Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

A Fidesz kezdő csapata

2010. április 17. - Harun al Rasid

mert nem kétséges, kell egy csapat!

mert nem kétséges, kell egy csapat!

Naszóval, idefigyelés van!

Megvan az összeállítás, amivel kifutunk a pályára.

Szijjártó, te leszel a kapus. Egyre figyelj, fiam: ha egy labda gólba tart, az isten szerelmére, rá ne vetődj, ahhoz te tehetségtelen vagy! Kezdj el dumálni. Dumálj mellé, alá, fölé, mindegy, csak dumálj. Előbb-utóbb a labda elfárad.

Martonyi, az elején nyugi van, nem kell a tartalék játékosokra játszani, majd, ha csere lesz, én intek.

Pintér fiam, te leszel a középhátvéd. Nem lesz sok dolgod, csak a jobbszélre figyelj, a balszélen nem sokszor fognak elfutni. Nyugodtan becsúszhatsz durván is, ha kell, a bírók meg vannak véve. A partjelzők? Nyugodtan lengethetnek, amit akarnak.  A mérkőzés jegyzőkönyve úgyse nyilvános.

Lázár, te leszel a középpályás. Csak nyugodtan, finoman, mint eddig, arra ügyelj, hogy se nem támadó, se nem védekező középpályás vagy, de nem féltelek, megoldod! Legfeljebb körkörösen védekezel.

Navracsics, Semjén! Ti mellettem fogtok játszani! De! Nem elfelejteni, hogy a csapatkapitány én vagyok! Jó, rendben, néha megkaphatjátok a karszalagot, de csak akkor, ha megyek Dakotaföldre új közmondásért, vagy, ha éppen nem vagyok magamnál, vagy másnál se! Úgyhogy, csak ésszel, fiúk! Tudom, hogy ezzel gondotok lesz, de bízom bennetek!

A gondnok a Széles Gabi lesz, ne izguljatok, kurva jó új buszokat fog tenni a seggünk alá, ha esetleg zötykölődne, az nem az ő hibája, hanem az úté!

A kasszát a Varga kezeli, ne izguljatok, jut belőle mindenkinek. Már épül az új stadion, a Demján Sanyi megígérte, hogy bele fog férni mindenki, aki nekünk szurkol, a többi meg majd kap állami tv  közvetítést.

Pokorni, te olyan liberó leszel. Tudod, mi a liberó? Nem, fiam, nem pelenka féle, na ideje, hogy tanulj még, fiam, mégiscsak neked kell majd oktatni!

Kövér, te majd söprögetőt játszol. Nem kell hozzá nagy ész, neked menni fog, mindenkit, aki a tizenhatos közelébe kerül, elijesztesz. Fodrász? Ugyan már! Ki a franc fog tőled megijedni, ha intelligens formád lesz? Majd néha vicsoríts is, rendben?

Mi az, hogy fél ház előtt fogunk játszani? Nagyon rosszul látjátok! A teljes közönség itt van, csak ők még nem tudják!

Szóval, fiúk, semmi aggódás!

Ne feledjétek el, az ellenség – izé, az ellenfél – öltözőjében is rajtam múlik, hogy van-e meleg víz, nameg, a pálya is a miénk, de még a labda is!

Na, ebben a szellemben, ki a pályára, aztán adj neki! Nem kell teljes gőzzel hajtani, még a végén megerőltetitek magatokat, csak lazán, könnyedén, ez már le van zsírozva, meg van véve.

Még van egy kis dolgom az IMF-el, de ne izguljatok, a kalóriapénzetek rendben lesz, aztán, szólhattok az öcskösnek, sógornak is, lesz itt megbízás, valakinek cipelni kell a szerelést is!

Ja, és semmi bizalmaskodás. Semmi pertu, semmi szervusz, Viktor!

Ha belépek az öltözőbe, mindenki feláll, és egyszerre azt mondja:  ave,  Mester!

Értve vagyok?

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása