Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Gyurcsány Ferenc: "Politikai zsiványság zajlik..."

2012. szeptember 07. - Harun al Rasid

csak zsiványok, vagy hazugok is?

csak zsiványok, vagy hazugok is?

Hét héttel az 1956-os foradalom 56. évfordulója megünneplése előtt, szeptember első napjaiban, különös – részben az európai közösséget is felháborító – események játszódtak le Budapesten.

Keresztény Magyarország az ókeresztény Örményország ellen?

Safarov, az életfogytiglan tartó szabadságvesztésre ítélt „baltás gyilkos” kiadatását követően több európai azeri nagykövetség is fenyegetéseket kapott ismeretlenektől. És bár a magyarországi rendészeti szervek cáfolják a nyugat-európai orgánumokban közzétett híreket, Azerbajdzsán budapesti nagykövetségére is érkeztek üzenetek. – Szám szerint mind a hét követségi alkalmazotthoz névre szóló fenyegetés érkezett, ezért a Belügyminisztérium illetékes hatóságai fokozott védelmet, fegyveres rendőröket rendelt a nagykövetség védelmére. (Szeptember 5-én Németh Zsolt külügyi államtitkár egy rádiós interjúban bevallotta: „Tisztában voltunk azzal, hogy elnöki kegyelmet kaphat az Azerbajdzsánnak átadott Ramil Safarov…”)

A keresztény lelkiségét hangsúlyozó Fidesz-KDNP koalíció a kiadatáskor nem vette figyelembe, hogy egy nagyon régi, már a történelmi ókorban is keresztény állammal szemben foglalt állást, mikor a muszlim vallású Azerbajdzsánnak kiadta az emberölés minősített (előre kitervelt, aljas indokokból elkövetett) esetével elítélt katonát, aki tettével ráadásul a rasszizmust is elkövette. Ramil Safarov apja – mikor az azeri állam Szovjetunió tagállama volt – az Azerbajdzsáni Kommunista Párt főtitkáraként tevékenykedett, fia pedig az örmény katonatársa ellen elkövetett gyilkossággal is bizonyítani akarta, hogy a függetlenné vált állam híve.

Orbán Viktor nem létező IMF-követelésre hivatkozik

Orbán Viktor vidéken, úgynevezett kihelyezett frakcióűlésen, Varga Mihály pedig a Fidesz MPSZ közvetlen ellenőrzése alatt álló tv-csatornákon keresztül igyekezett megmagyarázni a lakosságnak, hogy „Magyarország nem kerülheti el az IMF-hitelt” és ha ennek megszorító intézkedések bevezetése lesz az ára, azért nem az Orbán-kormány felel.

Alig múlt el 24 óra, a nyugat-magyarországi Sárváron folyó Fidesz-frakcióülésen a miniszterelnök szeptember 6-án délután újabb bejelentést tett. Orbán szerint elfogadhatatlanok az IMF ajánlásai, ezért a továbbiakban nem hajlandó tárgyalni a nemzetközi szervezettel. A kormányfő elmondása szerint a Nemzetközi Valutaalap rá akarja kényszeríteni a kormányra, hogy nyugdíjcsökkentést, nyugdíjkorhatár-emelést, családipótlék-csökkentést, személyijövedelemadó-emelést, privatizációt, az utazási kedvezmények csökkentését, a bankadók eltörlését és pénzjuttatásokat óhajt a bankszférának… – „Ezeket a követeléseket Magyarország nem fogadhatja el” – hangsúlyozta Orbán Viktor. Gyurcsány Ferenc a Klubrádiónak nyilatkozva megjegyezte, hogy a miniszterelnök kijelentései nem tükrözik a valóságot, az országban „politikai zsiványság zajlik, folytatódik az orbáni őrület.”

Több magyarországi politikai elemző úgy véli, hogy az IMF-listának nevezett felsorolás, a Nemzetközi Valutaalap követelése, a Fidesz-pártvezér újabb trükkje.

Szabad Sajtó Alapítvány – a szabad sajtó ellen?

A leírtaknál is rejtélyesebbek azok a teljes egészében még nyilvánosságra nem hozott hírek, melyek szerint az Magyar Szocialista Párthoz közelálló Szabad Sajtó Alapítvány kívánja megvásárolni a svájci Ringier AG tulajdonában lévő Népszabadság napilapot. A kiszivárgott hírek szerint a Szabad Sajtó Alapítvány 1,5 milliárd forintot ajánlott fel a svájci cégnek, melyet 10 év alatt törlesztenének.

A Kanadai Magyar Hírlap (KMH) 2012. szeptember 5-én értesült arról, hogy a Szabad Sajtó Alapítvány szerverén működő internetes újságok 2012. szeptember 30-ig kaptak haladékot arra, hogy ha továbbra is működtetni akarják weboldalaikat, akkor tegyék meg a szükséges intézkedéseket, a jelzett napon ugyanis minden (többnyire baloldali és ellenzéki) weboldal felé megszünteti támogatását, a szervert lekapcsolják.

