővárosi Főügyészség vagy a Központi Nyomozó Ügyészség vizsgálja?…”

A kanadai újság tudósítója erre azt a választ kapta, hogy „a zaklatással gyanúsított személy, ti. Barcsa-Turner Gábor nem politikus, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom pedig nem parlamenti párt, hanem csak egyszerű társadalmi szervezet”, maga a rendőrtiszt nem tehet arról, hogy rá illetve Gazdaságvédelmi Alosztályra bízták rá az ügyet.

A kb. 50 percen át tartott kihallgatás során a nyomozó mindvégig az iránt érdeklődött, hogy személy szerint kik írják, szerkesztik a Kanadai Magyar Hírlapot? Ki vagy kik határoznak arról, hogy mi jelenik meg a híranyagokban, miként tartjuk egymással a kapcsolatot?… és, hogy valóban félelem alakult-e ki a szerkesztőség tagjai valamint a Kanadában élő, tartózkodó demokratikus elveket valló magyarság köreiben a Barcsa-Turner Gábor által írott (a sajtóban is közzétett) levél kapcsán?

*

Egy nappal azelőtt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Angela Merkel német kancellárhoz látogat október 12-én, a politikai kisebbség jogainak védelmére szólította fel a német kormány a magyar kormányfőt.

„Akinek kétharmados többsége van, mindig tudnia kell, hogy a kétharmados többséggel nagy demokratikus felelősség is együtt jár azokkal szemben, akik kisebbségben vannak…” – nyilatkozta Steffen Seibert német kormányszóvívő szerda este Berlinben, a DPA hírügynökség munkatársainak

Ismert, hogy Magyarország diktátora, Orbán Viktor miniszterelnök legutóbbi, március 15-én elmondott beszéde alkalmával 2500.- Ft/fő díjazásért fiatalokat fogadott fel, akik mintegy élő falként vették körül a politikust. – A Fidesz MPSZ politikusa most, az október 23-i nemzeti ünnep alkalmából 250 gyermeket hozat Romániából, a Székelyföldről, akik majd a miniszterelnök beszéde alatt mindvégig a közvetlen környezetében tartózkodnak – ezzel is „megerősítve” a Terrorelhárítási Központ (a kormányfő személyi testőrsége) védelmét.

Figyelemre méltóak azok a szélsőjobboldali orgánumokban közzétett híranyagok, melyek az „IMF-elleni szabadságharcát vívó Orbán Viktor” támogatására hívják fel a radikális nacionalisták híveit és a Jobbik Magyarország Mozgalom, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom szimpatizánsait.

„Világnézetek, kultúrák harca… – Minden nemzeti érzelmű embert vár a Jobbik Magyarországért Mozgalom október 23-án… Hadat üzent hazánknak a Birodalom, a pénzhatalmista IMF…” – tartalmazzák a neonáci, hungarista orgánumok a legfrissebb, október 11-én közzétett hírei.

Szemenyei-Kiss Tamás

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr798310104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

280433 2012.10.11. 20:27:13

Erre lehet azt mondani, h bexarás! A TEK-et és a csúti bohócot erdélyi gyermekekkel védeni? Esküszöm, h a gyermekekért kár lenne!

280433 2012.10.11. 20:28:55

Ja! Az erkölcsrendészet, vagy az autópálya rendőrség nem kompetensebb az ügyben?

163107 2012.10.11. 20:32:16

Nem 250 az. "Kétezer határon túli magyar középiskolás utazhat Magyarországra az október 23-ai ünnepségekre – írja az erdely.ma portál. Ez kísérőkkel együtt 47 autóbusznyi tömeget, és számításaim szerint 9.400.000 forint támogatást jelent, mivel a buszozók buszonként 200.000 forint utazási támogatást kapnak, ami fejenként 4082 forint támogatást jelent." http://mariablogja.wordpress.com/2012/10/10/47-busznyi-erdelyi-gyerek-lesz-az-elo-kordon-orban-elott-oktober-23-an/ Tudjuk, hogy milyen pénzekbe kerülnek ezek a levelibékamenetek, napidíjjal, városnézéssel, ebéddel. Lengyelek is jönnek...:-)

163107 2012.10.11. 20:33:58

Tamás, alighanem nemzetközi bírósághoz kell fordulni. Már régen mondtuk itt egy páran, hogy fasizálódik az ország, itt tisztességes eljárásban aligha lesz részetek.

278239 2012.10.11. 20:36:34

lelőttétek a poént:( rögvest kint lesz egy kapcsolódód postom. talán át kellene oda helyezni a kommenteket. ez csak kérés, nem tudhattátok, hogy felb@ssza az agyamat ez a gátlástalanság!

278239 2012.10.11. 20:55:34

a gazdaságvédelmi alosztály, mint illetékes nyomozó hatóság. aha. hát persze. kurvára érthetnek hozzá. de bízzunk abban, hogy a négy alapműveletet azért ismerik.

11381 2012.10.11. 23:28:18

Mint egyik tagja a kanadai Magyar Hirlap iróinak, én most válaszolk néhány kérdésre. 1.kik írják, szerkesztik a Kanadai Magyar Hírlapot? Akit érdekel, megtalálja a hirlap weboldalán. 2. Ki vagy kik határoznak arról, hogy mi jelenik meg a híranyagokban, miként tartjuk egymással a kapcsolatot? Mint midnen más rendes lapnál, a főszerkesztő dönt milyen anyag jelenik meg. Hogyan tartjuk egymással a lapcsolatot? Attól függ. A mai világban több változat is kehetséges. Mikor, melyikhez van kedvünk és idönk. 3.valóban félelem alakult-e ki a szerkesztőség tagjai valamint a Kanadában élő, tartózkodó demokratikus elveket valló magyarság köreiben a Barcsa-Turner Gábor által írott (a sajtóban is közzétett) levél kapcsán? Örülni éppen nem örültünk neki, de eddig még gatyamosásról egyikünk sem panaszkodott. Bár hallatlanul felháboritónak, erkölcstelennek és törvénytelennek tartottuk ezt a pofátlan fenyegetést. Mindenesetre a "szives meghivásnak" nem valószinű, hogy a közeljövöben tömegesen eleget teszünk.

235117 2012.10.12. 05:35:54

Nagyon nem jó egy ilyen országban élni, de mindenki csak nem tud elmenni, itt is kell maradni ezért-azért valakiknek, hát így nekünk a legrosszabb, a hatalom kizsákmányoltjainak.

278239 2012.10.12. 20:32:09

7. kopacsi 2012. 10. 11. 23:28 judith, a szegényx gazdasági nyomozó érdeklődési körébe nem fér bele a KMH. pech. neki. megspórolt volna magának egy csomó munkát, ha egy kicsit tájékozódik. persze, ha ez nem hivatali kötelessége...
süti beállítások módosítása