Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Elhervadt az ibolya

2010. április 16. - Harun al Rasid

"Nem hagyom cserben Dávid Ibolyát!"

"Nem hagyom cserben Dávid Ibolyát!"

Holnaptól új világra ébredünk. Zűrös életünket a kútba hajítjuk, és egy boldogabb ország lakosaivá válunk, csak ne hogy közben elaludjunk. Vannak, akik nem fognak boldogságra ébredni,mert elveszítették munkahelyüket, ahol kiörömködhetnék magukból ezeket az érzéseket.

Somogyi Zoltán is ezek az emberek közé tartozik. Eddig tartott a móka és a kacagás, mert szeretett pártja kipottyant a parlamentből. Bizony valakinek el kell vinnie ezt a balhét - miért ne Ő legyen az - mert  nem járja arrafelé, hogy felelős nélkül zárják le az ilyen dolgokat.

Van egy párt, amelyik az újdonsült haverjait a hóna alá csapva bukta el a választásokat, és most saját maga tisztogatásába kezdett. Elárulta azokat a szavazókat, akik elhitték, hogy egy konzervatív megfér egy liberális mellett, és új alapokra helyezhető a konzervatív gondolkodás. Most azoknak a szavazóknak hirdet új eszmeiséget, akik eddig vakon hittek benne, és haverjait kirúgva térne vissza, az eredeti, antali gyökerekhez.

Tisztességes eljárás ez kérem? Hiszen Somogyi úr nem hagyta cserbe Dávid Ibolyát, pedig megtehette volna. Megtehette volna, de még sem tette, és most ezt kapja cserébe. Nem akarom én védeni Somogyit, megtudja magát védeni. Elgondolkodtat viszont az a kérdés: vajon miért nem akarja?

Hiszen nem az ő hibája, hogy egy bukásra ítélt párt nem jutott a parlamentbe. Somogyi megtett mindent, még a programot is elhitte, és most azt kapja cserébe, hogy nyakába varrják a felelősséget. Ne feledjük Retkeséket se, mert ők sem maradhattak ki a jóból, de talán a tények ismeretében senki sem lepődik meg, hogy nekik is menniük kellett. Színjáték az egész, én csak a szavazóikat sajnálom.

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása