Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Az ország állapota...

2010. április 20. - Harun al Rasid

 

Milyen az ország állapota, és érdekel-e valakit ?  A szakemberek szerint kurva nagy szarban vagyunk, ezek után hálát kell adni az istennek hogy valaki felvállalja hogy ebből az állapotból ki próbál szakadni..

8 év alatt, meg kétszereződőtt az államadósság, 1 millió devizahitelesünk van, akik az árfolyam változásra bebukhatnak, ki okozta ezt a katasztrófális helyzetet ?  érdekel ez még valakit ?

 

 

"A racionális gazdálkodás követelményei szerint a privatizációs bevételeket az államadósság csökkentésére kellett volna fordítani a rendszerváltás óta. A privatizációs bevételből, amely 19 milliárd amerikai dollárra tehető, nemhogy csökkent volna a meglévő adósságállomány, hanem további hitelnövelés is történt, és mintegy 85-86 milliárd dollár vagyonfelélés valósult meg Magyarországon. Ilyen körülmények között a gazdasági növekedés egy része az államadósság emelkedéséből származó többletjövedelem és kereslet biztosította forrás volt" – mondta Boros Imre közgazdász. Szerinte az utóbbihoz még a magánhitelek gyors növekedését is hozzá kell számítani, arról nem is beszélve, hogy az önkormányzatok is erősen eladósodottak. Ha nő az államadósság, akkor a kormány gazdaságpolitikája végzetesen felelőtlen és eredménytelen. "Magyarország végzetes eladósodását, amelybe sajnos az állam és az önkormányzatok mellett a vállalatok és a lakosság hitelbe menekülését is bele kell számítani, a Horn-, a Medgyessy-, az első Gyurcsány-, majd a második Gyurcsány-kormány és a mögöttük álló holdudvarok okozták – mondta Boros Imre. – A statisztikák szerint 1998 és 2002 között minimális volt a privatizáció, s nem volt vagyonfelélés. Az ország készen állt az euró bevezetésére is. Most már nincs állami vagyon, így nincs annak hozadéka sem." Boros Imre szerint az államadósság nemzetgazdasághoz viszonyított aránya ismét a 18 év előtti értékekhez közelít, ami a gazdaságpolitika megalapozatlanságára utal. "A kétszázmilliárd dollár össztartozás azt is jelzi, itt valami nagy baj van a pénzügyi stabilitással" – összegezte mondandóját.

 

 

Próbáljuk már meg egy kicsit megérteni a helyzetet, politikai hovatartozás nélkűl, valaki belevezetett ebbe a szarba, nekünk a társadalomnak ez számít hogy milyen az ország állapota, ne a politikusok kijelentéseit elemezzük hanem a teljesítményüket, felélte a kormány a jövönket...

Kurvára nem érdekel az mi lesz a szocialisták új lógója, vagy hogy Orbánnak ki lesz a minisztere mert kurvára másodlagos kérdés, a lényeg hogy meg tudja fordítani a pazarló állami felfogást a Fidesz vagy nem..

 

 

 


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása