Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Gyurcsány a hibás!

2010. december 14. - Harun al Rasid

Orbán ante Portas!

Orbán ante Portas!

Nos, tényleg Gyurcsány a hibás. Belement egy óvodai homokozó színvonalán játszódó hatalmi játszmába. Jujj, óvó néni, a Viktor elvette a kis piros vödrömet!

Csakhogy, a Viktor gyerek erre nyolc éven keresztül készült. Hiába, durcás egy fajta. Gyurcsány meg leállt vele homokozni. Nem veszi észre, hogy nyolc éven keresztül olyan agymosás  zúdult a népre, ami még az ég kék színét is átfestette narancsszínűre? Legalábbis, elhitették, hogy az.

Nekem úgy tűnik, hogy a legkevésbé sem az ország érdeke, ami szem előtt tartatik. A kontra, és a rekontra. Egy kocsmában ezt már rég lerendezték volna, amikor kiderül, hogy a piros ász kinek a mandzsettájában rejtekezett, remélhetőleg, nyolc napon belül gyógyulón.

De nem. Orbán ante Portas, min. négy éve. Igaz, Hannibálhoz hasonlítani min. barokkos túlzás, mert Hannibálnak legalább volt programja. Gyurcsány viszont bele megy egy adok-kapokba, eszköztelenül. Ő pedig nem Fabius Maximus.  Hannibál tömegekben gondolkodott, mi több, előre, két lépéssel. Mondjuk, Orbán is, akinek véleménye ezekről a tömegekről azért ekkicsit más, lásd http://ellenszek.nolblog.hu/archives/2010/10/15/Orban_tezisei_-reloaded/

Nos, ennek alapján érdemes végig gondolni, hogy ugyan, az a létszám, amiről Orbán/Hannibál úgy gondolja, hogy minden múlik, mennyire biztos?

A punok tömegben harcoltak. A FIDESZ is ezt teszi. Gyurcsány abban hibás, hogy nem ismeri fel  hogy nincsenek mögötte – köszönhetően a FIDESZ nyolc éves agymosásának – tömegek.  A nép nem a FIDESZ mellet szavazott – ugyan, miért is tette volna? ígérni mindenki tud! – hanem az MSZP és Gyurcsányék ellen. Nem tudatosan, hanem dacból, mivel 2002-ben se lett kolbászból a kerítés.

tovább: klikk

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása