Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Hajrá Magyarország

2010. április 07. - Harun al Rasid

 

Vasárnap lezárul egy korszak, véget ér egy éra! A szocialistának mondott kormányzat nagy bukása készül és persze készülnek ők is, hiszen nem kicsi a tét! Nyolc év és egy tönkretett ország a vád alapja és aki szeretne véleményt nyilvánítani, most megteheti. Lehet támogatni, vagy ellenük szavazni, sőt akár otthon is lehet maradni, de egy a lényeg, szinte biztos, hogy változni fog a világ!

Érvek, ellenérvek, érzések, szimpátiák, gondolkodás és fanatizmus csapnak majd össze a lelkekben és mindenki aki a voksolást választja, segít dönteni. Édesanyám, aki mindig a dolgok sűrűjében szeretett lenni, most is az MSZP-re szavaz. Hetven fölött, egy komoly tapasztalattal a háta mögött csak bennük látja a jövőt. Gondolkodásunk, ha beáll egy síkra, nehezen mozdul onnan! Nem pártok, jelszavak jelentik pedig az életet, hanem az elvek és az azt következetesen képviselő emberek. Van, amit képtelenek vagyunk levetkezni magunkról. Ő képtelen másban látni a jövőt és nem hibáztatom érte, még akkor sem, ha nem értünk egyet.

Hozhatnám a saját példámat is a változásra képtelen állapot bemutatására! Az a világ, amelyben felnőttem, nem tűrhette a vallást, ahol csak lehetett gyengítette és a kis falvakban a templomok amolyan megtűrt intézmények voltak. A materiális világ bűvöletében, technokratának neveltek, a kézzel fogható valóság számomra a mérce, az etalon. Húsz éve, ahogy az a régi világ letűnt, hirtelen rendelkezésemre állt a lehetőség, hogy hívő legyek. Olvastam, hallgattam, beszélgettem papokkal, voltam templomban, katolikus lévén végigültem egy misét, de képtelen vagyok hinni. Ezt nem tudja felülírni már semmi bennem.

Egy idea, egy eszmény, egy elképzelt világ reményében, hitünk és legjobb tehetségünk szerint fogunk választani. Lesz, aki nem tudja a baloldal iránti ellenszenvét átlépni, míg olyan is lesz, aki a jobboldallal szembeni averzióit fogja megélni. Mindenki választ most valakit, valamit, ki bizakodva, ki rettegve, ki örömmel, ki haragosan, de választ azzal is, ha bezárja az ajtót és behúzza a függönyt!

Személyes joga ez mindenkinek, akire a törvény azt mondja „választó”! Oda húzza a jelet mindenki, ahová akarja, csak egyetlen dolgot nem tehet meg senki, nem riogathatja az ellenlábasait. Nem fenyegethet leszámolással épp úgy, mint nem heccelheti az embereket a rettegéssel senki! Joga mindenkinek megélni az érzéseit, de nincs olyan oldal, amelyik propaganda céllal a félelmet és a széthúzást támogathatná!

Demokratikusnak tekintjük a választást, így a többség el fog mozdulni valamelyik irányba. Miután már mindenki többé, kevésbé eldöntötte kire adja a voksát, egy dolog maradt még amit tehetek!

Annyit mondok: Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása