Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Félelem Makón

2010. március 27. - Harun al Rasid

Hány ember kell egy ebédhez? Igen kardinális kérdéssé vált ez Makón és már sikerült is a választ megtalálnia a Népszabadságnak! A történet közepe az, hogy Urbancsok Zsolt helyi történész megalkotta A holokauszt gyermekei című könyvét, melynek alkalmából a Korona Szállóban Makón jótékonysági ebédet tartottak volna. Az ominózus ebéd végül is elmarad, mivel mindösszesen húszan jelezték részvételüket.

Hány ember kell egy ebédhez? Igen kardinális kérdéssé vált ez Makón és már sikerült is a választ megtalálnia a Népszabadságnak! A történet közepe az, hogy Urbancsok Zsolt helyi történész megalkotta A holokauszt gyermekei című könyvét, melynek alkalmából a Korona Szállóban Makón jótékonysági ebédet tartottak volna. Az ominózus ebéd végül is elmarad, mivel mindösszesen húszan jelezték részvételüket.

 Gondolhatnánk, hogy esetleg érzéketlenek a Makóiak, netán a történet írással kapcsolatos affinitásuk elégtelen, de aki ilyesmire gyanakszik az téved. A helyi lakosok félnek és egyszerűen nem mernek elmenni a jótékonysági ebédre. Magam is a Népszabadság cikkéből vagyok ilyen jól értesült.

 A történések kezdete úgy alakult, hogy ismeretlen elkövető összetörte néhai Kecskeméti Ármin főrabbi emléktábláját és holokauszt tagadó tartalmú feliratot festett a falra. (Milyen hatmillió? Hazug disznók!) A rendőrség példás gyorsasággal elfogta az elkövetőt, eltakarították a feliratot és az új emléktáblát november 11.-én maga Sólyom László avatta fel. Mit mondhatunk erre a lépésre a Köztársasági Elnök Úrtól? Bátor ember, aki az újnáciktól hemzsegő Makóra be merte tenni a lábát! Makó ugyan is az újnácik fellegvára, tudtam meg a cikkből „…Jobbiktól is jobbra álló neonáci csoportok…” jelenléte kézzelfogható.

 „Nem múlik el hét, hogy ne masíroznának a városban valamely neonáci zenakar hívei, s számos jele van az idegengyűlölet folyamatos erősödésének.” Magam is hallgattam már Hungaricát és Kárpátiát, így valószínűsítem, hogy nem ezekre a dallamokra menetelnek a gazok, mivel a rock erre nem kimondottan megfelelő műfaj. Az, hogy mit takar a „számos jel” amely idegengyűlöletben materializálódik, ismét homályba vész! Nem kell itt a kákán is csomót keresni, szóval a menetelni vágyók hetente masíroznak és erről eddig egy szót sem közölt a Népszabadság. Hűha! Meg van még az a 18% MSZP-s részvény, vagy megvette a Jobbik és suttyomban ő igazgatja a hírszerkesztést, mert más okát nem tudom elképzelni ilyen fontos hírek eltusolásának! Ne fussunk előre, mert vannak még komoly problémák bőven.

 „Makón már az egyesület megszervezésekor is több olyan zsidó család volt, melynek tagjai nem tartották "időszerűnek" a zsidóságuk melletti kiállást. Félnek a masírozásoktól, s attól, hogy a rendőrség nem védi meg őket, ha bajba kerülnek.” Egyetlen egyben vagyok teljesen biztos! Soha nem tartanám időszerűtlennek, hogy magyarságom mellett kiálljak, igaz ez csak én vagyok!

Nem vagyunk egyformák, így ez viszont már nem tréfa, bár nem tudjuk igazából kik félnek, mert a cikk neveket nem említ, de nem is ez a lényeg. Maga a tény a fontos, hogy mindösszesen húszan óhajtottak volna ezen a fontos és teszem hozzá, hogy jótékony rendezvényen részt venni. A rendőrségre hivatkozni nem hinném, hogy okos dolog, mivel az emléktábla összetörőjét példás gyorsasággal elkapták, míg több esetben akár egész erdőknek lába kél, mire a rendőrség csak tehetetlenül tárja szét a karjait. Akkor végül is mitől félnek Makón, hiszen a rendőrség teszi a dolgát és bizonyított is? Némi iróniával említem meg, ha a Magyar Gárdától kértek volna biztosítást, valószínűleg minden probléma nélkül le lehetett volna a rendezvényt bonyolítani. Igaz, akkor viszont nem lehetne nácizni őket. Tény, néhol már együttműködnek a rendőrséggel a gárdisták, talán azért is gyanúsak a kékruhásaink!

 Meglepő, hogy a húsz bátor, miért nem ebédelt tüntetőleg? Netán nem főznek azon az elegáns helyen húsz főre, vagy a bevétel lett volna kevesebb az elvártnál? Lehet, hogy a probléma abban állt, hogy reszkető kézzel nem lehet levest enni! Olvasva ezeket a híreket, meg is fordult a fejemben, miután a holokauszt túlélők perlik a MÁV-ot és a bankokat, hogy esetleg ezért nem perlik be Makó városát, akik kimaradtak az ebédből?

http://nol.hu/belfold/felelem_makon__elmarad_a_holokausztkonyvet_tamogato_jotekonysagi_rendezveny

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása