Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Férgek vonulása

2016. február 07. - Harun al Rasid

Már az is kérdés, hogy hogyan jutnak erre az ötletre – mármint, szerveződésileg. Egyedileg ugyanis a féregfelvonulás tagjainak nem igazán lehet annyi intelligenciájuk – mértékegysége az IQ – hogy felmérjék, miért is vonulnak. Ha szerveződnek, ki is az ötletgazda, és mi a célja? Mert ha még egy túlélő lenne, egye fene, hadd vonuljon, legfeljebb szánakozna rajta az ember: szegény öreg, ennyi maradt neki…

Csakhogy, még csak nem is a fiaik, hanem az unokáik vonulnak, lelkesen. Ráadásul azok, akiknek semmi köze ehhez az egészhez. Mondanám, hogy életerős fiatalemberek, nade nem azok: tornából felmentett, gizda nyikhajok, akiken még a csukaszürke is úgy lóg, mint madárijesztőn a gúnya. Se stílusuk, se megjelenésük, de vonulnak. Ha ilyesmit lát az ember az utca porában, hát ösztönösen rájuk tapos: hadd hulljanak! Ők azonban testületileg, engedélyezetten vonulnak, tudván, hogy nincs, aki rájuk taposson.

Gondolom, ösztönből vonulnak. Hogy ez az ösztön milyen, azt inkább nem minősítem. Esterházy írta, hogy a gyerek nevelését megszületése előtt 20 évvel kell kezdeni. Kíváncsi lennék ezeknek a felvonuló férgeknek a szüleire…

A végén még akadt egy agyonkeresztény plébános is, aki hálaadó misét is celebrált nekik.

Hogy miről is van szó? Nos, a „vér és becsület” férgeinek székesfehérvári felvonulásáról. Arról a városról van szó, ahol az agyonmagyar alapítvány csak nagy nehezen mondott le Hóman szobrának felállításáról – már, ha lemondott.

Arról a városról van szó, aminek polgármestere a fideszes Cser-Palkovics András, és ahol a fideszes önkormányzat engedélyt adott erre a féregfelvonulásra.

Similis simili gaudet.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr248368036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CsipkeRózsa 2016.02.09. 13:37:08

A híradókban mutatott képek nagyon ijesztőek.
süti beállítások módosítása