Csintalan Sándor, a Fidesz MPSZ által működtetett Hír TV egykori műsorvezetője – aki az általa a Ringier AG-nak tett vételi ajánlat nagyságrendjét nem árulta el – kétségbe vonja azt, hogy a Szabad Sajtó Alapítványnak elegendő forrással rendelkezne a Népszabadság megvásárlásához.

„Ha van is az Alapítványnak néhány százmilliója, az nem biztos, hogy elég lesz a napilap megvásárlásához és a majdani működtetéséhez. – Én magam egy demokratikus balközép orgánumot képzelek el, ha úgy tetszik, szociáldemokrata újságot… Ez a lépés hiányzik még az életművemhez” – nyilatkozta a leendő médiacézár.

Szeptember 5-én, a KMH-hoz írott soraiban az egyik érintett főszerkesztő értetlenségét fejezte ki, hogy az Alapítvány miért éppen a demokratikus, baloldali szellemiségű internetes újságokat hozza olyan helyzetbe, hogy a másfél év múlva sorrakerülő országgyűlési választások előtt az egyébként is likviditási problémákkal küszködő orgánumokat némítja el?

Az elmúlt 24 órában ellenzéki újságírói körökben több beszélgetés zajlott le arról is, hogy honnan, milyen forrásból áll a Szabad Sajtó Alapítvány rendelkezésére több százmillió forint?… És ha ennyi pénze van, akkor miért szünteti be az ellenzéki weboldalak eddigi támogatását? (A legutóbbi órákban kapott értesüléseink szerint a Szabad Sajtó Alapítvány már augusztus 27-én meghozta döntését, de az érdekeltekkel nem közölte.) – A Kanadai Magyar Hírlap budapesti tudósítója egyebek mellett arról is információt kapott, hogy augusztus hónapban, határozata meghozatala előtt, tárgyalásokat, egyeztetéseket folytatott a kizárólag Fidesz-tagokból álló, Szalai Annamária vezetésével működő Médiatanáccsal, amely cenzori hivatal hatósági jogköröket gyakorol. – Hasonló helyzetbe került a liberális szellemiségű Népszava napilap is, melynek tulajdonosa a svájci bejegyzésű TGD Intermedia SA szabadulni akar az ellenzékiként megjelenő újságtól.

A „leleplezett” Kuruc.info és a plágium

Az elmúlt huszonnégy óra szenzációi között szerepelt az a fecsegéssel, pótcselekvéssel felérő híranyag is, melyet az Átlátszó.hu internetes újságra hivatkozva gyakorlatilag az összes magyarországi orgánum átvett. – Az önmagukat komolynak nevező orgánumok szerkesztői (ne soroljuk fel mindegyiket!) a szeptemberi hónap vezető cikkeként értékelték, hogy „lelepleződött a Kuruc.info amerikai tulajdonosának kiléte…”

Ezt követően a HVG, az Origo, az Index és még egy sor másik orgánum szó szerint közölte a Kanadai Magyar Hírlap 2012. március 20.-án közzétett cikkét, melyet a KMH „Cyberterroristák – A hungaristák nyiltan szervezkednek Magyarországon” címmel közölt.

Miközben a neonáci sajtó nyomtatott és elektronikus orgánumai zavartalanul jelenthetik meg a propagandaanyagaikat az Orbán-kormány oltalmában – az ellenük kezdeményezett bírósági eljárásokat leállítják – az ellenzéki sajtóorgánumok egymás után szüntetik be működésüket az ellenük irányuló támadások, anyagi nehézségek és a kritikus helyzetbe került lakosság vásárlóerejének csökkenése miatt.

A leírtak mellett nem hallgathatunk arról sem, hogy a magyarországi demokratikus ellenzék összefogásáról szó sem esik… – gyakorlatilag minden ellenzéki párt és azok sajtóorgánumai az esetleges túlélésükre játszanak, nem segítik egymást a közös harcban.

Készülődés a polgárháborúra…

A roma kisebbség és a zsidóság védelmében a dél-magyarországi Pécs városában Roma Gárda alakult 300-400 fővel. – Az önvédelmi szervezet vezetője, Bagó Ferenc („Daflics ezredes”) elmondta, hogy terveik szerint 6-8.000 személyt kívánnak kiképezni, ahol támadás vagy fenyegetés éri a roma, zsidó vagy más, kisebbségben lévő közösségeket ott megjelennek, és fenntartják a rendet addig, amíg meg nem érkeznek a rendőrök. A Roma Gárda vezetője cáfolta azokat a feltételezéseket, hogy fegyverek vásárlására indítottak volna gyűjtést az egyébként nyomorúságos körölmények között élő cigányok.

A Pécsi Cigányok Egyesülete – a Kanadai Magyar Hírlap budapesti tudósítójához érkezett bejelentések szerint – együttműködési megállapodást kötött más szervezetekkel, többek között a mohácsi kisebbségi önkormányzattal és a Magyar-Cigány Országos Biztonsági Hálózat Béke és Jogvédő Szervezettel. – Jelenleg toborzás folyik az egész országban.

Szemenyei-Kiss Tamás

megjelent a Kanadai Magyar Hírlapban

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr498310022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

193225 2012.09.07. 20:56:01

Csintalan? Nincs Pesten néhány vascső? Küldők.

267802 2012.09.07. 21:41:39

Csintalan et. csak egy stróman! Gondolom, h a Népszabi a Fidesz, vagy érdekköreinek kellene! Nem kéne hagyni!

gordius 2012.09.07. 22:11:09

Ami az ellenzéki sajtót illeti, ha nem is pont z, de várható volt valami hasonló...

179584 2012.09.08. 07:20:48

Kiváncsian várom, mikor leszünk osztály-ellenségnek titulálva és kezelve!!!

34417 2012.09.08. 07:31:03

a szabad sajtó alapítvány alkudozna? de miért is? a túlélésért? de akkor nem kellene nevet változtatnia?

235117 2012.09.08. 07:31:30

Egyetértek bőven a felháborító jelzővel, engem még dühít is. A demokráciára hivatkozás egyre inkább már csak egy kis fityegő a kabát hajtókáján. Az első bekezdéshez: Különösnek találom, hogy egy állítólag már régen nem működő terrorszervezet névre szóló fenyegetéseket küld ellenfele követségének alkalmazottainak. Honnan tudja a neveket? Azok nem egy újság impresszumában jelennek meg, azok a külügyön kívül sehol sem ismertek. A második bekezdéshez. Péntek reggeli rádiós szónoklatában ugyanazt szajkózta, amiről már előző nap kiderült, hogy otromba hazugság. Vagyis alkalmazva vagyon a rég bevált, több száz éve használt kommunikációs eszköz, a hazugság folyamatos sulykolása - valami biztosan megragad belőle. A harmadik bekezdéshez: Rossz érzésemet fokozza, valami nagy disznóság készül a maradék demokrácia ellen. A negyedik bekezdéshez: Az utolsó mondatod mintegy esszenciája az egésznek. Az ötödik bekezdéshez: Sejtésem hasonló, mintha lenne valami ilyesmi forgatókönyv, de bele se merek gondolni. Az egészhez végül részemről +

283390 2012.09.08. 08:35:57

Erjed a dolog Effendi, aztán már csak egy kis szikra kell.... Az utolsó két évben minden belpolitikai esemény erre a pontra irányul.... Sőt talán az utóbbi tíz évben is....

11951 2012.09.08. 16:09:03

A kötelet már átdobták a fa ágán,mi jön ezután...?? Ezek mindent megtehetnek...?? Ettől a Csintalantól hányingerem van...

267802 2012.09.08. 17:10:54

8. zsati De a nagy kérdés, h a kötél melyik végét húzzuk!

11951 2012.09.08. 17:28:23

9. grincs 2012. 09. 08. 17:10 Én csak azt tudom,hogy Szalai Annamária melyiket húzza,és a kérdés az,ki lesz a hurokba..

204112 2012.09.08. 23:13:31

Kedves Szemenyei-Kiss Tamás, megkérem, a Kanadai Magyar Hírlap cikkeit ne postázzák a Gmail-fiókomba. Köszönöm.

34417 2012.09.09. 08:25:09

[Nyírfa](#1440437) talán ezt nem itt kellene kinyilvánítanod. SzKT egy a szerzőik közül, nem hinném, hogy ő lelkesen ügyelne arra, hogy pont te ne maradj ki a terjesztésből! kisebb gondja is nagyobb annál! a KMH-nak van postafiókja, szíveskedj ott reklamálni!

204112 2012.09.09. 09:13:05

István, miután Te adsz megjelenési felületet a lap munkatársai számára, tehát a Nolbllogon neked van velük kapcsolatod, s én a Nolblog egyik bologgerinájaként vagyok elérhető, semmi kivetnivalót nem találtam és nem is találok abban, hogy itt kérjem meg az illető urat, ne küldjenek a számomra olyasmit, amit nem kértem. Nem érdekel, hogy a terjesztéssel ki foglalkozik, a kérésem tolmácsolása, gondolom, nem jelent problémát. Részemről az ügy lezárva.

34417 2012.09.09. 09:23:04

13. Nyírfa 2012. 09. 09. 9:13 ismét mondom, SzKT-nak semmi köze a levelező kapcsolatokhoz, de, ha jól sejtem, ez számodra is világos, mivel a feladó egyértelmű. tehát jobban tennéd, ha érdekelne, ki foglalkozik a terjesztéssel, mert így ez bizony, felesleges vegzálásnak tűnik. mi több, miért is tolmácsolna SzKT bármit is? ezzel az erővel Trixit is, vagy Aszalóst, esetleg magát a főszerkesztőt, Christophert is megkérhetnéd! nem mellesleg, ha a nolblogon sokan tudják is, hogy ki vagyok, addig, amíg itt nicknéven írok, elvárom, hogy nicknéven szólítsanak meg! én se szólítalak keresztneveden, függetlenül attól, hogy nem is tudom, ki rejtekezik a nyírfa mögött!
süti beállítások módosítása